Skip to main content

Femstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land

Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
Breisach
Ponts Couverts, Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
Mannheim slott
Rüdesheim
Niederwald-monumentet og vinmarker ved Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Deutches Eck, Koblenz
Koblenz, der Mosel munner ut i Rhinen
Altstadt i Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam


På vårt klassiske femstjerners Rhinen-cruise fra Basel til Amsterdam, besøker vi hele fire land; Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland. Underveis får vi oppleve sjarmerende Strasbourg, vinbyen Rüdesheim, det vakre landskapet i Øvre mellomrhindalen, den majestetiske Kölnerdomen og kanalbyen Amsterdam. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på vårt flytende femstjerners hotell.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Mannheim – en av Tysklands største innlandshavner
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam
 • All-Inclusive cruise


Avgangen 15.10.24 er i samarbeid med Stavanger Aftenblad. 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Seilingsrute 2024 vs. 2025

  Dagsprogrammet under gjelder for 2025. I seilingsruten for 2024 besøker man Linz-am-Rhein på dag 6. Dette medfører at det blir noen endringer i ankomst- og avreisetidene i de øvrige anløpshavnene i 2024 i forhold til programmet under. Kontakt oss om du ønsker et detaljert program for 2024.
 • Dag 1: Fly til Basel eller Zürich

  Du møter Elite Travels reiseleder på lufthavnen. Sammen flyr vi til Zürich eller Basel. Videre med buss til kaien, hvor vårt femstjerners skip venter.

  Basel er hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt og er med sine nærmere 170 000 innbyggere, den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel (Store-Basel) ligger sør for elven, mens det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) er på nordsiden av elven. Gamlebyen i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.

  Vel fremme sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som presenterer kapteinen og hans mannskap. Nær midnatt kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner.

  Basel
 • Dag 2: Breisach

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi grytidlig om morgenen til cruisets første anløpshavn; Breisach. I dette området danner Rhinen grensen mellom Tyskland og Frankrike, og en bro forbinder den lille tyske byen Breisach med nabobyen Neuf-Brisach på den franske siden. Over åtti prosent av Breisach ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men de pastellfargede husene i bykjernen er møysommelig gjenoppbygd. På en liten bakketopp midt i Breisach troner St. Stephansmünster. Den store katedralen ble påbegynt på 1100-tallet og er bygget i romansk og gotisk stil.

  Ved lunsjtid fortsetter skipet sin ferd nordover på Rhinen og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det skiftende landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok.

  Breisach
 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Elven Ill renner gjennom sentrum av Strasbourg og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum, men det er lett å ta seg inn til Grand Île, enten med lokaltrikk eller taxi. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet. Sent om kvelden fortsetter cruiset.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Mannheim

  I dag er vi i Mannheim, en kjent universitetsby og en av Tysklands største innlandshavner, som ligger ved samløpet av Neckar og Rhinen. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadrate­stadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland.

  Skipet seiler videre ved 22-tiden.

  Wasserturm, Mannheim
 • Dag 5: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  I løpet av natten har vi kommet til Rüdesheim i vindistriktet Rheingau, et område som er kjent for sine gode rieslinger. Den lille pittoreske byen er omkranset av vinmarker som strekker seg oppover åssiden. Fra sentrum kan man ta en taubane over vinmarkene og opp til Niederwald-monumentet for å beundre utsikten over dalen. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. Avslutt besøket i Rüdesheim med en rusletur langs den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en Rheingau-riesling eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget med det lokale druebrennevinet Asbach.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen.

  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen i Koblenz
 • Dag 6: Köln

  Vi seiler videre og får en rolig morgen om bord. Midt på dagen legger vi til kai i Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen, som er bygget i gotisk stil, er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Et besøk inn i den mektige katedralen anbefales. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 19-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I løpet av natten krysser vi grensen til Nederland.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Etter å ha seilt på elver og kanaler gjennom det store deltaet som danner munningen til Rhinen, ankommer vi Amsterdam ved lunsjtid. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er totalt omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel, som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor Grachtengordel står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Norge

  Et opplevelsesrikt cruise har kommet til sin ende og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Norge.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er den reisendes ansvar å være i god nok fysisk og psykisk form til å kunne delta på turen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Vi oppmerksom på at det på flyplassene kan være lange avstander å gå, for eksempel fra bagasjeutlevering til transferbussen. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at alle kan følge gruppen i vanlig tempo. I mange havner fortøyes skipene langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i byen. I noen tilfeller vil skipet ligge ved kai et lite stykke fra sentrum.

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly fra Norge til Zürich eller Basel, og hjemreise fra Amsterdam
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Alle drikkevarer om bord, både i restauranten og i baren
 • En flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning
 • Ettermiddagste servert i salongen én gang i løpet av cruiset
 • Minibar i lugaren med daglig påfyll
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Utflukter
For avreisedatoene i 2024 er det mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, som inkluderer følgende utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Breisach Utflukt til Colmar 4 timer
3 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots 4 timer
5 Koblenz Byvandring 3 timer
6 Köln Rickshaw-tur gjennom gamlebyen 1 time
7 Amsterdam Kanalbåttur 1,5 time


NB. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Hvis du ikke forhåndskjøper utfluktspakken, risikerer du at det ikke er ledige plasser på turen med engelsktalende guide. 

Utfluktene for 2025 er ikke klart fra rederiet ennå. Oversikt over hvilke utflukter som tilbys, samt priser, kommer senere.

VIVA All-Inclusive

VIVA Cruises er alt dette inkludert:

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider – spis når du vil innen restaurantens åpningstider
 • Om bord er det to eller tre restauranter du kan velge mellom, alle med egen meny. Det koster ikke noe ekstra å spise på de ulike spisestedene
 • Fri bordsetning – velg selv hvor du vil sitte, og med hvem
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper til bruk på utfluktene
 • Lunsj i Le Bistro
 • Ettermiddagste i salongen
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Nespresso kaffemaskin i lugaren
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skipet har sykler til utlån
 • VIVA Cruises - Enjoy the Moment!

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2024

17.09OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Fullt23 490,-Fullt

Oktober 2024

15.10StavangerFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land i samarbeid med Stavanger Aftenblad / All-Inclusive7Fullt22 990,-Fullt

Juni 2025

18.06OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva Enjoy / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Mer enn 424 990,-Bestill

August 2025

20.08OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva Enjoy / All-Inclusive7Mer enn 424 990,-Bestill

Skip

MS Viva Enjoy
Viva Enjoy er det nyeste skipet til Viva Cruises, og søsterskipet til Viva Two. Skipet har en avslappende luksuriøs atmosfære, og gjennomført design i nordisk stil. All-Inclusive konseptet om bord bid...
MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo