Skip to main content

Kortcruise til Nederland med Viva One 5*

Amsterdam
Düsseldorf
Altstadt, Düsseldorf
Amsterdam
Amsterdam
Rijksmuseet, Amsterdam
Amsterdam
Rotterdam
Særegen arkitektur i Rotterdam
Dordrecht
Arnhem
VIVA One
VIVA One
VIVA One
VIVA One

En kort byferie er populært om våren og høsten, men hva med å velge et minicruise hvor du får oppleve hele fem historiske og interessante byer på samme reise? Cruiset starter og ender i Düsseldorf, og i løpet av fem dager besøker vi Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht og Arnhem. Vårt hjem på ferden er det førsteklasses skipet VIVA One, hvor både helpensjon, alle drikkevarer og tips er inkludert. Selv på et kort cruise kan man oppleve mye!

ALL INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Gamlebyen i Düsseldorf
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Innovativ arkitektur i Rotterdam
 • Dordrecht – en av Nederlands eldste byer
 • Arnhem – kjent fra slaget under andre verdenskrig


Avgangen 29. mars 2025 er i samarbeid med Stavanger Aftenblad

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen og sammen flyr vi til Düsseldorf. Videre med buss til sentrum, en kjøretur på bare 15–20 minutter, hvor VIVA One venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord.

  Düsseldorf er nest største by i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Sentrum ligger på østsiden av Rhinen, og langs elven er det anlagt en 1,5 kilometer lang elvepromenade. Den gamle bykjernen, Altstadt, ligger ned mot elven, i gåavstand fra der skipet ligger ved kai. Her er det gågater, små torg, hyggelige butikker og mange barer og spisesteder. Det moderne shoppingdistriktet, med store varemagasin og shoppingarkader, ligger bare noen få kvartaler fra elven. Her finner du den brede handlegaten Köningsallee, bare kalt Kö på folkemunne, som er kjent for sine mange internasjonale designbutikker. Ta gjerne en liten rusletur i Altstadt etter at vi har sjekket inn.

  Klokken 17 kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Før middag inviteres vi til en velkomstdrink i salongen, hvor cruisesjefen ønsker oss velkommen om bord og presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Düsseldorf
 • Dag 2: Amsterdam

  Etter å ha seilt hele natten ankommer vi Amsterdam om morgenen. Sjarmerende Amsterdam er en av de mest populære turistdestinasjonene i Europa, og byen har mange attraksjoner. Amsterdam er kanskje først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er totalt omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel, som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor Grachtengordel står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Vi har hele dagen til å utforske Amsterdam. Meld deg på en utflukt med kanalbåtcruise eller oppdag byen på egen hånd. Sent om kvelden seiler vi videre.

  Amsterdam
 • Dag 3: Rotterdam og Dordrecht

  Midt på dagen kommer vi til Rotterdam, som er Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette. Et av de hyggeligste nabolagene i det indre havneområdet heter Delfshaven. Dette er et av de få stedene i Rotterdam som ikke ble bombet istykker under krigen, og området gir et inntrykk av hvordan byen så ut før krigen.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi seiler gjennom det flate nederlandske landskapet og bare noen få timer senere ankommer vi Dordrecht. Her ligger skipet ved kai til nær midnatt.

  Dordrecht er en av de eldste byene i Nederland. Takket være sin strategiske beliggenhet, i et «veikryss» der flere elver møtes, har Dordrecht gjennom tidene vært en viktig handelsby. Kjøpmannshusene og pakkhusene som vokste opp langs havnen på 1600- og 1700-tallet vitner om en lang og rik historie. Den historiske bykjernen domineres av den store kirken, Grote Kerk.

  Markedshallen, De Markthal, i Rotterdam
 • Dag 4: Arnhem

  I dag våkner vi opp i Arnhem, hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland. Arnhem er kanskje best kjent som åstedet for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Den allierte offensiven begynte den 17. september 1944. Målet var å sikre seg kontroll over den viktige broen over Rhinen. Polske og britiske fallskjermsoldater ble sluppet ned bak de fiendtlige linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken «A Bridge Too Far», og filmen med samme navn. I våre dager er Arnhem en fredelig, mellomstor by, som med flid er bygget opp igjen etter krigens ødeleggelser. Også broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter i dag John Frost-broen, til minne om en av de britiske oberstløytnantene som deltok i slaget.

  Vi har formiddagen til å utforske Arnhem. Byen har et hyggelig sentrum med mange gågater og butikker. Her ligger Eusebius-kirken, som med sitt 93 meter høye kirketårn har dominert bybildet i mer enn fem hundre år. Tar du heisen til toppen av tårnet, belønnes du med flott utsikt over hele byen. Er du av den sporty typen, kan du låne en av skipets sykler og ta en sykkeltur langs elven. Få steder er bedre tilrettelagt for sykling enn Nederland.

  Om kvelden legger VIVA One ut på siste etappe av cruiset.

  Arnhem
 • Dag 5: Düsseldorf – Oslo

  Vi er tilbake i Düsseldorf om morgenen, og etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Avhengig av flyavgang blir vi enten kjørt direkte til flyplassen, eller vi får noen timer til å bli bedre kjent med Düsseldorf. Fly tilbake til Norge om ettermiddagen.

  Düsseldorf – Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplassene i byen. I tilfelle det blir endring, vil det bli satt opp en alternativ kaiplass så nær sentrum som mulig.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene, som sendes ut cirka to uker før avreise.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva One er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 17 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (18 m²) med fransk balkong, og fire suiter (25 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

 • Hoveddekk (Emerald Deck)
 • Midtdekk (Ruby Deck) / Øvre dekk (Diamond Deck)
 • Juniorsuite
 • Suite med balkong, øvre dekk

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2024.

Alt dette er inkludert

 • Fly til–fra Düsseldorf
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mer info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mars 2025

29.03StavangerKortcruise til Nederland med Viva One 5* – i samarbeid med Stavanger Aftenblad4Mer enn 414 190,-Bestill

Oktober 2025

19.10OsloKortcruise til Nederland med Viva One 5*4Mer enn 414 290,-Bestill
23.10OsloKortcruise til Nederland med Viva One 5*4Mer enn 414 290,-Bestill

Skip

MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo