Skip to main content
Utsikt mot landsbyen Bardolino og Gardasjøen. Bardolino
Bardolino

Langtidsferie ved Gardasjøen


Vil du tilbringe noen uker under Italias lune høstsol? I oktober skal vi utforske mer av Lombardiaregionens kultur, vin og vakre natur. Vi bor på det førsteklasses leilighetskomplekset Sisan Resort i den lille landsbyen Cisano di Bardolino ved Gardasjøen. Herfra er det kort avstand til blant annet Verona, Bergamo og Milano. Leilighetene er moderne med alle fasiliteter. Frokost og daglig rengjøring er inkludert i prisen.

Lago di Garda (Gardasjøen) ligger like sør for Alpene, og er Italias største innsjø. På både vestsiden og østsiden av Garda er det bratte fjellsider, som gir le til de mange pittoreske landsbyene langs innsjøen, mens sørsiden er starten på det store slettelandet nord for Po. Et behagelig klima og kulinariske opplevelser bidrar til at området er et populært feriemål.

Rundt Gardasjøen vokser det oliventrær, vinranker og sitrontrær oppover åssidene og området er kjent for sin produksjon av gode viner og olivenolje. Vinproduksjonen foregår hovedsakelig i det midtre og sørlige området ved innsjøen.

Gardasjøen er det perfekte utgangspunktet for dagsturer til kjente og historiske byer som Verona, Bergamo, Brescia, Milano og Venezia. Med bil er det knappe tre timer hver vei til Milano, mens de andre byene er mellom en og to timer unna. Langs innsjøen ligger flere sjarmerende småbyer, også vel verdt et besøk, blant annet Bardolino, Lazise, Peschiera, Sirmione og Garda.

Bardolino
Bardolino ligger knappe tre kilometer nord for Cisano. Den lille byen har gitt sitt navn til de velrennomerte Bardolino-vinene, en type vin som ofte blir sammenliknet med den mer berømte Beaujolais-vinen. Dette er en hyggelig by med en vakker plass og mange butikker, pizzeriaer og restauranter. På kafeene langs havnen er det fint å sitte med en kaffe og beundre utsikten over Gardasjøen. Hver torsdag er det et fargerikt marked i Bardolino med alt fra klær til smykker samt frukt og grønnsaker.

Fra Bardolino kan du ta rutebåt til andre byer langs Gardasjøen. En båttur fra Bardolino til Salò, den største byen på vestsiden av innsjøen tar knappe 1,5 time. På en båttur i den sørlige enden av innsjøen har man panoramautsikt til hager og villaer man ikke kan se fra land, men kun fra vannet.

Lazise
Lazise ligger på østsiden av Gardasjøen, rett sør for Cisano, og er en fascinerende liten by med kun seks tusen innbyggere. Den historiske bykjernen er omringet av en gammel bymur fra 1500-tallet med tårn og porter. Det finnes også en borg som Scala-familien i Verona i sin tid fikk bygget. I tillegg er det flere vakre torg og en flott lystbåthavn. Byen er som et utendørsmuseum og innenfor murene er det ingen biltrafikk. Om kvelden er byens utekafeer fulle av byens innbyggere og turister. Fra Cisano er det en fin promenade langs vannet, som tar deg til Lazise på cirka 20 minutter.

Verona
Verona er rik på romerske minnesmerker, men er allikevel best kjent som rammen for Shakespeares kjærlighetshistorie «Romeo og Julie». Den største severdigheten i Verona, bokstavelig talt, er det imponerende romerske amfiteater, som er verdens tredje største. Verona er en forførende by, hvor fortiden er mer nærværende enn nåtiden. I byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste, finner du herskapshus, smale bygater, klostergårder, katedraler og utallige torg og fortausrestauranter hvor du kan ta en pause og se på folkelivet.

Verona er en drøy halvtime med bil fra Cisano, eller cirka en time med lokalbussen.

Aktiviteter
Området rundt Gardasjøen er perfekt utgangspunkt for ulike vandreturer. Fra den lille landsbyen Garda, knappe seks kilometer nord for Cisano, er det en fin spasertur opp til La Rocca, en flat fjelltopp med flott utsikt over Gardasjøen, Garda by og Bardolino. Ved Malsecine, en knapp time med bil nordover fra Cisano, ligger fjellkjeden Monte Baldo, med sin høyeste topp på 2200 meter over havet. Ta taubanen fra Malcesine opp til to tusen meters høyde og nyt fabelaktig utsikt i alle retninger.

Fra hotellet kan du vandre på en flott promenade langs Gardasjøen, enten nordover mot Bardolino eller sørover mot Lazise. Veien i området også godt egnet for sykling. Du kan leie sykkel på vårt bosted hvis du ønsker å utforske mer av nærområdet på to hjul.

Det er flere populære fornøyelsesparker nær Gardasjøen, blant annet Gardaland som også omfatter et stort akvarium, og CanevaWorld.

Fra Cisano går det lokalbuss langs Gardasjøen og til blant annet Verona.

Fritekstsøk

Langtidsferie på Sisan Resort

15 dager fra 15 490,-

Sisan Resort er et førsteklasses leilighetshotell, som ligger i Cisano di Bardolino, på østsiden av den vakre Gardasjøen. Cisano er en sjarmerende landsby, og fra hotellet er det kort gåavstand ned til havnen hvor det finnes flere restauranter med utsikt over sjøen. Spaserturer langs promenaden til nabobyene Lazise og Bardolino er populært, hvor utvalget av restauranter er enda større. Fra Lazise kan du ta båt ut på Gardasjøen og besøke naturskjønne Limone sul Garda. Rett utenfor Sisan Resort er...Les mer

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo