Skip to main content

Nyttårscruise i Nederland

Rotterdam
Markedshallen i Rotterdam
Dordrecht
Dordrecht
Dordrecht
Utrecht
Utrecht
Amsterdam
Amsterdam
Damplassen i Amsterdam
Damplassen, Amsterdam
Rijksmuseum, Amsterdam
Hyggelige handlegater i sentrum av Amsterdam
Nyttårsfyrverkeriet i Amsterdam
Hoorn
MS Leonora


En reise i samarbeid med Stavanger Aftenblad

Bli med oss på cruise gjennom Nederland og feir overgangen til det nye året om bord på det populære skipet MS Leonora. På nyttårsaften ligger vi ved kai i Amsterdam og hygger oss om bord med festmiddag og dans i salongen. Ved midnatt tar vi turen opp på toppdekket og får servert kransekake og bobler i glasset mens vi lar oss imponere over nyttårsfyrverkeriet.  

Høydepunkter

 • Innovativ arkitektur i Rotterdam
 • Dordrecht - en av de eldste byene i Nederland
 • Sjarmerende Utrecht
 • Nyttårsaften i Amsterdam
 • Amsterdam Light Festival
 • Den lille fiskerbyen Hoorn
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, lørdag 28. desember: Stavanger – Amsterdam – Rotterdam

  Du møter Elite Travel reiseleder på Sola flyplass, og sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Fra flyplassen fortsetter vi med buss til Rotterdam, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka en time. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets cruisesjef som går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai i Rotterdam over natten.

  Rotterdam
 • Dag 2, søndag 29. desember: Rotterdam - Dordrecht

  Rotterdam er Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.
  Om morgenen kan du bli med reiselederen på en rusletur i byen. Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort, og bare et par timer senere kommer vi til Dordrecht. Her blir vi liggende i ro til etter midnatt.

  Dordrecht er en av de eldste byene i Nederland. Takket være sin strategiske beliggenhet, i et "veikryss" der flere elver møtes, har Dordrecht gjennom historien vært en viktig handelsby. Kjøpmannshusene og pakkhusene som vokste opp langs havnen på 1600- og 1700-tallet vitner om en lang og rik historie. Den historiske bykjernen domineres av den store kirken, Grote Kerk.

  Grote Kerk i Dordrecht
 • Dag 3, mandag 30. desember: Utrecht – Amsterdam

  Skipet seiler videre i løpet av natten og om morgenen våkner vi opp i Utrecht, den fjerde største byen i Nederland som av mange er ansett som et mer sjarmerende alternativ til Amsterdam. Utrecht er en gammel studentby, med «oxfordfornemmelse» og opplevelse av fordums storhet. Byen er kjent for sine livlige restauranter og kafeer, gamle kanaler og handlegater med små, hyggelige butikker. Ta en spasertur i byen etter frokost. Hvis du ikke lider av høydeskrekk, anbefales en tur til Domtårnet, hvor man kan klatret opp de 465 trappetrinnene til toppen for å beundre den storslåtte utsikten over byen.

  Ved 14-tiden fortsetter cruiset, og vi nyter en rolig ettermiddag om bord mens vi seiler gjennom det flate nederlandske landskapet. Tidlig kveld ankommer vi Amsterdam.

  Amsterdam
 • Dag 4, tirsdag 31. desember: Nyttårsaften i Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, heter Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Vi har hele dagen til å utforske Amsterdam. En av de beste måten å oppleve byen på er til vanns, og en kanalbåttur gjennom den historiske bykjernen anbefales.

  En attraksjon du ikke bør gå glipp av er Amsterdam Light Festival, som arrangeres hvert år fra slutten av november til begynnelsen av januar. Her bidrar både nederlandske og internasjonale kunstnere med spektakulære lysskulpturer og kunstinstallasjoner. Lysfestivalen er utendørs, og kunstverkene er spredt langs hele kanalringen rundt indre by.

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Etterpå blir det spilt opp til dans i salongen. Når midnatt nærmer seg, samles vi på toppdekket, hvor det serveres musserende vin og kransekake. Her har vi orkesterplass til nyttårsfyrverkeriet som lyser opp himmelen over byen og hilser det nye året velkommen.

  Nyttårsfyrverkeri i Amsterdam
 • Dag 5, onsdag 1. januar: Hoorn og cruise på Markermeer

  Etter gårsdagens feiring kan det være deilig med en rolig morgen og mulighet til å sove lenge. Istedenfor frokost serveres det i dag en nyttårsbrunsj. Mens vi spiser seiler Leonora gjennom en sluse og inn på Markermeer, en stor grunn, ferskvannssjø som ligger sør for den større IJsselmeer. Markermeer og IJsselmeer ble dannet da den store bukten Zuiderzee ble adskilt fra Nordsjøen ved at den 32 kilometer lange demningen Afsluitdijk ble bygget.

  Dagens mål er den lille fiskerbyen Hoorn, som i sin storhetstid var en av Nederlands viktigste havnebyer. Sjøfareren Willem Cornelisz Schouten var fra Hoorn og den første som seilte rundt sørtuppen av Sør-Amerika. Han oppkalte det sørligste punktet i øygruppen Tierra del Fuego (Ildlandet) for Kapp Horn, etter sin fødeby.

  Vi ankommer Hoorn ved 13-tiden, og tar en tur i land for å beundre de gamle gavlhusene langs havnen. Ved middagstid seiler vi tilbake til Amsterdam, mens vi hygger oss med en deilig avskjedsmiddag om bord

  Hoorn
 • Dag 6, torsdag 2. januar: Amsterdam – Stavanger

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Stavanger med KLM om ettermiddagen. Takk for turen og godt nytt år!

  Amsterdam – Stavanger
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Dekk Pris
Hoveddekk 16 190
Midtdekk 17 590
Øvre dekk 18 390

Prisene gjelder pr. person i delt utvendig lugar.
Tillegg for enkeltlugar (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar): kr 4300

Prisene er basert på valutakurs pr. februar 2024.

Alt dette er inkludert

 • Fly Stavanger–Amsterdam t/r med KL
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikke til middag på nyttårsaften
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel  

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring


Drikkepakker
Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakken.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2024

28.12StavangerNyttårscruise i Nederland - i samarbeid med Stavanger Aftenblad
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
5Mer enn 416 190,-Bestill

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Alle passasj...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo