Skip to main content

Julemarked i Wien og Bratislava

Julemarkedet foran rådhuset i WienJulemarked i Wien
Fine julelys på markedet foran Wiens rådhusJulemarked i Wien
Karusell og mennesker på julemarked foran rådhuset i WienJulemarked i Wien
Den gamle domkirken StefansdomenStefansdomen
Gullstatue av Johan StraussJohann Strauss statue i Stadtpark
Det fargerike HundertwasserhusetHundertwasserhuset
Parliamentet i Wien i solnedgangParliamentet i Wien
Gamle gatelykter dekket av snø i wienVinter i Wien
Rådhuset i wien opplyst om kveldenRådhuset i Wien
Julemarked foran rådhuset i WienJulemarked i Wien
Fristende østerisk ApfelstrudelApfelstrudel
Bro over elven Donau i BratislavaBratislava
Gamlebyen i BratislavaGamlebyen i Bratislava
St. Martin's Katedralen og utsikt over BratislavaSt. Martin's Katedralen
Hyggelig gate i Bratislava med Michaelporten i enden Gamlebyen i Bratislava og Michaelporten
Hyggelig gammel brosteinsgate i BratislavaGamlebyen i Bratislava
Presidentpalasset i BratislavaPresidentpalasset i Bratislava
Julemarked i Bratislava i skumringenJulemarked i Bratislava
Julemarked i BratislavaJulemarked i Bratislava
Bratislava og Donau om vinterenBratislava og Donau om vinteren
Tradisjonell Slovakisk julebakstTradisjonell Slovakisk julebakst
Hofburg-palasset i WienHofburg-palasset i Wien
Palasset Belvedere om vinterenPalassområdet Belvedere
Snødekket park foran Rådhuset i Wien Rådhuset i Wien

Hvis du vil oppleve ekte julestemning, er Wien en av de beste byene i Europa å besøke.  Wien i desember er nesten helt innhyllet i julemagi. Det er vanskelig å unngå julestemningen når du vandrer gjennom de vakre handlegatene som er nydelig opplyst og dekorert. Alt handler om tradisjoner i desember. En av de mest sjarmerende er å nyte en varm kopp julepunsch (Weihnachtspunsch), en type gløgg. Det finnes ti julemarkeder i Wien, det mest berømte og populære er Rathausplatz-julemarkedet. Her finner du ikke bare over hundre markedsboder, men også opplevelser for både voksne og barn, som for eksempel en skøytebane. Vi skal også oppleve nabolandet Slovakias hovedstad, Bratislava, og dets julemarked. De glitrende lysene, duften av ristede mandler og julepynten vil garantert sette deg i julestemning.

Høydepunkter

 • Wiens største julemarked på den vakre rådhusplassen
 • Byrundtur i historiske Wien
 • Omvisning i Schönbrunn-slottet
 • Den sjarmerende gamlebyen i Bratislava med sine smale gater og brosteinstorg
 • Julemarked i Bratislava
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, mandag 2. desember: Oslo - Wien

  Reisen starter på Oslo Lufthavn hvor du møter Elite Travel reiseleder og resten av gruppen. Herfra tar vi direktefly kl.14.20 til Wien med Austrian Airlines. På Wiens flyplass venter bussen som tar oss til oss til vårt førsteklasses hotel i sentrum av byen.

  Etter at vi har installert oss i våre rom, blir det felles middag på hotellet, hvor vi får tid til å bli kjent med hverandre.

  Inkluderte måltider: Middag

  Julemarked foran rådhuset i WienJulemarked på Rådhusplassen i Wien
 • Dag 2, tirsdag 3. desember: Wien

  Den tidligere keiserbyen er en av de vakreste byene i Europa, med storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Byrundturen etter frokost starter med en busstur langs Wiener Ringstrasse, ringgaten som omgir den historiske bykjernen. Her ser vi flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet, samt det kjente Hundertwasserhuset. Dette er en unik bygning som har blitt et ikonisk symbol for byen. Deretter besøker vi Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Det er et stort barokkslott som er fylt med praktfulle historiske værelser. Det blir omvisning inne i slottet.

  Til slutt kjører vi til det mest kjente og største julemarked, som ligger på Rådhusplassen. Her kan du vandre rundt på egen hånd og oppleve det fargerike og stemningsfulle markedet. Her kan du handle julegaver, smake på tradisjonell mat og drikke, eller bare nyte den vakre belysningen og musikken. I bodene finner du et stort utvalg av juledekorasjoner og håndlagde suvenirer som fargerike glasskuler, broderte duker, treskulpturer, lys og leketøy. Gå heller ikke glipp av muligheten til å smake på tradisjonsrik mat og søtsaker. Du kan også bli igjen for å oppleve mer av markedet, eller spise i en av de mange restaurantene i området. Bussen kjører tilbake til hotellet.

  Om ettermiddagen tar reiselederen med dem som ønsker det til et av julemarkedene som finnes i nærheten av hotellet. Under spaserturen får vi med oss julestemningen i byen.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Statsoperaen i WienStatsoperaen i Wien
 • Dag 3, onsdag 4. desember: Bratislava

  Etter en tidlig frokost drar vi med buss til Slovakias hovedstad, Bratislava. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men allikevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Bussreisen tar kun en time hver vei.

  I Bratislava starter vi med å se middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Fra området er det en imponerende utsikt over Donau og mot Østerrike. Turen fortsetter til fots gjennom den godt bevarte og sjarmerende gamlebyen med brosteinstorg, smale gater og mange statuer. Underveis ser vi flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen, som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Den sjarmerende Gamlebyen i Bratislava har også et flott julemarked som vi besøker.

  Vi spiser felles lunsj på en hyggelig restaurant. Det blir også tid til å rusle litt rundt på egen hånd før vi tar bussen utpå ettermiddagen tilbake til Wien.

  Kvelden og middag i dag er på egen hånd.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Julemarked i gamlebyen i BratislavaJulemarked i Bratislava
 • Dag 4, torsdag 5. desember: Wien

  I dag har du hele dagen til egen disposisjon. Du kan utforske byen i ditt eget tempo og oppleve de hyggelige handlegatene i sentrum. Du kan også besøke et av Wiens mange elegante konditorier og la deg friste av kulinariske spesialiteter som Sachertorte eller Apfelstrudel. Cafe Sacher er rette stedet for det.

  Det finnes også flotte museer du kan besøke, som Hofburg-palasset, med omvisning i de tidligere keiserlige gemakkene og flere rom dedikert keiserinne Sisi med hennes personlige eiendeler. Alternativt kan du dra på oppdagelser sammen med reiselederen, som har vært bosatt flere år i Wien, og kjenner byen meget godt.

  Om kvelden samles vi for en hyggelig middag på en typisk østerisk restaurant.

  Inkluderte måltider: Frokost, middag

  Pepperkaker henger i julemarkedsbodPepperkaker på julemarked
 • Dag 5, fredag 6. desember: Wien - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel og kjører til flyplassen for vårt direktefly tilbake til Norge med Norwegian. Vi lander i to-tiden - antageligvis med god julestemning og noen julegaver i kofferten.

  Inkluderte måltider: Frokost

Hotell

HotellromHotel Savoyen

Hotel Savoyen Vienna 4*, Wien

Dette førsteklasse hotellet ligger i den renoverte bygningen som tidligere var en del av den keiserlige rettsbygning. Hotellet ligger i Wiens ambassadestrøk og har en luksuriøs stil. Fra utsiden har hotellet en tradisjonell wienersk fasade som er fredet, men innvendig vil du se et lyst og moderne interiør. Det er høy komfort, to restauranter og bar med pianomusikk, fitnessrom, sauna og spa. Værelsene er store, med minibar, flatskjerm og gratis wifi. I gangavstand fra hotellet ligger Belvedere-slottet og Stefansplatz. Trikkeholdeplass nært hotellet. 

Reiseleder

Carl Peter Salicath er utdannet statsviter og ansatt i Utenriksdepartementet. Han har blant annet vært stasjonert ved ambassadene i Berlin, Ottawa, Kabul og Wien i forskjellige stillinger som ambassadesekretær, rådgiver og seniorrådgiver, ministerråd, samt presse og kulturråd. Carl Peter bodde tre år i Wien og er meget godt kjent med Østerrike. Dermed vil han kunne gi en innføring ikke bare i historien, men også dagens situasjon og politikk. Han ser fram til å vise fram Wien i all sin julepryd til sine gjester.

Priser

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom kr 13 990
Enkeltrom kr 17 490 pr. person

Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2024
 

Alt dette er inkludert:

 • Direktefly Oslo – Wien t/r med Austrian Airlines og Norwegian
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fire netter på 4* Hotel Savoyen med frokost
 • To middager
 • En lunsj
 • Byrundtur inkludert besøk i Schønbrunnpalasset
 • Heldagsutflukt til Bratislava
 • Besøk på julemarkeder
 • Busstransport ifølge program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder/foredragsholder fra Elite Travel
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Tips til sjåfør og lokalguider
 • Drikke
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2024

02.12OsloJulemarked i Wien og Bratislava
Reiseledere: Carl Peter Salicath
4Mer enn 413 990,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo