Skip to main content

Vietnam og Kambodsja – elvecruise på Mekong

Angkor Wat
Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
Flytende marked i Mekongdeltaet
Nudlesuppeselger
Mekongdeltaet
Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh
Kongepalasset i Phnom Penh
Nasjonalmuseet i Phnom Penh
Folkemordmuseet Tuol Sleng i Phnom Penh
Sentralmarkedet i Phnom Penh
Angkor Ban
Wat Hanchey
Kampong Cham
Byporten i Angkor
Angkor Wat
Ta Prohm-tempelet, Angkor
Banteay Srei, Angkor
Bayon-tempelet, Angkor
Bayon-tempelet, Angkor
Siem Reap
Lokalmarkedet i Siem Reap
Siem Reap
Sokha Angkor Resort, Siem Reap


Bli med på et opplevelsesrikt cruise på mektige Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja. Reisen starter i Ho Chi Minh City, Vietnams største by. Derfra seiler vi med det førsteklasses skipet, RV La Marguerite, gjennom Mekongdeltaet til Kambodsja. Underveis blir det besøk i små landsbyer, flytende markeder, vakre templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Fra soldekket har vi orkesterplass til det yrende livet på elven og langs elvebredden. Men, vi har spart det beste til slutt: De siste dagene er vi i Siem Reap, som er vår base for å utforske de fantastiske tempelruinene i Angkor, den tidligere hovedstaden i Khmerriket.
  

Høydepunkter

 • Fascinerende Ho Chi Minh City
 • Cu Chi-tunnelene, kjent fra Vietnamkrigen
 • Flytende markeder i Mekongdeltaet
 • Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad
 • Tempelruinene i Angkor
 • Cruise med førsteklasses elvecruiseskip, bygget i kolonistil
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, søndag: Oslo – Dubai

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med Emirates til Dubai, med ankomst rundt midnatt. Flyet videre østover går først neste morgen. Vi sjekker derfor inn på et flyplasshotell i Dubai og får oss noen timer søvn før vi fortsetter reisen.

 • Dag 2, mandag: Ankomst Ho Chi Minh City

  Vi flyr fra Dubai om morgenen og lander i Ho Chi Minh City om kvelden, lokal tid. Her blir vi ønsket velkommen til Vietnam av vår lokale guide, som tar oss med til Grand Hotel hvor vi skal bo i tre netter. Hotellet ligger sentralt i byen, nær Saigon-elven. Etter at vi har sjekket inn, blir det et lite informasjonsmøte før vi tar kvelden.

  Ho Chi Minh City
 • Dag 3, tirsdag: Byrundtur Ho Chi Minh City

  Etter en god natts søvn er vi klare til å utforske Ho Chi Minh City. Om morgenen skal vi på bussrundtur og får se Notre Dame-katedralen og Posthuset – begge bygget under den franske kolonitiden, rådhuset og Gjenforeningspalasset – tidligere kjent som Presidentpalasset. Siste stopp er Ben Thanh-markedet, hvor de selger alt fra mat, blomster, tekstiler, klær, suvenirer og lokale håndverksprodukter.

  Etter lunsj står Krigsminnemuseet på programmet. Her får vi vite mer om både frigjøringskrigen mot Frankrike (1946–1954) og Vietnamkrigen (1964–1975).

  Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Rådhuset i Ho Chi Minh City
 • Dag 4, onsdag: Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City

  I dag skal vi en tur ut av byen for å oppleve de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong under Vietnamkrigen. Herfra styrte den vietnamesiske motstandsbevegelsen angrepene under Tet-offensiven i 1968. Tunnelene i Cu Chi består av over to hundre kilometer med underjordiske ganger, gravd ut i ulike nivåer fra tre til tolv meter under bakken, og det var både sykestue og skole her.

  Retur til Ho Chi Minh City etter lunsj. Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen organiserer felles middag (ikke inkludert) for de som ønsker det. Det er flere hyggelige spisesteder nær hotellet.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Cu Chi-tunnel
 • Dag 5, torsdag: Transport til My Tho, elvecruiset begynner

  Om morgenen sjekker vi ut av hotellet og kjører til havnebyen My Tho, der RV La Marguerite venter. Underveis besøker vi et fargerikt lokalmarked og et sted som lager kinesiske lakkprodukter. Vel fremme i My Tho sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går gjennom det enorme Mekongdeltaet. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord og om kvelden underholdes vi av tradisjonell musikk i salongen.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Transport til My Tho, elvecruiset begynner
 • Dag 6, fredag: Cai Be og Sa Dec

  I løpet av dagen skal vi besøke to små byer i Mekongdeltaet. Første stopp er Cai Be. Fra skipet går vi over i mindre båter som tar oss til det flytende markedet. Utflukten fortsetter til fots langs elvebredden og forbi den fransk-gotiske katedralen. Siste stopp er hos en lokal produsent som lager rispapir og søtsaker av kokos.

  Mens vi spiser lunsj, fortsetter seilasen gjennom Vinh Long-provinsen. Om ettermiddagen kommer vi til Sa Dec, der den franske forfatterinnen Marguerite Duras bodde på 1920-tallet. Duras skrev flere bøker om Fransk Indokina, og den mest berømte er den selvbiografiske romanen «Elskeren». Vi tar en tur i land og rusler forbi huset til hennes kinesiske elsker, som nå er museum, før vi besøker et caodaistisk tempel og får oppleve det fargerike lokale markedet. Skipet seiler videre om kvelden.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Cai Be
 • Dag 7, lørdag: Tan Chau og grensekryssing

  Tidlig om morgenen kommer vi til Tan Chau, en avsidesliggende landsby nær grensen mot Kambodsja. Vi blir fraktet med små båter inn til landsbyen, hvor vi får en rundtur med rickshaw som ender tilbake ved skipet.

  Cruiset fortsetter og i løpet av ettermiddagen kommer vi til grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Etter at visumformalitetene er unnagjort, seiler skipet videre oppover den brede Mekongelven med kurs for Phnom Penh.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Tan Chau-kanalen i Mekongdeltaet
 • Dag 8, søndag: Phnom Penh

  Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh, er en pulserende storby som under den franske kolonitiden ble kalt Asias perle. Byen har kanskje mistet noe av glansen siden den gang, men Phnom Penh kjennetegnes fremdeles av brede bulevarder, en flott promenade langs elven og flere godt bevarte bygninger i fransk kolonistil.

  I dag skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Først på en byrundtur der vi besøker kongepalasset fra 1866, Sølvpagoden hvor gulvet er belagt med fem tusen sølvfliser, og Nasjonalmuseet, kjent for sin store samling av gjenstander fra Khmertiden.

  Etter lunsj skal vi besøke Folkemordsmuseet Tuol Sleng, hvor vi får høre om Kambodsjas triste fortid under Pol Pots styre. Museet holder til i S-21, som på slutten av 1970-tallet var et beryktet fengsel og torturkammer. Besøket gir et sterkt innblikk i grusomhetene som fant sted under regimet til Røde Khmer (1975–1979).

  Skipet ligger ved kai i Phnom Penh over natten.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Sølvpagoden, Phnom Penh
 • Dag 9, mandag: Silkeøyen og Phnom Penh

  Tidlig om morgenen seiler vi til Silkeøyen, like nord for Phnom Penh. Fra skipet spaserer vi til den lille landsbyen hvor de produserer og vever silke, og vi får lære mer om dette vakre og delikate stoffet. De som ønsker, kan kjøpe silkestoffer å ta med hjem. På vei tilbake til skipet besøker vi en barneskole og en pagode.

  Mens vi spiser lunsj om bord, seiler skipet forbi små fiskerlandsbyer der tiden nærmest har stått stille. Noen få timer senere er vi tilbake i Phnom Penh. Før middag skal vi besøke Wat Phnom, det buddhistiske tempelet som har gitt byen sitt navn.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Phnom Penh
 • Dag 10, tirsdag: Angkor Ban

  I løpet av natten fortsetter seilasen oppover Mekong, og tidlig om morgenen kommer vi til Angkor Ban, en liten landsby med tradisjonelle hus på stylter. Landsbyen ligger idyllisk til ved elven og stemningen er spesielt magisk i morgenlyset når husene reflekteres i elven. Angkor Ban er en av få byer i Kambodsja som ikke ble ødelagt under Røde Khmer-regimet.

  Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler videre nordover. Vi nyter utsikten fra soldekket og følger med på livet på elven og landskapet som sakte glir forbi.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Angkor Ban
 • Dag 11, onsdag: Wat Hanchey og Kampong Cham

  Etter frokost går vi i land i Wat Hanchey for å besøke et tempelkompleks fra pre-angkoriansk tid. Tempelet ligger på en liten bakketopp. Vi klatrer opp de 303 trappetrinnene til toppen, hvor vi belønnes med en flott utsikt over Mekong. Wat Hanchey ble bygget på 700-tallet, og den gamle byggestilen i murstein er typisk for Chenla-imperiet.

  Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset, med ankomst Kampong Cham noen få timer senere. Vel fremme blir vi med på en bussutflukt til Wat Nokor, et buddhistisk tempel fra 1100-tallet. Wat Nokor er bygget i sort sandstein, oppå ruinene av et annet tempel. På 1800-tallet ble det også bygget en fargerik pagode her.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Wat Nokor
 • Dag 12, torsdag: Kampong Cham – Siem Reap

  Tidlig om morgenen sier vi farvel til RV La Marguerite. Fra Kampong Cham blir vi kjørt med buss til Siem Reap. Kjøreturen tar cirka fem timer, inkludert et stopp underveis.

  Tidlig ettermiddag ankommer vi vårt hotell i Siem Reap, Sokha Angkor Resort. Her blir vi møtt av vår lokalguide som hjelper oss å sjekke inn. Etter et lite informasjonsmøte spiser vi lunsj på en nærliggende restaurant.

  Resten av dagen er til fri disposisjon. Gå på oppdagelsesferd i Siem Reap, eller slapp av ved bassenget på hotellet.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Nattmarkedet i Siem Reap
 • Dag 13, fredag: Siem Reap og Angkor

  I dag er hele dagen viet Angkor – et av de mest betydningsfulle arkeologiske stedene i Sørøst-Asia. Angkor var sentrum for de kambodsjanske khmer-kongenes rike fra 800- til 1400-tallet. I 1431 ble Angkor forlatt, og senere glemt og overvokst av jungelen. Først på midten av 1800-tallet ble stedet gjenoppdaget av franske arkeologer, og et storstilt restaureringsarbeid ble påbegynt. Angkor består av et tusentall templer og andre religiøse bygninger, men bare rundt sytti er delvis restaurert.

  Vi starter med Angkor Thom, som ble oppført på 1100-tallet og var den siste hovedstaden i Khemrriket. Angkor Thom er en kvadratisk ruinby, omkranset av en høy bymur og vollgrav. Etter at vi har kjørt gjennom den gamle byporten på sørsiden, besøker vi de vakre templene Baphuon og Phimeanakas, samt Elefantterrassen og Den spedalske kongens terrasse. Nøyaktig midt i Angkor Thom ligger Bayon-tempelet, som er kjent for sine mange tårn og store gåtefulle steinansikter. Vi returnerer til Siem Reap for å spise lunsj.

  Om ettermiddagen skal vi besøke Angkor Wat, tempelet som har gitt navn til hele området. Angkor Wat har blitt selve symbolet på Kambodsja og er avbildet på landets flagg. Tempelet ble opprinnelig viet til hindu-guden Vishnu, skaperverkets beskytter, og er full av symbolikk i form av vakre relieffer. Angkor Wat er det største og mest spektakulære byggverket i Angkor-området.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Angkor Wat
 • Dag 14, lørdag: Siem Reap og Angkor

  Om morgenen kan dere utforske Siem Reap i egen tempo. Etter lunsj skal vi igjen besøke Angkor. Denne gangen for å se templene Banteay Kdei, Takeo, Thommanon og Chau Say Thevoda. Høydepunktet er fascinerende Ta Prohm, som er bevart slik det ble funnet – halvt i ruiner og overgrodd av trær, lianer og røtter. Utflukten avsluttes med at vi tar oss til fots opp til toppen av Phnom Bakheng for å beundre solnedgangen over det storslåtte tempelkomplekset.

  Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag på hotellet.

  Inkluderte måltider: Frokost, middag

  Ta Prohm-tempelet, Angkor
 • Dag 15, søndag: Siem Reap – hjemreise

  Dagen er til fri disposisjon fram til vi drar til flyplassen om ettermiddagen. Ta en tur på lokalmarkedet og se på folkelivet, eller nyt formiddag ved bassenget på hotellet. Vi beholder rommene våre fram til avreise. Om kvelden flyr vi fra Siem Reap til Bangkok. Her blir det noen timer å vente før vi flyr videre like etter midnatt.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Sokha Angkor Resort
 • Dag 16, mandag: Ankomst Oslo

  Fra Bangkok fortsetter vi med Emirates direkte til Dubai, og deretter videre til Oslo med ankomst midt på dagen. En opplevelsesrik reise er over, men med oss hjem har vi en koffert full av gode minner.

Prisinfo

Pris    
Dekk/Lugartype Avr. 13.10.24 Avr. 16.02.25
Upper Deck 43 690 47 620
Panorama Deck 45 490 49 520
Junior Suite, Sun Deck 49 990 53 520
Terrace Suite, Sun Deck 52 590 56 520
Pris pr. person i delt dobbeltrom/lugar  


Minimum antall deltagere er 18, maksimum er 26. 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Ho Chi Minh City/Bangkok–Oslo med Emirates
 • Fly Siem Reap – Bangkok med Bangkok Airways
 • Flyskatter og avgifter
 • Transport mellom flyplass, skip og hotell
 • En natt på flyplasshotell i Dubai med frokost
 • Tre netter på femstjerners hotell i Ho Chi Minh med frokost
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Tre netter på femstjerners hotell i Siem Reap med frokost
 • Sen utsjekk fra hotellet i Siem Reap
 • Måltider iht. program (helpensjon på cruiset)
 • Drikkevarer på cruiset (vann, mineralvann og lokalt øl serveres hele dagen i salongen, samt til måltidene i restauranten. Vin (lokal) kun til middag)
 • Tips til besetningen på skipet
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel


Prisen inkluderer ikke

 • Visum til Kambodsja
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over (på skipet er det mulig å betale ekstra for vin fra vinlisten og andre drikkevarer utover det som står over)
 • Tips til lokalguider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring


Pass og visum
Passet må være maskinlesbart og gyldig minimum seks måneder fra hjemreisedato.  Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold inntil 15 dager. Visum til Kambodsja ordnes om bord på skipet ved grensepassering (pt. USD 45 pr. person).

Særskilte depositums- og avbestillingsregler
På grunn av vilkårene vi får fra våre leverandører, er betalingsbetingelser og avbestillingsregler det på denne turen litt strengere enn våre standardbetingelser. Følgende gjelder:

 • Depositum: kr 3500 pr. person
 • Ved avbestilling inntil 120 dager før avreise er gebyret kr 1500 pr. person.

Utover dette følger vi våre vanlige betingelser.

Hoteller


Lugarer

Lugarer

RV La Marguerite har kun 46 lugarer – 38 standardlugarer og åtte suiter. Alle lugarene er utvendige og har skrivebord, minibar, safe, hårtørrer og aircondition. Lugarene på Upper Deck og Panorama Deck er på 20 m² og har bad med dusj, stort vindu og privat balkong. Det er to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. På Sun Deck er det seks juniorsuiter (26 m²) og to deluxe suiter (41 m²). Alle suitene har stor dobbeltseng, en liten sofa, privat balkong og bad med dusj og jaccuzzi-badekar.

 • Upper/Panorama Deck-lugar
 • Juniorsuite, Sun Deck
 • Juniorsuite, Sun Deck
 • Suite, Sun Deck

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Oktober 2024

13.10OsloVietnam og Kambodsja - elvecruise på Mekong
Reiseledere: Gerd Rossbach
15Fullt43 690,-Fullt

Februar 2025

16.02OsloVietnam og Kambodsja - elvecruise på Mekong
Reiseledere: Kari Waag Wold
15Fullt47 620,-Fullt

Skip

RV La Marguerite
La Marguerite er et førsteklasses skip, ínnredet i kolonistil med møbler laget av lokale materialer. På soldekket er det solsenger og et lite basseng Både restauranten på øvre dekk og den store salong...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo