Skip to main content

Nyttårscruise på Donau

Nyttårsfyrverkeri i Bratislava
Passau
St. Stefanskatedralen i Passau
Benediktinerklosteret Stift Melk
Inngangspartiet til Stift Melk
Takmalerier i Stift Melk
Melk
Wachaudalen
Wachaudalen
Det er mange sluser som skal passeres i løpet av cruiset
Esztergomkatedralen
Esztergomkatedralen
Budapest
Budapest
Bratislava
Wien
St.Stefansdomen i Wien
Rådhuset i Wien
Statsoperaen i Wien
Sachertorte


Seil med VIVA Enjoy 5* fra Regensburg til Wien

Nytt år, nye drømmer og nye eventyr! Opplev det vakre vinterlandskapet langs Donau mens vi seiler fra den ene julepyntede byen til den andre. I løpet av cruiset besøker vi tre hovedsteder, Budapest, Bratislava og Wien, og seiler gjennom fire land. Du kan oppleve sjarmerende Passau, la deg imponere over benediktinerklosteret Stift Melk, beundre utsikten til landskapet i Wachaudalen, og besøke den store Esztergomkatedralen. Nyttårsaften feirer vi i Slovakias hovedstad, Bratislava. Vårt hjem på turen er VIVA Cruises nyeste skip, VIVA Enjoy, hvor både utsøkte måltider, alle drikkevarer og tips er inkludert. Ønsk det nye året velkommen sammen med oss – Prosit Neujahr 2025!

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Alt dette kan du oppleve

 • Regensburg, en av Tysklands best bevarte middelalderbyer
 • Passau, byen der tre elver møtes
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Budapest, som ligger vakkert til ved Donau
 • Nyttårsaften i Bratislava
 • Keiserbyen Wien
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, fredag 27. desember: Oslo - München - Regensburg

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Regensburg, der VIVA Enjoy venter. Kjøretiden er cirka en og en halv time.

  Regensburg ble grunnlagt i romertiden som Castra Regina. I våre dager regnes Regensburg for å være en av Tysklands best bevarte middelalderbyer. Sentrum består av mange historiske bygninger, deriblant St. Peter-domkirken, og det gamle rådhuset, samt flere patrisierhus og tårn fra middelalderen. Man kan også se rester av den opprinnelige bymuren og den romerske byporten. Den gamle steinbroen, Die Steinerne Brücke, fra 1100-tallet er Regensburgs berømte landemerke. Broen forbinder den historiske bykjernen med bydelen Stadtamhof, som ligger på en øy i Donau. Både gamlebyen og Stadtamhof står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste som unike eksempler på handelssentrum fra middelalderen.

  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, kan de som ønsker ta en liten rusletur i Regensburg før middag. Deretter møtes vi i salongen til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

  Regensburg
 • Dag 2, lørdag 28. desember: Passau

  Tidlig om morgenen kommer til vi Passau, som ligger ved sammenløpet av tre elver – Donau, Inn og Ilz. Passau har en rik historie, med røtter tilbake til år 200 da det ble etablert en romersk koloni her. Etter en stor brann på 1600-tallet bidro italienske arkitekter med gjenoppbyggingen av byen, med det resultatet at den historiske bykjernen har flere vakre bygninger i gotisk og italiensk barokk-arkitektur. Etter frokost kan vi rusle en tur gjennom gamlebyen til St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel.

  Cruiset fortsetter ved 14-tiden og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Like etter avgang krysser vi grensen til Østerrike. I løpet av kvelden og natten skal skipet gjennom hele syv sluser.

  Passau
 • Dag 3, søndag 29. desember: Melk og Wachaudalen

  I dag våkner vi opp Melk, best kjent for det storslåtte benediktinerklosteret Stift Melk som troner på en høyde over den lille østerrikske byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men dagens bygninger i barokkarkitektur er fra 1700-tallet. Det anbefales å ta en tur inn i klosteret. Her kan du la deg imponere over den rikt dekorerte klosterkirken, biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalderen og Marmorhallen med takmalerier av Paul Troger.

  Midt på dagen seiler skipet videre. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, en tretti kilometer lang naturskjønn strekning som står på UNESCO-verdensarvliste. Fra skipet har vi utsikt til det maleriske vinterlandskapet med små pittoreske landsbyer, borgruiner og dalsider der det dyrkes aprikoser og vindruer.

  Stift Melk
 • Dag 4, mandag 30. desember: Esztergom og Budapest

  Etter å ha krysset flere landegrenser kommer vi grytidlig om morgenen til den lille ungarske byen Esztergom. I rundt to hundre år fra år 1000 var Esztergom hovedstaden i Ungarn. Byen domineres av den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Altertavlen i kirken, som illustrerer Marias himmelfart, regnes som verdens største maleri malt på ett lerretstykke.

  Ved 11-tiden fortsetter cruiset, og noen timer senere ankommer vi Budapest. Pass på å få med deg innseilingen når vi har orkesterplass for å se de mange elegante bygningene ved elven i sentrum av byen. Ungarns hovedstad besto opprinnelig av to byer – Buda på den kuperte vestsiden av Donau og Pest på østsiden. De to byene ble offisielt forent i 1873 og knyttes i dag sammen med totalt åtte broer over elven. Byens handlegater, samt kjente severdigheter som St. Stefans-katedralen, Helteplassen og den ikoniske Parlamentsbygningen, finner du på Pest-siden av elven. På Buda-siden ligger Buda-høyden med Mattias-kirken der keiser Franz Joseph I i sin tid ble kronet som Ungarns hersker, Buda slott og Fiskerbastionen. Sistnevnte byr på fantastisk utsikt over byen og elven.

  Vi har ettermiddagen til å oppleve Budapest før vi begynner på seilasen tilbake oppover elven om kvelden, med kurs for et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 5, tirsdag 31. desember: Bratislava

  Vi nyter det gode livet om bord, mens skipet seiler langs grensen mellom Ungarn og Slovakia. Tidlig formiddag skal vi gjennom den store slusen ved Gabcikovo-demningen. Oppdemmingen her har ført til at elven ovenfor demningen er bred som en langstrakt innsjø.

  Etter lunsj kommer vi til Bratislava, Slovakias hovedstad. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men er allikevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Den godt bevarte gamlebyen har små hyggelige torg, smale brosteinsgater og mange statuer. Her kan man også se flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. På en høyde like ovenfor gamlebyen troner middelalderslottet Bratislavsky Hrad.

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Ved midnatt samles vi på toppdekket eller i salongen for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset og utsikt til nyttårsfyrverkeriet. Etterpå fortsetter festen i salongen.

  Bratislava
 • Dag 6, onsdag 1. januar: Wien

  Etter feiringen i går er det deilig å ha en rolig morgen om bord og kunne sove lenge mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Vi ankommer Wien midt på dagen. Den tidligere keiserbyen er en av de vakreste byene i Europa med storslåtte bygninger, museer, palasser og vakre parker. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Byens historiske sentrum består av mange elegante og flotte bygninger, samt hyggelige gå- og handlegater i området rundt Stefansdomen. Langs Wiener Ringstrasse, ringveien som omgir bykjernen, ligger flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet.

  Skipet legger til kai like utenfor bykjernen, men det er enkelt å ta seg inn til sentrum med t-banen. I Wien pleier noen av julemarkedene å fortsette som nyttårsmarkeder, kalt Silvestermarkt eller Neujahrsmarkt, i romjulen og til begynnelsen av januar. Ta gjerne en tur i land om ettermiddagen for å besøke en av disse.

  Om kvelden er det mulig å bli med på en utflukt for å oppleve en klassisk wienerkonsert (ikke inkludert). Skipet ligger ved kai i Wien de to siste nettene av cruiset.

  Rådhuset i Wien
 • Dag 7, torsdag 2. januar: Wien

  I dag har du hele dagen til å utforske Wien i ditt eget tempo. De fleste severdighetene i sentrum er i gåavstand fra hverandre. Etterpå kan du la deg friste av lokale spesialiteter som Sachertorte eller apfelstrudel på et av Wiens mange elegante konditorier. Et besøk til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, anbefales.

  Om kvelden hygger vi oss med vår siste middag om bord.

  Stefansdomen, Wien
 • Dag 8, fredag 3. januar: Wien - Oslo

  Et innholdsrikt cruise er over, og etter frokost tar vi farvel med VIVA Enjoy og kjører til flyplassen. Fra Wien flyr vi direkte tilbake til Oslo. Takk for turen og godt nytt år!

  Wien - Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene, som sendes cirka to uker før avreise.

Prisinfo

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–München/Wien–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • VIVA All-Inclusive
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av totalt seks utflukter:

Dag        Sted                            Utflukt                                                                    Varighet

2               Passau                      Byvandring                                                           2 timer

3               Melk                            Besøk Stift Melk                                                2,5 time

4               Esztergom              Besøk i Esztergomkatedralen                 1,5 time

4               Budapest                Byrundtur med buss og til fots               3,5 time

5               Bratislava                Byvandring med smaksprøver                2,5 time

7               Wien                           Byrundtur med buss og til fots               3,5 time               

 

Utfluktspakken koster kr pr. person. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

 

I tillegg er det mulig å forhåndskjøpe en utflukt til en klassisk konsert med Wien Hofburg Orkester.

Dag        Sted                            Utflukt                                                                    Varighet

7               Wien                           Klassisk konsert                                               2,5 time

Klassisk konsert-utflukten koster kr  pr. person. Inkluderer busstransport fra-til skipet.

Lugarer

Lugarer

VIVA Enjoy har totalt 95 lugarer. Alle er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, flatskjerm-TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det åtte suiter på Diamond dekk (24 m²) med fransk balkong.

 • Standardlugar
 • Standardlugar, midt- og øvredekk
 • Standardlugar, midt- og øvredekk
 • Suite, øvre dekk

VIVA All-Inclusive

VIVA All-Inclusive

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Les mer om VIVA Cruises her

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2024

27.12OsloNyttårscruise på Donau med VIVA Enjoy 5*
Reiseledere: Torild Karlsen
7Mer enn 420 490,-Bestill

Skip

MS Viva Enjoy
Viva Enjoy er det nyeste skipet til Viva Cruises, og søsterskipet til Viva Two. Skipet har en avslappende luksuriøs atmosfære, og gjennomført design i nordisk stil. All-Inclusive konseptet om bord bid...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo