Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen med Viva Tiara

Mainz
Wasserturm og julemarkedet i Mannheim
Keiserdomen i Speyer
Den gamle byporten i Speyer
Nygrillet bratwurst er tradisjonell kost på tyske julemarkeder
Strasbourg - julens hovedstad
Små leirfigurer, santons, på markedet i Strasbourg
Søte fristelser i Strasbourg
Vin chaud foran katedralen
Place Kléber, Strasbourg
Strasbourg
St. Martin-katedralen, Mainz
Gamlebyen i Mainz
Viva Tiara


Alle tyske byer med respekt for seg selv har et julemarked i adventstiden. Julemarkedene, som kalles Weihnachtsmarkt eller Christkindlmarkt på tysk, ligger vanligvis på markedsplassen i den historiske bykjernen. På dette cruiset får du oppleve flere julemarkeder, men det største er markedet i Strasbourg – byen som på denne tiden av året kaller seg Capitale de Noël (julens hovedstad). De vakkert pyntede byene, lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil garantert gi deg julestemning. Vi seiler med det elegante førsteklasses skipet VIVA Tiara, hvor både drikkevarer og tips er inkludert i cruiseprisen.

ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Julemarkedet i Mannheim
 • Keiserdomen i Speyer
 • Strasbourg – julens hovedstad
 • Julemarkedet i gamlebyen i Mainz
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, onsdag 4. desember: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt og derfra videre med buss til kaien hvor vårt julepyntede skip, Viva Tiara, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Først etappe går på Main, før vi kommer inn på Rhinen.

  Frankfurt am Main
 • Dag 2, torsdag 5. desember: Mannheim og Speyer

  Vi våkner opp i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innenlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble kvartalene i indre by anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Ikke så langt fra elven ligger Mannheim slott, et stort og staselig slott bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet.

  Julemarkedet i Mannheim ligger på Friedrichsplatz, ved Wasserturm – et stort vanntårn bygd i jugendstil på slutten av 1800-tallet. Markedet består av rundt to hundre boder som selger tradisjonelle tyske julevarer. Etter frokost kan du bli med reiselederen på en rusletur gjennom sentrum til julemarkedet. Retur til skipet for lunsj.

  Midt på dagen fortsetter cruiset mot Speyer, med ankomst tre timer senere. Speyer spilte en viktig rolle i tysk middelalderhistorie og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet var at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens landemerke er den store domkirken (keiserdomen), som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et av Europas betydeligste romanske byggverk, og flere keisere er gravlagt her. Julemarkedet i Speyer ligger i den brede Maximilianstrasse med Keiserdomen som bakteppe. I de små markedsbodene selges alt fra håndverksprodukter og julepynt, til nygrillede bratwurst, ristede kastanjer, og tradisjonelle tyske julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). Kjøp en glühwein eller eierpunsch (varm eggepunsj), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen. Skipet seiler videre om kvelden.

  Wassserturm og julemarkedet i Mannheim
 • Dag 3, fredag 6. desember: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace, men har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Gå ikke glipp av det imponerende 18 meter høye astronomiske uret inne i kirken, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om. På denne tiden av året kalles Strasbourg for «Capitale de Noël» (julens hovedstad). Byens julemarkeder er fordelt på ti ulike steder på Grande Île, og de over tre hundre markedsbodene tilbyr et stort utvalg av mat og drikke, julepynt og ulike håndverksprodukter. Populære ting å kjøpe er julekrybber, håndverksprodukter i tre og julegodter. På Place Kléber står et stort juletre – vakkert dekorert og et naturlig midtpunkt i den julepyntede byen.

  Skipet ligger ved kai hele dagen, enten på den franske siden av elven eller i den lille tyske byen, Kehl, på den andre siden av Rhinen. Strasbourg og Kehl er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til gamlebyen i Strasbourg. Utforsk julemarkedene og gamlebyen i Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Kanskje finner du noen franske delikatesser du vil ta med hjem? Smak på den lokale glühweinen, eller vin chaud som det heter i Frankrike, og se på folkelivet. Duftene, smakene, musikken og atmosfæren på markedet vil garantert gi deg julestemning.
  Om kvelden fortsetter cruiset.

  Julestemning på Place Kléber i Strasbourg
 • Dag 4, lørdag 7. desember: Mainz

  Vi nyter en rolig morgen om bord før skipet legger til kai i Mainz ved ti-tiden. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Julemarkedet i Mainz ligger på torget foran den tusen år gamle St. Martin katedralen i den historiske gamlebyen. Rundt hundre salgsboder frister med håndverksprodukter, julegodterier, julepynt og en magisk atmosfære. Gå ikke glipp av den rikt dekorerte, elleve meter høye julepyramiden ved inngangen til markedet, eller den imponerende julekrybben med håndskårne figurer i naturlig størrelse foran Gotthard-kapellet ved katedralen. I de pyntede gågatene i gamlebyen er det mange hyggelige små butikker og på Gutenbergmuseet har de et julekortverksted.

  Om kvelden hygger vi oss med deilig middag om bord, mens skipet seiler på Main tilbake til Frankfurt.

  Julemarkedet i Mainz
 • Dag 5, søndag 8. desember: Frankfurt - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo med Lufthansa.

  Frankfurt - Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer (mere info om VIVA All-Inclusive under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel
 •  

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2024

04.12OsloJulemarkedscruise på Rhinen med VIVA Tiara 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
4Mer enn 412 790,-Bestill

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo