Skip to main content

Klassiske Donau

To elvecruise båter under stor bro i Budapest. Solnedgang over byen.Budapest
Melk og benediktinerklosteret Stift Melk
Takmalerier i Stift Melk
Wachaudalen
Wachaudalen
Esztergomkatedralen
Esztergomkatedralen
Parlamentsbygningen i Budapest
Helteplassen, Budapest
Fiskerbastionen, Budapest
Bratislava
Gamlebyen, Bratislava
Gamlebyen, Bratislava
Wien
Rådhuset i Wien
Statsoperaen, Wien
Stefansdomen, Wien
Den ekte Sachertorten får man på Hotel Sacher
Mariedom, Linz
Trefoldighetssøylen i Linz


Bli med oss og seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau», dronningen av Europas elver. Underveis besøker vi Wien, Bratislava og Budapest – tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven. I tillegg får du oppleve vakre kulturlandskap og historiske byer som Melk, Esztergom og Linz. Mens vi seiler fra den ene interessante byen til den andre, nyter vi det gode livet om bord på det elegante femstjerners skipet VIVA Two.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Esztergomkatedralen
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Keiserbyen Wien
 • Linz – Østerrikes tredje største by

 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - München - Passau

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time.

  Passau ligger ved grensen til Østerrike, der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Etter en stor brann på 1600-tallet ble sentrum gjenoppbygd av italienske arkitekter, og den historiske bykjernen har fremdeles mange vakre bygninger i gotisk og barokk-stil. Gamlebyen domineres av St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel.

  Vel fremme i Passau sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Klokken 17.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Kort tid etter avgang krysser vi grensen til Østerrike. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Passau
 • Dag 2: Melk

  Vi seiler hele natten og våkner opp i Melk, en liten by best kjent for benediktinerklosteret Stift Melk som ligger på en høyde midt i byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men barokkarkitekturen som kjennetegner klosteret i dag er fra 1700-tallet. Besøker du klosteret vil du uten tvil bli imponert over det vakre interiøret i klosterkirken, Marmorhallen og biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalderen og vakre takmalerier av Paul Troger.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, Østerrikes beste vindistrikt. Den naturskjønne dalen står på UNESCOs verdensarvliste og kjennetegnes av små landsbyer, borgruiner og frodige dalsider der det dyrkes aprikos og vindruer. Ta en tur opp på soldekket for å beundre utsikten til det maleriske landskapet.

  Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
 • Dag 3: Esztergom og Budapest

  Etter å ha krysset flere landegrenser, kommer vi tidlig om morgenen til den lille ungarske byen Esztergom, som ble grunnlagt i 972. Esztergom var fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet, hovedstaden i Ungarn. Byen domineres av den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Den store altertavlen, som illustrerer Marias himmelfart, regnes som verdens største maleri malt på ett lerretstykke.

  Ved 11-tiden fortsetter cruiset, og noen timer senere ankommer vi Budapest. Få med deg innseilingen fra soldekket. Herfra er det panoramautsikt til de elegante bygningene langs elvebredden. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

  Esztergom
 • Dag 4: Budapest

  Ungarns hovedstad besto opprinnelig av to byer – Buda på den kuperte vestsiden av Donau og Pest på østsiden. De to byene ble offisielt forent i 1873 og knyttes i dag sammen med totalt åtte broer over elven. Byens handlegater, samt kjente severdigheter som St. Stefans-katedralen, Helteplassen og den ikoniske Parlamentsbygningen, finner du på Pest-siden av elven. På Buda-siden ligger Buda-høyden med Mattias-kirken der keiser Franz Joseph I i sin tid ble kronet som Ungarns hersker, Buda slott og Fiskerbastionen. Sistnevnte byr på fantastisk utsikt over byen og elven. Budapest er også kjent for sine varme kilder, og flere steder i byen er det mulig å ta en dukkert i det helsebringende, mineralrike vannet. Ta for eksempel turen til Gellertbadet, som har basseng både utendørs og innendørs, og er en del av det gamle og staselige Hotel Gellert.

  Ved 13-tiden forlater vi Budapest og seiler tilbake oppover Donau – med kurs for et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 5: Bratislava og Wien

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men er allikevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Den godt bevarte gamlebyen har små hyggelige torg, smale brosteinsgater og mange statuer. Her kan man også se flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. På en høyde like ovenfor gamlebyen troner middelalderslottet Bratislavsky Hrad.

  Midt på dagen fortsetter cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Om kvelden kommer vi Wien og legger til kai litt utenfor sentrum. Her blir vi liggende i ro over natten.

  Gamle og ærverdige bygninger i sentrum av Bratislava. Stor plass med statue og mange mennesker. Gamlebyen i Bratislava
 • Dag 6: Wien

  Wien er en av de vakreste byene i Europa, med storslåtte bygninger, museer, palasser og vakre parker. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Byens historiske sentrum består av mange elegante og flotte bygninger, samt hyggelige gå- og handlegater i området rundt Stefansdomen. Langs Wiener Ringstrasse, ringveien som omgir bykjernen, ligger flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. Ta turen inn til de hyggelige gå- og handlegatene i sentrum, og besøk et av Wiens mange elegante konditorier for å smake på byens kulinariske spesialitet, Sachertorte. Et besøk til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, anbefales også.

  Om kvelden seiler skipet videre.

  Stefansdomen, Wien
 • Dag 7: Linz

  Etter en avslappende morgen om bord kommer vi ved lunsjtid til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Linz var europeisk kulturhovedstad i 2009, og er særlig kjent for sine moderne kulturinstitusjoner, blant annet Ars Electronica Center (for mediabasert kunst), Lentos museum for moderne kunst, konserthallen Brucknerhaus og det store Musiktheater. Byens hovedtorg, Hauptplatz, ligger i Innerstadt og er et av de største torgene i Østerrike. Midt på torget står den 20 meter høye Trefoldighetssøylen fra 1723, laget av hvit marmor. Hauptplatz er et fint utgangspunkt for å utforske gamlebyen, som er en blanding av middelalder- og barokkarkitektur. Et landemerke i Linz er Mariedom, en vakker kirke i nygotisk stil. Mariedom ble påbegynt i 1862 og kalles gjerne den nye katedralen (Neuer Dom). Kirken er Østerrikes største, men ikke den høyeste, for da kirken ble bygget kunne ingen bygg rage høyere enn Stefansdomen i Wien.

  Sent om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Hauptplatz, Linz
 • Dag 8: Passau - München - Oslo

  Vi er tilbake i Passau og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen i München. Fra München flyr vi direkte tilbake til Oslo.

  Passau - München - Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer


VIVA Two har totalt 95 lugarer. Alle er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre) dekk og Ruby (midt-) dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald (hoved-) dekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det åtte suiter på Diamond dekk (24 m²) med fransk balkong.

 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk
 • Bad, suite

VIVA All-Inclusive

VIVA Cruises er alt dette inkludert:

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider – spis når du vil innen restaurantens åpningstider
 • Om bord er det to eller tre restauranter du kan velge mellom, alle med egen meny. Det koster ikke noe ekstra å spise på de ulike spisestedene
 • Fri bordsetning – velg selv hvor du vil sitte, og med hvem
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper til bruk på utfluktene
 • Lunsj i Le Bistro
 • Ettermiddagste i salongen
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Nespresso kaffemaskin i lugaren
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skipet har sykler til utlån
 • VIVA Cruises - Enjoy the Moment!

Prisinfo

 

Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2024.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–München t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Alle drikkevarer om bord, både i restauranten og i baren
 • En flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning
 • Ettermiddagste servert i salongen én gang i løpet av cruiset
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene er ikke klart fra rederiet ennå. Oversikt over hvilke utflukter som tilbys, samt priser, kommer senere.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2025

02.05OsloKlassiske Donau med VIVA Two 5* / All-Inclusive7Mer enn 423 990,-Bestill
31.05OsloKlassiske Donau med VIVA Two 5* / All-Inclusive7Mer enn 424 990,-Bestill

August 2025

10.08OsloKlassiske Donau med VIVA Two 5* / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Mer enn 424 490,-Bestill

Skip

MS Viva Two
Viva Two er et helt nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen e...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo