Skip to main content

Femstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land

Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Wasserturm, Mannheim
Mannheim slott
Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Linz am Rhein
Altstadt, Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam


På vårt klassiske femstjerners Rhinen-cruise fra Basel til Amsterdam, besøker vi hele fire land; Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland. Underveis får vi blant annet oppleve sjarmerende Strasbourg, vinbyen Rüdesheim, det vakre landskapet i Øvre mellomrhindalen, og den majestetiske Kölnerdomen. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på vårt flytende hotell, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Mannheim – en av Tysklands største innlandshavner
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam


Avgangen 15.10 er i samarbeid med Stavanger Aftenblad. 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Basel eller Zürich

  Du møter Elite Travels reiseleder på lufthavnen. Sammen flyr vi til Zürich eller Basel. Videre med buss til kaien, hvor vårt femstjerners skip venter.

  Basel er hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt og er med sine nærmere 170 000 innbyggere, den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel (Store-Basel) ligger sør for elven, mens det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) er på nordsiden av elven. Gamlebyen i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.
  Vel fremme sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

  Basel
 • Dag 2: Breisach

  Mens vi spiser frokost, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Etter lunsj kommer vi til cruisets første anløpshavn; den lille byen Breisach. I dette området danner Rhinen grensen mellom Tyskland og Frankrike. En bro forbinder Breisach på den tyske siden med Neuf-Brisach på den franske. Over åtti prosent av Breisach ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men de pastellfargede husene i gamlebyen er møysommelig gjenoppbygd. På en liten bakketopp midt i byen troner St. Stephansmünster. Den store katedralen ble påbegynt på 1100-tallet og er bygget i romansk og gotisk stil.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Breisach
 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om. I sentrum av byen er det lett å la seg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene ved katedralen for å se på folkelivet.

  Ved lunsjtid fortsetter skipet sin ferd nordover på Rhinen og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det skiftende landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Mannheim og Rüdesheim

  I løpet av natten har skipet kommet til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim ble på 1600-tallet lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadrate­stadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland.

  Ved lunsjtid seiler vi videre mot Rüdesheim, med ankomst utpå kvelden. Den lille vinbyen Rüdesheim ligger i Rheingau, et av de viktigste vindistriktene i Tyskland som er kjent for sine gode rieslinger. Ta en kveldstur i land etter middag for å besøke den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget med det lokale druebrennevinet Asbach.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Etter frokost har du muligheten til å bli bedre kjent med Rüdesheim. Det går en taubane fra sentrum og opp til Niederwald-monumentet, hvor man kan beundre utsikten over byen og elven. For å komme tilbake til byen kan man enten returnere med taubanen eller spasere gjennom vinmarkene. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen.

  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
 • Dag 6: Linz am Rhein - Köln

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og like etter frokost kommer vi til Linz am Rhein. Den lille byen har kun rundt seks tusen innbyggere. Nær elven ligger Burg Linz (Linz slott), bygget på 1300-tallet av erkebiskopen av Köln. Ved siden av står byporten Rheintor, opprinnelig en del av den gamle bymuren. Sentrum omfatter brosteinsbelagte handlegater og en hyggelig markedsplass, omkranset av bindingsverkshus.

  Seilasen fortsetter midt på dagen og bare tre timer senere kommer vi til Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen, som er bygget i gotisk stil, er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Et besøk inn i den mektige katedralen anbefales. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 21-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og i løpet av natten krysser vi grensen til Nederland.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Vi nyter en rolig formiddag om bord og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. Etter å ha seilt på elver og kanaler i det store deltaet som danner munningen til Rhinen, legger skipet til kai i Amsterdam ved 15-tiden. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Grachtengordel, den halvmåneformede kanalringen som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Norge

  Et opplevelsesrikt cruise har kommet til sin ende og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Norge.

 • Viktig informasjon

  Det er mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke som inkluderer fem utflukter. Du finner mer informasjon om utfluktene under ‘Prisinfo’.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i sentrum. I tilfelle det blir endring, vil det bli satt opp en alternativ kaiplass så nær sentrum som mulig.

Prisinfo


Alt dette er inkludert

 • Fly fra Norge til Zürich eller Basel, og hjemreise fra Amsterdam 
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • VIVA All-Inclusive (mere informasjon under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (mulig å forhåndskjøpe utflutkspakke som inkl. fem utflukter)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene


Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer fem utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Breisach Utflukt til Colmar 4 timer
3 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots 4 timer
5 Koblenz Byvandring 3 timer
6 Köln Rickshaw-tur gjennom gamlebyen 1 time
7 Amsterdam Kanalbåttur 1,5 time


Utfluktspakken (inkl. fem utflukter) koster kr 2300 pr. person. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Utflukter i de andre havnene kan kun kjøpes om bord.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Juni 2024

16.06OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva Moments / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7223 990,-Bestill

September 2024

17.09OsloFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Fullt23 490,-Fullt

Oktober 2024

15.10StavangerFemstjerners cruise på Rhinen gjennom fire land med Viva One / All-Inclusive med Stavanger Aftenblad7222 990,-Bestill

Skip

MS VIVA Moments
VIVA Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaur...
MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo