Skip to main content
Utsikt mot landsbyen Bardolino og Gardasjøen. Bardolino
Bardolino

Langtidsferie ved Gardasjøen

Trang bakgate i landsbyen BardolinoSmågate i Bardolino
Vindruer i Bardolino
Havnen i Lazise
To tårn fra muren rundt LaziseMurtårn i Lazise
Stort torg med mennesker og spisesteder i LaziseLazise
Peschiera
Vakre Sirmione
Piazza Delle Erbe Verona
Amfiteateret i Verona
Oliventrær i skråning ved GardarsjøenOlivenranker i Bardolino

Syd for Alpene ligger Gardasjøen, den største av alle innsjøer i Italia. De omliggende fjellene gir le til de pittoreske landsbyene som ligger spredd rundt innsjøen. Her vokser oliventrær, vimarker og sitrontrær langs de vakre bergskråningene. Et behagelig klima og kulinariske opplevelser gjør området til et populært feriemål fra tidlig vår til sen høst. 

Gardasjøen byr på mange aktiviteter som svømming, seiling, fjellklatring og kanopadling. Området er et eldorado for sykkelturer og det er lett å leie sykkel. Ukentlig gjennomføres det lokale markeder i byene omkring Gardasjøen.

Området rundt Gardasjøen er godt kjent for sin produksjon av olivenolje og vin, takket være sitt milde klima og gode jordsmonn. Vinproduksjonen foregår hovedsaklig i den midtre og sydlige delen av innsjøen, men aller mest kjent er vinområdet i provinsen Verona. 

En av de største attraksjonene ved Gardasjøen er alle de fantastiske kulturbyer som finnes i nærområdet. Storbyene Verona, Bergamo, Brescia, Milano og Venezia er alle verdt et eller flere besøk, og glem ikke å ta turen innom de mindre byene som Bardolino, Lazise, Peschiera, Sirmione og Garda.

Bardolino:

Bardolino er en av mange små byer ved Gardasjøen, som også har gitt sitt navn til de velrennomerte Bardolino vinene, en type vin som ofte har blitt sammenliknet med den mer berømte Beaujolais. Bardolino er en hyggelig by med en vakker plass og mange bra butikker, kafeer og restauranter. Det finnes også en isbar hvor du kan sitte ned og nyte hele den sydlige del av Gardasjøen. Hver torsdag er det et fargerikt marked med alt fra klær til smykker samt frukt og grønnsaker.

Fra Bardolino kan du ta rutebåt til byene langs Gardasjøen. En båttur fra den ene enden av innsjøen til den andre enden tar to timer og tjue minutter med hydrofoil, og fire timer med vanlig båt. Det finnes også katamaraner som trafikkerer den sydlige delen. Hager, villaer og vinranker du ellers ikke kan se fra land, ser du fra vannet. 

Lazise:

Lazise med sine seks tusen innbyggere, er en fascinerende liten by, sydøst av Gardasjøen. Byen er omringet av en mur med tårn og porter fra 1500-tallet, de skulle beskytte mot angrep fra milaneserne. Det finnes også en borg som Scalafamilien i Verona bygget. Byen er som et historisk åpent museum. Her finnes vakre torg og en flott havn med lystbåter. Innenfor murene er det ingen biltrafikk. Lazise ble grunnlagt av romerne og kan by på mange historiske minner. Det finnes en promenade langs vannet, som tar deg til Cisano på 20 minutter, hvor vårt leilighetshotell Sisan Resort ligger. Om kvelden er byens utekafeer fulle av lokalbefolkning og turister.

Verona:

Også kalt kjærlighetsbyen. Ligger en halvtime med bil fra vårt leilighetshotell i Cisano. Den største attraksjonen i Verona er det fantastiske romerske amfiteater, som er verdens tredje største. Her avholdes store operaforestillinger i verdensklasse hver sommer. Allerede i Romertiden hadde Verona stor betydning, og det historiske sentrum står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er en forførende by, hvor fortiden er mer nærværende enn nåtiden. Her finner du adelspalasser, smale bygater, klostergårder og katedraler. Ikke minst finnes det et utall av fortausrestauranter og piazzaer hvor du kan studere livet.  

Det er ikke uten grunn at Elite Travel er stolte over å kunne tilby langtidsferie i et enestående område

Fritekstsøk

Langtidsferie på Sisan Resort

15 dager fra 14 470,-

Sisan Resort er et førsteklasses leilighetshotell med full hotellservice. Hotellet ligger i den lille landsbyen Cisano di Bardolino, på den østlige siden av den vakre Gardasjøen. I Cisano finnes det noen hyggelige restauranter med utsikt over sjøen samt et spennende olivenolje museum. Fra hotellet kan du vandre langs bredden av innsjøen på en flott promenade, enten nordover mot Bardolino eller sørover mot Lazise. Les mer om Bardolino og Lazise. Området rundt Gardasjøen er perfekt utgangspunkt f...Les mer

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo