Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen med Leonora – fra Koblenz til Frankfurt

Julemarkedet på Römerberg, Frankfurt
Koblenz
Koblenz
Glühwein i Koblenz
Koblenz Christmas Garden på Ehrenbreitstein-festningen
Koblenz Christmas Garden på Ehrenbreitstein-festningen
Julemarkedet i Rüdesheim
Julemarkedet i Rüdesheim
Søte fristelser på julemarkedet
Drosselgasse i Rüdesheim
Rüdesheim
Rüdesheim
Gamlebyen i Mainz
St. Martin-katedralen i Mainz
Julemarkedet på Römerberg, Frankfurt
Julemarkedet på Römerberg, Frankfurt
Frankfurt am Main


Bli med på et førjulscruise på Rhinen med det hyggelige skipet Leonora, og opplev den magiske stemningen på de tradisjonsrike tyske julemarkedene. I Tyskland har julemarkedene røtter tilbake til middelalderen, og et besøk på markedet er en populær førjulstradisjon. Vi seiler gjennom et malerisk landskap med vinmarker og gamle borger fra den ene julepyntede byen til den andre. Cruiset starter i Koblenz og ender i storbyen Frankfurt. I tillegg besøker vi Rüdesheim i hjertet av vindistriktet Rheingau, og Wiesbaden eller Mainz. Lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil garantert gi deg førjulsstemning.  

Avgangen 27. november er en reise i samarbeid med Stavanger Aftenblad

Høydepunkter

 • Koblenz – der elvene Rhinen og Mosel møtes
 • Christmas Garden på Ehrenbreitstein-festningen i Koblenz
 • Nasjonenes julemarked i Rüdesheim
 • Julemarkedet i gamlebyen i Wiesbaden eller Mainz
 • Frankfurt, med et av Tysklands største julemarkeder
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Frankfurt – ombordstigning i Koblenz

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen i Norge og sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Fra Frankfurt fortsetter vi med buss til Koblenz, hvor Leonora venter. Bussturen tar cirka 1,5 time.

  Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen og er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. På den andre siden av Rhinen for gamlebyen i Koblenz, troner den imponerende Ehrenbreitstein-festningen på en bakketopp med utsikt over elven og byen. Ehrenbreitstein er et av de største festningsverkene i Europa, og nå i førjulstiden arrangeres den populære attraksjonen Koblenz Christmas Garden her. Hele uteområdet til festningen forvandles til en glitrende, magisk julehage med unike lys- og lydinstallasjoner. En tur opp dit anbefales. Det går en taubane tvers over Rhinen og opp til festningen. Man kan kjøpe en kombibillett som inkluderer taubanen tur-retur, samt inngangsbillett til julehagen.

  Før middag, samles vi i salongen for å bli ønsket velkommen om bord av skipets cruisesjef, som går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Koblenz
 • Dag 2: Koblenz og Rüdesheim

  Etter frokost besøker vi julemarkedet i Koblenz. I de mange små bodene selges alt fra håndverksprodukter og julepynt, til nygrillede bratwurst, brente mandler og ristede kastanjer. Populære ting å kjøpe på de tyske julemarkedene er julekrybbe, Nussknacker (håndskårne nøtteknekkere) og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen), som gjerne er formet som store hjerter man kan henge opp. En annen ting som hører med på et julemarked er glühwein. Den lages gjerne i flere varianter med lokalprodusert vin – både rød og hvit. Eierpunsch (varm eggepunsj) er også populært.

  Ved lunsjtid må alle være tilbake om bord. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går sørover, gjennom Øvre mellomrhindalen. Dette naturskjønne området står på UNESCOs verdensarvliste og kalles gjerne Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historiene og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.

  Ved 18-tiden ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. I Rüdesheim heter julemarkedet Weihnachtsmarkt der Nationen (Nasjonenes julemarked). Her kombineres tyske førjulstradisjoner med kunst- og håndverksprodukter, kultur og mat fra mange ulike land. Det er markedsboder både langs elven, på det lille torget foran St. Jacobus-kirken, og i Marktstrasse og Oberstrasse. Smakfulle og vakre ting fra øst og vest, fra Europa og andre kontinenter lengre vekk, bidrar til å gi dette julemarkedet et unikt preg. Den lokale spesialiteten, Rüdesheimer kaffee, lages med druebrennevinet Asbach og varmer ekstra godt nå i førjulstiden.

  Skipet ligger i ro i Rüdesheim over natten.

  Rüdesheim
 • Dag 3: Rüdesheim og Mainz

  Etter frokost kan du bli bedre kjent med Rüdesheim. Besøk Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter, eller ta en tur med taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal. Herfra er det fantastisk utsikt over byen og elven.

  Ved lunsjtid seiler skipet videre og vi nyter en rolig ettermiddag om bord før vi kommer til Mainz, som ligger på vestsiden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Mainz kalles gjerne Gutenbergs by, etter Johann Gutenberg – boktrykkerkunstens far, som ble født i Mainz på 1400-tallet. På museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Julemarkedet i Mainz ligger i gamlebyen, på torget foran den tusen år gamle St. Martin katedralen. Rundt hundre salgsboder lokker med håndverksprodukter, julegodterier, julepynt og en magisk atmosfære. Gå ikke glipp av den rikt dekorerte, elleve meter høye julepyramiden ved inngangen til markedet, eller den imponerende julekrybben med håndskårne figurer i naturlig størrelse foran Gotthard-kapellet ved katedralen.

  Sent om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, som går på Main-elven, og i løpet av natten ankommer vi Frankfurt.

  Julemarkedet i Mainz
 • Dag 4: Frankfurt

  I dag har vi hele dagen til å utforske byen som kanskje først og fremst er kjent for å være Tysklands finansielle hovedstad. Bybildet i Frankfurt domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel (bankkvartalet), som på folkemunne kalles Mainhatten fordi det minner om skyskraperne i New York. Den historiske bykjernen (Altstadt) ble kraftig bombet under andre verdenskrig, men er møysommelig gjenoppbygd. Det gjelder også det vakre rådhuset, der Römer, fra 1405, og bindingsverkshusene som omkranser Römerberg, den gamle markedsplassen. Et par kvartaler unna ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

  Julemarkedet i Frankfurt er et av de største og eldste i Tyskland, og strekker seg fra Hauptwache til plassen foran Paulskirche, videre til Römerberg og helt ned til Main-elven. Tysklands største juletre står foran rådhuset på Römerberg. Regionale spesialiteter du finner på julemarkedet inkluderer småkakene Brenten og Bethmännchen, samt Quetschemännchen, små figurer laget av tørket frukt og nøtter. I gamle dager var det en tradisjon for unge menn å sende en Quetschemännchen til en jente de var forelsket i. Enten beholdt hun den, eller så sendte hun den tilbake. Beholdt hun figuren, var det et tegn på at kjærligheten var gjengjeldt.

  Frankfurts shoppingdistrikt ligger i Hauptwache, rett ved julemarkedet. Her starter den lange gå- og handlegaten, Zeil, med både store varemagasiner og kjente merkebutikker. Skulle du mangle en julegave, finner du kanskje den perfekte gaven her?

  Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag om bord, etterfulgt av musikk i salongen.

  Julemarkedet på Römerberg, Frankfurt
 • Dag 5: Hjemreise

  Et stemningsfullt førjulscruise er over for denne gang. Etter en tidlig frokost sier vi farvel til skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss flyplassen i Frankfurt. Vi flyr med Lufthansa direkte tilbake til Norge.

  Hjemreise
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Stavanger–Frankfurt t/r (avg. 27.11) eller Oslo–Frankfurt t/r (avg. 05.12) med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer om bord (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakker
Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakken.

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

November 2024

27.11StavangerJulemarkedscruise på Rhinen med Leonora 4*+ - i samarbeid med Stavanger Aftenblad
Reiseledere: Gerd Rossbach
4412 290,-Bestill

Desember 2024

05.12OsloJulemarkedscruise på Rhinen med Leonora 4*+ - fra Koblenz til Frankfurt4På forespørsel11 590,-På forespørsel

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo