Skip to main content

Vakre Mosel og Rhinen

Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
Elvecruisebåt på Mosel i Øvre mellomrhindal. Øvre mellomrhindalen
Et slott liggende tett ned ved Mosel. En landsby og en borg i bakgrunnen.Pfalzgrafenstein-slottet ved Kaub
Kirke i Rüdesheim med Rhinen i bakgrunnen. Vinranker i fronten.Rüdesheim
En stor statue med trapper rundt i Rüdesheim.Niederwald Denkmal ved Rüdesheim
En kopp kaffe på bord med rutete duk.Rüdesheimer kaffe
Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen Koblenz
Stor borg oppe på en ås i Alken med Rhinen i forgrunnen.Burg Thurant og Alken
En landsby ved elven Mosel. Frodig dal med vinranker i bakgrunnen.Zell i Moseldalen
Bygninger med spesiell arkitektur gamlebyen i Trier.Gamlebyen i Trier
Vinranker i Moseldalen med elven Mosel rennende i dalføret.vakre Moseldalen
En mektig borg på toppen av en ås med byen Cochem beliggende nedenfor. Båter på Rhinen. Reichsburg og Cochem
Fine bygninger i Cochem med trær både i front og bakgrunnen. Cochem
Unik arkitektur på bygninger i gamlebyen i Trier. En åpen plass med statue.Gamlebyen i Cochem


De vakre landskapene langs Mosel og Rhinen danner rammen rundt våre populære cruise med MS Leonora. Elven smyger seg gjennom et naturskjønt område med vinmarker, borger fra middelalderen og pittoreske små byer med bindingsverkshus. Cruiset starter og ender i Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Første etappe går på Rhinen, gjennom den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen, til Rüdesheim. Deretter seiler vi tilbake til Koblenz og inn på Mosel hvor vi besøker de små vinbyene Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues og Cochem. Det blir også en utflukt til Trier, kjent for sine godt bevarte romerske ruiner. Et elvecruise på Rhinen og Mosel er en sann nytelse for alle sansene. Både tips om bord og utflukter med Elite Travels reiseleder er inkludert.

Høydepunkter 

 • Koblenz, der Rhinen og Mosel møtes 
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim 
 • Vinsmaking i Rüdesheim og Traben-Trarbach 
 • Romerske ruiner i Trier 
 • Gamlebyen i Bernkastel-Kues 
 • Cochem med Reichsburg-borgen 
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Koblenz

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt eller Düsseldorf. Videre med buss til Koblenz, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka 1,5–2 timer. Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen og er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den imponerende Ehrenbreitstein-festningen. Det går en taubane fra Koblenz tvers over elven opp til festningen.

  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets cruisesjef som går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Før middag kan de som ønsker ta en rusletur til Deutches Eck på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Møtepunktet der Mosel og Rhinen møtes. Flere elvecruisebåter ligger ved kai på kveldstid. Koblenz, der Mosel og Rhinen møtes
 • Dag 2: Rüdesheim

  Om morgenen kaster vi loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen, gjennom Øvre mellomrhindalen som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette området kalles Romantiske Rhinen og fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, små landsbyer og vinmarker som strekker seg oppover de bratte åssidene. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den berømte Lorelei-klippen. Ifølge legenden sang Lorelei så vakkert at hun lokket sjøfolkene til å forlise mot de farlige grunne områdene i elven.

  Om ettermiddagen ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Her blir vi med reiselederen på en tur med taubanen opp til Niederwald Denkmal for å beundre utsikten. Deretter skal vi på vinsmaking i sentrum og vi får smake på fire lokale viner. På vei tilbake til skipet spaserer vi gjennom byens livlige gågate, Drosselgasse, der kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Ta gjerne en pause på en av kafeene og smak på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffe, som lages med det lokale druebrennevinet Asbach. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen, samt en presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 3: Koblenz og Alken

  Grytidlig om morgenen forlater vi Rüdesheim og seiler tilbake nordover. Ved Koblenz runder vi Deutches Eck og legger til kai på Moselsiden av byen. Etter ankomst får vi muligheten til å bli bedre kjent med Koblenz når reiselederen tar oss med på en spasertur i sentrum.

  Ved lunsjtid fortsetter cruiset på Mosel. Om ettermiddagen kommer vi til Alken, en liten by som kan dateres tilbake til 300-tallet da det var en keltisk bosetning her. På en høyde ovenfor Alken troner Burg Thurant, som skiller seg fra de andre middelalderborgene i området ved at den har to tårn. Grunnen til dette særpreget er at på 1200-tallet ble eierskapet av borgen delt mellom erkebiskopene i Trier og Köln. Dermed måtte det bygges to inngangspartier og to tårn. Burg Thurant ble delvis ødelagt av franskmennene i 1689, men har senere blitt gjenoppbygget. Skipet ligger ved kai i Alken over natten, og de som ønsker kan ta en tur i land før eller etter middag.

  Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen i Koblenz
 • Dag 4: Zell og Traben-Trarbach

  Cruiset fortsetter på morgenen og vi beundrer utsikten mot det idylliske landskapet i Moseldalen fra soldekket eller salongen. I dag skal vi gjennom tre sluser før vi kommer til Zell – byen som er best kjent for den verdensberømte hvitvinen Zeller Schwarze Katz. Skipet ligger kun en time ved kai i Zell, men vi rekker å ta en rusleturtur i land.

  Midt på dagen seiler vi videre til Traben-Trarbach, som opprinnelig bestod av to byer, Traben og Trarbach, beliggende på hver sin side av elven. Både Traben og Trarbach ble utsatt for store bybranner på 1800-tallet. Byene ble gjenoppbygd i jugendstil, og offisielt slått sammen i 1898 da de ble forbundet med en bro over Mosel. Etter ankomst tar reiselederen oss med på en byvandring, etterfulgt av vinsmaking hos en lokal vinprodusent. Skipet blir liggende i Traben-Trarbach til neste morgen.

  Gamle ruiner i Grevensburg. Utsikt over Mosel og Traben-Trabach.Utsikt over Traben-Trarbach fra Grevensburg
 • Dag 5: Mehring – utflukt til Trier

  Vi seiler videre og nyter en avslappende formiddag om bord. Etter lunsj ankommer vi Mehring, som er utgangspunkt for en utflukt til Trier, Tysklands eldste by. Trier ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han kalte byen for Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. På 300-tallet ble Trier hovedstad i det Vest-romerske riket. Trier er det eldste erkebispesetet i Tyskland, og erkebiskopen av Trier var fra 1200-tallet også keiserlig kurfyrste med kontroll over store landområder. Byens historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste takket være mange fortidsminner fra både romertiden og middelalderen. De meste kjente er byporten Porta Nigra, et romersk amfiteater fra 300-tallet, ruinene av et romersk bad og Liebfrauenkirche fra 1200-tallet. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. I forbindelse med tohundreårs markeringen av hans fødsel, ble det avduket en fem meter høy statue av ham i sentrum. Etter byrundturen blir det tid til å rusle rundt i Triers trivelige gågater på egen hånd. Retur til skipet for middag.

  En bygning fra antikken som heter Porta Nigra i byen Trier.Porta Nigra i Trier
 • Dag 6: Bernkastel-Kues

  Mens vi spiser frokost, begynner seilasen tilbake nedover Mosel. Om ettermiddagen kommer vi til Bernkastel-Kues – en annen av Tysklands dobbeltbyer. Bernkastel og Kues ble forent med bro over Mosel i 1905. Ovenfor Bernkastel ligger ruinene av Landshut-borgen, bygget av erkebiskop Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Området rundt byen er kjent for sine fruktige og søte Riesling-viner. Bernkastel-Kues er uten tvil en av de mest pittoreske byene langs Mosel. I den historiske bykjernen finner vi en av Moseldalens mest sjarmerende markedsplasser, omkranset av bindingsverkshus fra middelalderen. Her ligger også det vakre rådhuset fra 1608, bygget i renessansestil.

  I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Skipet ligger ved kai i Bernkastel-Kues over natten.

  Vakre bygninger med unik arkitektur i Bernkastel-KuesBernkastel-Kues
 • Dag 7: Cochem

  I løpet av dagen skal vi gjennom fire sluser for å komme ned på samme nivå som Rhinen, men før vi kommer så langt skal vi besøke Cochem, kalt Moseldalens perle. Cochem ligger vakkert til ved elven, rett nedenfor den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Vi ankommer Cochem etter lunsj og har ettermiddagen til fri disposisjon. Utforsk byen på egen hånd eller bli med reiselederen på en spasertur gjennom den gamle bydelen med sine smale gater og bindingsverkshus. Er været fint frister det kanskje å sette seg på en av de hyggelige kafeene langs elven og smake på den lokale vinen? Tar du turen opp til Reichburg, belønnes du med en fantastisk utsikt over Moseldalen. Ved 18-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset og i løpet av natten er vi tilbake i Koblenz.

  Cochem
 • Dag 8: Koblenz – hjemreise

  Et opplevelsesrikt cruise på Mosel og Rhinen er over for denne gang. Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen. Direktefly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Prisinfo

2024-prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r eller Oslo-Düsseldorf t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstsdrink  
 • Byvandringer iht. program med Elite Travels reiseleder 
 • Vinsmaking i Rüdesheim og Traben Trarbach
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer om bord (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakke
Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakke.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Juli 2024

14.07OsloVakre Mosel og Rhinen med Leonora 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
7Fullt19 990,-Fullt

August 2024

11.08OsloVakre Mosel og Rhinen med Leonora 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
7219 990,-Bestill

September 2024

01.09OsloVakre Mosel og Rhinen med Leonora 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
7Fullt17 990,-Fullt
22.09OsloVakre Mosel og Rhinen med Leonora 4*+
Reiseledere: Gerd Rossbach
7Fullt17 990,-Fullt

Oktober 2024

13.10OsloVakre Mosel og Rhinen med Leonora 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
7Mer enn 417 790,-Bestill

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo