Skip to main content

Elvecruise fra Main til Donau

Bamberg
Wertheim
Engelsbrunnen, Wertheim
Alte Mainbrücke, Würzburg
Festung Marienberg, Würzburg
Bamberg
Det gamle rådhuset i Bamberg
Nürnberg
Nürnberg
Befreiungshalle, Kelheim
Regensburg
Die Steinerne Brücke, Regensburg
Regensburg
Regensburg
Regensburg
Passau
St. Stefan-katedralen, Passau


Bayern er selve symbolet på tysk historie og kultur, med pittoreske landsbyer fra middelalderen, bindingsverkshus og romantiske slott. Vår reise starter i Frankfurt ved Main og ender i Passau ved Donau. Mellom de to elvene seiler vi på Main-Donau-kanalen, regnet som et mesterverk innen moderne ingeniørkunst. Da kanalen åpnet i 1992 ble det for første gang mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Flere av stedene vi besøker i løpet av cruiset står på UNESCOs verdensarvliste. Mens skipet seiler fra den ene sjarmerende byen til den andre, nyter vi det gode livet om bord på det førsteklasses skipet Viva Tiara, og tar innover oss regionens joviale atmosfære, preget av tysk Gemütlichkeit (hygge).


ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Wertheim, kjent for sin glassproduksjon
 • Biskopresidensen i Würzburg
 • UNESCO-byen Bamberg
 • Cruise på Main-Donau-kanalen
 • Historiske Nürnberg
 • Regensburg, en av de mest pittoreske byene i Bayern
 • Passau, som ligger der tre elver møtes
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum av Frankfurt, hvor vi sjekker inn på Viva Tiara, som skal være vårt hjem den neste uken. Klokken 17 kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviterer cruisedirektøren på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Frankfurt
 • Dag 2: Wertheim

  Første etappe av cruiset går på elven Main, en av de største sideelvene til Rhinen. Main er seilbar fra Mainz ved Rhinen, og til Bamberg, en strekning på 396 kilometer. I løpet av de tre dagene vi seiler på Main skal vi gjennom hele 31 sluser.

  Etter en rolig morgen om bord kommer vi til Wertheim midt på dagen. Wertheim ligger der den lille elven Tauber munner ut i Main, og er kjent for sine lange tradisjoner med produksjon av glass. Over hele verden kan man finne juledekorasjoner i glass laget i Wertheim. På en høyde ovenfor den gamle bydelen troner Burg Wertheim, en gammel borg bygget av rød sandstein og med mange tårn. Den gamle bydelen har flere severdigheter. Se den gotiske kirken Stiftkirche som ble bygget på 1300-tallet, ønskebrønnen Engelsbrunnen og landemerket Kittsteintor – et rundt tårn fra middelalderen. På byens glassmuseet kan du lære mer om den lokale glassproduksjon.

  Cruiset fortsetter før middag.

  Wertheim
 • Dag 3: Würzburg

  Würzburg var i mange år underlagt de mektige katolske fyrstebiskopene. Mye av byens inntekter fra den perioden kom fra vinproduksjon og avgifter fra elvetrafikken. I mars 1945 ble Würzburg utsatt for et intenst britisk luftangrep, som utslettet nesten nitti prosent av sentrum. Ødeleggelsene var så store at det en stund var snakk om å la ruinene forbli et monument over krigens redsler. Byen ble allikevel gjenoppbygd og gjennom nitid rekonstruksjonsarbeid har man lyktes i å gjenskape mesteparten av Würzburgs opprinnelige arkitektur. Den mest berømte bygningen i Würzburg er det storslåtte barokkslottet Würzburger Residenz, som ligger midt i sentrum. På den andre siden av elven, på en liten høyde, kan man se et annet av Würzburgs kjente byggverk – Festung Marienberg. Festningen var hjemmet til fyrstebiskopen i nesten fem hundre år, inntil Würzburger Residenz ble bygget på 1700-tallet. For å komme fra sentrum av Würzburg til Festung Marienberg, krysser man elven på Den gamle Main-broen (Alte Mainbrücke). Den gamle broen er kun for gående og er en attraksjon i seg selv med mange flotte statuer. I sentrum ligger også byens katedral, den fjerde største romanske katedralen i Tyskland, samt kirken Neumünster, kjent for sine vakre takmalerier. Den populære tyske turistruten Romantische Strasse (Den romantiske veien) starter i Würzburg. Området rundt Würzburg er kjent for sine gode viner, så hva passer vel bedre enn å avslutte en rusletur i byen med å besøke en hyggelig weinstube og smake på den lokale produksjonen?

  Skipet ankommer Würzburg etter frokost og seiler videre ved 16-tiden.

  Würzburger Residenz, Würzburg
 • Dag 4: Bamberg

  Vi nyter en avslappende morgen og formiddag om bord. Finn en plass på soldekket der du kan beundre utsikten eller besøk skipets velværeavdeling. Vi skal igjennom flere sluser før vi kommer til Bamberg etter lunsj.

  Bamberg ligger der elven Regnitz møter Main, og er så langt det er mulig for større skip å seile oppover Main. Vi har ettermiddagen til å bli bedre kjent med den idylliske lille byen, som er trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste takket være sin godt bevarte historiske bydel og mange interessante arkitektoniske attraksjoner. I gamlebyen, Altstadt, snirkler smale gater seg mellom bindingsverkshus og herskapshus fra 1700-tallet. Byens domkirke, Bamberger Dom, er en av de tyske keiserkatedralene, og med sine fire høye tårn ruver bygget over gamlebyen. Inne i kirken kan man se skulpturen Bambergrytteren, graven til det eneste helgenkårete keiserpar i det tysk-romerske rike (Henrik II og Kunigunde) og den eneste pavegraven (Klemens II) i Tyskland og nord for Alpene. Rett ved domkirken ligger Alte Hofhaltung (Den gamle domstolen), og Neue Residenz, et palass fra 1600-tallet. Palasset har en vakker rosehage. Den mest berømte severdigheten i Bamberg, er det gamle rådhuset, som ligger tvers over elven Regnitz. Rådhuset imponerer ikke bare med sin unike arkitektur og beliggenhet, men også med byggets forseggjorte fasademalerier.

  Etter en rusletur i byen frister det kanskje å besøke det legendariske bryggeriet Schlenkerla, grunnlagt i 1405. Bryggeriets taverna ligger sentralt i gamlebyen og her kan du smake ølet Rauchbier, som kjennetegnes av en distinkt røyksmak, og spise Bamberger Zwiebel – løk fylt med svinekjøttdeig servert med rauchbier-saus.

  Om kvelden fortsetter cruiset, og vi begynner nå ferden på Main-Donau-kanalen, regnet som et mesterverk innen moderne ingeniørkunst. Da kanalen åpnet i 1992 ble det for første gang mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Kanalen er 171 kilometer lang og strekker seg fra Bamberg ved Main til Kelheim ved Donau. Det er totalt 16 sluser – elleve som bringer oss opp til kanalens høyeste punkt, og deretter fem som tar oss ned til samme nivå som Donau.

  Bamberg
 • Dag 5: Nürnberg

  Nürnberg
  Tidlig om morgenen legger vi til kai ved Nürnberg, Bayerns nest største by. Sentrum av byen ligger litt øst for kanalen. Den lille elven Pegnitz renner gjennom sentrum av Nürnberg, med gamlebyen Sebald nord for elven, og den nyere bydelen Lorenz sør for elven. Mot slutten av andre verdenskrig ble Nürnberg pekt ut som et prioritert mål for de allierte bombeangrepene, men byen har blitt delvis gjenoppbygget i gammel prakt. Nürnberg ble tidlig et sentrum i den nazistiske bevegelsen. Fra 1935 til 1939 ble det bygget gigantiske anlegg for riksdagen i utkanten av byen, blant annet en stor kongresshall og et gedigent stadion. Etter krigen fant den omfattende prosessen mot tyske krigsforbrytere sted i Nürnberg.

  Gamlebyen i Nürnberg er en av de mest kjente i Tyskland, med et middelaldersk gatenett, omgitt av en godt bevart bymur med tårn og staselige porter. Byens mest fremtredende landemerke er den gamle Keiserborgen (Die Kaiserburg), som ligger ovenfor gamlebyen. Andre severdigheter inkluderer markedsplassen Hauptmarkt, med fontenen Schöner Brunnen som har et 19 meter høyt gotisk spir. De mange rikt utsmykkede renessansebygninger i gamlebyen, vitner om byens økonomiske og kulturelle storhetstid på 1500-tallet.

  Ved 15-tiden fortsetter cruiset.

  Nürnberg
 • Dag 6: Kelheim og Regensburg

  Vi passerer den siste slusen på Main-Donau-kanalen grytidlig om morgenen, og kort tid etter kommer vi til Kelheim, som ligger på en avlang landtunge, inneklemt mellom kanalen og Donau. Kelheim er en bitteliten by, men på en bakketopp rett utenfor byen, kan man se det historiske monumentet Befreiungshalle (Frigjøringshallen). Det symboltunge byggverket, laget av lys kalkstein og marmor, ble bygget på midten av 1800-tallet etter ordre fra kong Ludwig I til minne om seieren over Napoleon i frigjøringskrigene (1813–1815).

  Det blir et kort stopp i Kelheim før vi seiler videre på Donau – Europas nest lengste elv. Midt på dagen ankommer vi Regensburg, som ble grunnlagt i romertiden og opprinnelig het Castra Regina. Regensburg unngikk store ødeleggelser under andre verdenskrig og har derfor mange godt bevarte historiske bygninger og minnesmerker. Deriblant St. Peter-domkirken – en av Tysklands mest praktfulle gotiske kirker, det gamle rådhuset og flere patrisierhus og tårn fra middelalderen. Man kan også se rester etter den romerske byporten og bymuren. Regensburgs mest berømte severdighet er den gamle steinbroen, Die Steinerne Brücke, fra 1100-tallet. Broen forbinder den historiske bykjernen med bydelen Stadtamhof, som ligger på en øy i Donau. Både gamlebyen og Stadtamhof står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste som unike eksempler på handelssentrum fra middelalderen.

  Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Regensburg
 • Dag 7: Passau

  Tidlig om morgenen kommer til vi Passau, som ligger på grensen til Østerrike, ved sammenløpet av tre elver; Donau, Inn og Ilz. Passau har en rik historie, med røtter tilbake til år 200 da det ble etablert en romersk koloni her. Etter en stor brann på 1600-tallet bidro italienske arkitekter med gjenoppbyggingen av byen. Resultatet er en historiske bykjerne med flere vakre bygninger i gotisk og italiensk barokk-arkitektur. Mest kjent er St. Stefan-katedralen som med sine karakteristiske løkkupler dominerer bybildet. På en høyde på den andre siden av Donau for gamlebyen, troner den festningen Veste Oberhaus. En tur opp til festningen belønnes med en imponerende utsikt over byen og sammenløpet av de tre elvene.

  Benytt den siste dagen av cruiset til å utforske Passau før vi hygger oss med avskjedsmiddag om bord.
  Skipet ligger ved kai i Passau over natten.

  Passau
 • Dag 8: Passau - München - Oslo

  Et innholdsrikt cruise er over, og etter en god frokost tar vi farvel med skipet og setter kurs for flyplassen i München. Kjøretiden er knappe to timer. Fra München flyr vi direkte tilbake til Oslo.

  Passau - München - Oslo
 • Viktig informasjon

  De mange lave broene som krysser Main og Main-Donau-kanalen gjør at soldekket av sikkerhetsgrunner i perioder må være helt eller delvis stengt. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Viva Tiara har totalt 76 lugarene. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond og Ruby dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarer er 15 m², juniorsuitene på Ruby dekk 17 m² og juniorsitene på Diamond dekk 19 m². En heis forbinder resepsjonsområdet med Diamond dekk, Ruby dekk og restauranten.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2024.
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt/München-Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Viva All-Inclusive (mer info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene er ikke klart fra rederiet ennå. Oversikt over hvilke utflukter som tilbys, samt priser, kommer senere.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2025

08.05OsloElvecruise fra Main til Donau med VIVA Tiara 4*+ / All-Inclusive7Mer enn 422 790,-Bestill

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo