Skip to main content

Vårcruise i Nederland og Belgia

Amsterdam i solnedgang. Husbåter på en av kanalane gjennom byen.Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Fargerike tulipanåkre
Keukenhof
Rotterdam
Rotterdam
Grote Markt, Antwerpen
Antwerpen


Møt våren i Nederland og Belgia. Reisen starter i Amsterdam. Derfra seiler vi på elver og kanaler gjennom det store elvedeltaet til Antwerpen. Underveis besøker vi den berømte blomsterparken Keukenhof, kalt verdens vakreste vårhage, som på denne tiden av året er et fargerikt skue med løkblomster i alle varianter.
 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Antwerpen – Belgias største by
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo–Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen og sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Innsjekking på skipet starter ikke før kl. 18, så bussen setter oss av i sentrum hvor vi får to-tre timer på egen hånd til å spise lunsj og kikke litt rundt. Deretter kjører bussen oss til kaien hvor skipet venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, heter Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  I dag har du hele dagen til å utforske Amsterdam. Om morgenen kan du bli med på en kanalbåttur* med lokalguide. Etter lunsj tilbys en utflukt til Volendam og Zaanse Schans.

  Ved middagstid kaster skipet loss og cruiset begynner. Nær midnatt ankommer vi Wijk Bij Duurstede, hvor skipet ligger i ro over natten.

  Amsterdam
 • Dag 3: Wijk Bij Duurstede – Rotterdam

  Om morgenen fortsetter seilasen på elven Lek og vi nyter en rolig formiddag om bord mens vi seiler gjennom det flate nederlandske landskapet. Ved 13-tiden kommer vi til Rotterdam, Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet ble en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.

  Etter lunsj skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene. Kanskje du lar deg friste til å kjøpe noen pakker med blomsterløk å ta med hjem?

  Skipet ligger ved kai i Rotterdam over natten, og de som ønsker kan dra på oppdagelsesferd i byen før eller etter middag. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Keukenhof
 • Dag 4: Rotterdam – Antwerpen

  Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset med kurs for Belgia. Vi hygger oss om bord før vi kommer til Antwerpen ved lunsjtid. Antwerpen er Belgias største by og ligger ved elven Schelde. I sentrum av den gamle bydelen ligger torget Grote Markt, omkranset av velholdte borgerhus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står Brabo-fontenen med statuen Handwerper ("håndkasteren"), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby, og regnes også for å være Europas diamanthovedstad.

  Etter lunsj kan du oppleve Antwerpen på egen hånd eller bli med på en byvandring med lokalguide*. Skipet ligger ved kai over natten i Antwerpen.

  hovedtorget med fontene i AntwerpenGrote Markt i Antwerpen
 • Dag 5: Hjemreise

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som skal ta oss til flyplassen i Amsterdam (cirka to timer) eller Brussel (cirka en time).Vi flyr direkte tilbake til Oslo.

 • Utflukter

  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer de to utfluktene merket med * stjerne i programmet: Kanalbåttur med lokalguide i Amsterdam på dag 2 og byvandring med lokalguide i Antwerpen på dag 4. Utfluktspakken er satt sammen spesielt for vår gruppe og kan kun forhåndsbestilles. Det kreves minimum 20 deltagere for at utfluktene kan gjennomføres. Siste frist for å bestille utfluktspakken er 30 dager før avreise.

  Utflukten til Keukenhof på dag 3 er inkludert i turen. Utflukten til Volendam og Zaanse Schans på dag 2 kan kun bestilles og betales om bord.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo-Amsterdam/Brussel–Oslo med SAS (avr. 12.04) eller Oslo–Amsterdam t/r med KLM (avr. 24.04)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fire netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Utflukt til Keukenhof
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Tips til besetningen om bord, lokale guider og sjåfører 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer de to utfluktene merket med * stjerne i programmet:

 • Dag 2: Kanalbåttur med lokalguide i Amsterdam. Inkluderer også busstransport fra-til skipet
 • Dag 4: Byvandring med lokalguide i Antwerpen

Utfluktspakken er satt sammen spesielt for vår gruppe og kan kun forhåndsbestilles. Det kreves minimum 20 deltagere for at utfluktene kan gjennomføres. Siste frist for å bestille pakken er 30 dager før avreise. Pris kr 890 pr. person.

 • Utflukten til Volendam og Zaanse Schans på dag 2 kan kun bestilles og betales om bord.
 • Utflukten til Keukenhof på dag 3 er inkludert i turen.

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 32 euro), og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2023

12.04OsloVårcruise i Nederland og Belgia med Gerard Schmitter 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
4Fullt11 790,-Fullt
24.04OsloVårcruise i Nederland og Belgia med L'Europe 4*
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
4Fullt12 490,-Fullt

Skip

MS Gerard Schmitter
MS Gerard Schmitter er et førsteklasses skip, oppkalt etter grunnleggeren av CroisiEurope. Det er plass til totalt 174 passasjerer, fordelt på tre dekk. Innredningen består av varme bruntoner og duse...
MS L'Europe
L’Europe er et hyggelig, firestjerners skip med plass til 180 passasjerer i 90 lugarer, fordelt på tre dekk. De varme oransje tonene i interiøret, og det gylne treverket, skaper en varm og innbydende...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo