Skip to main content

Romantiske Rhinen

Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
Amsterdam
Amsterdam
Köln
Köln
Köln
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Heidelberg
Gamlebyen i Heidelberg
Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg
Ribeauville langs Route de Vin i Alsace
Ribeauville


Bli med på et opplevelsesrikt cruise på Rhinen, fra Nederland til Tyskland og Frankrike. Et av høydepunktene er seilasen gjennom det idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små landsbyer. I tillegg får vi oppleve livlige Amsterdam, den imponerende Kölnerdomen, vinbyen Rüdesheim, den gamle universitetsbyen Heidelberg, sjarmerende Strasbourg og vinsmaking i Alsace. Vi seiler med det populære, førsteklasses skipet MS Leonora 4*+.
 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Köln med Kölnerdomen
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
 • Gamlebyen, La Petite France, i Strasbourg
 • Utflukt langs vinruten i Alsace
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam med KLM. Videre med buss til kaien hvor MS Leonora venter. Etter at vi har sjekker vi inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets danske cruisesjef. Han går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost blir vi med på en kanalbåttur gjennom den historiske bykjernen. Det blir også tid til å rusle litt rundt i sentrum på egen hånd.

  Vi returnerer til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens vi seiler på kanaler og elver gjennom det flate nederlandske landskapet mot Tyskland. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Kvelden avsluttes med musikk og dans i salongen.

  Amsterdam
 • Dag 3: Köln

  Skipet fortsetter sin ferd sørover og tidlig ettermiddag kommer vi til Köln, som ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden. I våre dager er Köln Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter lunsj tar vi en tur i land og blir med reiselederen på en spasertur gjennom Altstadt til byens berømte katedral. De som ønsker, kan ta en tur inn i katedralen. Eller kanskje det frister mer å besøke handlegater i sentrum, eller en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Köln
 • Dag 4: Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  Etter å har seilt hele natten har vi nå kommet til i Øvre mellomrhindalen. Dette naturskjønne området kalles gjerne Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.

  Etter lunsj legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Vi blir med reiselederen på en tur med taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal, som byr på fantastisk utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi gjennom den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du ta en pause og smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. De som ønsker kan besøke Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

  Rüdesheim
 • Dag 5: Mannheim – utflukt til Heidelberg

  Tidlig om morgenen seiler skipet videre og vi tilbringer en rolig morgen om bord. Ved lunsjtid kommer vi til Mannheim, som er utgangspunkt for en bussutflukt til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. På en høyde rett ovenfor byen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg foregår på egen hånd, eller du kan rusle sammen med reiselederen. Bussen setter oss av på Neckarmüntz Platz, nær den gamle bydelen, og herfra er det lett å orientere seg i den kompakte bykjernen. En tur opp til Heidelberg slott anbefales. Det går en kabelbane fra sentrum direkte opp til slottet. Skipet ligger ved kai i Mannheim til midnatt.

  Heidelberg
 • Dag 6: Strasbourg

  I løpet av natten og morgenen passerer vi to sluser før vi ved 14-tiden kommer til Strasbourg, cruisets siste havn. Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Om ettermiddagen skal vi på byrundtur i Strasbourg. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor rundturen fortsetter til fots og med båt på kanalene og de små elvene rundt Grand Île. Det blir tid til å spasere en tur på egen hånd også. Ta gjerne en pause på en av utendørskafeene på plassen foran den imponerende katedralen.

  Strasbourg
 • Dag 7: Strasbourg - utflukt langs vinruten i Alsace

  Etter frokost skal vi på utflukt med buss langs den kjente vinveien Route des Vins d’Alsace. Den 170 kilometer lange turistveien ble lansert i 1953 og er den eldste vinruten i Frankrike. Ruten snirkler seg gjennom bølgende daler langs foten av Vosges-fjellene, gjennom små vinproduserende landsbyer, kun adskilt av langstrakte vinmarker. Vi gjør et stopp i pittoreske Ribeauville, en av de eldste middelalderbyene i Alsace. Her besøker vi en vinforhandler og får smake på den lokale vinen.

  Retur til skipet for lunsj. Nyt den siste ettermiddagen om bord, eller ta en tur inn til sentrum av Strasbourg og utforsk byen videre i eget tempo. I kveld er det kapteinens festmiddag etterfulgt av underholdning i salongen.

  Ribeauville
 • Dag 8: Strasbourg – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med MS Leonora og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Basel. Kjøreturen er cirka 1,5 time. Fra Basel fly vi med KLM via Amsterdam tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Priser

Dekk Pris med A-kortet*  
Hoveddekk 17 490  
Midtdekk 18 890  
Øvre dekk 19 890  
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel) 22 690  
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 


Tillegg for enkeltlugar**: kr 5000
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Amsterdam/Basel–Oslo med KLM
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Velkomstdrink 
 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Tur med taubanen i Rüdesheim
 • Utflukt til Heidelberg
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Utflukt langs Route des Vins i Alsace, inkludert vinsmaking
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakke
Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2023

03.05OsloRomantiske Rhinen med Leonora 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
7Fullt17 990,-Fullt

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo