Skip to main content

Sør-Afrika med Cape Town, Rovos Rail og Durban

Vakre Cape Town med Table Mountain i bakgrunnenCape Town
Fargerike hus i Bo-KaapBo-Kaap, Cape Town
Taubane opp til Table Mountain, med havet i bakgrunnenTaubane opp til Table Mountain
Utsikten mot Cape Town fra Robben Island
Cape Winelands
Vingårder med høye fjell i bakgrunnen i Franschhoek Franschhoek
Hvit kirke med lilla blomster foran i FranschhoekFranschhoek
Rovos Rail togetRovos Rail
Observasjonsvognen på Rovos RailObservasjonsvognen, Rovos Rail
Vakker restaurantvogn på Rovos RailRestaurantvognen, Rovos Rail
2 personer bakerst i observasjonsvognen på Rovos Rail toget, omringet av grønn naturRovos Rail
Elefant ved en safari jeep i Nambiti Game Reserve Safariutflukt i Nambiti Game Reserve
Løve på savannen i Nambiti Game Reserve Nambiti Game Reserve
3 Sjiraffer i Nambiti Game ReserveNambiti Game Reserve
Durban
Our utover havet i DurbanDurban
Fyrtårn på stranden i DurbanDurban
Terrasse ved bassenget på Oyster Box Hotell, med fyrtårnet og have i bakgrunnen The Oyster Box
Ettermiddagste på Oyster Box Hotell The Oyster Box

Sør-Afrika er kontrastenes land. Her finner du alt fra en mangfoldig og vakker natur, pulserende storbyer, solfylte strender og kjente vinområder. Landet har i tillegg en fascinerende kultur og dramatisk historie. Vår innholdsrike rundreise kombinerer noen dager i fantastiske Cape Town med besøk i vindistriktet og en natt på idylliske Irene Country Lodge, før reisen avsluttes med late dager på det legendariske strandhotellet The Oyster Box i Durban. Som om det ikke var nok får du tre dager på Rovos Rail – regnet som et av verdens mest luksuriøse tog. Rovos Rail har en atmosfære som vanskelig lar seg beskrive. Nyt roen og den fantastiske servicen om bord, mens toget ruller gjennom safariområder på vei mot Det indiske hav. 

Høydepunkter

 • Utforsk vakre Cape Town
 • Taubane opp til Table Mountain
 • Besøk på vingårder, vinsmaking og en natt i Franschhoek
 • To netter på Rovos Rail, verdens mest luksuriøse private tog
 • Safariutflukt med mulighet for å se «The Big Five»
 • Legendariske The Oyster Box Hotel i Durban
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Cape Town

  Møt Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Sør-Afrika med ankomst neste dag. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Dag 2: Ankomst Cape Town

  Vi lander på Cape Town Internasjonale flyplass og blir kjørt cirka en halvtime til Commodore Hotel, hvor vi skal tilbringe de neste tre nettene. Commodore er et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner vi et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag på restauranten Belthazar, som ligger i gangavstand fra hotellet.

  Inkluderte måltider: Middag

  V&A Waterfront i Cape TownV&A Waterfront
 • Dag 3: Byrundtur i Cape Town

  Etter en god natts søvn skal vi i dag gjøre oss bedre kjent med Cape Town, en av verdens mest populære turistdestinasjoner. Få byer ligger så vakkert til som Cape Town. Med majestetiske Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde er det ikke rart at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby.

  Etter frokost på hotellet skal vi på byrundtur med lokalguide. Turen gir oss en god oversikt over byens historisk og kulturelt viktige steder og bygninger. Vi starter i Bo-Kaap, et fascinerende multikulturelt område med brosteinsgater og fargerike hus, bygget fra 1600- til 1800-tallet. Innbyggerne her er for det meste etterkommere av slaver som ble hentet til Cape Town av Hollenderne fra 1500-tallet. Det blir også besøk i en township, hvor vi kan oppleve den rike lokale kulturen, før vi spiser lunsj.

  Vi spiser lunsj før vi tar vi taubanen opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns landemerke og et must-see for alle som besøker byen. Table Mountain er et tre kilometer langt fjellplatå, hvor høyeste punkt er Maclear’s Beacon på 1086 meter. Fra toppen lar vi oss imponere over panoramautsikten over byen, Atlanterhavet og Robben Island.

  Kvelden er til egen disposisjon. Reiseleder kan hjelpe med å anbefale steder å spise, for eksempel på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger i havneområdet ved hotellet.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Fargerike hus i Bo-KaapBo-Kaap
 • Dag 4: Utforsk Cape Town på egen hånd

  I dag er hele dagen fri til å utforske Cape Town videre på egen hånd. Reiselederen kan gi tips om hva du kan gjøre, i tillegg til at hotellet tilbyr ulike utflukter (ikke inkludert). En tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet 18 av sine til sammen 27 år i fengsel, anbefales. Eller hva med å besøke Two Oceans Aquarium, ansett som et av verdens beste akvarium, eller den botaniske hagen Kirstenbosch Gardens som står på UNESCOs verdensarvliste? Frister det mer med en lat dag på stranden, finner du langstrakte og fine strender i Clifton og Camps Bay like vest for byen.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Stranden i Camps Bay og de tolv Apostlene fjell i bakgrunnenCamps Bay
 • Dag 5: Winelands

  Om morgenen blir vi hentet på hotellet av en lokalguide, som skal ta oss med til vinområdet Cape Winelands, øst for Cape Town. Vinproduksjon er en av Sør-Afrikas stoltheter og er en viktig eksportvare. Landet har til og med sin egen drue, pinotage, som benyttes av mange vingårder.

  Første stopp er idylliske Lanzerac i Stellenbosch, en vingård som har røtter helt tilbake til 1692. Den første eieren het Isaac Schrijver. Ikke overraskende kalte han gården Schoongezicht, som betyr fantastisk utsikt. Lanzerac er en populær vin på Vinmonpolet og har høstet mye annerkjennelse, blant annet for sine Pinotage viner.

  Deretter går turen videre til Tokara, en familieeid vingård som ligger flott til i skråningen på Simonsberg-fjellet, midt mellom Stellenbosch og Franschhoek. Her er det en fantastisk utsikt over vinområdene, og på en fin dag kan man se helt til kysten. Etter en vinsmaking kan vi rusle en tur i hagen eller ta en titt i kunstgalleriet som ligger på eiendommen, før vi nyter en god lunsj.

  Fra Tokara kjører vi til Franschhoek, hvor vi skal bo én natt på Protea Hotel, et flott firestjerners hotell som ligger inne i selve landsbyen. I sentrum av Franschhoek finner du mange utmerkede restauranter, små butikker, kunstgallerier og antikvitetshandlere. Mektige fjell, grønne enger og vinmarker omkranser byen. Mellom 1688 og 1690 ble landområdet her gitt til to hundre franske hugenotter, som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Det var de som startet med å dyrke vindruer her. Vinene som produseres her eksporters i våre dager til hele verden.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Vinranker i FranschoekFranschhoek
 • Dag 6: Franschhoek – Johannesburg – Gauteng

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen i Cape Town. Vi flyr direkte til Johannesburg, og fortsetter med buss til African Pride Irene Country Lodge, hvor vi tilbringer resten av dagen og skal bo en natt. Med sin vakre beliggenhet og utsikt over en liten innsjø, er African Pride Irene Country Lodge en oase av fred og ro hvor du kan vandre på små stier forbi store eiketrær og langs grønne jorder.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Innsjø og grønn natur ved hotellet African Pride Irene Country Lodge
 • Dag 7: Rovos Rail

  Etter frokost blir vi kjørt til Rovos Rails private jernbanestasjon i Pretoria, hvor vi skal starte vår togreise. Dette er ikke bare en togtur, men en unik opplevelse på verdens mest luksuriøse tog.

  Klokken ti forlater toget stasjonen. Vi reiser sørøstover på tvers over gresslettene i Highveld og gullmarkene i Witwatersrand mot Heidelberg, stedet hvor den første Rand-gullstreiken fant sted, og Balfour, en liten gruveby i Mpumalanga. Vi finner oss til rette i kupeen, før vi møter de andre reisende i salongen eller observasjonsvognen.

  Lunsj serveres klokken ett i den elegante restaurantvognen. Her serveres utsøkte måltider, ledsaget av fine viner. Mens vi spiser nyter vi utsikten mot Drakensberg-fjellene, som dukker opp i det fjerne. Fjellene ble navngitt av Voortrekkerne, nederlandsktalende nybyggere i Sør-Afrika, som syntes at den uavbrutte kjeden av fjelltopper minnet dem om ryggraden til en drage. Derav navnet «Dragefjellet», eller Drakensberg på Afrikaans.

  Toget fortsetter oppover mot Majuba Hill, som ligger 2146 meter over havet. Majuba Hill var stedet for det siste og avgjørende slaget som endte den første Anglo Boer-krigen.

  Om kvelden serveres middag i den vakre restaurantvognen mens toget kjører mot Elandslaagte. Vi passerer Glencoe, stedet for det første slaget i Anglo Boer-krigen.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Rovos Rail togRovos Rail
 • Dag 8: Rovos Rail

  Frokost serveres tidlig på morgenen før vi skal av sted på en spennende safari i Nambiti Private Game Reserve, et privat bush retreat på 20 000 hektar. Her får vi se savannens vakre natur og dyreliv, inkludert sjansen til å se de berømte «The Big Five»: løve, leopard, nesehorn, elefant og vannbøffel.

  Vi returnerer til toget om formiddagen og får servert en god brunsj. Klokken to stopper toget igjen, og vi kjører i litt under en time med buss til Spionkop Lodge. Her kan du velge mellom to utflukter. Den ene er en guidet ekskursjon til de historiske slagmarkene hvor Storbritannia og boerne kjempet mot hverandre i 1900. Eller så kan du bli med på en safari i Spionkop game Reserve og oppleve mer av Afrikas natur og dyreliv. I bakgrunnen ser du de flotte fjellene i Drakensberg.

  Vi returnerer til toget hvor vi kan slappe av litt før middag. Om kvelden kan man ta en drink i baren, hygge seg i salongen, eller ta en tur til observasjonsplattformen bakerst i toget.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  To elefanter ved en safari jeepNambiti Game Reserve
 • Dag 9: Rovos Rail - Durban

  Mens frokost serveres, starter vi nedstigningen mot kysten og Lions River. Underveis blir det et stopp ved kjente Ardmore Ceramics Gallery, hvor kunstnere oppfordres til å basere keramikkproduksjonen på sin egen fantasi, de lokale Zulutradisjonene og den mektige naturen som omgir dem.

  Vi nyter lunsj, vårt siste måltid om bord, mens toget krysser storslåtte Valley of a Thousand Hills. Området er oppkalt etter de mange åsene som leder ned mot den mektige Umgeni-elven.

  Togturen ender i Durban, med ankomst ved 16-tiden. Fra stasjonen blir vi kjørt med buss i cirka 20 minutter til forstaden Umhlanga, som ligger på en to hundre kilometer lang strand som strekker seg langs østkysten av Sør-Afrika. I Umhlanga er det trygt å spasere langs stranden, og området er fullt av mange gode restauranter og spennende butikker. Er man heldig kan man få øye på en hval eller delfiner i horisonten.

  Vi avslutter denne magiske reisen med to netter på det legendariske strandhotellet The Oyster Box. Her bor du i Classic Sea Facing rom, fine rom med havutsikt. Hotellet har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg. Med en fantastisk beliggenhet, utsøkt mat, prisvinnende spa og lekkert interiør, er dette en hotellopplevelse i særklasse. Hotellets spa byr på alle ønskelige fasiliteter og dyktige terapeuter. Resten av dagen er til egen disposisjon.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Basseng på The Oyster Box Hotel ved strandenThe Oyster Box
 • Dag 10: Durban

  I dag her hele dagen til fri disposisjon. Ta det med ro ved bassenget på hotellet, ta en spaserstur langs stranden eller opplev mer av området på en valgfri utflukt.

  Ønsker du å utforske Durban, anbefaler vi en bytur med lokalguide som inkluderer byens mest kjente severdigheter, deriblant kryddermarkedet og den flotte strandpromenaden. Eller hva med å leie en sykkel for å utforske strandlinjen, kjent som The Golden Mile. Durban kan også skilte med å ha Afrikas eldste botaniske hage, som er vel verdt et besøk. På det historiske museet KwaMuhle, kan man lære mer om tiden under apartheid, og i PheZulu Cultural Village får du oppleve Zulukulturen. Utflukter organiseres av hotellet og bestilles og betales på stedet. Reiseleder gir tips og råd.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Strandpromenaden i Durban
 • Dag 11: Durban – hjemreise

  Vi blir hentet med buss på hotellet og kjørt til flyplassen i Durban. Fra Durban flyr vi tilbake til Norge. Det blir mellomlanding og flybytte underveis.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Durban
 • Dag 12: Ankomst Oslo

  Vi lander i Oslo. Med oss hjem har vi mange gode minner om en opplevelsesrik reise i Sør-Afrika.

Prisinfo

Kupé 09.11.24 18.01.25
Pullman Suite/dobbeltrom      54 980 56 490
Deluxe Suite/dobbeltrom 63 480 64 990

Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltrom/kupé

Pullman Suite*/enkeltrom       74 880    76 490

*Dobbeltkupé brukt som enkeltkupé

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2023.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Cape Town/Durban–Oslo
 • Fly Cape Town-Johannesburg
 • Flyskatter
 • Tre netter på Commodore Hotel 4* i Cape Town
 • En natt på Protea Hotel by Marriott Franschhoek 4*
 • En natt på African Pride Irene Country Lodge, Autograph Collection 5* i Gauteng
 • To netters togtur på Rovos Rail
 • To netter på The Oyster Box 5* i Umhlanga, i Classic Sea Facing rom
 • Måltider iht. program (helpensjon på toget)
 • Drikkevarer på toget (bortsett fra champagne)
 • Byrundtur og besøk i township i Cape Town
 • Taubane opp til Table Mountain
 • Vinsmaking i Stellenbosch og Franschhoek
 • Transport iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Valgfrie utflukter i Cape Town og Durban
 • Tips til hotellbetjening og besetningen på toget (toget anbefaler 10-15 USD per person per natt)
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

Pass og visum
Passet må være maskinlesbart og gyldig minimum seks måneder fra hjemreisedato. Passet må også ha minst 3 påfølgende blanke sider ved innreise. Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika for opphold inntil 90 dager.

Særskilte depositums- og avbestillingsregler
På grunn av vilkårene vi får fra våre leverandører, er betalingsbetingelser og avbestillingsregler det på denne turen litt strengere enn våre standardbetingelser. Følgende gjelder:

 • Depositum: kr 3500 pr. person
 • Restbeløp forfaller til betaling 120 dager før avreise
 • Ved avbestilling inntil 120 dager før avreise er gebyret kr 1500 pr. person
 • Fra 119 til 65 dager før avreise: 50% av reisens pris
 • Under 65 dager før avreise: Ingen refusjon

Utover dette følger vi våre vanlige betingelser.

Rovos Rail

Velkommen om bord på en eventyrlig togreise! Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent som et av verdens mest luksuriøse tog. På det klassiske toget The Pride of Africa trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengs svunnen tidsepoke – med utmerket service, femstjerners mat og elegante kupésuiter.

Toget tar maksimalt 72 passasjerer fordelt på 36 komfortable suiter. Alle vognene er tilbakeført til perfeksjon i klassisk kolonistil.

I den elegante restaurantvognen dekkes det med hvite duker, sølvbestikk og porselen. Et team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode sørafrikanske viner. Kokkene er opptatt av å bruke ferske, lokale ingredienser, og tradisjonelle retter er en spesialitet. Mens du nyter maten ved vindusbordet har du en praktfull utsikt over det afrikanske landskapet som glir sakte forbi. Under oppholdet på toget er alle måltider og drikke inkludert. Til middag er det vanlig å kle seg formelt, som betyr jakke og slips for mennene og tilsvarende for damene, men på dagtid er klesstilen mer uformell.

Observasjonsvognen med utendørs balkong og store vinduer er plassert i bakre delen av toget, hvor reisende har en fantastisk utsikt over de skiftende landskapene. Midt i toget ligger salong- og restaurantvognene. Observasjons- og salongvognene tilbyr flotte områder for å mingle med andre passasjerer, eller rolige hjørner for å slappe av og nyte dagen. Toget har også en liten gavebutikk. For å bevare stemningen av en svunnen tid er det hverken radio eller TV om bord.

På Rovos Rail kan du velge mellom tre elegante suitekategorier. Alle har bad med dusj, klesskap, minisafe, vannkoker og aircondition. 

 • Pullman Suite (ca. 7 m²): Dobbeltseng eller to separate senger, klaffebord og bad med dusj.
 • Deluxe suite (ca. 10 m²): Dobbeltseng eller to separate senger, bord, stoler og bad med dusj.
 • Royal Suite (ca. 16 m²): Dobbeltseng eller to enkeltsenger, sittegruppe og bad med badekar og separat dusj.

 

 • Rovos Rails togstasjon i Johannesburg
 • Avgangshallen på Rovos Rails togstasjon
 • Pullman Suite
 • Deluxe Suite
 • Royal Suite

Hoteller

Cape Town, 3 netter:
Commodore Hotel 4*

Commodore Hotell er et flott 4* hotell med 236 rom. Alle rommene har AC, TV, telefon, minibar og vannkoker. Hotellet har svømmebasseng, restaurant, bar, spa, gym og sauna.

Franschhoek, 1 natt:
Protea Hotel by Marriott Franschhoek 4*

Protea Hotel Franschhoek består av 30 rom, alle med bad, AC, TV, telefon og minibar. Hotellet har også svømmebasseng, restaurant og bar.

Irene, 1 natt:
African Pride Irene Country Lodge, Autograph Collection 5*     

African Pride Irene Country Lodge, Autograph Collection er et luksuriøst hotell med romslige rom, god mat og spa.

Umhlanga, 2 netter:
The Oyster Box 5*

Legendariske Oyster Box ligger rett ved stranden, og har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg. Hotellet har en fantastisk beliggenhet, utsøkt mat, prisvinnende spa og spennende interiør.

Reiseledere

Torild Karlsen
Torild har bred erfaring fra reiselivet. Hun startet sin karriere som reiseleder i Portugal i 1982. Siden har hun bodd i seks land og hatt hele verden som tumleplass. Hun strandet i Egypt hvor hun bodde i flere år. Kairo var base for rundreiser i Egypt, Libanon, Syria og Jordan. Etter at Torild flyttet tilbake til Norge har hun jobbet med cruise, fly og som produsent av reiser hos diverse turoperatører. Torild drev sitt eget reisebyrå i 15 år. Dette ble solgt i 2015 og siden har hun jobbet som reiseleder og tatt med grupper til alle verdensdeler.

 

Gerd Rossbach
Gerds interesse for å reise ble tidlig vekket. Som syvåring reiste hun første gang med fly. En spennende opplevelse som ga mersmak! Seksten år senere ble hun ansatt som flyvertinne i Braathens S.A.F.E. Etter fire år der, søkte hun seg over til SAS og fortsatte sin karriere i luften med hele verden som arbeidsplass. I 2009 tok hun førtidspensjon og året etter begynte hun som reiseleder. Verdens beste jobb har gitt Gerd solid erfaring og kontinuerlig reiselyst. Gleden med å være reiseleder synes Gerd ligger i det å møte nye mennesker, og kunne dele sin erfaring og reiseglede med dem. For henne er det i tillegg meget viktig at alle blir sett og tatt godt vare på, slik at de kan reise hjem med gode minner. Ekstra hyggelig synes hun det er når hun treffer tidligere gjester igjen!

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

November 2024

09.11OsloSør-Afrika med Cape Town, Rovos Rail og Durban
Reiseledere: Gerd Rossbach
11Fullt54 980,-Fullt

Januar 2025

18.01OsloSør-Afrika med Cape Town, Rovos Rail og Durban
Reiseledere: Torild Karlsen
11Mer enn 456 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo