Skip to main content

Grüne Woche med Norske Akevitters Venner

Bilde fra luften over Berlin og elven som renner igjennom byen. Berlin
Rote Rathaus
Brandenburger Tor i BerlinBrandenburger Tor
Mennesker skåler i øl på spisested i BerlinSosialt lag i Berlin
Utvalg av pølser i Berlin fra en grillPølser i Berlin
Sjarmerende gate i bydelen Nikolaiviertel i BerlinGate i Nikolaiviertel
Parlamentet i Berlin med utkikk fra elvenRiksdagen i Berlin
Hotellrom i Berlin med dobbeltseng og badPark Plaza
Hotellrom på Park Plaza med seng, sofa og pultPark Plaza

Bli med Norske Akevitters Venner til Berlin og Grüne Woche 26. - 30. januar 2023.

Øl- og akevittbok forfatter Espen Smith er reiseleder og tar deg med til historiske Berlin hvor du får oppleve Europas største mat- og landbruksmesse Internationale Grüne Woche. Messen har et stort fokus på mat, drikke og reiseliv. Her besøker vi den norske paviljongen med sitt brede utvalg av norske akevitter, håndverks-øl og lokal mat fra fjell og fjord. Det er også godt med tid til å utforske mer av den spennende hovedstadens mange attraksjoner og brede kulturtilbud.

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Berlin

  Du flyr direkte med Norwegian. Ved ankomst Berlin tar vi buss direkte til Hotel Park Plaza Berlin Kudamm, som ligger sentralt plassert rett ved hovedgaten Kurfürstendamm. Litt tid til egen disposisjon. Det blir en uformell øl-smaking og et velkomstkåseri fra reiseleder, Espen Smith, i hotellets bar på ettermiddagen. En fin mulighet til også å bli litt bedre kjent med alle i gruppen.

  Så skal vi ut på kneipevandring hvor vi får en smak av Berlin. Espen kjenner Berlin som sin egen bukselomme og tar oss med til unike serveringssteder, i fotsporene til legendariske Jan Otto Johansen. Den avdøde korrespondenten og livsnyteren har egne menyer oppkalt etter seg på flere av byens brune kneiper. Kvelden rundes av med 3-retters velkomstmiddag på restaurant Schildkröte med tysk mat, skummende seidler og høy stemning. To glass vin eller øl samt en schnaps inkludert. (M)

  Rød og grønn Berliner Weisse i 2 glassBerliner Weisse
 • Dag 2: Grüne Woche

  Etter frokost hentes vi av en buss som frakter oss ut til Messe Berlin, stedet hvor den årlige Grüne Woche arrangeres. Land fra alle deler av verden er representert, og fellesnevneren er lokale spesialiteter og produkter av edleste kvalitet. Hva med afrikansk grillpølse av kamel, eller australsk krokodilleburger? For ikke å glemme whisky fra India, vodka og belugiakaviar fra Ukraina og eksotisk krydder fra Nepal. I tillegg til å meske deg i smaksprøver fra de mange standene kan du kjøpe med deg deilige matvarer hjem.

  Vi går hver for oss frem til vi samles til felles akvevittlunsj i den norske paviljongen midt på dagen. Her får vi servert en norskpreget lunsj som ledsages av flere unike norske akevitter. Om ettermiddagen er det individuell avreise tilbake til hotellet, og resten av kvelden legges opp etter eget ønske. Reiselederen er behjelpelig med restaurant-tips. (F, L)

  Logo fra messen Grüne WocheLogo
 • Dag 3: Berlin

  Vi tar en rolig formiddag før vi begir oss avgårde på destilleribesøk. Buss frem og tilbake er inkludert. Espen tar oss med til destilleriet ”Mampe” hvor vi får en omvisning som kalles "Berling Schnaps Stories". Omvisningen tar 90 minutter og vil ha fokus på destilleriets historie og hvor stor betydning den har hatt i Berlin. Det vil bli servert seks smaksprøver av ulike brennevinssorter. Vi får også ti prosent rabatt på produkter som Mampe selger.

  Brennevinsprodusenten Mampe ble grunnlagt i 1831 da Carl Mampe senior skapte "Bitter Tropfen" som en medisin mot kolera. Fra 1890 til starten av 1980 var Mampe veldig kjent i hele Tyskland, støttet til og med Berlins fotball lag Hertha Berlin, og hadde mer enn 70 typer likører, brandy og andre brennevinsorter, tilgjengelig i 11.000 utsalgssteder. Destilleriet fikk en ny oppsving etter at nye eiere kom på banen i 2012.

  Kvelden til egen disposisjon. (F)

  Krydder og urter som brukes til å lage egen ginLag din egen gin i Berlin
 • Dag 4: Berlin

  Hele søndagen er din til å gjøre akkurat det du ønsker i en by som har uendelig mye å tilby. Sightseeing, museumsbesøk eller gatelangs i den staselige handlegaten Kurfürstendamm hvor du finner all verdens eksklusive butikker og varemerker. Vi anbefaler også en tur innom historiske KaDeWe, Kaufhaus des Westens, et varehus som rommer alt, inklusiv delikate restauranter og barer i toppetasjene.

  De som vil, kan ta turen tilbake til messehallen. Dette er Grüne Woches siste helg og utstillerne selger ut sitt sortiment, så her ligger alt til rette for mange gode kupp. På kvelden har vi en avskjedsmiddag for hele gruppen på Gasthaus Krombach, i kort avstand fra hotellet vårt. To drikke pluss en akevitt inkludert. (F, M)

  Gaten Kurfürstendamm med varehuset KaDeWeKurfüstendamm med KaDeWe
 • Dag 5: Berlin - Oslo

  Vi sjekker ut av hotellet kl 06:00. Vi blir hentet av buss som frakter oss tilbake til flyplassen. Hjemreise med Norwegian kl. 09.45. (F)

  (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)

Priser

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 10 990
Enkeltrom kr 12 190

Prisene er basert på valutakurser pr. april 2022.

Alt dette er inkludert

 • Direktefly Oslo–Berlin t/r med Norwegian. Fly fra andre byer på forespørsel
 • Flyskatter (kr 512 pr. april 22)
 • Fire netter på mellomklasses hotell med frokost
 • En lunsj med noe drikke
 • To middager med noe drikke
 • All transport nevnt i programmet
 • Ølsmaking/informasjonsmøte ved ankomst
 • Kneipevandring med smak av Berlin
 • Besøk ved "Mappe" destilleri
 • Inngangsbillett til Grüne Woche på fredag
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Espen Smith er Elite Travels faglige reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til lokalguider og bussjåfør
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hotell

Park Plaza Berlin Kudamm 3*

Det karakteristiske mellomklassehotellet Park Plaza Berlin Kudamm ligger ved siden av Kurfürstendamm i Charlottenburg, i nærheten av Kaiser Wilhelm Memorial Church, KaDeWe og messeområdet hvor Grüne Woche gjennomføres. 

Les mer om hotellet her.

Reiseleder

Reiseleder er forfatter og kåsør Espen Smith. Han har i mange år vært en av landets fremste ølpersonligheter, og har skrevet flere bøker. Smith har utviklet øl- og akevittglass i samarbeid med Hadeland glassverk, har jobbet med import av drikkevarer, og vært konsulent for flere av landets ledende skjenkestuer. Han har utallige øl- og matreiser bak seg, også som reiseleder. Han er stadig profilert i media som talsmann for god mat og drikke, reiser og unike opplevelser. Smith er med andre ord en mann med enorm fagkunnskap, mange historier og uslåelig entusiasme, og vil bidra til at denne turen blir en spesiell opplevelse for den øl-, akevitt- og matinteresserte.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo