Er du morgenfugl kan du bli med Annika til det store innendørs matmarkedet, Halles du Boulingrin. Markedet åpner klokken syv, og vi tar en titt rundt og kanskje lar oss friste av lokale spesialiteter, før vi returnerer til hotellet.
I dag skal vi bli bedre kjent med Reims. Byen er ikke større enn at det går greit å spasere mellom de ulike stedene vi skal besøke. Under St. Nicaise-høyden i hjertet av Reims, har de gamle romerske kalkbruddene i flere hundre år blitt brukt til lagring av champagne. De kjølige kalkkjellerne strekker seg kilometervis under byen og har siden 2015 stått på UNESCOs verdensarvliste. I våre dager er det til sammen seks champagnehus som lagrer sin champagne her: Ruinart, Pommery, Charles Heidsieck, Taittinger, Veuve Clicquot og, den kanskje litt mindre kjente, G.H. Martel.
Vi begynner vår dag i Reims med å besøke eventyrslottet og de fantastiske kjellerne hos Champagne Pommery. Det var den driftige enken Louise Pommery som bygget disse vakre ny-gotiske bygningene i elisabethansk-stil i 1868. Ett hundre og seksten bratte trappetrinn tar oss ned i den atten kilometer lange gallo-romanske kjelleren. Her er forøvrig en av lagringskjellerne oppkalt etter Oslo. Etter omvisning i kjellerne tar vi turen ut til Pommerys egen vinmark, Les Clos Pompadour. Druene herfra er meget eksklusive og blir kun produsert i magnum-flasker. Vi avslutter besøket med en fantastisk tre-retters lunsj i husets restaurant, akkompagnert av et glass champagne til hver rett.
Om ettermiddagen skal vi besøke Champagne Abelé på Rue de Sillery i Reims. Champagnehuset er et av de eldste i området og ble etablert så tidlig som i 1757. Kjellermester i dag er Etienne Eteneau, en lokal mann med et sterkt ønske om å lage den absolutt beste champagnen! Etienne prøver, ved hjelp av sin lange erfaring og kjære barndomsminner, å bygge en bro mellom før og nå – og inn i fremtiden. Abelé har elleve ulike champagner tilgjengelig på Vinmonopolet. Deres friske toppcuvée heter Le Sourire de Reims (Smilet til Reims), oppkalt etter en av steinskulpturene på fasaden til katedralen i Reims. Skulpturen forestiller en engel og kalles også L’Ange au Sourir (Den smilende engel). Reims og katedralen ble sterkt skadet under første verdenskrig. Blant annet mistet engelen sitt hode. Henri Abelé finansierte renoveringen av skulpturen, som i byen blir sett på som ett symbol for en bedre fremtid. Vi får omvisning i vinkjelleren til Champagne Abelé og får smake tre champagner.
Dagens program avsluttes med et besøk i den gotiske katedralen Notre-Dame de Reims. Det praktfulle byggverket, som ble påbegynt i 1211, var fransk kroningskirke frem til 1825. Katedralen er en av Frankrikes største, men også kjent for sine glassmalerier av Marc Chagall. Både katedralen og nabobygget Palais du Tau, opprinnelig boligen til erkebiskopen, har siden 1991 stått på UNESCOs verdensarvliste.
Det er ikke felles middag i dag, men reiselederen hjelper gjerne til med å finne en passende restaurant. Reims har mange trivelige restauranter og brasserier å velge mellom
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj