Skip to main content

Romantiske Rhinen

Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
Amsterdam
Rijksmuseet i Amsterdam
Nijmegen
Airborne Museum Hartenstein
Airborne Museum Hartenstein
Köln
Köln
Øvre mellomrhindalen
Rüdesheim
Utkikkspunktet Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffeeRüdesheimer kaffee
Heidelberg
Heidelberg
Keiserdomen, Speyer
La Petite France, Strasbourg
Notre Dame-katedralen, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Ribeauvillé ved Route des Vins d'Alsace
Ribeauvillé


Bli med på et opplevelsesrikt cruise på Rhinen, fra Nederland til Tyskland og Frankrike. Et av høydepunktene er seilasen gjennom det idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. Fra skipet har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små landsbyer. I tillegg får vi oppleve livlige Amsterdam, Airborne museum i Arnhem, den imponerende Kölnerdomen, vinbyen Rüdesheim, den gamle universitetsbyen Heidelberg, historiske Speyer, sjarmerende Strasbourg og vinsmaking i Alsace. Vi seiler med det populære skipet MS Leonora.

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Köln med Kölnerdomen
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
 • Keiserdomen i Speyer
 • Gamlebyen, La Petite France, i Strasbourg
 • Utflukt langs vinruten i Alsace
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam med KLM. Videre med buss til kaien hvor MS Leonora venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets cruisesjef som går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge er kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost blir vi med på en kanalbåttur gjennom den historiske bykjernen.

  Om ettermiddagen kan du ta det med ro om bord eller utforske Amsterdam videre på egen hånd. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Ved 22-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Kanalbåtcruise i Amsterdam
 • Dag 3: Nijmegen – utflukt til Airborne Museum Hartenstein

  Etter å ha seilt hele natten våkner vi opp i Nijmegen, en av Nederlands eldste byer. Sentrum av byen er godt bevart med hyggelige handlegater, et lite torg og den gotiske Sint-Stevens-kirken fra 1200-tallet. Ikke så langt fra Nijmegen ligger Arnhem, best kjent som åstedet for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Den allierte offensiven begynte den 17. september 1944. Målet var å sikre seg kontroll over den viktige broen ved Arnhem. Polske og britiske fallskjermsoldater ble sluppet ned bak de fiendtlige linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken «A Bridge Too Far», og filmen med samme navn. I dag er broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter nå John Frost-broen, til minne om en av de britiske oberstløytnantene som deltok i slaget.

  Om morgenen blir vi med på en utflukt til Airborne Museum Hartenstein, cirka en halvtimes kjøretur fra Nijmegen. Airborne Museum Hartenstein ligger i tidligere Hotel Hartenstein, som mot slutten av krigen fungerte som hovedkvarter for den britiske 1st Airborne Division.

  Etter lunsj fortsetter cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens skipet seiler gjennom det flate nederlandske landskapet mot Tyskland.

  Nijmegen
 • Dag 4: Köln

  Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden og er i dag Tysklands fjerde største med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter frokost tar vi en tur i land og blir med reiselederen på en spasertur gjennom Altstadt til byens berømte katedral. De som ønsker, kan ta en tur inn i katedralen.

  Om ettermiddagen kan du oppleve byen på egen hånd. Köln har et stort shoppingdistrikt med hyggelige gågater i sentrum. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Cruiset fortsetter om kvelden.

  Köln
 • Dag 5: Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  Etter at vi i morgentimene passerte Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen, har vi nå kommet til Øvre mellomrhindalen. Dette naturskjønne området kalles gjerne Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.

  Etter lunsj legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Vi blir med reiselederen på en tur med taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal, som byr på fantastisk utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi gjennom den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du ta en pause og smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til midnatt.

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 6: Mannheim og Speyer – utflukt til Heidelberg

  Like etter frokost gjør skipet et kort stopp i Mannheim, som er utgangspunkt for en bussutflukt til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. På en høyde rett ovenfor byen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg foregår på egen hånd, eller du kan rusle sammen med reiselederen. Bussen setter oss av på Neckarmüntz Platz, nær den gamle bydelen, og herfra er det lett å orientere seg i den kompakte bykjernen. En tur opp til Heidelberg slott anbefales. Det går en kabelbane fra sentrum direkte opp til slottet.

  I mellomtiden seiler skipet videre til Speyer, og vi kommer om bord igjen der tidsnok før lunsj. Speyer er en av Tysklands eldste byer og spilte en viktig rolle under reformasjonen på 1500-tallet. I 1529 møttes kirkens ledere på riksdagen i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – en av Europas betydeligste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Vi blir med reiselederen på en byvandring om ettermiddagen. Ved 21-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Heidelberg
 • Dag 7: Strasbourg

  I løpet av natten passerer vi to sluser før vi om morgenen kommer til Strasbourg, cruisets siste havn. Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.
  Om morgenen skal vi på byrundtur i Strasbourg. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor rundturen fortsetter til fots og med båt på kanalene og de små elvene rundt Grand Île. Det blir tid til å spasere en tur på egen hånd også. Ta gjerne en pause på en av utendørskafeene på plassen foran den imponerende katedralen. Retur til skipet for lunsj.

  Nyt den siste ettermiddagen om bord, eller ta en tur inn til sentrum av Strasbourg og utforsk byen i eget tempo. I kveld er det kapteinens festmiddag.

  Strasbourg
 • Dag 8: Utflukt langs vinruten i Alsace – hjemreise

  Etter frokost tar vi farvel med MS Leonora. På vei mot flyplassen kjører vi langs den kjente vinruten ‘Route des Vins d’Alsace’. Den 170 kilometer lange turistveien ble lansert i 1953 og er den eldste vinruten i Frankrike. Turistveien snirkler seg gjennom bølgende daler langs foten av Vosges-fjellene, gjennom små vinproduserende landsbyer, kun adskilt av langstrakte vinmarker. Det blir et stopp underveis i den pittoreske middelalderbyen Ribeauvillé. Her besøker vi en vinforhandler og får smake på den lokale vinen. Vi får også litt tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkludert).

  Fra Ribeauvillé fortsetter vi mot flyplassen i Basel, en kjøretur på cirka én time. Vi flyr med KLM via Amsterdam tilbake til Oslo.

  Ribeauvillé
 • Viktig informasjon

  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i sentrum. I tilfelle endring, vil skipet få tildelt en alternativ kaiplass så nær sentrum som mulig.
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Amsterdam/Basel–Oslo med KLM
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Velkomstdrink 
 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Airborne Museum i Arnhem
 • Tur med taubanen i Rüdesheim
 • Utflukt til Heidelberg
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Utflukt langs Route des Vins i Alsace, inkludert vinsmaking
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakke
Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2025

03.05OsloRomantiske Rhinen med Leonora 4*+7Mer enn 420 990,-Bestill

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo