Skip to main content

Vin og trøfler i Piemonte

Barolo, Piemonte
Barolo er navnet på et vindistrikt, en landsby, en vin, et hotell og en kommune
Utsikten fra hotellrommet på Hotel Barolo, mot landsbyen Barolo
Bølgende vinmarker i Piemonte
Gamlebyen i Alba
Hvit trøffel på speilegg skaper perfekt harmoni med et glass god Barolo
Maggiordomo (hovmesteren) på Trøffelfestivalen i Alba
Barolo, også kalt Kongenes Vin, serveres på Trøffelfestivalen i Alba
Piemonte
Statue av Cesar foran romerske ruiner i Parco Archeologico della Porta Palatina i Torino
Ost i lange baner på markedet i Porta Palazzo
Tomater i alle fasonger og størrelser på markedet i Porta Palazzo
Det bugner av frukt på Porta Palazzo, Europas største utendørsmarked
Gågate i sentrum av Torino
Piazza San Carlo i Torino


Kr 500 i rabatt for A-kortet

Piemonte er kjent for sine gode viner, trøffel, spektakulære fjell og sitt mangfoldige kjøkken. Landskapet er preget av bølgende daler med vinmarker. Piemonte (som betyr "landet ved foten av fjellet") er en gammel region, sterkt preget av historie og gamle slott. Regionen har alltid vært en rik og velstående del av Italia. Vi får også oppleve Torino, hovedstaden i Piemonte, som gjerne forbindes med bilprodusenten Fiat og fotballaget Juventus. Denne rundreisen gir deg en forståelse for hvorfor Piemonte regnes som et av verdens beste vindistrikter med sine helt unike smaksopplevelser! Med på turen er kjentmann og vinekspert Øivind Christophersen. 

6.–10. oktober 2022
Kun 20 deltagere

Alt dette får du oppleve

 • Vinmuseet i Barolo
 • Besøk hos flere vinprodusenter/vingårder, inkludert vinsmaking
 • Den berømte Trøffelfestivalen i Alba
 • Grappa-smaking på Distilleria Dr. M. Montanaro
 • Torino, med verdensberømte museer og romerske ruiner
 • Middager på lokale restauranter
 • Vi bor på gode, sjarmerende hoteller   
 • Foredrag og reiseledelse av erfaren vinspesialist
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Milano - Barolo

  Du møter Elite Travel reiseleder på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Milano, hvor vi lander ved elleve-tiden. Fra flyplassen i Milano fortsetter vi med buss til Barolo-distriktet i Piemonte. Kjøreturen tar drøyt to timer.

  Vel fremme sjekker vi inn på Hotel Barolo, et hyggelig familiedrevet hotell. Barolo er ikke bare navnet på vårt hotell, men også på landsbyen der hotellet ligger, en vin og et vindistrikt. Etter at vi har funnet oss til rette på rommet, tar vi en spasertur til byens vinmuseum, som ligger i en gammel borg i landsbyen. Her skal vi se, høre, lukte og smake på Barolo-vinene. Om kvelden samles vi til en velkomstmiddag i hotellets restaurant, Ristorante Brezza, som serverer tradisjonelle retter fra regionen.
  (M)

  Bilde fra hovedgaten i landsbyen i Barolo med hus pakket inn i tåkeHovedgaten i landsbyen Barolo
 • Dag 2: Vingårdsbesøk med vinsmakinger og gourmetmiddag

  I dag skal vi lære mer om Piemonte, et av de aller mest berømte vindistrikter i Italia. Herfra kommer Barolo-vinene, som alle er basert på kun én drue – Nebiolo. Navnet stammer fra det italienske ordet nebbia, som betyr tåke. Fra hotellet spaserer vi noen få minutter til vinprodusenten Marchesi di Barolo. Den adelige tittelen er båret av familiens mannlige overhode; Falletti, som var markien av Barolo eller "il Marchesi di Barolo". Etter en omvisning, som inkluderer et innblikk i den tradisjonelle produksjonsprosessen, får vi smake på tre av deres viner (Barbera, Nebiolo og Barolo), med noe attåt av gårdens egne produkter.

  Lunsj er for egen regning i Barolo, før vi møtes igjen utenfor hotellet tre-tiden. Så skal kjøre med buss til vingården G.D. Vajra, som ligger en kort kjøretur unna. Vingården er drevet av den gjestfrie familien Vajra, som produserer mange gode viner, både røde, hvite og rosé, med hovedvekt på typeriktige Barolo og Langhe. Flere av vinene herfra kan kjøpes på Vinmonopolet.

  Om kvelden er det felles middag på Ristorante La Torricella i Monforte, som også er en kort kjøretur unna med buss. Denne gourmetrestauranten ligger oppe i åsen på en Agriturismo-gård, som også lager sin egen vin, Diego Pressenda. Vi returnerer til hotellet etter middag. De som ønsker, kan bli med reiselederen på en kvelds-spasertur i Barolo.
  (F, M)

  Utsikt utover Piemonte med daler, hus og vinrankerPiemonte, med den berømte tåken (nebbia) som har gitt navn til Nebbiolodruen
 • Dag 3: Trøffelfestival i Alba, Barbaresco-vin og grappa

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører en halvtime med buss til Alba, for å besøke den årlige trøffel-festivalen. Her selges de sjeldne og kostbare hvite Alba-trøflene, dagsferske for mellom 3000 og 5000 kroner hektoen (!). Under trøffelfestivalen får hele området en lun og kompleks aroma fra de tusenvis av ferske trøflene som omsettes her. Hvis du vil smake det kulinariske underet, anbefaler vi at du kjøper en liten, trøffel i en av bodene, etter å ha luktet deg fram til den beste. Deretter bestiller du speilegg og et glass god Barolo i kafeteriaen og får en proff til å børste ren trøffelen din og høvle den over speilegget. En enklere, dyrere og større smaksopplevelse skal du garantert lete lenge etter! Ønsker du å kjøpe trøffel for å ta med hjem, bør du ha med et lite lufttett glass med lokk fra Norge, fylt med riskorn. Risen vil binde fuktigheten og forhindrer mugg. Trøffelen du kjøper kan oppbevares kaldt i glasset inntil en uke, hvis den er helt uten skader og merker, passe fast og lukter godt. Risen du oppbevarer trøffelen i får en nydelig aroma, og kan kokes og spises. Alba sentrum er fullpakket av turister og trøffelkjøpere, og vi får tid til å rusle rundt på egen hånd, se på folkelivet og spise lunsj. Det er enkelt å finne gode og rimelige lunsjsteder, da byen er full av salgsboder med vin, øl, grillmat og annet snadder.

  Etter lunsj fortsetter kjøreturen til Enoteca Regionale del Barbaresco, i utkanten av Alba, for å lære litt om forskjellen på Barolo- og Barbaresco-vinene. Kanskje får vi smake på hva de gjør med Nebbiolo-druene i Barbaresco? Deretter går turen til Gallo, sørvest for Alba, for å se hva de gjør med druerestene som er igjen etter vinproduksjonen. Det blir grappa-smaking på destilleriet Montanaro, før vi setter kursen mot Torino, en kjøretur på en drøy time.

  I Torino sjekker vi inn på Hotel Victoria i sentrum av byen. Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. Kanskje det frister å benytte seg av hotellets spa-avdeling?
  (F)

  Hvite trøfler til salgs på marked i PiemonteHvit trøffel blir stadig dyrere og sjeldnere på grunn av klimaendringene
 • Dag 4: Torino

  I dag har vi hele dagen til shopping og sightseeing i Torino. Etter frokost kan de som ønsker bli med reiselederen på en spasertur til Parco Archeologico Torri Palatine, et stykke romersk historie med arkeologiske spor fra Cesars og Augustus' tid i Torino. Rett i nærheten ligger Porta Palazzo, som er Europas største utendørsmarked. Der skiller vi lag og du kan utforske byen videre i eget tempo. Vi anbefaler å besøke det Egyptiske museet, som har verdens nest største samling av egyptiske kulturskatter. Torino har også et Automobile-museum, samt et Kinomuseum, i tillegg til mange flotte kirker og palasser.

  Om kvelden er det avskjedsmiddag med øl og pizza på Ristorante Pizza Ad Hoc, en litt annerledes italiensk pizza-restaurant. Mange mener at her serverer de den beste pizzaen i Torino.
  (F, M)

  Byen Torino med snødekte fjell i bakgrunnenTorino
 • Dag 5: Torino – Milano - Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss til Malpensa flyplassen i Milano. Enten du har en sjelden hvit trøffel med i bagasjen eller ikke, er du uansett en unik erfaring rikere – om Piemonte og Nebiolo-druens potensiale.

  F = Frokost, M = Middag

Hoteller

Hotel Barolo 3*, Barolo

Hyggelig familiedrevet mellomklassehotell, som ligger i gåavstand til landsbyen Barolo. Hotellet har restaurant, vinkjeller, klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Familien er tredjegenerasjon som driver hotellet. De 58 rommene er fordelt mellom to bygninger, og omkranset av hotellets egen vingård. I hagen er det svømmebasseng som er åpent i sesongen.

Hotel Victoria 4*, Torino

Et eldre hotell, innredet i klassisk stil, med en perfekt beliggenhet nær mange av Torinos severdigheter. Hotellet har 106 rom, restaurant og bar. Gratis Wi-Fi. Hotellet er kjent for sin flotte spa-avdeling med stort innendørs, oppvarmet svømmebasseng. Det er i tillegg et romersk bad, sauna, treningsrom og velværeavdeling som tilbyr mange ulike behandlinger.

Priser

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 13 790 pr. pers.
Enkeltrom kr 15 090 pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2022.

Alt dette er inkludert

Fly Oslo – Milano t/r med SAS/Norwegian

Flyskatter

Et kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje

To netter på Hotel Barolo med frokost

To netter på Hotel Victoria, Torino med frokost

Middag på Ristorante Brezza med drikke

Middag på Ristorante La Torricella

Middag på Ristorante Pizza Ad Hoc, Pizza inkludert drikke

Besøk på Barolo vinmuseum

Inngangsbillett til trøffelfestivalen

Vinbesøk hos Marchesi di Barolo

Vinbesøk hos G.D. Vajra

Vinbesøk hos Enoteca Regionale del Barbaresco

Vinbesøk hos Montanaro (Grappa)

Busstransport ifølge program

Dyktig norsk foredragsholder og reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

Tips til bussjåfør

Drikkevarer utover det som er nevnt over

Måltider utover de som er nevnt over

Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Espen Hoff er utdannet innenfor hotell- og restaurantfaget og har arbeidet med mat og vin i hele sitt voksne liv siden 1968. Han har i mange år arrangert mat- og vinsamlinger i Umbria i Italia i egen regi, og han har et varmt engasjement for nettopp det vi spiser og drikker både til hverdag og til fest.

Espen har hatt mange reiselederoppdrag over hele verden, først og fremst etter å ha jobbet 32 år som air steward og senere som air purser. De siste årene i SAS var Espen leder for Inflight Service med ansvar for mat, drikke og salg ombord i SAS Norge. Erfaringene fra SAS har vært gode å ta med seg inn i jobben som reiseleder.

Espen synes det er en spennende oppgave å være reiseleder. Det viktigste er å kunne innfri gjestenes forventninger og å løse de utfordringene man møter. Det morsomste er å møte gjester som han har møtt på tidligere turer og se at de kommer tilbake for nye opplevelser.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Oktober 2022

06.10OsloVin og trøfler i Piemonte
Reiseledere: Espen Hoff
4Fullt13 790,-Fullt
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo