Skip to main content

Fortryllende Rhinen

Rheinschleife ved Boppard
Boppard
Utkikkspunktet Vierseenblick ved Boppard
Øvre mellomrhindalen
St. Martin-katedralen (Mainzer Dom), Mainz
Marktplatz, Mainz
Gamlebyen i Mainz
Keiserdomen i Speyer
Utsikt over Speyer fra Keiserdomen
Ponts Couverts i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Katedralen i Strasbourg
Rüdesheim
Rüdesheim
Niederwald-monumentet i Rüdesheim
Koblenz
Statuen av keiser Wilhelm I i Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen i Koblenz
Koblenz


La deg fascinere av det naturskjønne og idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. Smak på lokalprodusert vin i Boppard, opplev Koblenz som ligger der Mosel munner ut i Rhinen, nipp til en Rudesheimer kaffee i Rüdesheim, spaser gjennom gamlebyen i Mainz, og la deg imponere over den mektige Keiserkatedralen i Speyer. Strasbourg, som gjennom historien har tilhørt både Tyskland og Frankrike, er i våre dager et symbol på fransk-tysk forsoning og europeisk integrasjon. Mens skipet seiler fra havn til havn nyter vi det gode livet om bord på VIVA Moments.

ALL INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Vinbyene Boppard og Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Mainz – Gutenbergs by
 • Keiserdomen i Speyer
 • Strasbourg, med gamlebyen La Petite France
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Düsseldorf. Fra flyplassen er det en kort kjøretur til sentrum, hvor vårt førsteklasses skip, VIVA Moments, venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Ta gjerne en tur opp på toppdekket for å se utseilingen. Før middag ønsker cruisedirektøren oss velkommen om bord i salongen, samt presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet seiler hele natten.

  Oslo - Düsseldorf
 • Dag 2: Boppard

  Tidlig om morgenene ankommer vi Boppard, en liten by omkranset av vinmarker. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste. Denne delen av Rhinen kalles gjerne Romantiske Rhinen. Øvre mellomrhindalen er synonymt med vindyrking, og dette gjelder ikke minst for området rundt Boppard, hvor det produseres mange gode viner.

  Boppard ble grunnlagt for to tusen år siden som en romersk bosetning, og var et viktig handelssted i middelalderen. I våre dager er Boppard en populær turistdestinasjon, i tillegg til et senter for vinproduksjon. Byen har en av Tysklands best bevarte ruiner av et romersk festningsverk. Langs Rhinen troner de fleste slottene på toppen av åskammene, men i Boppard ligger slottet midt i byen, rett ved elven. Over hustakene i sentrum rager kirketårnene til St. Severus-kirken – en annen av byens attraksjoner. Langs Rhinen er det anlagt en fin promenade, og er været fint frister det kanskje å besøk en av kafeene her for å smake på den lokale vinen? Hvis du ikke har høydeskrekk, kan du ta en tur med stolheisen Sesselbahn, som frakter deg opp til utkikkspunktet Vierseenblick. Herfra er det panoramautsikt over Bopparder Hamm og Rheinschleife, den store u-svingen i elven.

  Skipet ligger ved kai i Boppard over natten.

  Boppard
 • Dag 3: Øvre mellomrhindalen og Mainz

  Mens vi spiser frokost, fortsetter cruiset gjennom det UNESCO-vernede kulturlandskapet i Øvre mellomrhindalen, som strekker seg fra Koblenz til Rüdesheim. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legender fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste, passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene seilte på grunn.

  Vi passerer Rüdesheim midt på dagen og fortsetter ferden langs to kjente vinområder. På venstre bredde ligger Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt, og på høyre bredde Rheingau, verdensberømt for sine gode rieslinger. Etter lunsj ankommer vi Mainz, hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main, derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Ta en rusletur i gamlebyen og se den historiske plassen Kirschgarten, la deg friste av butikkene i den lange gågaten Augustinerstrasse, eller spaser langs den fine elvepromenaden.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Gamlebyen i Mainz
 • Dag 4: Mannheim og Speyer

  I dag våkner vi opp i Mannheim, som er en av Tysklands største innlandshavner og ligger der Neckar munner ut i Rhinen. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet.

  Det blir et kort opphold i Mannheim. Allerede ved nitiden fortsetter cruiset og knappe tre timer senere kommer vi til Speyer, en av Tysklands eldste byer. Speyer spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – et av Europas viktigste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Er du teknisk interessert bør du ikke gå glipp av det imponerende transportmuseet, Technik Museum Speyer. Originale fly, tog og biler er en del av utstillingen, deriblant en U9 ubåt og en Lufthansa Boeing 747.

  Om kvelden seiler vi videre, med kurs for Frankrike.

  Keiserkatedralen i Speyer
 • Dag 5: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Sentrum av Strasbourg befinner seg vest for Rhinen, der elven Ill danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

  Nær midnatt begynner skipet på ferden tilbake nedover Rhinen.

  Strasbourg
 • Dag 6: Rüdesheim

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Finn deg en plass på soldekket hvor du kan beundre utsikten til landskapet som sakte glir forbi. Om ettermiddagen kommer vi til den lille vinbyen Rüdesheim, som er en del av det anerkjente vindistriktet Rheingau. Utenfor byen strekker vinmarkene seg oppover åssidene. Fra sentrum kan man ta en taubane over vinmarkene opp til utkikkspunktet ved Niederwald-monumentet. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. Men et besøk i Rüdesheim er ikke komplett uten en rusletur langs den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget av det lokale druebrennevinet Asbach.

  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til over midnatt, så de som ønsker kan også ta en tur i land etter middag.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 7: Koblenz

  Er du en morgenfugl kan du få med deg returseilasen gjennom den naturskjønne Øvre mellomrhindalen. Ved frokosttid ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen, og både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over byen og elvene.

  Ved 15-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi hygger oss med nok et utsøkt måltid om bord og kanskje avslutter kvelden med dans i salongen.

  Koblenz
 • Dag 8: Düsseldorf - Oslo

  I løpet av natten er vi tilbake i Düsseldorf. etter frokost tar vi farvel med skipet og blir kjørt til flyplassen. Vi flyr tilbake til Oslo om formiddagen.

  Düsseldorf - Oslo
 • Viktig informasjon

  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer seks utflukter. Du finner mer informasjon om utfluktene under ‘Prisinfo’.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Moments har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 16 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (19 m²) med fransk balkong, og fire suiter (24 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

 • Emerald Deck (hoveddekk)
 • Ruby Deck (midtdekk)
 • Ruby Deck (midtdekk)
 • Diamond Deck (øvre dekk)
 • Diamond Deck (øvre dekk)
 • Junior suite, midtdekk og øvre dekk
 • Suite. øvre dekk

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. oktober 2023.
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer seks utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Boppard Byvandring 2,5 time
3 Mainz Byvandring i Gutenbergs fotspor 2 timer
4 Speyer Byvandring og smaksprøve på pretzel 2 timer
5 Strasbourg Byvandring med buss og til fots 4 timer
5 Strasbourg Panoramautflukt til Alsace 4 timer
7 Koblenz Byvandring 1,5 time


Utfluktspakken (seks utflukter) koster kr 2000 pr. person. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2024

29.09OsloFortryllende Rhinen med Viva Moments 5* / All-Inclusive7Fullt22 590,-Fullt

Skip

MS VIVA Moments
VIVA Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaur...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo