Skip to main content

Tre land langs Rhinen – fra Düsseldorf til Basel

Marksburg og Braubach
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Rüdesheim
Vinmarkene ved Rüdesheim og Niederwald-monumentet
Niederwald-monumentet i Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Wasserturm, Mannheim
Ponts Couverts, Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Notre Dame-katedralen, Strasbourg
Breisach
Basel
Rådhuset, Basel


Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Cruiset starter i Düsseldorf og ender i Basel. Underveis er vi innom tre land; Tyskland, Frankrike og Sveits. La deg fascinere av det naturskjønne og idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. I tillegg kan du oppleve middelalderslottet Marksburg, vinbyen Rüdesheim, universitetsbyen Mannheim, sjarmerende Strasbourg og gamlebyen i Basel. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på vårt flytende hotell.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Middelalderslottet Marksburg
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Mannheim – en av Tysklands største innlandshavner
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Münsterkatedralen i Basel
 • All-Inclusive cruise
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Düsseldorf. Fra flyplassen er det en kort kjøretur til sentrum, hvor skipet venter.

  Düsseldorf er den nest største byen i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Den gamle bykjernen, Altstadt, kalles "verdens lengste bar" på grunn av de mange barene og utestedene man finner her. Altstadt består ellers av gågater, små torg og hyggelige butikker.

  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, kaster skipet loss og cruiset på Rhinen begynner. Ta gjerne en tur opp på toppdekket for å få med deg utseilingen. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Düsseldorf
 • Dag 2: Braubach, Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  Tidlig om morgenen passerer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen.

  Cruisets første anløpshavn er Braubach, en liten by med bindingsverkshus og en delvis intakt gammel bymur. På en høyde bak Braubach troner Marksburg, en av de få borgene i Øvre mellomrhindalen som aldri har blitt ødelagt. For mange er Marksburg selve symbolet på romantisk arkitektur langs Rhinen. Det er en fin tur å spasere fra Braubach og opp til borgen. I våre dager er borgen et museum, åpen for omvisninger.

  Ved lunsjtid fortsetter cruiset. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at sjøfolkene ble lokket til å seile på grunn.

  Om kvelden kommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by, omkranset av vinmarker. Rüdesheim ligger i vindistriktet Rheingau, et område som er kjent for sine gode rieslinger. Ta en kveldstur i land etter middag for å besøke den lille gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget med det lokale druebrennevinet Asbach.
  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

  Marksburg-slott ved Braubach
 • Dag 3: Rüdesheim

  Etter frokost har du muligheten til å bli bedre kjent med Rüdesheim. Det går en taubane fra sentrum, over vinmarkene og opp til det 38 meter høye Niederwald-monumentet, reist til minne om Tysklands seier i den fransk-tyske krigen 1870–1871. Fra monumentet er det flott utsikt over byen og elven. For å komme tilbake til byen kan man enten returnere med taubanen eller spasere på stiene gjennom vinmarkene. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter.

  Ved 14-tiden fortsetter cruiset, og vi nyter en rolig ettermiddag om bord. Finn deg en plass på soldekket for å beundre utsikten til det skiftende landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok.

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 4: Mannheim

  I dag våkner vi opp i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en av Tysklands største innlandshavner. På 1600-tallet ble byen lagt i ruiner av franske tropper, og da sentrum skulle gjenoppbygges planla de gatene i Innenstadt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. I gangavstand fra Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland.

  Om kvelden seiler skipet videre sørover, med kurs mot Frankrike.

  Mannheim slott
 • Dag 5: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien tilhørt både Tyskland og Frankrike, men er i våre dager et symbol på fransk-tysk forsoning og europeisk integrasjon. Ill, en av sideelvene til Rhinen, renner gjennom sentrum av Strasbourg og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum, men det er lett å ta seg inn til Grand Île, enten med lokaltrikk eller taxi. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

  Ved 14-tiden fortsetter cruiset, og det blir nok en avslappende ettermiddag om bord. Nær midnatt kommer vi til Breisach, hvor skipet ligger i ro til neste dag.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 6: Breisach

  Fra nord for Strasbourg og helt til Basel danner Rhinen grensen mellom Tyskland og Frankrike. Breisach ligger på den tyske siden. På den andre siden av elven ligger den franske byen Neuf-Brisach. En bro forbinder de to byene. Over åtti prosent av Breisach ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, men de pastellfargede husene i gamlebyen er møysommelig gjenoppbygd. På en liten bakketopp midt i byen troner St. Stephansmünster. Den store katedralen ble påbegynt på 1100-tallet og er bygget i romansk og gotisk stil.

  Sent om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Breisach
 • Dag 7: Basel

  I løpet av natten kommer vi til Basel, hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt. Basel er den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler Basel i to: Grossbasel (Store-Basel) ligger sør for elven, mens det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) er på nordsiden av elven. Gamlebyen i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler. Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Basel.

  Münsterkatedralen, Basel
 • Dag 8: Basel - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen i enten Basel eller Zürich. Fly tilbake til Oslo.

  Basel - Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er den reisendes ansvar å være i god nok fysisk form til å kunne delta på turen. Vi gjør oppmerksom på at det på noen flyplasser kan være langt å gå både innen flyplassen, men også fra bagasjeutleveringen til transferbussen. Alle må kunne håndtere sin egen bagasje. Selv på utflukter med buss kan det være mye gåing og det forventes at alle deltagere klarer å følge gruppen i vanlig tempo.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo – Düsseldorf/Basel eller Zürich – Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Alle drikkevarer om bord, både i restauranten og i baren
 • En flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning
 • Ettermiddagste servert i salongen én gang i løpet av cruiset
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene er ikke klart fra rederiet ennå. Oversikt over hvilke utflukter som tilbys, samt priser, kommer senere.

Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord. Velger man å vente med å bestille utfluktene til man er om bord, kan det ikke garanteres at utflukt med engelsktalende lokalguide.

VIVA All-Inclusive

VIVA Cruises er alt dette inkludert:

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider – spis når du vil innen restaurantens åpningstider
 • Om bord er det to eller tre restauranter du kan velge mellom, alle med egen meny. Det koster ikke noe ekstra å spise på de ulike spisestedene
 • Fri bordsetning – velg selv hvor du vil sitte, og med hvem
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper til bruk på utfluktene
 • Lunsj i Le Bistro
 • Ettermiddagste i salongen
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Nespresso kaffemaskin i lugaren
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skipet har sykler til utlån
 • VIVA Cruises - Enjoy the Moment!

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Juni 2025

04.06OsloTre land langs Rhinen med VIVA One 5* / All-Inclusive7Mer enn 424 290,-Bestill

August 2025

29.08OsloTre land langs Rhinen med VIVA Tiara 4*+ / All-Inclusive7Mer enn 420 990,-Bestill

Skip

MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo