Skip to main content

Kortcruise på Rhinen

Gamlebyen i Mainz
Römerberg, Frankfurt
Wasserturm, Mannheim
Heidelberg
Heidelberg
Keiserdomen, Speyer
Utsikt over Speyer fra Keiserdomen
Den gamle byporten i Speyer
Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Notre Dame-katedralen, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Strasbourg
Mainz
St. Martin-katedralen i Mainz
MS Viva Tiara
MS Viva Tiara
MS Viva Tiara
MS Viva Tiara


Selv på et kort cruise kan du oppleve mye. Reisen starter og ender i storbyen Frankfurt, som ligger ved Main – en av de viktigste sideelvene til Rhinen. Derfra seiler vi på Rhinen til Mannheim, Speyer, Strasbourg og Mainz. Bli med på en utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg, se den mektige keiserdomen i Speyer, la deg sjarmere av gamlebyen i Strasbourg og gå i fotsporene til Gutenberg i Mainz. Mens vi seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på det elegante, førsteklasses skipet, Viva Tiara, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

 

Høydepunkter

 • Mannheim med mulighet for utflukt til Heidelberg
 • Keiserdomen i Speyer
 • Sjarmerende Strasbourg
 • Gamlebyen i Mainz
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt.
  Videre med buss til sentrum av byen, hvor Viva Tiara, venter. Frankfurt am Main er Tysklands finansielle hovedstad og sete for Den europeiske sentralbank, Deutsche Bundesbank samt flere store, internasjonale banker. Bybildet domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel («bankkvartalet»), som på folkemunne kalles for Mainhatten fordi området minner om skyskraperne i New York. Den historisk bykjerne (Altstadt) ble kraftig bombet under andre verdenskrig, men er møysommelig gjenoppbygd. Den gamle markedsplassen (Römerberg) er omkranset av bindingsverkshus og det vakre rådhuset (der Römer) fra 1405. Et par kvartaler unna ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

  Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Frankfurt
 • Dag 2: Mannheim og Speyer

  Når vi våkner har skipet lagt til kai i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en av Tysklands største innenlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland, og den vakre Luisenparken. Mannheim er også en populær by for shopping. I hovedgaten, Planken, finner man både varemagasiner, eksklusive designerutsalg og kjedebutikker. Etter frokost kan du rusle en tur i gamlebyen på egen hånd eller sammen med reiselederen.

  Fra Mannheim tilbys det en utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg, som ligger ved Neckar en halvtimes kjøretur fra skipet. Utflukten inkluderer en byvandring i den godt bevarte gamlebyen, samt en tur med kabelbanen opp til Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Slottsområdet består av flere ruiner og bygninger i ulik arkitektonisk stil, samt en vakker park. I slottskjelleren kan man se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Retur til skipet for lunsj.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Knappe tre timer senere kommer vi til Speyer, en av Tysklands eldste byer som spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolsk og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – en av Europas betydeligste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere er gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Er du teknisk interessert bør du ikke gå glipp av det imponerende transportmuseet, Technik Museum Speyer. Originale fly, tog og biler er en del av utstillingen, deriblant en U9 ubåt og en Lufthansa Boeing 747 som man kan gå inn i.
  Skipet seiler videre om kvelden.

  Mannheim slott
 • Dag 3: Strasbourg (Kehl)

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Ta en tur inn i kirken for å se det imponerende, 18 meter høye astronomiske uret, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Skipet ligger ved kai hele dagen i den lille byen, Kehl, på den tyske siden av Rhinen. Strasbourg og Kehl er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til gamlebyen i Strasbourg. Det blir god tid til å utforske Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. La deg friste av franske delikatesser og ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

  Om kvelden begynner ferden tilbake nordover på Rhinen.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Mainz

  Vi nyter en rolig morgen om bord, før vi ankommer Mainz ved ti-tiden. Mainz er hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz, og ligger på vestbredden av Rhinen ved samløpet med Main – derav byens navn. Byen er sentrum for områdets omfattende vinhandel. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Bytårnet Eisenturm fra middelalderen ble restaurert på 1960-tallet, og huser i dag ulike kunstneriske aktiviteter og foreninger. Tilbring ettermiddagen med å utforske gamlebyen med den historiske plassen Kirschgarten og den lange gå- og handlegaten Augustinerstrasse. Langs Rhinen er det anlagt en fin elvepromenade.

  Mens vi hygger vi oss med nok en utsøkt middag om bord, legger skipet ut på siste etappe av cruiset som går på Main.

  St. Martin-katedralen, Mainz
 • Dag 5: Frankfurt - Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo om formiddagen.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Pris

Dekk 19.-23. april 27. april-1. mai 19.-23. oktober
Hoveddekk (Emerald Deck) 10 880 11 480 10 880
Midtdekk (Ruby Deck) 12 280 12 880 12 280
Øvre dekk (Diamond Deck) 12 780 13 380 12 780
Juniorsuite, midtdekk 13 280 13 880 13 280
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar    
Enkeltlugar*, hoveddekk 12 780 13 380 12 780
Enkeltlugar**, midtdekk 14 480 15 080 14 480
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar    

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene kommer nærmere avreise.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2023

19.04OsloKortcruise på Rhinen med Viva Tiara 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
4410 880,-Bestill
27.04OsloKortcruise på Rhinen med Viva Tiara 4*+
Reiseledere: Torild Karlsen
4Fullt11 480,-Fullt

Oktober 2023

19.10OsloKortcruise på Rhinen med Viva Tiara 4*+
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
4Mer enn 411 480,-Bestill

Skip

MS Viva Tiara
MS Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro,...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo