Skip to main content

Sykkelcruise på Donau med SE-Manon

Den europeiske sykkeruten EuroVelo 6
Gamlebyen i Bratislava
Gamlebyen i Bratislava
Budapest
Helteplassen, Budapest
Vác
Rådhuset, Wien
Wien
Operahuset, Wien
Schönbrunn-slottet, Wien
Sachertorte
Dürnstein
Sykkelvei langs Donau
Ferge over Donau
Sykkelvei i Wachaudalen
Wachaudalen
SE-Manon
Wachaudalen
Benediktinerklosteret Stift Melk


Opplev de tre hovedstedene Bratislava, Budapest og Wien, og andre severdigheter langs Donau fra sykkelsetet. Mens vi sykler gjennom naturskjønne områder og forbi små landsbyer, seiler skipet videre og venter på oss i neste havn. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapning.

Høydepunkter

 • Besøk tre hovedsteder i løpet av cruiset
 • Naturskjønne Schlögener Schlinge
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest, som ligger vakkert til ved Donau
 • Esztergom, med Ungarns største katolske kirke
 • Keiserbyen Wien
 • UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Enkle sykkeletapper langs elven
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - München - Passau

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Passau ligger ved grensen til Østerrike, der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Etter en stor brann på 1600-tallet, ble byen gjenoppbygd av italienske arkitekter og den historiske bykjernen har fremdeles mange vakre bygninger med gotisk og barokk-arkitektur. Bybildet domineres av St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel.
  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette om bord, holder reiselederen et informasjonsmøte. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort, og etter bare et par timer kommer vi til Engelhartszell i Østerrike. Her blir vi liggende ved kai til neste dag.

  Passau
 • Dag 2: Engelhartszell – Brandstatt

  Etter frokost er vi klar for vår første sykkeltur, som går sørover langs elven. Sykkelveien langs Donau er en del av det europeiske sykkelrutenettverket kalt EuroVelo. Vi skal sykle på EuroVelo 6, som følger Donau fra Tyskland og helt til Svartehavet. Strekningen vi skal sykle er en av de mest populære turistsykkelrutene i Europa. Dagens etappe tar oss gjennom Schlögener Schlinge, der elven gjør en krapp u-sving. Vi gjør et stopp ved utkikkspunktet Schlögener Blick, for å beundre utsikt over elven. Vi tatt med matpakke fra skipet, som vi spiser underveis. Dagens mål er Brandstatt. Her venter SE-Manon på oss. Resten av ettermiddagen og kvelden slapper vi av om bord mens skipet seiler videre gjennom Østerrike mot Slovakia.

  Dagens sykkeletappe: Engelhartszell – Brandstatt, 44–47 kilometer

  Schlögener Schlinge
 • Dag 3: Bratislava

  Om morgenen ankommer vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Bratislava var en del av det habsburgske monarkiet fra 1500-tallet og til slutten av første verdenskrig. Byen var også ungarsk kroningsby i nesten tre hundre år.

  Dagens sykkeletappe går fra Bratislava, via Hainburg til det kongelige slottet Hof i Østerrike. Slottet er kjent for sine vakre terrasserte hager. På vei tilbake sykler vi langs grenseelven Morava til Devin, og deretter langs Donau til Bratislava. Etter sykkelturen kan du dra på oppdagelsesferd i den godt bevarte gamlebyen i Bratislava.

  Om kvelden seiler skipet videre – til et nytt land og en ny hovedstad.

  Dagens sykkeletappe: Bratislava – Hof – Bratislava, cirka 53 kilometer

  Bratislava
 • Dag 4: Budapest

  Vi står opp tidlig for å få med oss innseilingen til Ungarns hovedstad, Budapest. Mange av byens severdigheter og imponerende byggverk ligger langs elven. Budapest besto opprinnelig av to byer; Buda og Pest, beliggende på hver sin side av Donau. I Pest, på østsiden av elven, finner man Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av Donau, er mer kupert. Her ligger den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.

  I dag tar vi en hviledag fra syklingen og du kan utforske Budapest i ditt eget tempo. Skipet ligger ved kai til over midnatt.

  En liten tunnel ved en borg med gamle statuer på hver side. Fiskerbastionen, Budapest
 • Dag 5: Vác – Esztergom

  Fra Budapest seiler vi tilbake oppover elven til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Dagens sykkeletappe starter i barokkbyen Vác. Her kan man blant annet se Ungarns eneste triumfbue, bygget i 1764 i forbindelse med at keiserinne Maria Teresia av Østerrike skulle besøke byen. Fra Vác sykler vi via Visegrád til Esztergom, kjent for den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Om ettermiddagen fortsetter cruiset, med kurs for Wien.

  Dagens sykkeletappe: Vác – Esztergom, cirka 49 kilometer

  Esztergom
 • Dag 6: Wien

  Ved lunsjtid legger vi til kai i Nussdorf eller Korneuburg, en av forstedene til Wien. Det er ikke lagt opp noen sykkeletapper i dag. Benytt i stedet ettermiddagen til å oppleve Østerrikes hovedstad på egen hånd eller sammen med reiselederen. Den tidligere keiserbyen, er en av de vakreste byene i Europa, og her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Wien er full av storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. I den gamle bydelen, som utforskes best til fots, ligger den store Stefanskatedralen. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens kulinariske spesialitet. Schönbrunn- palasset – den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, er også vel verdt et besøk.

  Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Stefansdomen, Wien
 • Dag 7: Wachaudalen

  Den siste sykkeldagen er et av turens høydepunkter. Vi har nå kommet til Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som et av de mest idylliske landskapene langs Donau. Her sykler vi forbi små landsbyer, klostre, slott og frodige dalsider hvor det dyrkes aprikoser og vindruer. Sykkelturen starter i Rossatz eller Dürnstein (avhengig av kaiplass) og vi kan velge om vi vil sykle på øst- eller vestsiden av Donau. I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken fra 1400-tallet – et av landemerkene i Wachaudalen. På en høyde overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet hvor kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Fra Dürnstein sykler vi gjennom Wachaudalen, forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner. Langs sykkelstien er det er flere hyggelige tavernaer og vi tar en pause på en av dem. Om ettermiddagen kommer vi til Melk, der det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk, troner majestetisk på en høyde over byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men barokkarkitekturen som kjennetegner klosteret i dag er fra 1700-tallet. Sykkelturen ender i den lille byen Pöchlarn, hvor skipet venter.

  I kveld er det festmiddag om bord. Mens vi spiser, legger SE-Manon ut på siste etappe av cruiset.

  Dagens sykkeletappe: Rossatz/Dürnstein – Pöchlarn, 40–50 kilometer

  Wachaudalen
 • Dag 8: Passau - München - Oslo

  Vi ankommer Passau ved ti-tiden. Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører med buss til flyplassen i München. Direktefly tilbake til Oslo.

 • Sykkel

  Alle oppgitte sykkeletapper er omtrentlige. De fleste strekningene er på asfaltert vei langs elven, og terrenget er godt egnet for fritidssyklister. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Elite Travels reiseleder sykler sammen med de som ønsker å sykle samlet.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS SE-Manon er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, lite kjøleskap og aircondition. Lugarene på hoveddekk har et smalt vindu som ikke kan åpnes. På midtdekk har lugarene et stort vindu som kan åpnes, mens øvre dekk har fransk balkong (vindu fra gulv til tak som kan åpnes). Lugarene er på cirka 14 m².

 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Midtdekk
 • Midtdekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk

Praktisk info


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–München t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag (Lunsj er nistepakke eller enkel lunsj om bord)
 • Velkomstdrink
 • Unisex sykkel med 7 gir
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring


Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord.

Sykkeletapper  
Dag Fra–til Distanse
2 Engelhartszell–Brandstatt   44–47 km
3 Bratislava–Hof–Bratislava  53 km
5 Vác–Esztergom 49 km
7 Rossatz/Dürnstein–Pöchlarn 40–50 km


Alle oppgitte distanser er omtrentlige.

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av unisex tursykler med 7 gir, hånd- og pedalbrems. Noen sykler har kun håndbremser. Alle syklene har en liten sykkelveske. Pass på å oppgi din høyde ved bestilling.

Det er mulig å bestille el-sykkel mot et tillegg. Det er et begrenset antall el-sykler tilgjengelig. Kontakt oss hvis du ønsker å bestille el-sykkel.

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med sykkelhjelm, lett jakke, regntøy, og gode sko (men ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta ferge over Donau. Fergebilletter er ikke inkludert. 

Ikke-syklist
Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord istedenfor å sykle. Det serveres en enkel lunsj om bord for de som ikke er med på sykkeltur.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2024

06.09OsloSykkelcruise på Donau med SE-Manon 4*
Reiseledere: Snorre Sandemose
7Fullt19 890,-Fullt

September 2025

19.09OsloSykkelcruise på Donau med SE-Manon 4*7Mer enn 421 290,-Bestill

Skip

MS SE-Manon
SE-Manon er et komfortabelt skip med hyggelig atmosfære. Om bord er det restaurant, panoramasalong, lite bibliotek og velværeområde med sauna og jacuzzi. Soldekket har, i tillegg til solsenger og stol...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo