Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen med VIVA One

Julemarkedet ved Kölnerdomen
Julemarkedet i Düsseldorf
Glühwein i Koblenz
Julemarkedet i Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen og Koblenz Christmas Garden
Koblenz Christmas Garden
Koblenz Christmas Garden
Beethoven i Bonn
Weihnachtsmarkt am Dom i Köln
Weihnachtsmarkt am Dom i Köln
Weihnachtsmarkt am Dom i Köln
Heinzels Wintermärchen i Köln
Heinzels Wintermärchen i Köln
Heinzels Wintermärchen i Köln
Markt der Engel i Köln
Düsseldorf


Bli med på et førjulcruise på Rhinen med det elegante femstjerners skipet VIVA One. Vi får oppleve de store julemarkedene i Düsseldorf og Köln. I tillegg blir det besøke i Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen, og Bonn – Beethovens fødeby. De vakkert pyntede byene, de tradisjonelle tyske julemarkedene og de mange duftene og smakene av jul vil garantert sette deg i rette stemning i førjulstiden.

ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Julemarkedet i gamlebyen i Düsseldorf
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Julemarkedet i Bonn
 • Kölnerdomen og de store julemarkedene i Köln
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Düsseldorf, som er nest største by i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Düsseldorf ligger vakkert til ved Rhinen og er sentrum for den tyske moteindustrien, men også kjent som en stor messeby.

  Vi sjekker inn på VIVA One og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag blir vi invitert på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai sentralt i byen, så ta gjerne en spasertur i Altstadt (gamlebyen) før eller etter middag for å få en første smakebit på ekte tysk førjulsstemning. Det store julemarkedet, som egentlig består av fem ulike markeder, strekker seg gjennom gågatene og plassene i den gamle bykjernen.

  Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen.

  Julemarked med juletre i Düsseldorf. En statue av en mann på hest.Julemarkedet i Düsseldorf
 • Dag 2: Koblenz

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Sett deg i salongen med en god bok, eller kle godt på deg og ta en tur på toppdekket for å beundre utsikten mot land og livet på elven. Rhinen er en travel vannvei, med både cruiseskip, lektere som frakter varer og små ferger som går i skytteltrafikk mellom byer på hver sin side av elven.

  Etter lunsj kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygd og sentrum består i dag av en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. På den andre siden av Rhinen, troner den imponerende Ehrenbreitstein-festningen på en bakketopp med utsikt over elven og byen. Ehrenbreitstein er et av de største festningsverkene i Europa.

  Vi får god tid til å besøke det tradisjonsrike julemarkedet i Koblenz, som ligger spredt utover flere små torg i den gamle bykjernen. Populære ting å kjøpe på julemarkedene er julepynt, julekrybber, nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), brente mandler og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (lebkuchen). Glühwein hører med på et julemarked, og den lages gjerne i flere varianter med lokalprodusert vin – både rød og hvit. Eierpunsch (varm eggepunsj) er også populært. I tillegg kan du la deg lokke av nygrillet bratwurst, reibekuchen (frityrstekt rösti med eplemos) og flammkuche (pizza med hvit saus). Det er bare å følge duftene til nærmeste matbod.

  Har du lyst til å oppleve noe annet enn et julemarked, anbefaler vi et besøk til Koblenz Christmas Garden i Ehrenbreitstein-festningen. I førjulstiden er hele uteområdet til festningen forvandlet til en glitrende, magisk julehage med fantastiske lys- og lydinstallasjoner. Det går en taubane tvers over Rhinen og opp til festningen. Man kan kjøpe en kombibillett som inkluderer både taubanen tur-retur og inngangsbillett til julehagen.

  Cruiset fortsetter ved 23-tiden.

  Møtepunktet der Mosel og Rhinen møtes. Flere elvecruisebåter ligger ved kai på kveldstid. Koblenz, der Mosel og Rhinen møtes
 • Dag 3: Bonn og Köln

  I dag våker vi opp i Bonn, Beethovens fødeby og den tidligere hovedstaden i Vest-Tyskland. Gamlebyen i Bonn er vakker og velholdt. Her kan man besøke Beethovens barndomshjem, som nå er museum. Andre severdigheter i gamlebyen omfatter den store romanske domkirken, Bonner Münster, det vakre rådhuset fra 1700-tallet og kurfyrstens slott, som nå huser byens universitet. Julemarkedet i Bonn ligger på Münsterplatz og i gågatene i gamlebyen. Etter frokost kan du dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Retur til skipet for lunsj.

  Mens vi spiser seiler skipet videre, og bare noen timer senere ankommer vi Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Köln ble grunnlagt av romerne for over to tusen år siden, og har siden den gang utviklet seg til å bli et viktig handelssentrum. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Köln har hele syv julemarkeder. Det mest kjent, Weihnachtsmarkt am Dom, ligger på plassen ved siden av Kölnerdomen med den majestetiske katedralen som bakteppe. Midt på plassen er det et stort juletre med lyslenker som strekker seg som en stjerne fra treet og over markedsbodene. Rett ved ligger et annet julemarked, det litt mer rustikke Heinzels Wintermärchen, med rundt 140 julepyntede markedsboder og en kunstisbane. Midt i byens shoppingområde, på den store plassen Neumarkt, finner du Markt der Engel (Englemarkedet). Her er det hengt opp flere hundre lysende stjerner i trærne rundt plassen, som gir følelsen av at man spaserer under en vakker stjernehimmel. Kjøp en glühwein du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod på de ulike markedene og tar innover deg den magiske stemningen. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølhallene i Altstadt, hvor du kan smake på Kölsch, det lokale ølet.

  Ved 23-tiden legger VIVA One ut på siste etappe av cruiset.

  Heinzels Wintermärchen, Köln
 • Dag 4: Düsseldorf – Oslo

  I løpet av natten har vi kommet tilbake til Düsseldorf. Etter frokost sjekker vi ut av skipet, og tar farvel med besetningen. Vi har hele formiddagen til fri disposisjon før vi må dra til flyplassen. Ta en ny tur til julemarkedet i gamlebyen, eller kanskje en rusletur langs Düsseldorfs fornemme handlegate, Königsallee frister? Köningsallee, som bare kalles Kö på folkemunne, er kjent for sine luksuriøse butikker. Düsseldorf har i tillegg et hyggelig shoppingdistrikt med gågater, varemagasin og mange forretninger. Kort sagt – det er mange muligheter til å få unna litt juleshopping.

  Om ettermiddagen kjører vi til flyplassen og flyr direkte tilbake til Oslo.

  En promenade langs Rhinen i Düsseldorf. I bakgrunnen ses det berømte tårnet. Elvepromenaden i Düsseldorf
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva One er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har ett langt smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 17 m². I tillegg er det seks juniorsuitene på Ruby og Diamond dekk (18 m²) med fransk balkong, og fire suiter (25 m²) på Diamond dekk med balkong med bord og stoler.

 • Hoveddekk (Emerald Deck)
 • Midtdekk (Ruby Deck) / Øvre dekk (Diamond Deck)
 • Juniorsuite
 • Suite med balkong, øvre dekk

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Tre netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer og tips (les mere om VIVA All-Inclusive under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (kan kun kjøpes om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2024

03.12OsloJulemarkedscruise på Rhinen med VIVA One 5*
Reiseledere: Einar W. Zakariassen
3Mer enn 49 990,-Bestill
09.12OsloJulemarkedscruise på Rhinen med VIVA One 5*
Reiseledere: Einar W. Zakariassen
3Mer enn 49 990,-Bestill

Skip

MS Viva One
Viva One er et nytt, elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære. All-Inclusive konseptet om bord bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene inkluderer restaurant, b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo