Skip to main content

Magiske Egypt – rundreise og cruise på Nilen

Sfinksen og pyramidene i Giza
Kairo
Tutankhamons gullmaske
Giza-pyramidene
Karnak-tempelet
Karnak-tempelet
Luxor-tempelet
Sfinks-alleen foran Luxor-tempelet
Kongenes dal
Nilen
Kom Ombo-tempelet
Philae-tempelet
Aswan
Felukka nær Aswan
Abu Simbel


En reise til Egypt byr på et helt spekter av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn, omgitt av storslåtte monumenter fra oldtiden. Rundreisen kombinerer noen dager i Kairo med oldtidsmonumenter i Luxor og Aswan, og elvecruise på Nilen, verdens lengste elv. Underveis får du oppleve Giza-pyramidene – de eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer, Det egyptiske museet med skattene fra Tutankhamons grav, Karnak-tempelet i Luxor, Kongenes dal og Philae-tempelet ved Aswan. Egypt vil fascinere og imponere deg – og gi deg minner for livet.

 

Høydepunkter

 • Det egyptiske museet i Kairo
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal nær Luxor
 • Elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan med førsteklasses skip
 • Philae-tempelet i Aswan
 • Ettermiddagste på legendariske Old Cataract Hotel i Aswan
 • Mulighet for luftballongtur i Luxor og utflukt til Abu Simbel (mot tillegg)
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, onsdag: Oslo - Kairo

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Swiss International Air Lines via Zürich og lander i Kairo om ettermiddagen. Ved ankomst blir vi møtt av en representant fra vår lokale agent, som hjelper til med visum, passkontroll og bagasjehåndtering, og blir med oss i bussen til hotellet. Vi skal bo tre netter i Kairo.

  Solnedgang over Kairo og Nilen
 • Dag 2, torsdag: Utflukt til Sakkara og Dahshur

  Vi starter vår spennende reise i Egypt med å besøke Sakkara og Dahshur, som ligger sør for Kairo. Sakkara var nekropol for Memfis, hovedstaden i oldtidens Egypt, og flere konger er begravet her. Gravstedene ligger i ørkenen, rett utenfor det frodige, grønne området langs Nilen. I Sakkara finner vi verdens eldste pyramide – trappetrinnspyramiden, oppført for over 4500 år siden av kong Djoser. Vi besøker gravkammeret til en adelsmann og ser veggmaleriene som beskriver hvordan livet artet seg to tusen år før vår tidsregning. Deretter kjører vi litt lengere sørover til Dahshur, for å se to av de største, eldste, og beste bevarte pyramidene i Egypt; Den røde pyramide og Den bøyde pyramide. Alt ble ikke perfekt på første forsøk, selv på faraos tid. Det blir anledning til å ta seg inn til gravkammeret i den ene pyramiden.

  Etter felles lunsj returnerer vi til Kairo. Nyt ettermiddagen ved bassenget på hotellet før vi samles til velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Trappetrinnspyramiden i Sakkara
 • Dag 3, fredag: Det egyptiske museet og pyramidene i Giza

  Om morgenen skal vi besøke det Det egyptiske museet i sentrum av Kairo, alternativt nye Grand Egyptian Museum (GEM) i Giza. Det egyptiske museet har verdens største samling av antikke funn og på vår vandring gjennom de store salene får vi se mange av skattene faraoene etterlot seg. To av høydepunktene er gullmasken og sarkofagen fra Tutankhamons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922.

  Etter lunsj fortsetter vi vår utforskning av pyramidene, og nå er det de kjente byggverkene på Gizaplatået som står for tur. De tre store Giza-pyramidene er den eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer. Når man står ved foten av de mektige pyramidene, er det tid til å reflektere over hvor liten man er, både i størrelse og historisk perspektiv. Like nedenfor pyramidene, ligger den mystiske sfinksen.

  Kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen gir råd og tips om hvor man kan spise. Det er flere kafeer og restauranter i gangavstand fra hotellet.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Pyramidene i Giza
 • Dag 4, lørdag: Kairo - Luxor

  Tidlig om morgenen drar vi til flyplassen for å fly til Luxor, som i oldtiden het Teben og i perioder var hovedstad i gamle Egypt. Byen omfatter mange store og viktige antikke funn, og kalles med god grunn verdens største utendørsmuseum. Etter ankomst drar vi direkte til Karnak, oldtidens største tempelkompleks. Det gedigne anlegget var hovedkultsted for riksguden Amon-Ra og ble utvidet med stadig nye bygg av ulike faraoer over en periode på nesten to tusen år.

  Deretter kjører vi til sentrum av Luxor og sjekker inn på hotellet, hvor vi skal bo i to netter. Ettermiddagen er til egen disposisjon og kan nytes ved bassengområdet med utsikt over Nilen.
  Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet før vi besøker det opplyste Luxortempelet, som ligger vakkert til nær elvebredden. Ved inngangsporten til tempelet står det en høy obelisk i rosa granitt. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829, og står i dag på Place de la Concorde i Paris.

  Inkluderte måltider: Frokost, middag (NB. på februar-turen er kun frokost inkludert denne dagen)

  Luxor-tempelet
 • Dag 5, søndag: Luxor og Kongenes dal

  Luxor ligger på østsiden av Nilen, men i dag skal vi besøke vestbredden. Dette er den siden av elven hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her ligger Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer i det nye riket ble begravd for 3500 år siden. De arkeologiske utgravingene i Kongenes dal har pågått i over 150 år og det har blitt gjort viktige funn også i nyere tid. Lokalguiden tar oss ned inn i to av gravene. Etterpå får vi litt tid på egen hånd og de som ønsker kan kjøpe tilleggsbillett for å besøke gravkammeret til Tutankhamon eller Sety I. På vei tilbake til Luxor ser vi Hatshepsuts gravtempel, de over tre tusen år gamle Memnonstøttene og arbeiderlandsbyen Deir el Medina, hvor arbeiderne som bygget faraoenes graver bodde.

  Resten av ettermiddagen kan du utforske Luxor videre på egen hånd. Reiselederen kan gi tips om hva du kan gjøre og steder man kan spise middag.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Gravkammer i Kongenes dal
 • Dag 6, mandag: Luxor og ombordstigning

  I dag er hele dagen til fri disposisjon. Om morgenen er det mulighet for å bli med på en tur med luftballong (ikke inkludert) for å se soloppgangen over Luxor. En opplevelse! Før lunsj sjekker vi inn på vårt førsteklasses elvecruiseskipet, som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger ved kai i Luxor over natten.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Luxor og ombordstigning
 • Dag 7, tirsdag: Luxor og cruise på Nilen

  Nyt en avslappende morgen på skipet eller bli med reiselederen på oppdagelsesferd i Luxor.

  Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi tar det med ro om bord mens skipet seiler oppover elven. Fra soldekket har vi utsikt mot det fascinerende landskapet som er frodig og grønt nærmest vannet, men med den golde ørkenen like bak. Livet langs elven har ikke endret seg vesentlig gjennom tidene. Kvinnene vasker klær i elven, mens mennene pløyer jorden med håndkraft.

  I løpet av ettermiddagen kommer vi til Esna-slusen. Her må vi kanskje vente litt før vi kan passere. Vel gjennom fortsetter vi Edfu, hvor skipet ligger i ro for natten.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Nilen
 • Dag 8, onsdag: Edfu - Kom Ombo - Aswan

  Etter frokost er det utflukt til Edfu-tempelet, dedikert til guden Horus. Tempelet ble bygget for rundt 2200 år siden, er regnes som et av de best bevarte i Egypt. Retur til skipet og cruiset fortsetter sørover. Sent om ettermiddagen ankommer vi Kom Ombo-tempelet, som ligger vakkert til ved elvebredden. Dette er et uvanlig tempel fordi det er viet to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Her får vi se flere krokodillemumier. Deretter fortsetter seilasen mot Aswan, med ankomst i løpet av kvelden.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Edfu-tempelet
 • Dag 9, torsdag: Aswan

  I dag skal vi bli bedre kjent med de største severdighetene i og nær Aswan. Vi får se Aswan høydemning, Philae-tempelet og granittbruddet med den uferdige obelisken. Aswan høydemning ligger sør for byen og sto ferdig i 1970. Byggingen av demningen resultert i at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble dannet. Flere graver og oldtidsminnesmerkene i det gamle Nubia sto i fare for oversvømmelse i området innsjøen nå ligger, og flere monumenter ble demontert og gjenoppført andre steder. Blant disse er det unike og fantastiske Abu Simbel-tempelet.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Philae-tempelet
 • Dag 10, fredag: Aswan

  Etter frokost sier vi farvel til skipet. Den siste natten skal vi bo på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i Nilen. Båtturen fra sentrum av Aswan til hotellet tar bare noen minutter. Om morgenen vi på båttur med en felukka i Aswans vakre skjærgård. En felukka er en tradisjonell, flatbunnet seilbåt som har vært brukt på Nilen i tusener av år. Vi tar en tur i land på Kitchner Island, og spaserer gjennom den botaniske hagen.

  Om ettermiddagen skal vi besøke en nubisk landsby før vi avslutter turen med tradisjonell engelsk ettermiddagste på terrassen til legendariske Old Cataract Hotel. Det var her Agatha Christie bodde og fant inspirasjon til boken «Mord på Nilen». Fra terrassen på det tradisjonsrike hotellet beundrer vi utsikten over Nilen.

  Inkluderte måltider: Frokost, ettermiddagste

  Aswan
 • Dag 11, lørdag: Aswan - Kairo - Oslo

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen. Fra Aswan flyr vi direkte til Kairo. Videre om ettermiddagen med Lufthansa via Frankfurt, med ankomst Oslo lufthavn nær midnatt. En eventyrlig reise er over, men med oss hjem i koffertene har vi minner for livet.

  Inkluderte måltider: Frokost

 • Abu Simbel

  Det tilbys en frivillig halvdagsutflukt med fly til Abu Simbel (må forhåndsbestilles) fra Aswan. Tidspunkt, og dag, er avhengig av ledig kapasitet på flyene. Rekkefølgen på programmet i Aswan kan derfor bli endret. Det kan ikke garanteres at de som velger å dra til Abu Simbel får med seg hele programmet i Aswan. Elite Travels reiseleder er ikke med på denne utflukten. Isteden blir man møtt av en engelsktalende lokalguide ved ankomst Abu Simbel. Det er svært begrenset plass på flyene til Abu Símbel. Ønsker du å oppleve Abu Simbel, bør du bestille denne valgfri utfluktene så tidlig som mulig.

  Abu Simbel
 • Viktig informasjon

  Vi tar forbehold om endringer i programmet, for eksempel at rekkefølgen på hva dere opplever hver enkelt sted kan endres. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Kairo t/r med Swiss International Air Lines og Lufthansa
 • Fly Kairo–Luxor/Aswan–Kairo
 • Flyskatter
 • Visum til Egypt
 • Tre netter på 5*-hotell i Kairo
 • To netter på 5*-hotell i Luxor
 • Fire netter på 5* skip
 • En natt på Mövenpick Resort Aswan 5*
 • Frokost hver dag
 • Seks lunsjer og seks middager (avg. 01.nov.23) / Seks lunsjer og fem middager (avg. 21.feb.24)
 • Ettermiddagste på Old Cataract Hotel
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, sjåfører og besetningen på skipet
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Valgfri luftballongtur i Luxor (bestilles og betales på stedet)
 • Valffri utflukt til Abu Simbel (må forhåndsbestilles)
 • Reise- og avbestillingsforsikring


Minimum antall deltagere er 18, maksimum er 28. 


Avgang 1. november 2023
Prisene er basert på valutakurs pr. desember 2022. Flyskatter er kalkulert med kr 1795 pr. person.
Kairo: Crowne Plaza West Cairo Arkan 5*
- Luxor: Sonesta St. George Hotel 5*
- Cruise: Mövenpick MS Hamees
- Aswan: Mövenpick Resort Aswan 5*


Avgang 21. februar 2024
Prisene er basert på valutakurs pr. april 2023. Flyskatter er kalkulert med kr 2015 pr. person. 
Kairo: Sofitel El Gezira 5*
- Luxor: Hotel Pavillon Winter Luxor 5*
- Cruise: MS Acamar
- Aswan: Mövenpick Resort Aswan 5*


Særskilte depositums- og avbestillingsregler
På grunn av vilkårene vi får fra våre leverandører, er betalingsbetingelser og avbestillingsregler det på denne turen litt strengere enn våre standardbetingelser. Følgende gjelder:

 • Depositum: kr 3500 pr. person
 • Ved avbestilling inntil 120 dager før avreise er gebyret kr 1500 pr. person.

Utover dette følger vi våre vanlige betingelser.
 

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskinlesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Visum for nordiske borgere og borgere fra EU-landene er inkludert i prisen og deles ut ved ankomst Kairo av vår lokale agent. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

Reiseleder

Torild Karlsen
Vi er så heldige at vi har med Torild Karlsen på alle våre turer til Egypt. Torild har bred erfaring fra reiselivet, både som reiseleder og turprodusent, og hun har blant annet bodd flere år i Egypt. Hun kaller seg selv for historie-nerd, og gleder seg til å dele sin kunnskap og interesse for egyptisk historie og kultur med våre gjester. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

November 2023

01.11OsloMagiske Egypt - rundreise og elvecruise på Nilen
Reiseledere: Torild Karlsen
10Fullt35 990,-Fullt

Februar 2024

21.02OsloMagiske Egypt - rundreise og elvecruise på Nilen
Reiseledere: Torild Karlsen
10Mer enn 438 990,-Bestill

Skip

MS Acamar
Elegante MS Acamar er flere ganger kåret til å være det beste cruiseskipet på Nilen. Sentralt i skipet er det et stort og lyst atrium som strekker seg gjennom tre dekk. Her ligger lobbyen og en bar. I...
MS Hamees
MS Hamees er et bra førsteklasses skip, eid av hotellkjeden Mövenpick. Lobbyen ligger i et atrium som strekker seg gjennom tre dekk. I den komfortable salongen kan du nyte ettermiddagste, en drink før...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo