Skip to main content

Femstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land

Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Wasserturm, Mannheim
Mannheim slott
Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Linz am Rhein
Altstadt, Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam


På dette femstjerners klassiske Rhinen-cruiset besøker vi hele fire land; Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland. Turen starter i Basel og ender i Amsterdam. Underveis får vi blant annet oppleve sjarmerende Strasbourg, vinbyen Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen som står på UNESCOs verdensarvliste og den majestetiske Kölnerdomen. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på vårt luksuriøse flytende hotell hvor både drikkevarer og tips er inkludert.
 

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Mannheim
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Kölnerdomen i Köln
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Cruise med et femstjerners skip hvor alt er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Basel

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Zürich (april-avgang) eller Basel (september-avgang). Videre med buss til kaien i Basel, hvor vårt femstjerners skip venter. Kjøreturen fra Zürich tar cirka 1,5 time. Basel er hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt og er med sine nærmere 170 000 innbyggere, den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel (Store-Basel) ligger sør for elven, mens det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) er på nordsiden av elven. Gamleby i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.

  Vel fremme sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

  Basel
 • Dag 2: Breisach

  Mens vi spiser frokost, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Etter lunsj kommer vi til cruisets første anløpshavn; den lille tyske byen Breisach. I dette området danner Rhinen grensen mellom Tyskland og Frankrike og det går en bro mellom tyske Breisach og Neuf-Brisach (Nye Breisach) på den franske siden av elven. Over åtti prosent av Breisach ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men de pastellfargede husene i gamlebyen er møysommelig gjenoppbygd.

  Byens landemerke, St. Stephansmünster, troner på en liten bakketopp midt i byen. Den store katedralen ble påbegynt på 1100-tallet og er bygget i romansk og gotisk stil. Vi tar en rusletur i land for å oppleve den gamle bydelen, og kanskje smake på den lokale vinen som dyrkes på vinmarkene rundt byen. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Breisach
 • Dag 3: Strasbourg (Kehl)

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Ta en tur inn i kirken for å se det imponerende, 18 meter høye astronomiske uret som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi legger til kai i den lille byen, Kehl, på den tyske siden av Rhinen. Strasbourg og Kehl er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til gamlebyen i Strasbourg. Etter frokost kan du utforske Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. La deg friste av franske delikatesser og ta en pause på en av kafeene ved katedralen for å se på folkelivet.

  Om ettermiddagen fortsetter ferden nordover på Rhinen.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Mannheim og Rüdesheim

  I løpet av natten har skipet lagt til kai i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en av Tysklands største innenlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland, og den vakre Luisenparken. Mannheim er også en populær by for shopping. I Planken, byens hovedgate, finner man både varemagasiner, eksklusive designerutsalg og kjedebutikker. Etter frokost kan du rusle en tur i gamlebyen på egen hånd eller sammen med reiselederen.

  Ved lunsjtid seiler vi videre og kan glede oss til en rolig ettermiddag om bord. Ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det skiftende landskapet og byene vi passerer, eller sett deg i salongen med en god bok.

  Etter middag ankommer vi den pittoreske, lille vinbyen Rüdesheim, som ligger i vindistriktet Rheingau – en av de viktigste vinområdene i Tyskland, kjent for sine gode rieslinger. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag, men vi anbefaler en kveldstur i land for å besøke den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget av det lokale druebrennevinet Asbach.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Etter frokost har vi muligheten til å bli bedre kjent med Rüdesheim. Tar du taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal kan du beundre den flotte utsikten over byen og elven. For å komme tilbake til byen kan du velge om du vil spasere gjennom vinmarkene eller returnere med taubanen. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var der her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over Koblenz og Rhinen. Ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
 • Dag 6: Linz am Rhein - Köln

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og like etter frokost kommer vi til Linz am Rhein. Den lille byen har kun rundt seks tusen innbyggere. Nær elven ligger Burg Linz (Linz slott), bygget på 1300-tallet av erkebiskopen av Köln. Ved siden av står byporten Rheintor, tidligere en del av den gamle bymuren. Ved store oversvømmelser i Rhinen han man markert hvor høyt vannet har gått på ytterveggen av tårnet. På vår spasertur gjennom byen ser vi også de brosteinsbelagte handlegatene i sentrum og den hyggelige markedsplassen omkranset av bindingsverkshus. Seilasen fortsetter midt på dagen og noen få timer senere kommer vi til Köln.

  Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen, som er bygget i gotisk stil, er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Vi tar en tur i land før middag for å rusle litt rundt i sentrum på egen hånd eller sammen med reiselederen. Et besøk i Kölnerdomen bør du ikke gå glipp av.Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 21-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. I løpet av morgenen krysser vi grensen til Nederland og etter å ha seilt på elver og kanaler i det store elvedeltaet som danner munningen til Rhinen, ankommer vi Amsterdam etter lunsj.

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Vi har ettermiddagen til å utforske Amsterdam. Skipet ligger ved kai over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Oslo

  Et opplevelsesrikt cruise har kommet til sin ende og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Zürich/Basel og Amsterdam–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (kan kun bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene kommer nærmere avreise.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2023

12.04OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva Moments 5*
Reiseledere: Kristin Clemmensen
7221 290,-Bestill

September 2023

09.09OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One 5*7121 890,-Bestill

Oktober 2023

07.10OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One 5*7Mer enn 421 890,-Bestill

Skip

MS Viva Moments
Viva Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaur...
MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo