Skip to main content

Sykkeltur ved Gardasjøen 2024

Torbole og Gardasjøen
Torbole og Gardasjøen
Sykling gjennom fine landskap
Torbole
Sykling i Sarca-dalen
Sykling gjennom Arco
Cavedine-sjøen
Riva del Garda
Riva del Garda
Tenno-sjøen
Canale di Tenno
Canale di Tenno
Canale di Tenno
Vinranker over Riva del Garda
Riva del Garda
Riva del Garda
Malcesine
Malcesine og Scaliger-slottet
Monte Baldo
Malcesine
Malcesine
Malcesine
Malcesine


Utforsk områdene ved den glitrende Gardasjøen, Italias største innsjø, på to hjul. Med base i den sjarmerende landsbyen Torbole drar vi på dagsturer på el-sykkel, og beundrer landskapet fra sykkelsetet. Vi sykler langs vakre innsjøer og elver, gjennom vinmarker og olivenlunder, og besøker skjulte perler som Canale di Tenno, Rovereto og pittoreske Malcesine. I tillegg blir det vinsmaking på lokal vingård og gode italienske matretter.  

Sykkelturene er lette eller moderate, og du sykler på fine sykkelveier sammen med vår reiseleder Ellen Høyning og en lokal sykkelguide. El-sykkel er inkludert i prisen.  
 

Høydepunkter

 • Bo i sjarmerende Torbole ved Gardasjøen
 • Sykkelturer på el-sykler gjennom idylliske landskap
 • Besøk Canale di Tenno – kåret til en av Italias vakreste landsbyer
 • Smaragdgrønne Tennosjøen
 • Vinsmaking på lokal vingård
 • Utforsk pittoreske Malcesine
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Torbole

  På 6. mai turen møter du Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via München til Verona, hvor vi lander klokken tretten. Fra flyplassen går ferden videre med buss i rundt en time til hotellet vårt i Torbole. Om ettermiddagen har du tid på egen hånd, før vi møtes igjen for en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

  På 19. september og 3. oktober avgangene møtes vi på Oslo Lufthavn på formiddagen og flyr direkte med Norwegian til Milano Bergamo, hvor vi lander i halv fem tiden. Derfra kjører vi i rundt to og en halv time til hotellet vårt i Torbole. Når vi kommer frem hygger vi oss med en velkomstmiddag på hotellet.

  Torbole er en sjarmerende by som ligger ved Gardasjøens nordlige bredde. De italienske Alpene reiser seg på den ene siden, og den glitrende Gardasjøen ligger på den andre. Torboles gamleby, med sine smale brosteinsgater, hyggelige kafeer og restauranter, og strandpromenade er et perfekt sted for avslappet utforskning.

  Inkludert måltid: Middag

  Torbole
 • Dag 2: Sarca-dalen og Arco

  I dag oppdager vi elven Sarca, som er hovedvannåren til Gardasjøen. Fra Torbole starter vi turen med å sykle gjennom frodige vingårder og olivenlunder. Vi passerer slottet i idylliske Arco, og sykler oppover gjennom det månelignende landskapet i Marocche, før vi kommer frem til vinregionen Vino Santo. Her stopper vi på en moderne vingård, hvor det blir vinsmaking og en lett lunsj.

  Etter pausen sykler vi tilbake til Torbole langs Cavedinesjøen, hvis klare vann reflekterer de omkringliggende fjellsidene.

  Sykkeldistanse: 45 kilometer
  Høydedifferanse: 450 meter
  Vanskelighetsgrad: Enkel

  Inkluderte måltider: Frokost, lett lunsj og middag

  Arco
 • Dag 3: Tennosjøen og middelalderlandsbyer

  På dagens tur starter vi med å sykle langs Gardasjøens bredder til vi når Riva del Garda. Deretter setter vi kursen nordover og opp bakkene mot Tenno. Når vi kommer til Tennosjøen, som ligger 550 meter over Gardasjøen, tar vi en pause for å beundre det krystallklare vannet.

  Vi sykler langs innsjøen og gjennom en skog til den sjarmerende middelalderlandsbyen Canale di Tenno, som ble kåret til en av de hundre vakreste landsbyene i Italia. Canale di Tenno er kjent for sine velbevarte steinhus og smale brosteinsgater, som gir en følelse av å ha trådt tilbake i tid. Vi nyter en piknik med lokale produkter på et lite gårdshus bortgjemt fra resten av landsbyen. Etter pausen sykler vi tilbake til Riva, kalt «Gardasjøens perle», gjennom gamle, smale gater og blant frodige olivenlunder, med fantastisk utsikt over Gardasjøen. Riva del Garda er den nest største byen ved Gardasjøen, og tilhørte Østerrike fram til 1918. Hvis du er ute etter flott utsikt, kan man gå opp i det storslåtte klokketårnet Torre Apponale, som stammer fra 1200-tallet.

  Sykkeldistanse: 40 kilometer
  Høydedifferanse: 600 meter
  Vanskelighetsgrad: Moderat

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Tennosjøen
 • Dag 4: Vingårder og middelalderslott

  I dag setter vi kursen nordover. Vi krysser San Giovanni-passet og kommer til Loppiosjøen, som i disse dager faktisk sjelden fylles med vann etter byggingen av en avledningstunnel i 1959, som skal redusere vannstanden i elven oppstrøms for provinsen Verona. Loppiosjøen er nå et beskyttet våtmarksområde.

  Turen fortsetter langs vinruten til Isera. Det er rikelig med muligheter for å stoppe på en av vingårdene i området. Vi passerer den pittoreske byen Rovereto, og kommer frem til et imponerende middelalderslott, hvor et guidet besøk og vinsmaking med tilhørende snacks venter på oss. Etter besøket sykler vi tilbake til hotellet gjennom vingårdene til Marzemino-vinen.

  Sykkeldistanse: 60 kilometer
  Høydedifferanse: 350 meter
  Vanskelighetsgrad: Moderat

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  Rovereto
 • Dag 5: Monte Baldo og Malcesine

  I dag reiser vi med buss til Malcesine, som ligger sørover og på østsiden av Gardasjøen. Vi starter sykkelturen ved det berømte Scaliger-slottet, som ble bygget på 1200-tallet og ligger på en imponerende klippe over byen. El-syklene våre lar oss bestige bakkene ved Monte Baldo, gjennom olivenlundene med letthet, og belønner oss med fantastisk utsikt over innsjøen. Ruten vår tar oss videre inn i Val di Sogno ("Drømmedalen"), en vakker og pittoresk vik sør for Malcesine. Den siste delen av ruten tar oss langs innsjøen tilbake til Malcesine. Vi har litt fritid til å utforske de pittoreske smågatene i gamlebyen eller spise en pizza til lunsj, før vi returnerer til Torbole med båt.

  Sykkeldistanse: 35 kilometer
  Høydedifferanse: 400 meter
  Vanskelighetsgrad: Enkel/moderat

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  Malcesine
 • Dag 6: Torbole – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss til flyplassen.

  På mai turen reiser vi fra flyplassen i Verona, som ligger rundt en time unna Torbole. Mellomlanding og flybytte i München underveis. Vi lander i Oslo i 22-tiden.

  På september og oktober turene kjører vi cirka tre og en halv time til Milano Malpensa flyplassen. Herfra flyr vi direkte med Norwegian, og lander på Gardermoen i nitten-tiden.

  Inkludert måltid: Frokost

Priser

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom kr 16 490 
Enkeltrom kr 18 490 pr. person

Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2023.

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo - Verona tur/retur eller Oslo - Milano tur/retur
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fem netter på Club Hotel La Vela 3* med frokost
 • Fem middager på hotellet
 • Én vinsmaking med lett lunsj i en vinkjeller
 • Én piknik lunsj på et gårdshus
 • Omvisning i Castel Pietra med vinsmaking og snacks
 • Båt fra Malcesine til Torbole
 • El-sykler fem dager
 • Busstransport ifølge program
 • Engelsktalende lokal sykkelguide
 • Dyktig norsk reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og bussjåfører
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Sykkelhjelm (215 kr per person) og sykkelveske (360 kr per person)
 • Turistskatt (2 euro) per natt, betales direkte til hotellet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hotell

Club Hotel La Vela 3*, Torbole Sur Garda

Det moderate 3* Club Hotel La Vela ligger nærme bredden til Gardasjøen, i sentrum av den lille byen Torbole. Hotellet tilbyr hyggelig service og en vennlig og avslappende atmosfære. De 124 rommene er enkelt og komfortabelt innredet, med klimaanlegg, TV og kjøleskap. Noe av det beste med hotellet er basseng- og hageområdet, hvor du kan lene deg tilbake på en av solsengene på terrassen og nyte varmen fra det italienske solskinnet.

Reiseleder

Ellen Høyning vokste opp i Halden. Hun har vært reiseleder i en rekke land siden 2013 hvor kunst, kultur, mat og drikke har vært hovedtema. I 2012 flyttet hun til solfylte Algarve hvor hun fortsatt er bosatt. Hun vokste opp med foreldre som begge jobbet i cruiseskip-industrien, så reisegleden kom inn med morsmelken. Hun har bodd i Barcelona, Mallorca, Bali, Sulawesi, Birmingham og København og reist til en rekke verdensdeler både som reiseleder og privat. Hun har bred kjennskap til Europeisk historie og har fortellerglede og smittende reiselyst. På fritiden jobber hun på et hundesenter i Portugal hvor hun rehabiliterer hunder med adferdsproblemer og jobber aktivt for å bedre hundehold i Portugal. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2024

19.09OsloSykkeltur ved Gardasjøen
Reiseledere: Ellen Høyning
5Fullt16 490,-Fullt

Oktober 2024

03.10OsloSykkeltur ved Gardasjøen
Reiseledere: Ellen Høyning
5Fullt16 490,-Fullt
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo