Skip to main content

Elvecruise på Douro fra Porto

Gamlebyen i Porto
Porto
Katedralen i Porto
St. Ildefonso-kirken i Porto
Carmelitas-kirken i Porto
Porto og Dom Luis I-broen over Douro
Dom Luis I-broen, Porto
Portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Den UNESCO-vernede Dourodalen
Solar de Mateus-palasset, Vila Real
Hagen til Solar de Mateus-palasset i Vila Real
Salamanca
Plaza Mayor i Salamanca
Vinmarker i Dourodalen
Togstasjonen i Pinhão
Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
Guimaraes
Porto


Opplev Porto, Salamanca og den vakre Dourodalen

Fra sitt utspring i Nord-Spania renner Douro vestover og inn i Portugal. Her smyger elven seg mellom vinmarker og bølgende åsrygger i den frodige Dourodalen, før den munner ut i Atlanterhavet ved havnebyen Porto. Vårt cruise starter og ender i Porto, og fra skipet nyter vi utsikten til det velpleide kulturlandskapet som står på UNESCOs verdensarvliste. Underveis kan du bli med på utflukt til blant annet 1700-talls palasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca og vinsmaking på en vingård. Om bord på skipet er alle drikkevarer inkludert.


Høydepunkter

 • Portvinsbyen Porto
 • Den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Solar de Mateus-palasset
 • Salamanca i Spania
 • Pilegrimskirken i Lamego


Se CroisiEuropes video om cruise på Douro:

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Skipet ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av elven. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Om kvelden kan du bli med på en bussutflukt*, «Porto by Night», gjennom den vakkert opplyste byen. Underveis blir det et stopp ved jernbanestasjonen Sao Bento, hvor vi tar en kikk på de flotte veggdekorasjonene laget med azulejos – de blå-hvite keramikkfliser som er typisk for Portugal.

  Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

  Porto
 • Dag 2: Porto - Régua

  Porto er en av de eldste byene i Europa og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. Etter frokost er det byrundtur*. Vi starter med å kjøre over Dom Luis I-broen, bygget i perioden 1881–1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. I den gamle bydelen ser vi Palácio da Bolsa (børsen) – bygget i 1834, og besøker São Francisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre landskapet langs elven hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa. Her blir skipet hevet hele 35 meter.

  Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi ligger i ro til neste dag. De som ønsker, kan ta en kveldstur i land etter middag.

  Portvinsbåter i Porto
 • Dag 3: Régua - Vega de Terron

  Etter frokost er det utflukt* til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Arkitekturen her er svært variert. Vi starter med en panoramatur gjennom byen med buss. Deretter besøker vi Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statuer, en liten innsjø og en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på Vila Real-utflukt kommer om bord igjen her. Cruiset fortsetter gjennom vindistriktet og vi ser druerankene som vokser i terrasser oppover dalsidene. Skipet seiler gjennom to sluser før vi kommer til den lille spanske grensebyen, Vega de Terron. Om kvelden er det flamenco-show om bord.

  Solar de Mateus-palasset i Vila Real
 • Dag 4: Valgfri utflukt til Salamanca

  I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca, som ble grunnlagt for over to tusen år siden. Salamanca kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) på grunn av den gylne, gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. På byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg som er omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant får vi tid til å utforske byen videre på egen hånd. Retur til skipet, som har flyttet seg til Barca d’Alva.

  Salamanca
 • Dag 5: Barca d'Alva - Ferradosa - Pinhão

  Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover Douro. Fra soldekket beundrer vi utsikten til de frodige dalsidene. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi midt på dagen kommer til Ferradosa. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Etter lunsj er det utflukt* med buss gjennom vinmarkene. Vi kjører langs bølgende åser, forbi terrasser med vinranker, ispedd innslag av grågrønne olivenlunder, på vei mot San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer i Rio Torto-dalen. Underveis besøker vi en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Ta gjerne en spasertur i Pinhão på egen hånd før middag og besøk byens togstasjon som er vakkert dekorert med azulejos. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

  Dourodalen
 • Dag 6: Pinhão - Porto

  Om morgenen er det utflukt* til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remedios. Den vakre kirken, bygget på slutten av 1700-tallet, ligger på en liten bakketopp med utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Foran helligdommen er det en lang trapp, bestående av 668 trinn, som pilegrimene må klatre opp før de kommer til kirken og målet for pilegrimsferden.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi må gjennom de store slusene ved Bagaúste og Carrapatelo før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Etter middag er det fadokonsert i salongen.

  Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
 • Dag 7: Porto

  Dagen starter med en halvdagsutflukt* til Guimaraes – en historisk by grunnlagt på 800-tallet. Den gamle bydelen, som står på UNESCOs verdensarvliste, er ikke større enn at vi lett kan oppleve den til fots. Vi ser det staselige palasset til hertugene av Braganza og byens gamle middelalderslott, før bussen tar oss tilbake til Porto og skipet.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto i ditt eget tempo. Kveldens underholdning om bord er tradisjonell portugisisk folkloremusikk.

  Gamlebyen i Porto
 • Dag 8: Porto - Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

2023-prisene er basert på valutakurs pr. mai 2022.
2024-prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de syv utfluktene som er merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men ved å kjøpe om bord risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider. 

Utflukter inkludert i utfluktspakken Pris om bord
2023
Pris om bord
2024
Dag 1 Porto by Night 29 euro 34 euro
Dag 2 Byrundtur i Porto og portvinsmaking 66 euro 76 euro
Dag 3 Vila Real og Solar de Mateus-palasset 74 euro 80 euro
Dag 4 Salamanca, inkludert lunsj 93 euro 102 euro
Dag 5 Busstur gjennom vindistriktet 59 euro 62 euro
Dag 6 Lamego 59 euro 68 euro
Dag 7 Guimaraes 56 euro 61 euro

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 56 euro), og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Forbehold
Flybilletter kan tidligst bestilles cirka 11 måneder før avreise. Prisene er derfor basert på estimerte flypriser, og vi må ta forbehold om eventuell økning av prisene når korrekt flypris foreligger. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2024

22.04OsloElvecruise på Douro med Vasco de Gama 4*
Reiseledere: Torild Karlsen
7221 790,-Bestill

Mai 2024

25.05OsloElvecruise på Douro med Gil Eanes 4*+
Reiseledere: Annika Groven
7Mer enn 427 990,-Bestill

Juni 2024

24.06OsloElvecruise på Douro med Infante D.Henrique 4*
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
7Mer enn 424 890,-Bestill

August 2024

28.08OsloElvecruise på Douro med Gil Eanes 4*+7På forespørsel25 490,-På forespørsel

September 2024

02.09OsloElvecruise på Douro med Infante D.Henrique 4*7424 490,-Bestill

Skip

MS Amalia Rodrigues
Om bord på MS Amalia Rodrigues er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte k...
MS Gil Eanes
Fasilitetene om bord på MS Gil Eanes inkluderer restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskin...
MS Infante D.Henrique
Fasilitetene om bord på Infante D.Henrique inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt g...
MS Vasco de Gama
MS Vasco de Gama er oppkalt etter den berømte portugisiske navigatøren som oppdaget ruten til India. Skipet ble totalrenovert i 2014 og har totalt 71 lugarer fordelt på tre dekk. Innredningen er lys o...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo