Skip to main content

Grüne Woche med Espen Smith

Bilde fra luften over Berlin og elven som renner igjennom byen. Berlin
Rote Rathaus
En død og en grønn Berliner Weisse på ety bord på en cafeBerliner Weisse
Brandenburger Tor i BerlinBrandenburger Tor
Mennesker skåler i øl på spisested i BerlinSosialt lag i Berlin
Utvalg av pølser i Berlin fra en grillPølser i Berlin
Sjarmerende gate i bydelen Nikolaiviertel i BerlinGate i Nikolaiviertel
Radisson Red resepsjon
Radisson Red lobby
Radisson Red uteområde
Radisson Red rom

Øl- og akevittbok forfatter Espen Smith er reiseleder og tar deg med til historiske Berlin hvor du får oppleve Europas største mat- og landbruksmesse Internationale Grüne Woche. Messen har et stort fokus på mat, drikke og reiseliv. Her besøker vi den norske paviljongen med sitt brede utvalg av norske akevitter, håndverks-øl og lokal mat fra fjell og fjord. Det er også godt med tid til å utforske mer av den spennende hovedstadens mange attraksjoner og brede kulturtilbud.

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 23. januar: Oslo – Berlin

  Du flyr direkte med Norwegian. Ved ankomst Berlin møter du reiseleder Espen Smith og sammen tar vi buss direkte til Radisson Red Berlin Kudamm. Hotellet ligger sentralt plassert rett ved hovedgaten Kurfürstendamm. Litt tid til egen disposisjon. Det blir en uformell øl-smaking og et velkomstkåseri fra reiseleder i hotellets bar på ettermiddagen. En fin mulighet til også å bli bedre kjent med alle i gruppen.

  Kvelden rundes av med 3-retters velkomstmiddag på restaurant Gasthaus Krombach med tysk mat, skummende seidler og høy stemning. To drikke inkludert. (M)

  Hotellbar på Radisson Red i BerlinLobby bar Radisson Red
 • Dag 2, fredag 24. januar: Grüne Woche

  Etter frokost hentes vi av en buss som frakter oss ut til Messe Berlin, stedet hvor den årlige Grüne Woche arrangeres. Land fra alle deler av verden er representert, og fellesnevneren er lokale spesialiteter og produkter av edleste kvalitet. Hva med afrikansk grillpølse av kamel, eller australsk krokodilleburger? For ikke å glemme whisky fra India, vodka og belugiakaviar fra Ukraina og eksotisk krydder fra Nepal. I tillegg til å meske deg i smaksprøver fra de mange standene kan du kjøpe med deg deilige matvarer hjem.

  Vi går hver for oss frem til vi samles til felles akvevittlunsj i den norske paviljongen midt på dagen. Her får vi servert en norskpreget lunsj som ledsages av flere unike norske akevitter. Om ettermiddagen er det individuell avreise tilbake til hotellet, og resten av kvelden legges opp etter eget ønske. Reiselederen er behjelpelig med restaurant-tips. (F, L)

  Masse mennesker på Grüne Woche i BerlinGrüne Woche
 • Dag 3, lørdag 25. januar: Berlin

  Vi tar en rolig morgen før vi begir oss avgårde på destilleribesøk i Berlin. Espen tar oss med til destilleriet «Mampe» hvor vi får en innføring i produksjon av forskjellige brennevin. Vi «krydrer» vår egen gin, og får med oss en egen flaske (100 ml) hjem.

  Brennevinsprodusenten Mampe ble grunnlagt i 1831 da Carl Mampe senior skapte "Bitter Tropfen" som en medisin mot kolera. Fra 1890 til starten av 1980 var Mampe veldig kjent i hele Tyskland, støttet til og med Berlins fotball lag Hertha Berlin, og hadde mer enn 70 typer likører, brandy og andre brennevinsorter, tilgjengelig i 11.000 utsalgssteder. Destilleriet fikk en opptur igjen etter at nye eiere kom på banen i 2012.

  Etter distelleribesøket har vi felles lunsj på populære Braugasthaus Dolden Mädel. Her blir vi servert en 2-retter med drikke inkludert.

  Kvelden til egen disposisjon. (F, L)

  Krydder og urter som brukes til å lage egen ginLag din egen gin i Berlin
 • Dag 4, søndag 26. januar: Berlin

  Hele søndagen er din til å gjøre akkurat det du ønsker i en by som har uendelig mye å tilby. Sightseeing, museumsbesøk eller gatelangs i den staselige handlegaten Kurfürstendamm hvor du finner all verdens eksklusive butikker og varemerker. Vi anbefaler også en tur innom historiske KaDeWe, Kaufhaus des Westens, et varehus som rommer alt, inklusiv delikate restauranter og barer i toppetasjene.

  De som vil, kan ta turen tilbake til messehallen. Dette er Grüne Woches siste helg og utstillerne selger ut sitt sortiment, så her ligger alt til rette for mange gode kupp.

  Vi sjekker ut av hotellet senest kl 11.00. Bagasje kan settes på hotellet. Reiseleder vil arrangere lunsj på egen regning for de som ønsker dette. Vi blir hentet av buss som frakter oss tilbake til flyplassen kl 17.00. Hjemreise med Norwegian kl. 20.15. (F)

  (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)

  Gaten Kurfürstendamm med varehuset KaDeWeKurfüstendamm med KaDeWe

Priser

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 12 490
Enkeltrom kr 14 190

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2024.

Alt dette er inkludert

 • Direktefly Oslo–Berlin t/r med Norwegian. Fly fra andre byer på forespørsel
 • Flyskatter (kr 576 pr. juni 24)
 • Tre netter på mellomklasses hotell med frokost
 • To lunsjer med noe drikke
 • En middag med noe drikke
 • All transport nevnt i programmet
 • Ølsmaking/informasjonsmøte ved ankomst
 • Omvisning og smaking på distelleriet "Mampe"
 • Inngangsbillett til Grüne Woche på fredag
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Espen Smith er Elite Travels faglige reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer utover de som er nevnt over
 • Tips til lokalguider og bussjåfør
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hotell

Radisson Red Berlin Kudamm 3+*

Det nylig renoverte Radisson Red Kudamm ligger ved siden av Kurfürstendamm i Charlottenburg, i nærheten av Kaiser Wilhelm Memorial Church, KaDeWe og messeområdet hvor Grüne Woche gjennomføres. 

Les mer om hotellet her.

Reiseleder

Reiseleder er forfatter og kåsør Espen Smith. Han har i mange år vært en av landets fremste ølpersonligheter, og har skrevet flere bøker. Smith har utviklet øl- og akevittglass i samarbeid med Hadeland glassverk, har jobbet med import av drikkevarer, og vært konsulent for flere av landets ledende skjenkestuer. Han har utallige øl- og matreiser bak seg, også som reiseleder. Han er stadig profilert i media som talsmann for god mat og drikke, reiser og unike opplevelser. Smith er med andre ord en mann med enorm fagkunnskap, mange historier og uslåelig entusiasme, og vil bidra til at denne turen blir en spesiell opplevelse for den øl-, akevitt- og matinteresserte.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Januar 2025

23.01OsloGrüne Woche med Norsk Akevitters Venner
Reiseledere: Espen Smith
3Mer enn 412 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo