Skip to main content
En hvit landsby oppe i fjellene på solkysten. Mijas, Costa del Sol
Mijas, Costa del Sol

Langtidsferie på Costa del Sol

En bro og fossefall i Ronda oppe i fjellene. Hus som ligger på fjellkanten. Ronda
Høye Søyler på innsiden av moske i CordobaMoskeen i Córdoba
En ape ser vekk fra klippen i GibraltarGibraltarklippen
Utsikt mot alhambra i Granada. Fjell i bakgrunnen.Alhambra i Granada
Strand i forkant av sentrum av Malaga. Fjell i bakgrunnen.Stranden i Malaga
En gate med appelsintrær og hvite hus. Fra gamlebyen i Marbella.Plaza de los Naranjos – Appelsintorget
Trang gate med blomster i Mijas. Utsikt mot havet.Mijas
Man i rød skjorte trener på golfputting i Marbella.Golf i Marbella

Costa Del Sol, eller Solkysten som mange nordmenn kaller området, omfatter den vakre kyststrekningen fra Malaga og sørvestover mot Marbella og Gibraltar. Denne delen av Andalucia er kjent for sine flotte strender, pittoreske landsbyer og behagelige klima året rundt.  

Costa Del Sol byr på alt fra storbyer, små hvite landsbyer oppe i fjellene, langstrakte strender, og mange golfbaner. Området har flere interessante historiske steder, blant annet takket være maurerne, som hadde herredømme over store deler av den iberiske halvøy i middelalderen. De satte sitt preg på Andalucia i form av stedsnavn, kultur og arkitektur, deriblant moskeen i Córdoba og kongepalasset Alhambra i Granada.  

Marbella
Marbella er en av de mest populære turistbyene langs Costa del Sol. I hjertet av gamlebyen ligger torget Plaza de los Naranjos – Appelsintorget. Like utenfor sentrum finner du det gigantiske shoppingsenteret La Canada, som inkluderer både kinoer og mange spisesteder. Det andalusiske kjøkken sies å være blant Spanias beste, og du kan glede deg til både tapas og mye god sjømat.

Våre bosted
Vårt første langtidshotell på Costa del Sol ligger i området rundt Marbella. Marbella Beach Resort ligger 10 minutters kjøretur øst for Marbella, i en del av Costa del Sol som heter Marbesa. Like ved ligger det populære stedet Elviria. Nordmenn har lange tradisjoner i dette området og har satt sitt preg på mixen av mennesker som besøker restauranter og butikker i sentrum av Elviria. Her finner du supermarkeder med godt utvalg, bank, norsk lege og tannlege samt gourmetbutikk. Elviria er også kjent for å ha de beste strendene i Marbella.

Vårt andre langtidshotell, Doña Lola Resort, har en flott beliggenhet ved stranden i Calahonda, en liten kystby halvveis mellom Marbella og Fuengirola. Calahonda er et populært turistområde, og her finner du et godt utvalg av butikker, restauranter og barer i nærheten av hotellet. Den norske Sjømannskirken på Costa del Sol ligger også i Calahonda. Rundt 20 minutter unna hotellet ligger Playa de Calahonda, en fin og bred sandstrand som er over 4 km lang. Langs stranden går den populære strandpromenaden La Cala Boardwalk, som er perfekt for en rusletur i solen.

Aktiviteter og utflukter
Det blir mulighet til å bli med på ulike aktiviteter og utflukter i løpet av oppholdet. Et besøk i Ronda, Granada eller Mijas gir opplevelser av det ekte Spania. En kontrast til det spanske får du i den britiske kronkolonien Gibraltar nær sørspissen av Spania. Vår reiseleder vil organisere flere utflukter under oppholdet, det vil bli gitt utfyllende informasjon om dette under det første informasjonsmøtet. Les mer om mulighetene her

Gjennomsnittstemperaturer og nedbør

Fritekstsøk

Marbella Beach Resort

Populære Marbella Beach Resort ligger nær Elviria, litt utenfor Marbella og kun et steinkast fra stranden. Her bor du i store, lyse leiligheter med to eller tre soverom. Alle leilighetene har terrasse eller balkong, de fleste med sjøutsikt. Marbella Beach Resort er et flott leilighetshotell med høy...

22 dager fra 12 790,- Les mer

Doña Lola Resort

Populære Doña Lola Resort ligger i Calahonda, femten kilometer øst for Marbella og rett ved stranden. Her bor du i store, lyse leiligheter med ett eller to soverom. Alle leilighetene har sydvendt terrasse eller balkong. Doña Lola Resort er et flott leilighetshotell med god standard. Leilighetene er...

22 dager fra 15 490,- Les mer
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo