Skip to main content

Blomstercruise i Nederland

Den Helder
Afsluitdijk
Afsluitdijk
Zaanse Schans
Zaanse Schans
Blomsterauksjonen i Aalsmeer
Keukenhof
Keukenhof
Keukenhof
Airborne Museum Hartenstein
Nijmegen
Nijmegen
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Blomstermarkedet i Amsterdam
Amsterdam

Et blomstercruise på nederlandske elver og kanaler er en fin måte å ønske våren velkommen. Nederland er kanskje best kjent for tresko, tulipaner, vindmøller og ost, men landet har mye mer å by på. På denne tiden av året er de store tulipanåkrene et fargerikt skue det ikke finnes maken til. Sjarmerende Amsterdam, blomsterauksjonen i Aalsmeer og den verdensberømte blomsterparken Keukenhof er noe av det du kan se frem til på denne turen.
 

Høydepunkter

 • Fargerike tulipanåkre
 • Det store diket Afsluitdijk
 • Blomsterauksjonen i Aalsmeer
 • Verdensberømte Keukenhof
 • Airborne Museum til minne om slaget om Arnhem
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Amsterdam, ombordstigning i Zaandam

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss fra Schiphol flyplass til Zaandam hvor Leonora venter. Zaandam ligger litt nord for Amsterdam, ved elven Zaan – en bielv til Nordsjøkanalen. Kjøretiden fra flyplassen er cirka en halvtime. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen hvor skipets cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Zaandam over natten.

  Zaandam
 • Dag 2: Utflukt til Noord-Holland

  Etter frokost skal vi på en utflukt til den nordvestlige delen av Nederland, nærmere bestemt området rundt byen Den Helder i Noord-Holland. Mange av jordene i dette området er på denne tiden av året som et stort, fargerikt lappeteppe. Den sandrike jorden her er perfekt for dyrking av tulipanløk. Det er særlig i de lavtliggende, flate områdene vest og nordvest for Amsterdam hvor de store tulipanmarkene nå er i full blomst. Fra Den Helder fortsetter vi nordøstover til Afsluitdijk, et 32 kilometer langt og nitti meter bredt dike som ble bygget for snart hundre år siden. Bygging av Afsluitdijk resulterte i at den store bukten Zuiderzee ble adskilt fra Nordsjøen og to ferskvannssjøer, Markermeer og Ijsselmeer, ble dannet. Vi gjør et stopp ved Afsluitdjik og skuer utover det imponerende oppdemmingsprosjektet.

  Et besøk i Nederland er ikke komplett uten at vi ser vindmøller. Vi fortsetter derfor til friluftsmuseet Zaanse Schans. Her ser vi tradisjonelle vindmøller og historiske hus, og det blir mulighet for å kjøpe ost, treutskjæringer og andre nederlandske produkter. Retur til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen tar vi det med ro om bord, mens skipet seiler gjennom det flate nederlandske landskapet til Wijk bij Duurstede hvor vi blir liggende ved kai til neste dag. I kveld inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Afsluitdijk
 • Dag 3: Aalsmeer og Keukenhof

  I dag står vi opp ekstra tidlig for å dra på utflukt til blomsterauksjonen i Aalsmeer, nær Schiphol flyplass. Her får vi et innblikk i det yrende livet når flere millioner blomster daglig kjøpes og selges. Besøkende spaserer på gangveier flere meter over det travle lagergulvet, hvor små kjøretøy krysser frem og tilbake med stor fart. Blomstene blir øyeblikkelig distribuert og videresendt, vanligvis med fly, og om ettermiddagen er varehuset tomt og klar for ny forsyning som kommer i løpet av natten.

  Fra Aalsmeer går turen videre til blomsterparken Keukenhof – et av de største høydepunktene på turen. Keukenhof kalles Europas vakreste vårhage og er kun åpen fra slutten av mars til begynnelsen av mai. Parken dekker 335 mål og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi små dammer og ser kreativt anlagte blomstertepper med de vakreste tulipaner.

  Returnerer til skipet for en sen lunsj. Cruiset fortsetter om ettermiddagen og i løpet av kvelden kommer vi til Arnhem.

  Keukenhof
 • Dag 4: Tiel – utflukt til Airborne Museum Hartenstein

  Tiel kan daterers tilbake til år 855 og allerede på 900-tallet hadde byen utviklet seg til å bli et viktig handelssenter. Senere ble Tiel innlemmet i Hansaforbundet. Tiel ligger i regionen Betuwe, et område som er kjent for sin fruktproduksjon og gjerne kalles Nederlands frukthage. Den store syltetøyfabrikken ‘De Betuwe’ holdt i sin tid til i Tiel. Bedriftens symbol, en liten figur som ble kalt Flipje og var laget av ulike bær, har nå blitt byens maskot selv om syltetøyfabrikken ikke lenger eksisterer.

  Ikke så langt fra Tiel ligger Arnhem, best kjent som åstedet for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Den allierte offensiven begynte den 17. september 1944. Målet var å sikre seg kontroll over den viktige broen ved Arnhem. Polske og britiske fallskjermsoldater ble sluppet ned bak de fiendtlige linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken «A Bridge Too Far», og filmen med samme navn. I dag er broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter nå John Frost-broen, til minne om en av de britiske oberstløytnantene som deltok i slaget.

  Om morgenen blir vi med på en utflukt til Airborne Museum Hartenstein, cirka en halvtimes kjøretur fra Tiel. Airborne Museum Hartenstein ligger i tidligere Hotel Hartenstein, som mot slutten av krigen fungerte som hovedkvarter for den britiske 1st Airborne Division.

  Om ettermiddagen seiler vi til Nijmegen, en av Nederlands eldste byer. Her ligger vi i ro for natten. Det blir tid til en rusletur i land før middag for de som ønsker I kveld er det kapteinens festmiddag.

  Airborne Museum i Hartenstein
 • Dag 5: Amsterdam

  Grytidlig om morgenen setter vi kurs mot cruisets siste havn, Amsterdam, med ankomst midt på dagen. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, heter Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er med båt, og etter ankomst drar vi på kanalbåtcruise.

  Skipet ligger ved kai over natten, og de som ønsker kan også ta en kveldstur i land etter middag.

  Kanalbåtcruise i Amsterdam
 • Dag 6: Hjemreise

  Et flott elvecruise har kommet til veis ende, og etter frokost har tiden kommet for å si farvel til Leonora og besetningen. Buss til Schiphol flyplass og direktefly tilbake til Norge.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.

Alt dette er inkludert

 • Fly til-fra Amsterdam
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink  
 • Byvandringer og utflukter iht. program med Elite Travels reiseleder 
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakke
Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m.
 

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2024

09.04OsloBlomstercruise i Nederland med Leonora 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
5Fullt15 490,-Fullt
14.04StavangerBlomstercruise i Nederland med Leonora 4*+ - samarbeid med Stavanger Aftenblad
Reiseledere: Gerd Rossbach
5Fullt16 860,-Fullt

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo