Skip to main content

Femstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land

Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Wasserturm, Mannheim
Mannheim slott
Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Linz am Rhein
Altstadt, Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam


På dette femstjerners klassiske Rhinen-cruiset besøker vi hele fire land; Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland. Turen starter i Basel og ender i Amsterdam. Underveis får vi blant annet oppleve sjarmerende Strasbourg, vinbyen Rüdesheim, det vakre landskapet i Øvre mellomrhindalen, og den majestetiske Kölnerdomen. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på vårt flytende hotell, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.
 

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Mannheim – en av Tysklands største innlandshavner
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Kölnerdomen i Köln
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Basel

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Zürich eller Basel. Videre med buss til kaien, hvor vårt femstjerners skip venter.

  Basel er hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt og er med sine nærmere 170 000 innbyggere, den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel (Store-Basel) ligger sør for elven, mens det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) er på nordsiden av elven. Gamlebyen i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.
  Vel fremme sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

  Basel
 • Dag 2: Breisach

  Mens vi spiser frokost, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Etter lunsj kommer vi til cruisets første anløpshavn; den lille byen Breisach. I dette området danner Rhinen grensen mellom Tyskland og Frankrike. En bro forbinder Breisach på den tyske siden med Neuf-Brisach på den franske. Over åtti prosent av Breisach ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men de pastellfargede husene i gamlebyen er møysommelig gjenoppbygd. På en liten bakketopp midt i byen troner St. Stephansmünster. Den store katedralen ble påbegynt på 1100-tallet og er bygget i romansk og gotisk stil. Du kan ta en rusletur i land på egen hånd eller bli med på en utflukt* med buss langs vinruten i Alsace.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Breisach
 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Etter frokost tilbys det en byrundtur* med buss og til fots. Eller kanskje du foretrekker å utforske Strasbourg på egen hånd? La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene ved katedralen for å se på folkelivet.

  Ved lunsjtid fortsetter skipet sin ferd nordover på Rhinen og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det skiftende landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Mannheim og Rüdesheim

  I løpet av natten har skipet kommet til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim ble på 1600-tallet lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadrate­stadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland. Mannheim er også en populær by for shopping, og i Planken, byens hovedgate, finner man mange butikker.

  I Tyskland arrangeres det annethvert år en stor hageutstilling, Bundesgartenschau – forkortet til BUGA23. Mannheim er vertskap for årets utstilling, som er åpen fra midten av april til oktober. Utstillingsområdet omfatter både Luisenparken i sentrum av byen, og Spinelliparken på den andre siden av Neckar. En taubane, som er satt opp i forbindelse med utstillingen, strekker seg over elven og forbinder de to parkene.

  Etter frokost kan du ta en rusletur i sentrum av Mannheim eller besøke hageutstillingen (inngangsbillett selges om bord på skipet).

  Ved lunsjtid seiler vi videre med kurs for den lille vinbyen Rüdesheim, med ankomst utpå kvelden. Rüdesheim ligger i vindistriktet Rheingau, en av de viktigste vinområdene i Tyskland – kjent for sine gode rieslinger. Ta en kveldstur i land etter middag for å besøke den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget av det lokale druebrennevinet Asbach.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Etter frokost har vi muligheten til å bli bedre kjent med Rüdesheim. Det går en taubane fra sentrum og opp til Niederwald-monumentet, hvor man kan beundre den utsikten over byen og elven. For å komme tilbake til byen kan man enten returnere med taubanen eller spasere gjennom vinmarkene. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som er kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. De som ønsker, kan bli med på en vandretur* langs pilegrimsleden opp til klosteret Hildegard von Bingen, som ligger flott til blant vinmarkene like ovenfor byen.

  Midt på dagen fortsettercruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var der her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt.

  I Koblenz kan du bli med på en utflukt* til Deinhard sektmuseum. Det blir omvisning i vinkjelleren, en kort innføring i hvordan man lager musserende vin og, selvfølgelig, vinsmaking.
  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
 • Dag 6: Linz am Rhein - Köln

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og like etter frokost kommer vi til Linz am Rhein. Den lille byen har kun rundt seks tusen innbyggere. Nær elven ligger Burg Linz (Linz slott), bygget på 1300-tallet av erkebiskopen av Köln. Ved siden av står byporten Rheintor, opprinnelig en del av den gamle bymuren. Sentrum omfatter brosteinsbelagte handlegater og en hyggelig markedsplass, omkranset av bindingsverkshus. Det tilbys en kulinarisk vandretur* i Linz, hvor byens severdigheter kombineres med smaksprøver på lokale spesialiteter.

  Seilasen fortsetter midt på dagen og bare noen timer senere kommer vi til Köln, som ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden. Köln er Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen, som er bygget i gotisk stil, er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter ankomst kan du bli med på en tur med rickshaw* gjennom den gamle bydelen. Dette er en annerledes og morsom måte å oppleve byen på. Foretrekker du å rusle en tur i sentrum på egen hånd, anbefales et besøk i Kölnerdomen. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 21-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og i løpet av natten krysser vi grensen til Nederland.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Vi nyter en rolig formiddag om bord og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. Etter å ha seilt på elver og kanaler i det store deltaet som danner munningen til Rhinen, legger skipet til kai i Amsterdam etter lunsj.

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Grachtengordel, den halvmåneformede kanalringen som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og de som ønsker kan om ettermiddagen bli med på en kanalbåttur*. Skipet ligger ved kai over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Oslo

  Et opplevelsesrikt cruise har kommet til sin ende og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  * Utfluktene merket med en stjerne (*) i dagsprogrammet, kan kun bestilles og betales om bord.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Zürich eller Basel og Amsterdam–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer (mer info om Viva All-Inclusive under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter 
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfyll av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utflukteneUtflukter

Skipet arrangerer utflukter i anløpshavnene. Disse er merket med en stjerne (*) i dagsprogrammet, og kan kun bestilles og betales om bord.

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Breisach Busstur langs vinruten i Alsace 4 timer
3 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots 3,5 time
4 Mannheim Inngangsbillett til hageutstillingen BUGA23
5 Rüdeseheim Vandring langs pilegrimsleded til klosteret Hildegard von Bingen 3 timer
5 Koblenz Deinhard sektmuseum, inkludert vinsmaking 3 timer
6 Linz Kulinarisk byvandring 2,5 time
6 Köln Rickshaw-tur gjennom gamlebyen 1,5 time
7 Amsterdam Kanalbåtcruise 1,5 time

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2023

09.09OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One 5*
Reiseledere: Torild Karlsen
7221 890,-Bestill

Oktober 2023

07.10OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One 5*
Reiseledere: Gerd Rossbach
7421 890,-Bestill

Skip

MS Viva Moments
Viva Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaur...
MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo