Skip to main content

Elvecruise fra Main til Donau

Bamberg
Miltenberg
Wertheim
Den gamle Main-broen i Würzburg
Festung Marienberg, Würzburg
Det gamle rådhuset i Bamberg
Bamberg
Nürnberg
Nürnberg
Befreiungshalle, Kelheim
Regensburg
Regensburg
Regensburg
Regensburg

Bayern er selve symbolet på tysk historie og kultur med pittoreske landsbyer fra middelalderen, bindingsverkshus og romantiske slott. Vår reise starter i Frankfurt og første strekning går på elven Main. Deretter fortsetter vi på Main-Donau-kanalen, regnet som et mesterverk innen moderne ingeniørkunst. Da kanalen åpnet i 1992 ble det for første gang mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Flere av stedene vi besøker står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Mens skipet seiler fra den ene sjarmerende byen til den andre, nyter vi det gode livet om bord på Viva Tiara og lar regionens joviale atmosfære, preget av tysk Gemütlichkeit (hygge), synke inn.

ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Miltenberg med Tysklands eldste hotell
 • Wertheim, kjent for sin produksjon av glass
 • Biskopresidensen i Würzburg
 • UNESCO-byen Bamberg
 • Historiske Nürnberg
 • Regensburg, en av de vakreste byene i Bayern
 • Cruise på Main-Donau-kanalen
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum av Frankfurt, hvor vi sjekker inn på Viva Tiara, som skal være vårt hjem den neste uken. Straks alle passasjerene har kommet om bord, kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Første etappe går på elven Main, en av de største sideelvene til Rhinen. Main er seilbar fra Mainz, der elven munner ut i Rhinen, og til Bamberg, en strekning på 396 kilometer. Underveis skal vi passere hele 34 sluser. Før middag inviterer cruisedirektøren på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Frankfurt
 • Dag 2: Miltenberg og Wertheim

  Grytidlig om morgenen ankommer vi Miltenberg, en pittoresk bayersk landsby. Byens fordums kulturelle rikdom og velstand gjenspeiles i de vakre middelalder- og renessansehusene i den historiske bykjernen. Ta en rusletur i land for å se den gamle markedsplassen (Alter Marktplatz), omkranset av fargerike bindingsverkshus, og Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste hotell som kan dateres tilbake til 1400-tallet.

  Midt på dagen fortsetter cruiset mot Wertheim, med ankomst ved 16-tiden. Wertheim ligger ved samløpet av den lille elven Tauber og Main, og er kjent for sine lange tradisjoner med produksjon av glass. Juledekorasjoner i glass fra Wertheim finner man på juletrær over hele verden. På en høyde ovenfor den gamle bydelen troner Burg Wertheim, en storslått gammel borg med mange tårn, bygget av rød sandstein. Den gamle bydelen har flere interessante severdigheter. Se den gotiske kirken Stiftkirche – bygget på 1300-tallet, ønskebrønnen Engelsbrunnen og landemerket Kittsteintor – et rundt tårn fra middelalderen. På Glassmuseet kan du lære mer om byens glassproduksjon.

  Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Miltenberg
 • Dag 3: Würzburg

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Finn en plass på soldekket der du kan beundre utsikten eller besøk skipets velværeavdeling. Vi passerer flere sluser før vi kommer til Würzburg like etter lunsj. Würzburg var i mange år underlagt de mektige katolske fyrstebiskopene. Mye av byens inntekter fra den perioden kom fra vinproduksjon og avgifter fra elvetrafikken. I mars 1945 ble Würzburg utsatt for et intenst britisk luftangrep, som utslettet nesten nitti prosent av sentrum. Ødeleggelsene var så store at det en stund var snakk om å la ruinene forbli et monument over krigens redsler. Byen ble allikevel gjenoppbygd og gjennom nitid rekonstruksjonsarbeid har man lyktes i å gjenskape mesteparten av Würzburgs opprinnelige arkitektur.

  Den mest berømte bygningen i Würzburg er det storslåtte barokkslottet Würzburger Residenz, som ligger midt i sentrum. På den andre siden av elven, på en liten høyde, finner man et annet av Würzburgs kjente byggverk – Festung Marienberg. Festningen var hjemmet til fyrstebiskopen i nesten fem hundre år, inntil Würzburger Residenz ble bygget på 1700-tallet. Over Main, mellom Festung Marienberg og sentrum av Würzburg, strekker Alte Mainbrücke (Den gamle Main-broen) seg over elven. Den gamle broen er kun for gående og er en attraksjon i seg selv med mange flotte statuer. I sentrum av byen ligger også byens katedral, den fjerde største romanske katedralen i Tyskland, og kirken Neumünster, kjent sine vakre takmalerier.

  Den populære tyske turistruten Romantische Strasse (Den romantiske veien) starter i Würzburg. Området rundt Würzburg er kjent for sine gode viner, så hva passer vel bedre enn å avslutte en rusletur i byen med å besøke en hyggelig weinstube og smake på den lokale produksjonen?

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Würzburger Residenz, Würzburg
 • Dag 4: Schweinfurt

  I dag skal vi besøke Schweinfurt. Det har vært en bosetning på dette stedet siden 700-tallet, og byen regnes som en av de eldste i Tyskland selv om dagens bykjerne i hovedsak er fra tidlig tolvte århundre. I våre dager er Schweinfurt en moderne by, travel innlandshavn og et sentrum for industri-, kultur- og utdanning. Blant byens severdigheter finner man noen arkitektonisk interessante bygninger, blant annet det gamle rådhuset i renessansestil, og St. Johannes-kirken bygget med en blanding av gotisk og romansk stil.

  Vi ankommer Schweinfurt tidlig formiddag og seiler videre før middag.

  Schweinfurt
 • Dag 5: Bamberg

  I løpet av natten kommer vi til Bamberg, som ligger der elven Regnitz møter Main, og ved starten av Main-Donau-kanalen. Dette er så langt det er mulig for større skip å seile oppover Main. Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med den idylliske lille byen, som er trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste takket være sin godt bevarte historiske bydel og mange interessante arkitektoniske attraksjoner. I gamlebyen, Altstadt, snirkler smale gater seg mellom bindingsverkshus og herskapshus fra 1700-tallet. Byens domkirke, Bamberger Dom, er en av de tyske keiserkatedralene, og med sine fire høye tårn ruver bygget over gamlebyen. Inne i kirken kan man se skulpturen Bambergrytteren, graven til det eneste helgenkårete keiserpar i det tysk-romerske rike (Henrik II og Kunigunde) og den eneste pavegraven (Klemens II) i Tyskland og nord for Alpene. Rett ved domkirken ligger Alte Hofhaltung (Den gamle domstolen), og Neue Residenz, et palass fra 1600-tallet. Palasset har en vakker rosehage. Men den absolutt mest berømte severdigheten i Bamberg er det gamle rådhuset, som ligger midt i elven Regnitz. Rådhuset imponerer ikke bare på grunn av sin ekstraordinære arkitektur og beliggenhet, men også på grunn av byggets forseggjorte fasademalerier.

  Bamberg er også kjent for å være et paradis for øldrikkere, og sentralt i gamlebyen ligger det legendariske bryggeriet Schlenkerla, grunnlagt i 1405. I bryggeriets taverna kan du smake ølet Rauchbier, som kjennetegnes av en distinkt røykfylt smak, og spise Bamberger Zwiebel – løk fylt med svinekjøttdeig servert med rauchbier-saus.

  Ved 19-tiden fortsetter cruiset, og vi begynner nå ferden på Main-Donau-kanalen, regnet som et mesterverk innen moderne ingeniørkunst. Da kanalen åpnet i 1992 ble det for første gang mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Kanalen er 171 kilometer lang og strekker seg fra Bamberg ved Main til Kelheim ved Donau. Det er totalt 16 sluser – elleve som bringer oss opp til kanalens høyeste punkt, og deretter fem som tar oss ned til samme nivå som Donau.

  Bamberg
 • Dag 6: Nürnberg

  Tidlig om morgenen kommer vi til Nürnberg, Bayerns nest største by. Sentrum av byen ligger litt øst for kanalen. Den lille elven Pegnitz renner tvers igjennom det gamle bysenteret, med gamlebyen Sebald nord for elven, og den nyere bydelen Lorenz sør for elven. Mot slutten av andre verdenskrig ble Nürnberg pekt ut som et prioritert mål for de allierte bombeangrepene, men byen har blitt delvis gjenreist i gammel prakt. Nürnberg ble tidlig et sentrum i den nazistiske bevegelsen. Fra 1935 til 1939 ble det bygget gigantiske anlegg for rikspartidagen i utkanten av byen, blant annet en stor kongresshall og et gedigent stadion. Etter krigen fant den store prosessen mot tyske krigsforbrytere sted i Nürnberg i 1945 og 1946.

  Gamlebyen i Nürnberg er en av de mest kjente og karakteristiske i Tyskland, med et middelaldersk gatenett, omgitt av en godt bevart bymur med tårn og staselige porter. Det mest fremtredende landemerket i Nürnberg er den gamle Keiserborgen (Die Kaiserburg) som ligger ovenfor gamlebyen. Andre severdigheter inkluderer markedsplassen, Hauptmarkt, med fontenen Schöner Brunnen med et 19 meter høyt gotisk spir. En annen populær severdighet er Albrecht Dürers hus i gamlebyen. Her bodde og arbeidet den berømte maleren fra 1509 til sin død i 1528. De mange rikt utsmykkede renessansebygninger man kan se i gamlebyen, vitner om byens økonomiske og kulturelle storhetstid på 1500-tallet.

  Ved 16-tiden fortsetter cruiset.

  Nürnberg
 • Dag 7: Kelheim og Regensburg

  Like før vi kommer til Kelheim om morgenen, passerer vi den siste slusen på Main-Donau-kanalen. Kelheim ligger på en avlang landtunge, inneklemt mellom kanalen og Donau. Kelheims største attraksjon er det historiske monumentet Befreiungshalle (Frigjøringshallen), som ligger på en bakketopp med utsikt over byen og elven. Det symboltunge monumentet, laget av lys kalkstein og marmor, dominerer det omkringliggende landskapet. Befreiungshalle ble bygget på midten av 1800-tallet etter ordre fra kong Ludwig I, til minne om seieren over Napoleon i frigjøringskrigene (1813–1815).

  Etter lunsj legger vi ut på siste etappe av cruiset, som går på Donau – Europas nest lengste elv. Ved 19-tiden ankommer vi Regensburg, som ble grunnlagt i romertiden og opprinnelig het Castra Regina. Regensburg unngikk store ødeleggelser under andre verdenskrig og har derfor mange godt bevarte historiske bygninger og minnesmerker. Deriblant St. Peter-domkirken – en av Tysklands mest praktfulle gotiske kirker, det gamle rådhuset og flere patrisierhus og tårn fra middelalderen. Man kan også se rester etter den romerske byporten og bymuren. Regensburgs mest berømte severdighet er den gamle steinbroen, Die Steinerne Brücke, fra 1100-tallet. Broen forbinder den historiske bykjernen med bydelen Stadtamhof, som ligger på en øy i Donau. Både gamlebyen og Stadtamhof står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste som unike eksempler på handelssentrum fra middelalderen.

  Ta en rusletur i den sjarmerende byen før eller etter middag. Skipet ligger ved kai over natten i Regensburg.

  Regensburg
 • Dag 8: Regensburg - München - Oslo

  Et innholdsrikt cruise er over, og etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Vi får muligheten til å oppleve litt mer av Regensburg før vi setter kurs for flyplassen i München. Kjøretiden er cirka 1,5 time. Fra München flyr vi med Lufthansa direkte tilbake til Oslo.

  Den gamle steinbroen i Regensburg
 • Utflukter

  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av fem utflukter. Se mer informasjon under 'Prisinfo'.

 • Viktig informasjon

  De mange lave broene som krysser Main og Main-Donau-kanalen gjør at soldekket av sikkerhetsgrunner i perioder må være helt eller delvis stengt. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Viva Tiara har totalt 76 lugarene. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond og Ruby dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarer er 15 m², juniorsuitene på Ruby dekk 17 m² og juniorsitene på Diamond dekk 19 m². En heis forbinder resepsjonsområdet med Diamond dekk, Ruby dekk og restauranten.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt/München–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av totalt fem utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Miltenberg Byvandring 2 timer
3 Würzburg Byvandring 3 timer
5 Bamberg Byvandring 2,5 time
6 Nürnberg Byvandring (inkl. transport fra-til skipet) 3 timer
7 Kelheim Byvandring og Frigjøringshallen 2,5 time


Utfluktspakken koster kr 1850 pr. person. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2024

28.04OsloElvecruise fra Main til Donau med Viva Tiara 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Torild Karlsen
7Fullt20 690,-Fullt

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo