Etter frokost på hotellet kjører vi en halvtime med buss til Alba, berømt for sine hvite trøfler og kjent som Piemontes gourmethovedstad, for å besøke den årlige trøffel-festivalen. Her selges de sjeldne og kostbare hvite Alba-trøflene, dagsferske for mellom 3000 og 5000 kroner hektoen (!). Under trøffelfestivalen får hele området en lun og kompleks aroma fra de tusenvis av ferske trøflene som omsettes her. Hvis du vil smake det kulinariske underet, anbefaler vi at du kjøper en liten trøffel i en av bodene, etter å ha luktet deg fram til den beste. Deretter bestiller du speilegg og et glass god Barolo i kafeteriaen og får en proff til å børste ren trøffelen din og høvle den over speilegget. En enklere, dyrere og større smaksopplevelse skal du garantert lete lenge etter! Ønsker du å kjøpe trøffel for å ta med hjem, bør du ha med et lite lufttett glass med lokk fra Norge, fylt med riskorn. Risen vil binde fuktigheten og forhindrer mugg. Trøffelen du kjøper kan oppbevares kaldt i glasset inntil en uke, hvis den er helt uten skader og merker, passe fast og lukter godt. Risen du oppbevarer trøffelen i får en nydelig aroma, og kan kokes og spises. Alba sentrum er fullpakket av turister og trøffelkjøpere, og vi får tid til å rusle rundt på egen hånd, se på folkelivet og spise lunsj. Det er enkelt å finne gode og rimelige lunsjsteder, da byen er full av salgsboder med vin, øl, grillmat og annet snadder.
Etter lunsj fortsetter kjøreturen til Gallo, sørvest for Alba, for å se hva de gjør med druerestene som er igjen etter vinproduksjonen. Vi besøker Montanaro destilleriet hvor vi får en guidet omvisning som avsluttes med grappa-smaking. Etterpå returnerer vi til Barolo.
Om kvelden møtes vi for avskjedsmiddag på Ristorante La Torricella i Monforte, en kort kjøretur unna med buss. Denne gourmetrestauranten ligger oppe i åsen på en Agriturismo-gård, som også lager sin egen vin, Diego Pressenda. Vi returnerer til hotellet etter middag.
Inkluderte måltid: Frokost og middag