Skip to main content

Femstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land

Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Wasserturm, Mannheim
Mannheim slott
Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Linz am Rhein
Altstadt, Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

På vårt klassiske femstjerners Rhinen-cruise fra Basel til Amsterdam, besøker vi hele fire land; Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland. Underveis får vi blant annet oppleve sjarmerende Strasbourg, vinbyen Rüdesheim, det vakre landskapet i Øvre mellomrhindalen, og den majestetiske Kölnerdomen. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på vårt flytende hotell, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Mannheim – en av Tysklands største innlandshavner
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Basel

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Zürich eller Basel. Videre med buss til kaien, hvor vårt femstjerners skip venter.

  Basel er hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt og er med sine nærmere 170 000 innbyggere, den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel (Store-Basel) ligger sør for elven, mens det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) er på nordsiden av elven. Gamlebyen i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.
  Vel fremme sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

  Basel
 • Dag 2: Breisach

  Mens vi spiser frokost, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Etter lunsj kommer vi til cruisets første anløpshavn; den lille byen Breisach. I dette området danner Rhinen grensen mellom Tyskland og Frankrike. En bro forbinder Breisach på den tyske siden med Neuf-Brisach på den franske. Over åtti prosent av Breisach ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men de pastellfargede husene i gamlebyen er møysommelig gjenoppbygd. På en liten bakketopp midt i byen troner St. Stephansmünster. Den store katedralen ble påbegynt på 1100-tallet og er bygget i romansk og gotisk stil. Du kan ta en rusletur i land på egen hånd eller bli med på en utflukt* med buss langs vinruten i Alsace.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Breisach
 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Etter frokost tilbys det en byrundtur* med buss og til fots. Eller kanskje du foretrekker å utforske Strasbourg på egen hånd? La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene ved katedralen for å se på folkelivet.

  Ved lunsjtid fortsetter skipet sin ferd nordover på Rhinen og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det skiftende landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Mannheim og Rüdesheim

  I løpet av natten har skipet kommet til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim ble på 1600-tallet lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadrate­stadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland. Mannheim er også en populær by for shopping, og i Planken, byens hovedgate, er det mange butikker.

  Ved lunsjtid seiler vi videre mot Rüdesheim, med ankomst utpå kvelden. Den lille vinbyen Rüdesheim ligger i Rheingau, et av de viktigste vindistriktene i Tyskland som er kjent for sine gode rieslinger. Ta en kveldstur i land etter middag for å besøke den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget av det lokale druebrennevinet Asbach.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Etter frokost har du muligheten til å bli bedre kjent med Rüdesheim. Det går en taubane fra sentrum og opp til Niederwald-monumentet, hvor man kan beundre utsikten over byen og elven. For å komme tilbake til byen kan man enten returnere med taubanen eller spasere gjennom vinmarkene. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. De som ønsker, kan bli med på en vandretur* langs pilegrimsleden opp til klosteret Hildegard von Bingen, som ligger flott til blant vinmarkene like ovenfor byen.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen.

  I Koblenz kan du bli med på en utflukt* til Deinhard sektmuseum. Det blir omvisning i vinkjelleren, en kort innføring i hvordan man lager musserende vin og, selvfølgelig, vinsmaking.

  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
 • Dag 6: Linz am Rhein - Köln

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og like etter frokost kommer vi til Linz am Rhein. Den lille byen har kun rundt seks tusen innbyggere. Nær elven ligger Burg Linz (Linz slott), bygget på 1300-tallet av erkebiskopen av Köln. Ved siden av står byporten Rheintor, opprinnelig en del av den gamle bymuren. Sentrum omfatter brosteinsbelagte handlegater og en hyggelig markedsplass, omkranset av bindingsverkshus. Det tilbys en byvandring* med lokalguide i Linz.

  Seilasen fortsetter midt på dagen og bare tre timer senere kommer vi til Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen, som er bygget i gotisk stil, er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter ankomst kan du bli med på en tur med rickshaw* gjennom den gamle bydelen. Dette er en annerledes og morsom måte å oppleve byen på. Foretrekker du å rusle en tur i sentrum på egen hånd, anbefaler vi at du tar en tur innom Kölnerdomen. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 21-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og i løpet av natten krysser vi grensen til Nederland.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Vi nyter en rolig formiddag om bord og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. Etter å ha seilt på elver og kanaler i det store deltaet som danner munningen til Rhinen, legger skipet til kai i Amsterdam ved 15-tiden. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Grachtengordel, den halvmåneformede kanalringen som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og de som ønsker kan om ettermiddagen bli med på en kanalbåttur*. Skipet ligger ved kai over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Oslo

  Et opplevelsesrikt cruise har kommet til sin ende og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Utfluktene merket med en stjerne (*) i dagsprogrammet er ikke inkludert, men kan bestilles og betales om bord.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i sentrum. I tilfelle det blir endring, vil det bli satt opp en alternativ kaiplass så nær sentrum som mulig.

Prisinfo

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Zürich eller Basel og Amsterdam–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (drikkevarer og tips)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter 
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter  
Dag Sted Utflukt Varighet
2 Breisach Busstur langs vinruten i Alsace 4 timer
3 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots 3,5 time
5 Rüdesheim Vandring langs pilegrimsleded til klosteret Hildegard von Bingen 3 timer
5 Koblenz Deinhard sektmuseum, inkludert vinsmaking 3 timer
6 Linz Byvandring 2,5 time
6 Köln Rickshaw-tur gjennom gamlebyen 1,5 time
7 Amsterdam Kanalbåtcruise 1,5 time


Utfluktene bestilles og betales om bord. Med forbehold om hvilke utflukter som tilbys. En oppdatert oversikt sendes sammen med reisedokumentene to-tre uker før avreise. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Oktober 2023

07.10OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One 5* / All-Inclusive
Reiseledere: Gerd Rossbach
7Fullt21 890,-Fullt

Juni 2024

16.06OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Mer enn 423 990,-Bestill

September 2024

17.09OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Mer enn 423 990,-Bestill

Oktober 2024

15.10OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One / All-Inclusive
Reiseledere: Gerd Rossbach
7På forespørsel21 990,-På forespørsel

Skip

MS Viva Moments
Viva Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaur...
MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo