Skip to main content

Langtidsferie i Spania

Hvit sandstrand og blått hav i MalagaStranden i Malaga
Appelsintrær langs en gate med hvite hus i MarbellaPlaza de los Naranjos i Marbella
Forskjellige fristende tapasretterTapas
Hvite hus med fine blomsterpotter hengende på veggeneMijas
Steinbro og hvite hus på klippene i byen RondaRonda
En ape sitter på en stein, med Gibraltarklippen og havet i bakrunnenGibraltarklippen
Fire fargerike tradisjonelle flamenco kjoler henger fra en balkongTradisjonelle flamenco kjoler
Havnen i Puerto Banus med seilbåter og hvite hus i bakgrunnenPuerto Banus
En mann spiller golfGolf i Marbella
Cordobas vakre moské-katedral La Mezquita sett ovenfraCordobas Mezquita
Kongepalasset Alhambra i Granada med fjell i horisontenAlhambra i Granada
Trapper malt med det spanske flaggets farger snirkler seg opp et gammelt smugAlicante

Se våre leilighetshotell her: Doña Lola Resort og Atrio del Mar

Fra Costa Brava til Costa del Sol, det er en grunn til at Spania er nordmenns mest populære ferieland. Med et solrikt klima, fine sandstrender, historiske byer og en livlig kultur med god mat og vin er Spania et perfekt sted for en langtidsferie.

Fra hovedstaden Madrid til historiske mauriske byer som Granada og Sevilla tilbyr Spania en fantastisk blanding av skikker, arkitektur og språk. Her finner du fascinerende byer, gode kulinariske opplevelser, pittoreske landskap og sjarmerende badebyer med lange, hvite sandstrender. På en langtidsferie i Spania kan du utforske brosteinsbelagte smug i en middelalderby, ta en pause med lokalbefolkningen i tradisjonelle tapasbarer før du nyter kulturen på et av de mange verdenskjente kunstgalleriene.

En langtidsferie i Spania gir også en perfekt mulighet til å fordype seg i den sjarmerende lokale kulturen og bli ordentlig kjent med det spanske levesettet.

Spansk mat
Spansk mat er verdenskjent fordi det er smakfullt, sunt, tradisjonelt og kreativt. Kjøkkenet er like variert som landet – fra det mer fransk-inspirerte Baskerland i nord, til middelhavsdietten i sør. Fellesnevneren er at spanjoler lager mat for å kose seg, og et måltid varer gjerne i to – tre timer.

Den mest kjente spanske retten er kanskje nasjonalretten Paella, en risrett som ofte lages med sjømat. Ellers er tapas en stor favoritt i Spania. Tapas er enkelt sagt småretter som kommer i et utall ulike varianter, og hver region har sine egne spesialiteter. Fordelen med tapas er at det finnes et så stort utvalg, så alle kan finne noe de liker.

Det spanske kostholdet trekkes ofte frem som helsebringende. Bruken av ferske ingredienser, sunne matvarer som olivenolje og hvitløk, kombinert med et varmt klima sies å gjøre underverker. En langtidsferie i Spania gir en mulighet til å slappe av og nyte livet!

Costa del Sol
Som en del av Andalucia, omfatter Costa del Sol (ofte kalt Solkysten) den vakre kyststrekningen fra Malaga til Marbella og videre sørvestover til Gibraltar. Costa del Sol er kjent for sine fine strender, koselige landsbyer og behagelige klima året rundt. Perfekt for en langtidsferie med andre ord! Blant annet på grunn av det mauriske herredømme over store deler av den iberiske halvøy i middelalderen, har Costa del Sol mange interessante historiske steder, som Alhambra i Granada og moské-katedralen i Córdoba.

Spania har nesten 400 golfbaner, hvorav hele 70 baner ligger i Costa del Sol. Det store utvalget, som inkluderer baner i verdensklasse, gjør at det er noe for enhver smak hvis du vil spille en runde eller to i løpet av din langtidsferie!

Costa Cálida
Costa Cálida er et område som strekker seg rundt 250 kilometer nedover Middelhavskysten, fra Alicante i nord og gjennom Murcia provinsen. Costa Cálida har et mikroklima som gjør at den gjennomsnittlige dagtemperaturen er relativt stabil hele året, derav kallenavnet «den varme kysten». Med over 300 soldager i året er dette et av områdene med minst nedbør i Europa. 

Den nordlige enden av kystlinjen inkluderer Mar Menor, Europas største saltvannslagune. Mar Menor (Det lille havet) er adskilt fra Middelhavet av en halvøy, og har derfor varmere temperaturer enn havet utenfor. Dette området har vokst fram som en meget populær turistdestinasjon de siste årene. På vestsiden av Mar Menor ligger feriebyen Los Alcázares, hvor vårt langtidshotell ligger. På Hotel Atrio del Mar  har du barer, sjarmerende kafeer, gode restauranter og et supermarked i umiddelbar nærhet. Stranden, og den hyggelige strandpromenaden ligger 200 meter fra hotellet.

Området har et variert landskap som tilbyr vakre fjell, frodige daler, ørkenlandskap, sandstrender og klippestrender. Murcia har også en rik kulturarv. Kartagere, fønikere, grekere, romere og maurere har alle påvirket regionen som ble grunnlagt rundt 830 f.Kr. av maurerne. Her kan man utforske gamle byer, av romersk eller arabisk opprinnelse, fulle av historie.  

Aktiviteter og utflukter
På våre langtidsferier i Spania tilbyr vi alltid ulike aktiviteter og utflukter du kan være med på i løpet av oppholdet. Besøk Ronda, en av Spanias eldste byer, vandre langs de brostensbelagte gatene i landsbyen Mijas eller opplev det berømte Alhambra slottet i Granada. Ved å besøke den britiske kolonien Gibraltar får du oppleve en kontrast til det spanske. Reiselederen vil gi utfyllende informasjon om utfluktene under det første informasjonsmøtet.

Fritekstsøk

Langtidsferie på Costa del Sol

Costa Del Sol, eller Solkysten som mange nordmenn kaller området, omfatter den vakre kyststrekningen fra Malaga og sørvestover mot Marbella og Gibraltar. Denne delen av Andalucia er kjent for sine flotte strender, pittoreske landsbyer og behagelige klima året rundt. Costa Del Sol byr på alt fra sto...

Langtidsferie på Costa Cálida

Langtidsferie på Costa Calida

Costa Cálida, som bokstavelig talt betyr "varm kyst" på spansk, er et område som strekker seg langs kysten i Murcia-regionen. Costa Cálida er kjent for sitt unike mikroklima året rundt. Med over 300 soldager i året, er dette stedet ideelt for utendørsaktiviteter og strandliv. Europas største saltvan...

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo