Skip to main content

Vårcruise i Nederland og Belgia

Amsterdam
Fargerike tulipanåkre
Keukenhof
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Rotterdam
Rotterdam
Grote Markt, Antwerpen
Antwerpen


Møt våren i Nederland og Belgia. Cruiset starter i Amsterdam. Derfra seiler vi på elver og kanaler gjennom det store elvedeltaet til Antwerpen. Underveis besøker vi den berømte blomsterparken Keukenhof, kalt verdens vakreste vårhage, som på denne tiden av året er et fargerikt skue med løkblomster i alle varianter.
 

Høydepunkter

 • Den verdensberømte blomsterparken Keukenhof
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Innovativ arkitektur i Rotterdam
 • Markedsplassen Grote Markt i Antwerpen
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen om morgenen og sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Fra Schiphol flyplass kjører vi direkte til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Kjøretiden er cirka 45 minutter. Keukenhof er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene. Kanskje du lar deg friste til å kjøpe noen pakker med blomsterløk å ta med hjem?

  Fra Keukenhof kjører bussen oss til kaien hvor skipet venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Keukenhof
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er totalt omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel, som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor Grachtengordel står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Om morgenen kan du bli med på en byrundtur* i Amsterdam med buss. Etter lunsj tilbys en utflukt* til den sjarmerende lille landsbyen Volendam, som ligger ved den store ferskvannssjøen Markermeer, og Zaanse Schans – et friluftsmuseum med blant annet vindmøller. Utflukten inkluderer også et besøk på et ysteri hvor du får smake på Goudaost.

  Tidlig kveld kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort, og vi ligger i ro over natten i Wijk Bij Duurstede.

  Amsterdam
 • Dag 3: Rotterdam

  Om morgenen fortsetter seilasen på elven Lek. Vi nyter en rolig formiddag om bord mens vi seiler gjennom det flate nederlandske landskapet. Ved 13-tiden kommer vi til Rotterdam, Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.

  Skipet ligger ved kai i Rotterdam over natten. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Markedshallen, De Markthal, i Rotterdam
 • Dag 4: Rotterdam – Antwerpen

  Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset med kurs for Belgia. Vi hygger oss om bord før vi kommer til Antwerpen ved lunsjtid.

  Antwerpen er Belgias største by og ligger på den østlige bredden av elven Schelde. I sentrum av den gamle bydelen ligger torget Grote Markt, omkranset av velholdte laugshus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står Brabo-fontenen med statuen Handwerper (Håndkasteren), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby. I tillegg er byen kjent som verdens diamanthovedstad.

  Etter lunsj kan du oppleve Antwerpen på egen hånd eller bli med på en rusletur med reiselederen. Skipet ligger ved kai over natten i Antwerpen.

  hovedtorget med fontene i AntwerpenGrote Markt i Antwerpen
 • Dag 5: Hjemreise

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som kjører oss til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Norge.

 • Viktig informasjon

  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i sentrum av byen. I tilfelle endringer, vil skipet få tildelt en alternativ kaiplass så nær Amsterdam som mulig.
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Amsterdam /Brussel–Oslo med SAS (avr. 05.04 og 18.04)
 • Stavanger–Amsterdam t/r med KLM (avr. 30.04)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fire netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Utflukt til Keukenhof dag 1
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Tips til besetningen om bord, lokale guider og sjåfører 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe de to utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes om bord, men du risikerer at de kan være utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende lokalguide.

Dag Utflukt Pris  Pris om bord
2 Byrundtur med buss i Amsterdam  kr 550                  51 euro
2 Utflukt til Volendam og Zaanse Schans                  kr 650 60 euro

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 32 euro), og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2024

05.04OsloVårcruise i Nederland og Belgia med Gerard Schmitter 4*+
Reiseledere: Tove Voss
4215 490,-Bestill
18.04OsloVårcruise i Nederland og Belgia med Lafayette 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
4Fullt15 490,-Fullt
30.04StavangerVårcruise i Nederland og Belgia med Beethoven 4* - i samarbeid med Stavanger Aftenblad
Reiseledere: Anne Lise Barka
4Fullt14 890,-Fullt

Skip

MS Beethoven
MS Beethoven er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2010. Innredningen er i duse, lyse farger. Restauranten ligger på hoveddekket. På midtdekk finner man den store salongen med bar og, men...
MS Gerard Schmitter
MS Gerard Schmitter er et førsteklasses skip, oppkalt etter grunnleggeren av CroisiEurope. Det er plass til totalt 174 passasjerer, fordelt på tre dekk. Innredningen består av varme bruntoner og duse...
MS Lafayette
MS Layfayette er oppkalt etter Marquis de Lafayette, en kjent skikkelse i fransk historie, som også ble en helt i Den amerikanske uavhengighetskrigen. Skipet ble totalrenovert i 2014 og er et intimt s...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo