Skip to main content

Nyttårscruise i Nederland

Arnhem
Minnesmerke fra krigen og John Frost-broen
Airborne Museum i Hartenstein
Amsterdam
Amsterdam
Damplassen i Amsterdam
Rijksmuseum, Amsterdam
Hyggelige handlegater i sentrum av Amsterdam
Damplassen, Amsterdam
Damplassen, Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Nyttårsfyrverkeriet i Amsterdam
Hoorn
MS Leonora
MS Leonora
MS Leonora


En tur i samarbeid med Stavanger Aftenblad

Bli med oss på cruise gjennom Nederland og feir overgangen til det nye året om bord på det førsteklasses skipet Leonora. På nyttårsaften ligger skipet ved kai i Amsterdam og vi hygger oss om bord med festmiddag, musikk og underholdning. Ved midnatt tar vi turen opp på toppdekket, hvor besetningen byr på bobler i glasset og kransekake, mens vi lar oss imponere over nyttårsfyrverkeriet.  
 

Høydepunkter

 • Arnhem – kjent fra slaget om broen over Rhinen
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Nyttårsaften i Amsterdam
 • Den lille fiskerbyen Hoorn, ved Markermeer
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 28. desember: Stavanger – Amsterdam – Arnhem

  Du møter Elite Travel reiseleder på Sola flyplass, og sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Fra flyplassen fortsetter vi med buss til Arnhem, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka 1,5 time. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets cruisesjef som går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai i Arnhem over natten.

  Elvecruisebåten MS Leonora ved kai på vinterstid. Promenade og trær med mye snø. .
 • Dag 2, fredag 29. desember: Arnhem – Wijk bij Duurstede

  Arnhem er hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland, men er kanskje best kjent som åstedet for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Den allierte offensiven begynte den 17. september 1944. Målet var å sikre seg kontroll over den viktige broen over Rhinen. Polske og britiske fallskjermsoldater ble sluppet ned bak de fiendtlige linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten, og den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken «A Bridge Too Far», og filmen med samme navn.

  I våre dager er Arnhem en fredelig, mellomstor by, som med flid er bygget opp igjen etter krigens ødeleggelser. Også broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter i dag John Frost-broen, til minne om den britiske oberstløytnanten som erobret broen i 1944 og hadde kontroll over den i flere dager før han og hans soldater ble tatt til fange av tyskerne. Rett ved broen ligger et lite museum om slaget ved Arnhem. Her fortelles de personlige historiene til den britiske løytnanten John Grayburn, den tyske Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner og den nederlandske sjefen Jacob Groenewoud. Dette gir deg en mulighet til å oppleve kampene fra tre ulike perspektiver. «Airborne Museum at the Bridge» er en underavdeling av «Airborne Museum Hartenstein» i Oosterbeek, en kort kjøretur fra Arnhem. Airborne Museum Hartenstein ligger i tidligere Hotel Hartenstein, som fungerte som hovedkvarter for den britiske 1st Airborne Division mot slutten av krigen.

  Vi har formiddagen til å bli bedre kjent med Arnhem. Byen har et hyggelig sentrum med mange gågater og butikker. Her ligger Eusebius-kirken, som med sitt 93 meter høye kirketårn har dominert bybildet i mer enn fem hundre år.

  Ved 15-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort, og bare noen timer senere kommer vi til Wijk bij Duurstede. Her blir skipet liggende i ro til neste dag. Wijk bij Duurstede betyr 'nabolag ved Duurstede', hvor Duurstede er navnet på det nærliggende slottet hvor biskopen av erkebispedømmet i Utrecht i sin tid bodde. Det har vært en bosetning på dette stedet siden vikingtiden.

  Før middag inviteres vi på velkomstdrink og kanapeer i salongen, og får en presentasjon av kapteinen og hans besetning. De som ønsker, kan ta en spasertur i land etter middag.

  Arnhem
 • Dag 3, lørdag 30. desember: Wijk bij Duurstede – Amsterdam

  Ved frokosttid fortsetter cruiset. Vi nyter en avslappende dag om bord mens skipet seiler på kanaler og elver gjennom det flate nederlandske landskapet. I løpet av kvelden ankommer vi Amsterdam.

  Amsterdam
 • Dag 4, søndag 31. desember: Nyttårsaften i Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, heter Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Vi har hele dagen til å utforske Amsterdam. En av de beste måten å oppleve byen på er til vanns, og en kanalbåttur gjennom den historiske bykjernen anbefales. Eller kanskje det frister mer med et museumsbesøk?

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Etterpå blir det spilt opp til dans i salongen. Når midnatt nærmer seg, samles vi på toppdekket, hvor det serveres musserende vin og kransekake. Her har vi orkesterplass til nyttårsfyrverkeriet som lyser opp himmelen over byen og hilser det nye året velkommen.

  Nyttårsfyrverkeri i Amsterdam
 • Dag 5, mandag 1. januar: Hoorn og cruise på Markermeer

  Etter gårsdagens feiring kan det være deilig med en rolig morgen og mulighet til å sove lenge. Istedenfor frokost serveres det i dag en nyttårsbrunsj. Mens vi spiser seiler Leonora gjennom en sluse og inn på Markermeer, en stor grunn, ferskvannssjø som ligger sør for den større IJsselmeer. Markermeer og IJsselmeer ble dannet da den store bukten Zuiderzee ble adskilt fra Nordsjøen ved at den 32 kilometer lange demningen Afsluitdijk ble bygget.

  Dagens mål er den lille fiskerbyen Hoorn, som i sin storhetstid var en av Nederlands viktigste havnebyer. Sjøfareren Willem Cornelisz Schouten var fra Hoorn og den første som seilte rundt sørtuppen av Sør-Amerika. Han oppkalte det sørligste punktet i øygruppen Tierra del Fuego (Ildlandet) for Kapp Horn, etter sin fødeby.

  Vi ankommer Hoorn ved 13-tiden, og tar en tur i land for å beundre de gamle gavlhusene langs havnen. Ved middagstid seiler vi tilbake til Amsterdam, mens vi hygger oss med en deilig avskjedsmiddag om bord

  Hoorn
 • Dag 6, tirsdag 2. januar: Amsterdam – Stavanger

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Stavanger med KLM om ettermiddagen. Takk for turen og godt nytt år!

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Stavanger–Amsterdam t/r med KLM
 • Flyskatter (pt. kr 895 pr. person)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer om bord (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring


NB: Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.


Drikkepakker
Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakken.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2023

28.12StavangerNyttårscruise i Nederland - i samarbeid med Stavanger Aftenblad
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
5Mer enn 415 490,-Bestill

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo