Skip to main content

Grüne Woche med Norske Akevitters Venner

Bilde fra luften over Berlin og elven som renner igjennom byen. Berlin
Brauhaus in Spandau
Rote Rathaus
Brandenburger Tor i BerlinBrandenburger Tor
Mennesker skåler i øl på spisested i BerlinSosialt lag i Berlin
Utvalg av pølser i Berlin fra en grillPølser i Berlin
Sjarmerende gate i bydelen Nikolaiviertel i BerlinGate i Nikolaiviertel
Parlamentet i Berlin med utkikk fra elvenRiksdagen i Berlin
Hotellrom i Berlin med dobbeltseng og badPark Plaza
Hotellrom på Park Plaza med seng, sofa og pultPark Plaza

Bli med Norske Akevitters Venner til Berlin og Grüne Woche 25. - 29. januar 2024.

Øl- og akevittbok forfatter Espen Smith er reiseleder og tar deg med til historiske Berlin hvor du får oppleve Europas største mat- og landbruksmesse Internationale Grüne Woche. Messen har et stort fokus på mat, drikke og reiseliv. Her besøker vi den norske paviljongen med sitt brede utvalg av norske akevitter, håndverks-øl og lokal mat fra fjell og fjord. Det er også godt med tid til å utforske mer av den spennende hovedstadens mange attraksjoner og brede kulturtilbud.

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Berlin

  Du flyr direkte med Norwegian. Ved ankomst Berlin møter du reiseleder Espen Smith og sammen tar vi buss direkte til Hotel Park Plaza Berlin Kudamm. Hotellet ligger sentralt plassert rett ved hovedgaten Kurfürstendamm. Litt tid til egen disposisjon. Det blir en uformell øl-smaking og et velkomstkåseri fra reiseleder i hotellets bar på ettermiddagen. En fin mulighet til også å bli bedre kjent med alle i gruppen.

  Kvelden rundes av med 3-retters velkomstmiddag på restaurant Schildkröte med tysk mat, skummende seidler og høy stemning. To glass vin eller øl samt en schnaps inkludert. (M)

  Rød og grønn Berliner Weisse i 2 glassBerliner Weisse
 • Dag 2: Grüne Woche

  Etter frokost hentes vi av en buss som frakter oss ut til Messe Berlin, stedet hvor den årlige Grüne Woche arrangeres. Land fra alle deler av verden er representert, og fellesnevneren er lokale spesialiteter og produkter av edleste kvalitet. Hva med afrikansk grillpølse av kamel, eller australsk krokodilleburger? For ikke å glemme whisky fra India, vodka og belugiakaviar fra Ukraina og eksotisk krydder fra Nepal. I tillegg til å meske deg i smaksprøver fra de mange standene kan du kjøpe med deg deilige matvarer hjem.

  Vi går hver for oss frem til vi samles til felles akvevittlunsj i den norske paviljongen midt på dagen. Her får vi servert en norskpreget lunsj som ledsages av flere unike norske akevitter. Om ettermiddagen er det individuell avreise tilbake til hotellet, og resten av kvelden legges opp etter eget ønske. Reiselederen er behjelpelig med restaurant-tips. (F, L)

  Logo fra messen Grüne WocheLogo
 • Dag 3: Berlin

  Vi tar en rolig morgen før vi begir oss avgårde på bryggeribesøk i Spandau, helt vest i Berlin. Denne bydelen var en selvstendig by frem til 1920, før den ble den innlemmet i Berlin i den store forvaltningsreformen. Hensikten med reformen var at Berlin skulle bli en selvstendig delstat (herav uttrykket Stor-Berlin). Berlin ble etter denne etableringen et kulturelt sentrum av Europa gjennom 1920-tallet. Buss frem og tilbake er inkludert.

  Espen tar oss med til bryggeriet ”Brauhaus in Spandau” hvor vi får en omvisning og lunsj. Omvisningen tar 45 minutter. Det vil bli servert smaksprøver av bryggeriets ulike ølsorter (og selvfølgelig en kringle). ”Brauhaus in Spandau” åpnet sine dører i 1994, men historiene bak ølen som serveres går så langt tilbake som middelalderen. Husets mest populære øl er "Spandauer Havelbräu". Den lette humletonen og friskheten gjør ølet populært blant alle besøkende.

  Kvelden til egen disposisjon. (F, L)

  Brauhaus in Spandau
 • Dag 4: Berlin

  De som vil, kan ta turen tilbake til messehallen. Dette er Grüne Woches siste helg og utstillerne selger ut sitt sortiment, så her ligger alt til rette for mange gode kupp.

  På ettermiddagen skal vi ut på kneipevandring hvor vi får en smak av Berlin. Espen kjenner Berlin som sin egen bukselomme og tar oss med til unike serveringssteder, i fotsporene til legendariske Jan Otto Johansen. Den avdøde korrespondenten og livsnyteren har egne menyer oppkalt etter seg på flere av byens brune kneiper.

  På kvelden blir det avskjedsmiddag for hele gruppen, i kort avstand fra hotellet vårt. To glass vin eller øl inkludert. (F, M)

  Gaten Kurfürstendamm med varehuset KaDeWeKurfüstendamm med KaDeWe
 • Dag 5: Berlin - Oslo

  Hele mandagen er din til å gjøre akkurat det du ønsker i en by som har uendelig mye å tilby. Sightseeing, museumsbesøk eller gatelangs i den staselige handlegaten Kurfürstendamm hvor du finner all verdens eksklusive butikker og varemerker. Vi anbefaler også en tur innom historiske KaDeWe, Kaufhaus des Westens, et varehus som rommer alt, inklusiv delikate restauranter og barer i toppetasjene.

  Vi sjekker ut av hotellet senest kl 11.00. Bagasje kan settes på hotellet. Reiseleder vil arrangere lunsj for de som ønsker dette (ikke inkludert). Vi blir hentet av buss som frakter oss tilbake til flyplassen kl 17.00. Hjemreise med Norwegian kl. 20.15. (F)

  (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)

Priser

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 12 890
Enkeltrom kr 14 690

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2023.

Alt dette er inkludert

 • Direktefly Oslo–Berlin t/r med Norwegian. Fly fra andre byer på forespørsel
 • Flyskatter (kr 560 pr. juni 23)
 • Fire netter på mellomklasses hotell med frokost
 • To lunsjer med noe drikke
 • To middager med noe drikke
 • All transport nevnt i programmet
 • Ølsmaking/informasjonsmøte ved ankomst
 • Kneipevandring med smak av Berlin
 • Omvisning og ølsmaking på bryggeriet "Brauhaus in Spandau"
 • Inngangsbillett til Grüne Woche på fredag
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Espen Smith er Elite Travels faglige reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer utover de som er nevnt over
 • Tips til lokalguider og bussjåfør
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hotell

Park Plaza Berlin Kudamm 3*

Det karakteristiske mellomklassehotellet Park Plaza Berlin Kudamm ligger ved siden av Kurfürstendamm i Charlottenburg, i nærheten av Kaiser Wilhelm Memorial Church, KaDeWe og messeområdet hvor Grüne Woche gjennomføres. 

Les mer om hotellet her.

Reiseleder

Reiseleder er forfatter og kåsør Espen Smith. Han har i mange år vært en av landets fremste ølpersonligheter, og har skrevet flere bøker. Smith har utviklet øl- og akevittglass i samarbeid med Hadeland glassverk, har jobbet med import av drikkevarer, og vært konsulent for flere av landets ledende skjenkestuer. Han har utallige øl- og matreiser bak seg, også som reiseleder. Han er stadig profilert i media som talsmann for god mat og drikke, reiser og unike opplevelser. Smith er med andre ord en mann med enorm fagkunnskap, mange historier og uslåelig entusiasme, og vil bidra til at denne turen blir en spesiell opplevelse for den øl-, akevitt- og matinteresserte.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Januar 2024

25.01OsloGrüne Woche med Norske Akevitters Venner
Reiseledere: Espen Smith
4Mer enn 412 890,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo