Skip to main content

Fortryllende Provence

Provence
Saint-Vincent katedralen, Viviers
Gorges de l’Ardèche
Arles
Arles
Arles
Camargue
Marseille
Palais Longchamp, Marseille
Avignon
Pavepalasset i Avignon
Avignon
Tain l'Hermitage
Lyon
Lyon
Lyon
Lyon


Fra de frodige vinmarkene i Rhônedalen til solfylte Provence med pittoreske små byer og minnesmerker fra romertiden – det er lett å tape sitt hjerte til dette vakre hjørnet av Frankrike. Cruiset starer og ender i Frankrikes gourmethovedstad, Lyon, som ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra går ferden sørover og helt til Martigues, ved Middelhavet. Vi seiler med det elegante, førsteklasses skipet, Viva Voyage, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Middelalderbyen Viviers
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Martigues – kalt provençalske Venezia
 • Pavepalasset i Avignon
 • Sjokolade og vin i Tain l’Hermitage
 • Gourmetbyen Lyon
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien, hvor vårt førsteklasses skip Viva Voyage venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset på Rhône begynner.

  Lyon
 • Dag 2: Viviers

  Vi nyter en avslappende morgen om bord. Fra soldekket har vi utsikt til små byer, vinmarker og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Midt på dagen kommer vi til Viviers. Den lille middelalderbyen er som et friluftsmuseum, med historie i hver stein. Bli med reiselederen på en rusletur gjennom de snirklete, smale gatene til den lille Saint-Vincent katedralen, bygget på 1100-tallet.

  Fra Viviers kan du bli med på halvdagsutflukt* til Gorges de l’Ardèche, en av Frankrikes største naturseverdigheter som gjerne kalles Europas Grand Canyon. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. På vei tilbake til skipet blir det et stopp på Maison de la Lavande (lavendelmuseet) i Saint-Remèze. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Viviers
 • Dag 3: Arles

  For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i den historiske bykjernen. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Etter frokost kan du bli med på en utflukt* til Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjem for de hvite Camargue-hestene og hundrevis av ulike fuglearter. Det blir et stopp ved saltvannslagunen Ètang de Vaccarès, hvor dere får se kolonier av ulike fuglearter, inkludert de rosa flamingoene Camargue er kjent for. Videre går turen til Saintes Maries de la Mer (alternaitvt Aigues Mortes) – en liten middelalderby med forsvarsmurer og tårn. Her blir det en rusletur med lokalguide. Retur til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen er det god tid til å bli bedre kjent med Arles på egen hånd. Ta byens severdigheter i nærmere øyesyn eller sett deg ned på en utendørs kafé og se på folkelivet.

  Arles
 • Dag 4: Martigues

  Vi seiler videre i løpet av natten og kommer til den lille havnebyen Martigues om morgenen. Martigues ligger ved det østlige utløpet av Canal de Caronte, som forbinder lagunen Etang de Berre med Middelhavet. Kanalene og broene i den gamle bydelen og havneområdet har bidratt til at Martigues har fått kallenavnet provençalske Venezia.

  Etter frokost tilbys det en halvdagsutflukt til Marseille*, Frankrikes nest største by, viktigste havneby og hovedstaden i regionen Provence-Alpes-Côte-d’Azur. På byrundturen i Marseille får du se den gamle havnen – Vieux Port, hovedgaten La Canebiére og Notre Dame basilikaen som ligger på en høyde med flott utsikt over byen. Retur til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen kan du ta en rusletur i det hyggelige havneområdet i Martigues på egen hånd. Mens vi hygger oss med middag om bord, begynner skipet på seilasen tilbake oppover Rhône.

  Martigues
 • Dag 5: Avignon

  På grunn av politisk uro flyttet paven fra Roma til Avignon i 1309, og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen i denne perioden ved å bygge kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter frokost er det byvandring* i Avignon. Sammen med en lokalguide rusler dere gjennom gamlebyen til det gotiske pavepalasset som utendørs ser ut som en festning. Innendørs er det store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra palasset er det utsikt over Avignon og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Om ettermiddagen kan du utforske den postkortvakre byen i ditt eget tempo. Kanskje frister det med litt shopping? I de små butikkene i gamlebyen kan du kjøpe lokale spesialiteter å ta med hjem, for eksempel papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel), tørket lavendel eller keramikkprodukter med det karakteristiske gule og grønne mønsteret typisk for Provence. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Pavepalasset i Avignon
 • Dag 6: Tournon

  Vi tilbringer en rolig formiddag om bord før vi ankommer Tournon etter lunsj. Gamlebyen i Tournon består av smale brosteinsbelagte gater og et slott fra 1400-tallet. På den andre siden av elven ligger vinbyen Tain-L’Hermitage. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L'Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produseres her. Tournon og Tain-L’Hermitage er forbundet med en gangbro over elven.

  Dagens utflukt* er en tur med et lite turisttog, Le Petit Train de Vignes, oppover åssiden bak Tain og gjennom vinmarkene til de berømte Hermitage-vingårdene. Det blir et stopp underveis hvor dere får lære mer om de ulike terroirene og smake på den lokale vinen.

  Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Tain l'Hermitage
 • Dag 7: Lyon

  Vi er tilbake i Lyon og har hele dagen til å bli bedre kjent med byen. Lyon ble grunnlagt som en romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis, men mye har skjedd siden den gang. I dag er Lyon Frankrikes tredje største by, men også kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være Paul Bocuse som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône.

  Etter frokost er det byvandring* i Lyon. Vi spaserer fra skipet til den gamle bydelen, Vieux Lyon, hvor vi får se vakre renessansebygninger, og de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Underveis får vi smake på kaken brioche aux praline, en spesialitet fra Lyon. Om ettermiddagen kan du utforske Lyon videre på egen hånd. Skipet ligger ved kai i Lyon over natten.

  Lyon
 • Dag 8: Lyon - Oslo

  Etter en god frokost har tiden kommet for å ta farvel med skipet. Vi kjører til flyplassen og flyr tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet kan bestilles og betales om bord. Det sendes mer informasjon om utfluktene sammen med reisedokumentene to til tre uker før avreise.

Dag Utflukt Pris om bord**
2 Ardeche-kløften og lavendel-museet, cirka 4 timer  69 euro
3 Camargue og St-maries de la Mer, cirka 4 timer 69 euro
4 Halvdagsutflukt til Marseille, cirka 4 timer 73 euro
5 Avignon inkludert pavepalasset, cirka 3 timer til fots 26 euro
6 Turisttog og vinsmaking i Tain-L'Hermitage, cirka 2 timer 32 euro
7 Lyon, byrundtur, cirka 3 timer til fots 34 euro

** 2023-priser.

Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Voyage er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong (vindu fra gulv til tak og skyvedør), mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det to juniorsuiter (19 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo