Skip to main content

Elvecruise på Douro fra Porto

Gamlebyen i Porto
Porto
Katedralen i Porto
St. Ildefonso-kirken i Porto
Carmelitas-kirken i Porto
Porto og Dom Luis I-broen over Douro
Dom Luis I-broen, Porto
Portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Den UNESCO-vernede Dourodalen
Solar de Mateus-palasset, Vila Real
Hagen til Solar de Mateus-palasset i Vila Real
Salamanca
Plaza Mayor i Salamanca
Vinmarker i Dourodalen
Togstasjonen i Pinhão
Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
Guimaraes
Porto
 

Porto, Salamanca og den vakre Dourodalen

Fra sitt utspring i Nord-Spania renner Douro vestover og inn i Portugal. Her smyger elven seg mellom vinmarker og bølgende åsrygger i den frodige Dourodalen, før den munner ut i Atlanterhavet ved havnebyen Porto. Vårt cruise starter og ender i Porto, og fra skipet nyter vi utsikten til det velpleide kulturlandskapet som står på UNESCOs verdensarvliste. Underveis kan du bli med på utflukt til blant annet 1700-talls palasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca og vinsmaking på en vingård. Om bord på skipet er alle drikkevarer inkludert.


Dette kan du oppleve

 • Portvinsbyen Porto
 • Den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Solar de Mateus-palasset
 • Salamanca i Spania
 • Pilegrimskirken i Lamego


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Skipet ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av elven. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Om kvelden kan du bli med på en bussutflukt*, «Porto by Night», gjennom den vakkert opplyste byen. Underveis blir det et stopp ved jernbanestasjonen Sao Bento, hvor vi tar en kikk på de flotte veggdekorasjonene laget med azulejos – de blå-hvite keramikkflisene som er typisk for Portugal.

  Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

  Porto
 • Dag 2: Porto - Régua

  Porto er en av de eldste byene i Europa og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. Etter frokost er det byrundtur*. Vi starter med å kjøre over Dom Luis I-broen, bygget i perioden 1881–1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. I den gamle bydelen ser vi Palácio da Bolsa (børsen) – bygget i 1834, og besøker São Francisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre landskapet langs elven hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa. Her blir skipet hevet hele 35 meter.

  Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi ligger i ro til neste dag. De som ønsker, kan ta en kveldstur i land etter middag.

  Portvinsbåter i Porto
 • Dag 3: Régua - Vega de Terron

  Etter frokost er det utflukt* til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Vi besøker Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statuer, en liten innsjø og en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på Vila Real-utflukt kommer om bord igjen her. Cruiset fortsetter gjennom vindistriktet og vi ser druerankene som vokser i terrasser oppover dalsidene. Skipet seiler gjennom to sluser før vi kommer til den lille spanske grensebyen, Vega de Terron. Om kvelden er det flamenco-show om bord.

  Solar de Mateus-palasset i Vila Real
 • Dag 4: Valgfri utflukt til Salamanca

  I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca, som ble grunnlagt for over to tusen år siden. Salamanca kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) på grunn av den gylne, gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. På byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg som er omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant får vi tid til å utforske byen videre på egen hånd. Retur til skipet, som har flyttet seg til Barca d’Alva.

  Salamanca
 • Dag 5: Barca d'Alva - Ferradosa - Pinhão

  Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover Douro. Fra soldekket beundrer vi utsikten til de frodige dalsidene. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi midt på dagen kommer til Ferradosa. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking.

  Etter lunsj er det utflukt* med buss langs portvinruten. Vi kjører gjennom et vakkert landskap med bølgende åser og terrasser med vinranker, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Videre til Pinhão hvor vi stopper ved en quinta (vingård) for å smake på den lokale vinen. Deretter besøker vi den historiske jernbanestasjon i Pinhão, kjent for sine flotte dekorerte azulejo-fliser.

  Skipet har i mellomtiden også kommet til Pinhão, hvor det blir liggende ved kai over natten. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Dourodalen
 • Dag 6: Pinhão - Porto

  Om morgenen er det utflukt* til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remedios. Den vakre kirken, bygget på slutten av 1700-tallet, ligger på en liten bakketopp med utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Foran helligdommen er det en lang trapp, bestående av 668 trinn, som pilegrimene må klatre opp før de kommer til kirken og målet for pilegrimsferden.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi må gjennom de store slusene ved Bagaúste og Carrapatelo før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Etter middag er det fadokonsert i salongen.

  Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
 • Dag 7: Porto

  Dagen starter med en halvdagsutflukt* til Guimaraes – en historisk by grunnlagt på 800-tallet. Den gamle bydelen, som står på UNESCOs verdensarvliste, er ikke større enn at vi lett kan oppleve den til fots. Vi ser det staselige palasset til hertugene av Braganza og byens gamle middelalderslott, før bussen tar oss tilbake til Porto og skipet.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto i ditt eget tempo. Kveldens underholdning om bord er tradisjonell portugisisk folkloremusikk.

  Gamlebyen i Porto
 • Dag 8: Porto - Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

  Porto - Oslo
 • Varierende seilingsrute

  På avreisedatoene 24. juni og 2. september 2024 vil rekkefølgen på anløpshavnene være litt annerledes enn slik det er beskrevet over. På disse to datoene ligger skipet ved kai i Porto til dag 3 (istedenfor til dag 2), og utflukten til Guimaraes flyttes fra dag 7 til dag 3.
  De øvrige dagene (dag 4, 5 og 6), forskyves med én dag. Det betyr at f.eks. utflukten til Salamanca blir på dag 5 istedenfor dag 4.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og flytider i bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Korrekt informasjon vil stå i reisedokumentene som sendes ut cirka to uker før avreise.

Prisinfo

2024-prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023. 2025-prisene er basert på valutakurs pr. april 2024.

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de syv utfluktene som er merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men ved å kjøpe om bord risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider. 

Nyhet: I 2025 kan du velge mellom å kjøpe hele utfluktspakken (totalt 7 utflukter inkludert Salamanca) eller kun heldagsutflukten til Salamanca.

Utflukter inkludert i utfluktspakken 2024
Pris om bord
2025
Pris om bord
Dag 1 Porto by Night 34 euro 38 euro
Dag 2 Byrundtur i Porto og portvinsmaking 76 euro 84 euro
Dag 3 Vila Real og Solar de Mateus-palasset 80 euro 89 euro
Dag 4 Salamanca, inkludert lunsj 102 euro 114 euro
Dag 5 Vinruten og vinsmaking 62 euro 67 euro
Dag 6 Lamego 68 euro 72 euro
Dag 7 Guimaraes 61 euro 64 euro

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 56 euro), og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

August 2024

28.08StavangerElvecruise på Douro med Gil Eanes 4*+
Reiseledere: Gerd Rossbach
7Fullt27 790,-Fullt

September 2024

02.09OsloElvecruise på Douro med Infante D.Henrique 4*
Reiseledere: Ellen Høyning
7Fullt24 490,-Fullt

April 2025

22.04OsloElvecruise på Douro med Gil Eanes 4*+7Mer enn 426 790,-Bestill
29.04StavangerElvecruise på Douro med Amalia Rodrigues 4*+ med Stavanger Aftenblad7Mer enn 427 790,-Bestill

Juni 2025

09.06OsloElvecruise på Douro med Infante D.Henrique 4*7Mer enn 425 690,-Bestill

August 2025

21.08OsloElvecruise på Douro med Gil Eanes 4*+7Mer enn 426 490,-Bestill

September 2025

08.09OsloElvecruise på Douro med Infante D.Henrique 4*7Mer enn 425 690,-Bestill

Skip

MS Amalia Rodrigues
Om bord på MS Amalia Rodrigues er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte k...
MS Gil Eanes
Fasilitetene om bord på MS Gil Eanes inkluderer restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskin...
MS Infante D.Henrique
Fasilitetene om bord på Infante D.Henrique inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt g...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo