Skip to main content

Sykkeltur i vakre Veneto

Brenta-elven ved Bassano del Grappa og Monte Grappa i bakgrunnenBassano del Grappa
Bassano del Grappa sett fra broen over elvenBassano del Grappa
Bassano del GrappaBassano del Grappa
Bassano del Grappa om kveldenBassano del Grappa
Syklister langs Brenta-elvenSykkelsti langs Brenta-elven
Grønne proseccoåserProseccoåser
MarosticaMarostica
Vinmarker i BreganzeBreganze
Tre glass grappaGrappa
Person vandrer på Cittadellas bymurCittadella
Utsikt over Asolo og fjellene i bakgrunnenAsolo
Hyggelig gate i AsoloAsolo
Oversikt over AsoloAsolo
Sykkel i en gateItalia
Vinmarker i MonfumoMonfumo
Tre proseccoglass som skålerProsecco
Borgen i Castelfranco VenetoCastelfranco Veneto
Villa ContariniVilla Contarini
Syklist ser utover landskapetSyklist
Bassano del Grappa og broen Ponte Vecchio over elvenBassano del Grappa

Bli med til Nord Italia og utforsk hjertet av Veneto på to hjul. Fra vår base i den sjarmerende middelalderbyen Bassano del Grappa legger vi ut på dagsturer med el-sykkel. Fra sykkelsetet beundrer vi det vakre italienske landskapet i Veneto-regionen, som strekker seg fra Dolomittene til Aldriaterhavet. Vi trår gjennom flotte naturlandskap med bølgende åser, langs elver og vinmarker, og besøker skjulte perler som Cittadella og pittoreske landsbyer som Asolo. Underveis blir det naturligvis også smakfulle italienske matretter og vin-, prosecco-, og grappasmaking på lokale vingårder i proseccoens hjemland.  

Sykkelturene er lette til moderate, med komfortable sykkelveier, og blir ledet av vår reiseleder og lokale sykkelguider. El-sykkel er inkludert i prisen. 

Høydepunkter

 • Sykkelturer på el-sykler gjennom idylliske landskap
 • Bo i den sjarmerende middelalderbyen Bassano del Grappa
 • Marostica, kjent for sitt sjakkspill med levende figurer
 • Proseccos bølgende åser
 • Reis tilbake i tid i Cittadella
 • Asolo - perlen i provinsen Treviso
 • Vin-, prosecco-, og grappasmaking
 • Storslåtte Villa Contarini
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, lørdag 10. mai: Oslo – Bassano del Grappa

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Norwegian direkte til Venezia, hvor vi lander før klokken fjorten. Fra flyplassen går ferden videre med buss i rundt en time til hotellet vårt i Bassano del Grappa. Om ettermiddagen har du litt tid på egen hånd, før vi møtes igjen for en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

  I hjertet av Veneto, mellom Venezia, Treviso og Vicenza, ligger den sjarmerende lille middelalderby Bassano del Grappa. Byen er oppkalt etter det nærliggende fjellet Monte Grappa, og altså ikke fra snapsen med samme navn, som produseres i området.

  Bassano del Grappas hyggelige gater, torg, palasser og tårn fremkaller en historisk atmosfære og en storslått fortid. I 1404 ble Bassano del Grappa en del av Republikken Venezia, og byen blomstret i de 400 årene republikken dominerte området. Arkitekturen gjenspeiler byens beliggenhet - typisk venetiansk stil med alpine trebalkonger fra Østerrike. Byens mest kjente symbol er den gamle trebroen Ponte Vecchio. Den overbygde fotgjengerbroen ble tegnet av den visjonære arkitekten Palladio i 1569, og forbinder byens to bydeler på hver sin side av elven Brenta. Broen er laget utelukkende av tre, og regnes som et ingeniørmesterverk som er vanskelig å gjenskape selv med dagens teknologi. Bassano del Grappa spilte også en sentral rolle som en viktig logistisk base under første verdenskrig, hvor motstandsinnsatsen i Bassano og Monte Grappa var av stor betydning mot østerrikerne.

  Inkludert måltid: Middag

  Ponte VecchioPonte Vecchio, Bassano del Grappa
 • Dag 2, søndag 11. mai: Marostica og Torcolato vinruten til Breganze

  Vår første sykkeldag starter med en naturskjønn etappe på vinruten Torcolato. Vi sykler til et av de viktigste middelalderkompleksene i Veneto; den sjarmerende landsbyen Marostica. Foran slottet Castello Inferiore fra 1300-tallet ligger den karakteristiske sjakkmønstrede plassen Piazza Castello. Her spilles det annethvert år sjakk med levende mennesker i kostymer som brikker. Plassen er populært kjent som Piazza degli Scacchi, som betyr Sjakkplassen. Tradisjonen gjenskaper en lokal legende der lord Rinaldo og lord Vieri begge var forelsket i den vakre Lionora, og kjempet om hennes kjærlighet. Marostica er også hjem til to imponerende slott, Castello Superiore og Castello Inferiore, som gir besøkende en fin utsikt over byen og de omkringliggende vinmarkene.

  Fra Marostica sykler vi over grønne åser med vingårder og langs frodige kirsebærtrær til vinbyen Breganze, i hjertet av DOC Breganze-området. Breganze er kjent for Torcolato, en søt dessertvin. Vi nyter en vinsmaking akkompagnert av snacks, før vi sykler tilbake til Bassano del Grappa.

  I kveld er det middag på egen hånd. Plassene Piazza Garibaldi og Piazza Montevecchio har mange hyggelige kafeer og restauranter. Hvis det er stemning for det, arrangerer reiselederen gjerne en felles middag.

  Sykkeldistanse: 45 kilometer
  Høydedifferanse: 270 meter
  Vanskelighetsgrad: Enkel

  Inkluderte måltider: Frokost og lett lunsj

  Sjakkplassen i MarosticaMarostica
 • Dag 3, mandag 12. mai: Castelfranco, Cittadella og grappa smaking

  På dagens tur starter vi med å sykle på landeveier fra Bassano del Grappa til vi kommer til den fredelige sykkelveien Ezzelini. Vi sykler på gode grusveier langs Muson-elven til den hyggelige middelalderbyen Castelfranco Veneto. Byen, som ble grunnlagt i 1195 av trevisanerne som forsvar mot de to maktfulle byene Padova og Vicenza, har fremdeles sine høye forsvarsmurer og vollgraver intakt rundt det historiske sentrum.

  Ruten vår tar oss videre til Cittadella, en middelalderby grunnlagt på 1200-tallet som en militær utpost av Padua. Denne sjarmerende lille byen er omkranset av en meget velbevart bymur, som man kan spasere rundt på i sin helhet. Muren er rundt 15 meter høy og 1461 meter i omkrets, med en diameter på 450 meter. Det finnes fire porter som omtrent samsvarer med kompassets punkter. Innenfor bymuren kan man utforske smale, brosteinsbelagte gater og se historiske bygninger som gjenspeiler byens rike historie. Å besøke Cittadella er som å trå tilbake i tid.

  Vi vender nesen hjemover, og tilbake i Bassano del Grappa besøker vi et destilleri for å smake det lokale italienske druebrennevinet grappa. Grappa er en sterk brennevin laget ved å destillere skall, fruktkjøtt, frø og stilker som er igjen fra vinproduksjon etter pressing av druene.

  Om kvelden spiser vi middag sammen i hotellets restaurant.

  Sykkeldistanse: 65 kilometer
  Høydedifferanse: 50 meter
  Vanskelighetsgrad: Moderat

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  Cittadellas bymurCittadella
 • Dag 4, tirsdag 13. mai: Brenta-elven og Villa Contarini

  Etter en god frokost er vi klare for dagens eventyr. Vi tråkker sørover langs sykkelstien ved de pittoreske breddene av elven Brenta, gjennom en naturlig oase med vakre landskap. Brenta-elven har vært en ferdselsåre for folk og gods mellom Alpene og Adriaterhavet i århundrer. Under den venetianske republikkens storhetstid på 1500- og 1600-tallet var Brenta en viktig transportåre som gjorde det mulig å frakte varer mellom Venezia og de indre delene av Veneto. Elven var også kjent for de mange praktfulle villaene som ble bygget langs breddene av velstående venetianske familier. Disse villaene fungerte som sommerresidenser og representerte rikdom og makt.

  Vi besøker en av disse villaene når vi kommer frem til Piazzola sul Brenta. Storslåtte Villa Contarini er et fremragende eksempel på venetiansk arkitektur og kulturarv. Byggingen begynte på 1500-tallet, initiert av familien Contarini, en av de mest innflytelsesrike familiene i Venezia på den tiden. Villaen ble senere utvidet og ombygd flere ganger gjennom århundrene, noe som har gitt den en unik blanding av arkitektoniske stiler, fra renessanse til barokk. Innvendig er Villa Contarini kjent for sine store, barokke saler, overdådige fresker, og kunstsamlinger som gir et innblikk i adelslivets rikdom og smak. En av de mest imponerende rommene er Musikkhallen, som er designet for å gi perfekt akustikk for musikalske opptredener. Hagene som omgir villaen inneholder geometriske hageanlegg, fontener og dammer.

  Etter besøket fraktes vi med buss tilbake til hotellet. Middag i dag er på egen hånd. Hvis du vil mingle med lokalbefolkningen, besøk det eldste Grappa destilleriet i Italia, Grapperia Nardini.

  Sykkeldistanse: 40 kilometer
  Høydedifferanse: 50 meter
  Vanskelighetsgrad: Enkel
  Inkludert måltid: Frokost

  Sykling langs Brenta-elvenSykkelsti
 • Dag 5, onsdag 14. mai: Asolo og Prosecco

  På vår siste sykkeldag setter vi kursen nordøst til landsbyen Possagno, som ligger ved foten av Monte Grappa-fjellet. Possagno er dominert av det hvite nyklassisistiske tempelet designet av den berømte billedhuggeren Antonio Canova, som ble født i denne byen i 1757. De doriske søylene og den elegante sentrale delen er inspirert av Pantheon.

  Vi tråkker videre gjennom bølgende åser prydet av vinranker i den vakre Prosecco-regionen, hvor dyrking av vindruer nærmest er en religion, til Monfumo. Vi stopper for en prosecco smaking med snacks på en lokal vingård.

  Navnet Prosecco er både det tidligere navnet på druen (den byttet navn til Glera-druen i 2009) og på området. I 2009 ble også prosecco innvilget EU-status, noe som betyr at den ikke kan lages noe annet sted i verden. I forhold til andre vindistrikter i Italia, skiller landskapet i Prosecco seg ut ved at de vinkledde åsene er ganske bratte, og ligger karakteristisk til som kjegler i landskapet. Vinene fra Prosecco regionen er kjent for sin friskhet, lette bobler og delikate smak, ofte med noter av grønne epler, pærer og blomster.

  Etter pausen er vi klare for dagens bratteste stigning, turen opp til Asolo. El-syklene våre lar oss bestige bakkene med letthet, og belønner oss med fantastisk utsikt. Utpekt som en av de vakreste landsbyene i Italia på grunn av sin plassering på en bakketopp, omgitt av bølgende åser, blir Asolo kalt "byen med hundre horisonter". Asolo vil sjarmere deg med sitt pittoreske sentrum av brosteinsbelagte gater, steinhus og panoramahager med utsikt over fjellene og dalen nedenfor. Asolo har alltid vært en magnet for kunstnere og forfattere og var i over 200 år et tilfluktssted for poeter og musikere fra hele Europa. Vi har litt fritid til å utforske de pittoreske smågatene eller spise en pizza til lunsj, før vi returnerer til Bassano del Grappa på rolige småveier gjennom vingårdene.

  I kveld er det felles avskjedsmiddag på hotellets restaurant.

  Sykkeldistanse: 60 kilometer
  Høydedifferanse: 600 meter
  Vanskelighetsgrad: Moderat

  Inkluderte måltider: Frokost, lett lunsj og middag

  Grønne proseccoåserProseccoåser
 • Dag 6, torsdag 15. mai: Bassano del Grappa – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss i rundt to timer til flyplassen i Bologna. Vi flyr direkte og lander i Oslo i atten-tiden.

  Inkludert måltid: Frokost

HotellBonotto Hotel Palladio
4*, Bassano del Grappa

Bonotto Hotel Palladio ligger i et rolig område, kun en kort spasertur fra sentrum av Bassano del Grappa og den berømte Ponte Vecchio. Rommene er romslige og lyse, med klimaanlegg, TV, safe, minibar og gratis WiFi. Alle rommene har marmorbad med badekar, gratis badeprodukter og hårføner. Det er frokostrestaurant og bar på hotellet. Middag serveres i B38 restauranten på Hotel Belvedere, 3 minutter unna.

Priser

Pr. person i delt dobbeltrom kr 15 490
Enkeltrom kr 16 990 pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2024
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo - Venezia / Bologna - Oslo
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fem netter på Bonotto Hotel Palladio 4* med frokost
 • Tre middager på hotellet
 • Vinsmaking med snacks
 • Grappasmaking på tradisjonelt destilleri
 • Prosecco smaking med snacks
 • Éntre til Villa Contarini
 • El-sykkel i fire dager
 • Busstransport ifølge program
 • Engelsktalende lokale sykkelguider
 • Dyktig norsk reiseleder
   

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og bussjåfører
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Sykkelhjelm og sykkelbag
 • Turistskatt (cirka 2 euro) per natt, betales direkte til hotellet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Ellen Høyning vokste opp i Halden. Hun har vært reiseleder i en rekke land siden 2013 hvor kunst, kultur, mat og drikke har vært hovedtema. I 2012 flyttet hun til solfylte Algarve hvor hun fortsatt er bosatt. Hun vokste opp med foreldre som begge jobbet i cruiseskip-industrien, så reisegleden kom inn med morsmelken. Hun har bodd i Barcelona, Mallorca, Bali, Sulawesi, Birmingham og København og reist til en rekke verdensdeler både som reiseleder og privat. Hun har bred kjennskap til Europeisk historie og har fortellerglede og smittende reiselyst. På fritiden jobber hun på et hundesenter i Portugal hvor hun rehabiliterer hunder med adferdsproblemer og jobber aktivt for å bedre hundehold i Portugal. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2025

10.05OsloSykkeltur i vakre Veneto
Reiseledere: Ellen Høyning
5Mer enn 415 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo