Skip to main content

Tre hovedsteder langs Donau

Budapest
Esztergomkatedralen
Esztergomkatedralen
Utsikt over Donau fra Esztergomkatedralen
Helteplassen, Budapest
Fiskerbastionen, Budapest
Budapest
Parlamentet, Budapest
Gamlebyen, Bratislava
Gamlebyen, Bratislava
Dürnstein
Wachaudalen
Melk
Takmalerier i Stift Melk
Mariedom, Linz
Trefoldighetssøylen på Hauptplatz, Linz
Wien
Rådhuset, Wien
Statsoperaen, Wien
Schönbrunnslottet, Wien


Høsten 2024 introduserer VIVA Cruises sitt nye femstjerners skip, VIVA Enjoy, og du får sjansen til å være en av de aller første som får oppleve det nye skipet! Donau regnes som dronningen av Europas elver, og på vårt klassiske Donau-cruise besøker vi Wien, Budapest og Bratislava – tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven. I tillegg får du oppleve Esztergom – kjent for den store katedralen, Dürnstein i hjertet av den naturskjønne Wachaudalen, Melk med benediktinerklosteret Stift Melk, og den tidligere kulturhovedstaden Linz. Mens skipet sakte glir forbi byer og maleriske landskap, nyter vi det gode livet om bord på VIVA Enjoy!

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Esztergomkatedralen
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Vinbyen Dürnstein
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Linz – Østerrikes tredje største by
 • Keiserbyen Wien
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Wien

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Videre med buss til kaien der VIVA Enjoy venter. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren, før vi inviteres på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Mens vi spiser middag, kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

  Donau ved Wien
 • Dag 2: Esztergom og Budapest

  Etter å ha krysset flere landegrenser, kommer vi tidlig om morgenen til den lille ungarske byen Esztergom, som ble grunnlagt i 972. Esztergom var fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet, hovedstaden i Ungarn. Byen domineres av den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Den store altertavlen, som illustrerer Marias himmelfart, regnes som verdens største maleri malt på ett lerretstykke.

  Midt på dagen fortsetter cruiset, med ankomst Budapest tidlig ettermiddagen. Få med deg innseilingen fra soldekket. Herfra har vi panoramautsikt til de elegante bygningene langs elvebredden. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

  Esztergomkatedralen
 • Dag 3: Budapest

  Ungarns hovedstad besto opprinnelig av to byer – Buda på den kuperte vestsiden av Donau og Pest på østsiden. De to byene ble offisielt forent i 1873 og knyttes i dag sammen med totalt åtte broer over elven. Byens handlegater, samt kjente severdigheter som St. Stefans-katedralen, Helteplassen og den ikoniske Parlamentsbygningen, finner du på Pest-siden av elven. På Buda-siden ligger Buda-høyden med Mattias-kirken der keiser Franz Joseph I i sin tid ble kronet som Ungarns hersker, Buda slott og Fiskerbastionen. Sistnevnte byr på fantastisk utsikt over byen og elven. Budapest er også kjent for sine varme kilder, og flere steder i byen er det mulig å ta en dukkert i det helsebringende, mineralrike vannet. Ta for eksempel turen til Gellertbadet, som har basseng både utendørs og innendørs, og er en del av det gamle og staselige Hotel Gellert.

  Ved 16-tiden forlater vi Budapest. Vi seiler tilbake oppover Donau, med kurs for et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 4: Bratislava

  I de tidlige morgentimene passerer vi den store slusen ved Gabcikovo-demningen. Oppdemmingen av Donau har bidratt til at elven i dette området er bred som en langstrakt innsjø. Etter frokost legger vi til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men er allikevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Den godt bevarte gamlebyen har små hyggelige torg, smale brosteinsgater og mange statuer. Har kan man også se flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. På en høyde like ovenfor gamlebyen troner middelalderslottet Bratislavsky Hrad.

  Cruiset fortsetter ved 18-tiden.

  Gamle og ærverdige bygninger i sentrum av Bratislava. Stor plass med statue og mange mennesker. Gamlebyen i Bratislava
 • Dag 5: Dürnstein og Melk

  Vi har nå kommet til den UNESCO-vernede Wachaudalen, som er et av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Her skal vi i løpet av dagen besøke to sjarmerende småbyer.

  Første stopp er Dürnstein, som er omkranset av vinmarker. Overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet der kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Midt i Dürnstein ligger det karakteristiske blå og hvite klokketårnet til klosterkirken fra 1400-tallet – et kjent landemerke i Wachaudalen.

  Om formiddagen seiler skipet videre og vi nyter utsikten til det maleriske landskapet. Langs elven ser vi borgruiner, små landsbyer og dalsider der det dyrkes aprikos og vindruer. Like etter lunsj kommer vi til Melk, en liten by best kjent for benediktinerklosteret Stift Melk som ligger på en høyde midt i byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men barokkarkitekturen som kjennetegner klosteret i dag er fra 1700-tallet. Besøker du klosteret vil du uten tvil bli imponert over det vakre interiøret i klosterkirken, Marmorhallen og biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalderen og vakre takmalerier av Paul Troger.

  Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
 • Dag 6: Linz

  I dag våkner vi opp i Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Linz var europeisk kulturhovedstad i 2009, og er særlig kjent for sine moderne kulturinstitusjoner, blant annet Ars Electronica Center (for mediabasert kunst), Lentos museum for moderne kunst, konserthallen Brucknerhaus og det store Musiktheater. Byens hovedtorg, Hauptplatz, ligger i Innerstadt og er et av de største torgene i Østerrike. Midt på torget står den 20 meter høye Trefoldighetssøylen fra 1723, laget av hvit marmor. Hauptplatz er et fint utgangspunkt for å utforske gamlebyen, som er en blanding av middelalder- og barokkarkitektur. Et landemerke i Linz er Mariedom, en vakker kirke i nygotisk stil. Mariedom ble påbegynt i 1862 og kalles gjerne den nye katedralen (Neuer Dom). Kirken er Østerrikes største, med plass til hele 20 000 mennesker, men ikke den høyeste. Det sies at et av kravene da kirken ble bygget, var at tårnet ikke kunne være høyere enn Stefansdomen i Wien.

  Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Hauptplatz, Linz
 • Dag 7: Wien

  Ved frokosttid er vi tilbake i Wien og vi legger til kai like utenfor bykjernen. Den tidligere keiserbyen er en av de vakreste byene i Europa med storslåtte bygninger, museer, palasser og vakre parker. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Byens historiske sentrum består av mange elegante og flotte bygninger, samt hyggelige gå- og handlegater i området rundt Stefansdomen. Langs Wiener Ringstrasse, ringveien som omgir bykjernen, ligger flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. La deg friste av lokale spesialiteter som Sachertorte eller apfelstrudel på et av Wiens mange elegante konditorier. Et besøk til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, anbefales også.

  Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Stefansdomen, Wien
 • Dag 8: Wien - Oslo

  Et innholdsrikt elvecruise er over og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer syv utflukter. Du finner mer informasjon om utfluktene under ‘Prisinfo’.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Viva Enjoy har totalt 95 lugarer. Alle er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, flatskjerm-TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det åtte suiter på Diamond dekk (24 m²) med fransk balkong.

 • Standardlugar
 • Standardlugar, midt- og øvredekk
 • Standardlugar, midt- og øvredekk
 • Suite, øvre dekk

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. august 2023.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Wien t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • VIVA All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av totalt syv utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Esztergom Besøk Esztergomkatedralen 1,5 time
2 Budapest Byrundtur med buss og til fots 3,5 timer
4 Bratislava Byvandring 2,5 time
5 Dürnstein Byvandring 2 timer
5 Melk Besøk Stift Melk 2,5 timer
6 Linz Byvandring 2 timer
7 Wien Byrundtur med buss og til fots 3,5 timer


Utfluktspakken koster kr 2400 pr. person. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

I tillegg er det mulig å forhåndskjøpe en utflukt til en klassisk konsert med Wien Hofburg Orkester.

Dag Sted Utflukt Varighet
7 Wien Klassisk konsert med Wien Hofburg Orkester 2,5 time


Klassisk konsert-utflukten koster kr 850 pr. person. Inkluderer busstransport fra-til skipet.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo