Skip to main content

Vietnam og Kambodsja – elvecruise på Mekong

Bayon-tempelet i Angkor
Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
Flytende marked, Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
RV Mekong Prestige II
RV Mekong Prestige II
Phnom Penh
Angkor Ban
Wat Hanchey
Angkor Wat
Angkor
Ta Prohm-tempelet, Angkor
Ta Prohm-tempelet, Angkor
Banteay Srei, Angkor
Bayon-tempelet, Angkor
Apsara-dansere


Bli med på et opplevelsesrikt cruise på mektige Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja. Reisen starter i Ho Chi Minh City, Vietnams største by. Derfra seiler vi med det førsteklasses skipet, RV Mekong Prestige II, gjennom Mekongdeltaet til Kambodsja. Underveis blir det besøk i små landsbyer, flytende markeder, vakre templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Fra soldekket har vi orkesterplass til det yrende livet på elven og langs elvebredden. Men, vi har spart det beste til slutt: De siste dagene er vi i Siem Reap, som er vår base for å utforske de fantastiske tempelruinene i Angkor, den tidligere hovedstaden i Khmerriket.
  

Høydepunkter

 • Fascinerende Ho Chi Minh City
 • Cu Chi-tunnelene, kjent fra Vietnamkrigen
 • Flytende markeder i Mekongdeltaet
 • Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad
 • Tempelruinene i Angkor
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Ho Chi Minh City

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om ettermiddagen. Sammen flyr vi til Vietnam med ankomst neste dag. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Dag 2: Ankomst Ho Chi Minh City

  Vi lander i Ho Chi Minh City tidlig om ettermiddagen lokal tid. Her blir vi ønsket velkommen av vår lokalguide, som tar oss med til Grand Hotel, som ligger sentralt til nær Saigon-elven. Etter at vi har sjekket inn, holder lokalguiden et lite informasjonsmøte. Resten av kvelden er til fri disposisjon.

  Ho Chi Minh City
 • Dag 3: Byrundtur Ho Chi Minh City

  Etter en god natts søvn er vi klare til å utforske Ho Chi Minh City. Om morgenen skal vi på bussrundtur og får se Notre Dame-katedralen og Posthuset – begge bygget under den franske kolonitiden, rådhuset og Gjenforeningspalasset – tidligere kjent som Presidentpalasset. Siste stopp er Ben Thanh-markedet, hvor de selger alt fra mat, blomster, tekstiler, klær, suvenirer og lokale håndverksprodukter.

  Etter lunsj står Cho Lon, Vietnams største Chinatown, på programmet. Her besøker vi Thein Hau-pagoden og et sted som lager kinesiske lakkprodukter. Cho Lon er en fargerik kombinasjon av gammelt og nytt, med tradisjonelle butikker, markeder og små matboder på fortauene som tilbyr kinesisk mat.

  Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Rådhuset i Ho Chi Minh City
 • Dag 4: Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City

  I dag skal vi en tur ut av byen for å oppleve de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong under Vietnamkrigen. Herfra styrte den vietnamesiske motstandsbevegelsen angrepene under Tet-offensiven i 1968. Tunnelene i Cu Chi består av over to hundre kilometer med underjordiske ganger, gravd ut i ulike nivåer fra tre til tolv meter under bakken, og det var både sykestue og skole her.

  Tilbake i Ho Chi Minh City om ettermiddagen skal vi besøke Krigsminnemuseet. Her får vi vite mer om både frigjøringskrigen mot Frankrike (1946–1954) og Vietnamkrigen (1964–1975).

  Resten av kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen kommer med forslag til felles middag for de som ønsker det.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Cu Chi-tunnel
 • Dag 5: Transport til My Tho, elvecruiset begynner

  Om morgenen sjekker vi ut av hotellet og kjører til havnebyen My Tho, der RV Mekong Prestige II venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går gjennom det enorme Mekongdeltaet. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord og om kvelden underholdes vi av tradisjonell musikk i salongen.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  RV Mekong Prestige II
 • Dag 6: Cai Be og Sa Dec

  I løpet av dagen skal vi besøke to små byer i Mekongdeltaet. Første stopp er Cai Be. Fra skipet går vi over i mindre båter som tar oss til det flytende markedet. Utflukten fortsetter til fots langs elvebredden og forbi den fransk-gotiske katedralen. Siste stopp er hos en lokal produsent som lager rispapir og søtsaker av kokos.

  Mens vi spiser lunsj, fortsetter seilasen gjennom Vinh Long-provinsen. Om ettermiddagen kommer til Sa Dec, der den franske forfatterinnen Marguerite Duras bodde på 1920-tallet. Duras skrev flere bøker om Fransk Indokina, og den mest berømte er den selvbiografiske romanen «Elskeren». Vi tar en tur i land og rusler forbi huset til hennes kinesiske elsker, som nå er museum, før vi besøker vi et caodaistisk tempel og får oppleve det fargerike lokale markedet. Skipet seiler videre om kvelden.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Cai Be
 • Dag 7: Tan Chau og grensekryssing

  Tidlig om morgenen kommer vi til Tan Chau, en avsidesliggende landsby nær grensen mot Kambodsja. Vi blir fraktet med små båter inn til landsbyen, hvor vi får en rundtur med rickshaw som ender tilbake ved skipet.

  Cruiset fortsetter og i løpet av ettermiddagen kommer vi til grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Etter at visumformalitetene er unnagjort, seiler skipet videre oppover den brede Mekongelven med kurs for Phnom Penh.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Tan Chau-kanalen i Mekongdeltaet
 • Dag 8: Phnom Penh

  Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh, er en pulserende storby som under den franske kolonitiden ble kalt Asias perle. Byen har kanskje mistet noe av glansen siden den gang, men Phnom Penh kjennetegnes fremdeles av brede bulevarder, en flott promenade langs elven og flere godt bevarte bygninger i fransk kolonistil.

  I dag skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Først på en byrundtur der vi besøker kongepalasset fra 1866, Sølvpagoden hvor gulvet er belagt med fem tusen sølvfliser, og Nasjonalmuseet, kjent for sin store samling av gjenstander fra Khmertiden.

  Etter lunsj skal vi besøke Folkemordsmuseet Tuol Sleng, hvor vi får høre om Kambodsjas triste fortid under Pol Pots styre. Museet holder til i S-21, som på slutten av 1970-tallet var et beryktet fengsel og torturkammer. Besøket gir et sterkt innblikk i grusomhetene som fant sted under regimet til Røde Khmer (1975–1979).

  Skipet ligger ved kai i Phnom Penh over natten.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Sølvpagoden, Phnom Penh
 • Dag 9: Silkeøyen og Phnom Penh

  Tidlig om morgenen seiler vi til Silkeøyen, like nord for Phnom Penh. Fra skipet spaserer vi til den lille landsbyen hvor de produserer og vever silke, og vi får lære mer om dette vakre og delikate stoffet. De som ønsker, kan kjøpe silkestoffer å ta med hjem. På vei tilbake til skipet besøker vi en barneskole og en pagode.

  Mens vi spiser lunsj om bord, seiler skipet forbi små fiskerlandsbyer der tiden nærmest har stått stille. Noe få timer senere er vi tilbake i Phnom Penh. Før middag skal vi besøke Wat Phnom, det buddhistiske tempelet som har gitt byen sitt navn.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Phnom Penh
 • Dag 10: Angkor Ban

  I løpet av natten fortsetter seilasen oppover Mekong, og tidlig om morgenen kommer vi til Angkor Ban, en liten landsby med tradisjonelle hus på stylter. Landsbyen ligger idyllisk til ved elven og stemningen er spesielt magisk i morgenlyset når husene reflekteres i elven. Angkor Ban er en av få byer i Kambodsja som ikke ble ødelagt under Røde Khmer-regimet.

  Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler videre nordover. Vi nyter utsikten fra soldekket og følger med på livet på elven og landskapet som sakte glir forbi.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Angkor Ban
 • Dag 11: Wat Hanchey og Kampong Cham

  Etter frokost går vi i land i Wat Hanchey for å besøke et tempelkompleks fra pre-angkoriansk tid. Tempelet ligger på en liten bakketopp. Vi klatrer opp de 303 trappetrinnene til toppen, hvor vi belønnes vi med en flott utsikt over Mekong. Wat Hanchey ble bygget på 700-tallet, og den gamle byggestilen i murstein er typisk for Chenla-imperiet.

  Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset, med ankomst Kampong Cham noen få timer senere. Vel fremme blir vi med på en bussutflukt til Wat Nokor, et buddhistisk tempel fra 1100-tallet. Wat Nokor er bygget i sort sandstein, oppå ruinene av et annet tempel. På 1800-tallet ble det også bygget en fargerik pagode her.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Wat Nokor
 • Dag 12: Kampong Cham – Siem Reap

  Tidlig om morgenen sier vi farvel til RV Mekong Prestige II og går over i bussen som skal kjøre oss til Siem Reap. Kjøreturen tar nesten fem timer, inkludert et stopp underveis.

  Vi ankommer Siem Reap og Empress Angkor Resort midt på dagen. Her blir vi møtt av vår lokalguide som hjelper oss å sjekke inn. Etter et lite informasjonsmøte spiser vi lunsj på en nærliggende restaurant.

  Om ettermiddagen skal på vår første tur til Angkor – et av de mest betydningsfulle arkeologiske stedene i Sørøst-Asia. Angkor var sentrum for de kambodsjanske khmer-kongenes rike fra 800- til 1400-tallet. I 1431 ble Angkor forlatt, og senere glemt og overvokst av jungelen. Først på midten av 1800-tallet ble stedet ble gjenoppdaget av franske arkeologer, og et storstilt restaureringsarbeid ble påbegynt. Angkor består av et tusentall templer og andre religiøse bygninger, men bare rundt sytti er delvis restaurert.

  Først besøker vi det fascinerende tempelet Ta Prohm, som er bevart slik det ble funnet – halvt i ruiner og overgrodd av trær, lianer og røtter. Videre ser vi Banteay Kdei, Takeo, Thommanon og Chau Say Thevoda, før vi tar oss til fots opp til toppen av Phnom Bakheng for å beundre solnedgangen over det det storslåtte tempelkomplekset.

  Resten av kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen har forslag til felles middag for de som ønsker det.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Kampong Cham
 • Dag 13: Siem Reap og Angkor

  I dag er hele dagen viet Angkor. Vi starter med Angkor Thom, som ble oppført på 1100-tallet og var den siste hovedstaden i Khemrriket. Angkor Thom en kvadratisk ruinby, omkranset av en høy bymur og vollgrav. Etter at vi har kjørt gjennom den gamle byporten på sørsiden, besøker vi de vakre templene Baphuon og Phimeanakas, samt Elefantterrassen og Den spedalske kongens terrasse. Nøyaktig midt i Angkor Thom ligger er Bayon-tempelet, som er kjent for sine mange tårn og store gåtefulle steinansikter. Vi returnerer til Siem Reap for å spise lunsj på FCC Angkor.

  Om ettermiddagen skal vi besøke Angkor Wat, tempelet som har gitt navn til hele området. Angkor Wat har blitt selve symbolet på Kambodsja og er til og med er avbildet på landets flagg. Tempelet ble opprinnelig viet til hindu-guden Vishnu, skaperverkets beskytter, og er full av symbolikk i form av vakre relieffer. Angkor Wat er det største og mest spektakulære byggverket i Angkor-området.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Angkor Wat
 • Dag 14: Siem Reap – hjemreise

  Dagen er til fri disposisjon frem til vi møtes for felles transport til flyplassen om ettermiddagen Ta det med ro ved svømmebassenget på hotellet, eller dra på oppdagelsesferd i Siem Reap. Rommet beholder vi frem til kl. 17.00. Tidlig kveld flyr vi fra Siem Reap til Bangkok, og derfra videre mot Europa.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Lokale fristelser på markedet i Siem Reap
 • Dag 15: Ankomst Oslo

  Vi lander i Oslo om formiddagen. Med oss hjem har vi kofferten full av minner etter en opplevelsesrik reise.

Priser

Alt dette er inkludert
Fly Oslo–Ho Chi Minh City/Bangkok – Oslo

Fly Siem Reap – Bangkok

Flyskatter og avgifter

Transport mellom flyplass, skip og hotell

Tre netter på femstjerners hotell i Ho Chi Minh med frokost
To netter på femstjerners hotell i Siem Reap med frokost

Syv netters cruise i utvendig lugar
Måltider iht. program (helpensjon på cruiset)

Drikkevarer på cruiset (vann, juice, mineralvann, lokalt øl og vin)
Tips til besetningen på skipet
Alle utflukter iht. program
Engelsktalende lokalguider
Norsk reiseleder fra Elite Travel

Prisen inkluderer ikke
Visum til Kambodsja, pt. USD 50
Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips til lokalguider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum

Passet må være gyldig minimum seks måneder fra hjemreisedato. Ta en kopi av passet og oppbevar det et annet sted enn originalen under oppholdet.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold inntil 15 dager. Visum til Kambodsja ordnes om bord på skipet ved grensepassering. Pris USD 50 (i kontanter). I tillegg må du ha med to passbilder.

 

 

Hoteller


Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

November 2023

12.11OsloElvecruise på Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja
Reiseledere: Kari Waag Wold
14Mer enn 537 790,-Bestill

Skip

RV Mekong Prestige II
Mekong Prestige II er et førsteklasses skip, elegant innredet med møbler laget av lokale materialer. På soldekket er det god plass til å slappe av og nyte utsikten til livet på og langs elven. Her er...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo