Skip to main content

Femstjerners elvecruise på Douro

Porto
Porto
Porto
Porto
Porto
Porto
Porto
Porto
Porto
Den UNESCO-vernede Dourodalen
Castelo Rodrigo
Salamanca
Plaza Mayor, Salamanca
Pinhão
Jernbanestasjonen i Pinhão
Guimarães
Guimarães


Dourodalen lokker med et fortryllende landskap hvor oliven, mandler og druer dyrkes omtrent slik det alltid har blitt gjort. Hvordan kan et så pittoresk område, med terrasserte vinmarker, middelalderbyer og små vingårder, fortsatt være relativt uoppdaget? Elvecruiset på Douro tar oss dypt inn i et av de mest uberørte hjørnene av Europa. Det er nok av severdigheter underveis. Vi seiler med Porto Mirante, VIVA Cruises nye luksusskip, som er det perfekte stedet å puste ut mellom opplevelser i land. Cruiset starter og ender i Porto – en by med en rik kulturarv. I tillegg kan du bli med på utflukt til den befestede landsbyen Castelo Rodrigo, de velstelte hagene til Mateus-palasset og historiske Salamanca, en av Europas eldste universitetsbyer. Den naturskjønne Dourodalen er midtpunktet på turen, men dette er også en tur for alle som setter pris på historie, arkitektur og god vin.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Portvinsbyen Porto
 • Den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Festningsbyen Castelo Rodrigo*
 • Den spanske middelalderbyen, Salamanca*
 • Solar de Mateus-palasset*
 • Guimarães – Portugals vugge*

 

*Utflukt (ikke inkludert)

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Porto. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

  Porto
 • Dag 2: Porto – Régua

  Porto har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. Douro-elven deler byen i to. Den historiske bykjernen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger på nordsiden. På sørsiden, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger mange av de kjente portvinshusene på rekke og rad langs elven. Flere broer forbinder de to bydelene, men den mest kjente er Dom Luis I-broen, bygget i perioden 1881–1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. Den gamle bydelen kjennetegnes av sin sjarmerende atmosfære. Her kan man se den store Sé-katedralen, Palácio da Bolsa (børsen), og flere bygninger dekorert med de vakre blå-hvite flisene (azulejos) Portugal er kjent for. Pass på så du får tid til å ta en pause på en hyggelig kafé for å smake på den tradisjonelle portugisiske vaniljeterten – pastel de nata.

  Etter frokost kan vi bli med på en byrundtur* i Porto, som inkluderer besøk på et portvinshus i Vila Nova de Gaia og vinsmaking.

  Midt på dagen kaster skipet loss og cruiset på Douro begynner. Fra sitt utspring i Nord-Spania renner Douro vestover og inn i Portugal. Her bukter elven seg mellom vinmarker og bølgende åsrygger i den frodige Dourodalen, før den munner ut i Atlanterhavet ved havnebyen Porto. I løpet av ettermiddagen kommer vil til slusen ved Carrapatelo-demningen. Dette er den høyeste slusen i Vest-Europa, og skipet blir hevet hele 35 meter før vi seiler videre. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor skipet ligger i ro til neste dag.

  Portvinsbåter i Porto
 • Dag 3: Régua – Vega de Terrón

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen. Vi seiler nå gjennom et vakkert landskap hvor druerankene vokser i terrasser oppover fjellsidene. Tidligere var Douro-elven utemmet og vanskelig å navigere, spesielt for de tradisjonelle flatbunnede båtene som ofte sank. I dag er elven kontrollert med flere demninger og sluser. Finn deg en plass på soldekket eller i panoramasalongen for å beundre utsikten til det maleriske landskapet.

  Om ettermiddagen kommer vi til den lille spanske grensebyen, Vega de Terrón. Etter ankomst tilbys det en utflukt* til den historiske festningsbyen Castelo Rodrigo. Landsbyen ligger strategisk til på en høyde med utsikt østover mot Spania og nordover mot Dourodalen. I tidligere tider var Castelo Rodrigo en av byene langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela. Det sies at den hellige Frans av Assisi overnattet her på vei til Santiago. I våre dager har Castelo Rodrigo nasjonal anerkjennelse som én av tolv historiske landsbyer i Portugal.

  Castelo Rodrigo
 • Dag 4: Mulighet for utflukt til Salamanca

  I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca, som ble grunnlagt for over to tusen år siden. Salamanca kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) på grunn av den gylne, gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste.

  På byrundturen ser vi blant annet byens to katedraler. Den gamle ble bygget på 1100-tallet og er et vakkert eksemplar på gotisk og barokk arkitektur. Den nye katedralen ligger vegg i vegg med den gamle, men ble bygget fire hundre år senere. Videre ser vi universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg med kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter den guidede turen er det god tid til å spise lunsj og rusle rundt på egen hånd før vi retur til skipet tidsnok for middag.

  Om kvelden seiler vi fra Vega de Terrón til Pocinho, hvor skipet ligger i ro over natten.

  Salamanca
 • Dag 5: Pocinho – Pinhão

  Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover Douro. Før lunsj skal vi gjennom slusene i både Pocinho og Valeira. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Fra soldekket kan vi beundre landskapet langs elven hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene.

  Midt på dagen ankommer vi Pinhão, en pittoresk liten by som ligger i en sving av Douro, omkranset av en terrassert åsside. Her produseres noen av landets beste viner. Ta en rusletur gjennom byen som kjennetegnes av hvite bygninger og terrakottafargede takstein, og besøk den lille jernbanestasjon, kjent for sin vakre utsmykking med azulejos – portugisiske håndmalte fliser som blant annet illustrerer druehøstingen.

  Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

  Pinhão
 • Dag 6: Pinhão – Régua

  Om formiddagen fortsetter cruiset, og et par timer senere kommer vi til Régua, som er utgangspunkt for en utflukt til Solar de Mateus-palasset* i Vila Real, som mange vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Som betaling for bruken av bildet av palasset, ble eieren av Mateus-palasset tilbudt å få noen øre i provisjon for hver solgte flaske. Han avviste det til fordel for en engangssum. Dette var mildt sagt en tabbe, for Mateus-vinene ble en svært suksessrik vin som eksporteres til over hundre land og fortsatt er en av landets mestselgende viner. Palasset derimot er en suksess og regnes som et av de fineste eksemplene på barokkarkitektur i Portugal. Det blir tid til å utforske hagen, med sine sirlig klippede buksbomhekker, statuer og en duftende sypresstunnel.

  Skipet ligger ved kai over natten i Régua.

  Soldekket på Porto Mirante
 • Dag 7: Regua – Entre-os-Rios – Porto

  Skipet seiler videre om morgenen og snart kommer vi igjen til den store slusen ved Carrapatelo, hvor skipet nå blir senket 35 meter. Midt på dagen blir det et kort stopp i Éntre-os-Rios, hvor de som ønsker å være med på en utflukt til Guimarães* går i land.

  Guimarães ble grunnlagt på 800-tallet og sies å være fødebyen til Portugals første konge. På byrundturen ser vi blant annet Paço dos Duques de Bragança – det staselige palasset til hertugene av Braganza og byens gamle middelalderslott. Den historiske bykjernen i Guimarães står på UNESCOs verdensarvliste.

  I mellomtiden har skipet seilt tilbake Porto, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Guimarães
 • Dag 8: Porto – Oslo

  Vårt portugisiske eventyr nærmer seg slutten, og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og flytider i bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Korrekt informasjon vil stå i reisedokumentene som sendes ut cirka to uker før avreise.

Lugarer

Lugarer

Porto Mirante har kun 60 lugarer, fordelt på tre dekk. Alle lugarene er utvendige og har dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, Nespresso-maskin og minibar. Lugarene på Ruby dekk (midtdekk) og Diamond (øvre dekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har et langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Størrelsen på lugarene er cirka 16 m².

VIVA All-Inclusive

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Les mer om VIVA Cruises her

 • Lunsj i Le Bistro
 • Ettermiddagste i salongen
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Nespresso kaffemaskin i lugaren
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skipet har sykler til utlån
 • VIVA Cruises - Enjoy the Moment!

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2024. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Alle drikkevarer om bord, både i restauranten og i baren
 • En flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning
 • Ettermiddagste servert i salongen én gang i løpet av cruiset
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av de fem utfluktene merket med stjerne (*) i programmet. Vi anbefaler at man kjøper utfluktspakken for å få fullt utbytte av cruiset.

Dag Utflukt Varighet
2 Byrundtur i Porto inkludert vinsmaking 3,5 time
3 Utflukt til Castelo Rodrigo  2 timer
4 Heldagsutflukt til Salamanca 9 timer
6 Utflukt til Solar de Mateus-palasset 2,5 time
7 Utflukt til Guimarães  4 timer


Alle utfluktene er med engelsktalende lokalguider.

Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord, men da risikerer du at noen av utfluktene kan være utsolgt. Det er heller ikke garantert at alle utfluktene vil bli tilbudt for salg om bord.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2025

08.05OsloFemstjerners elvecruise på Douro med Porto Mirante 5* / All-Inclusive7Fullt29 990,-Fullt

Skip

MS Porto Mirante
VIVA Cruises nye skip, Porto Mirante, er som et luksuriøst boutiquehotell og spesialbygget for å kunne seile på Douro. Fasilitetene om bord inkluderer en hovedrestaurant, bistro, panoramasalong med ba...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo