Skip to main content

Førjulstur til Krakow

Julemarked på torget i Gamlebyen
Gamlebyen
Mariakirken
PURO Hotell
PURO Hotell
Krakow
Bydelen Nowa Huta
Mariakirken og torget i Gamlebyen
Julemarked
Julemarked
Julemarked
Julemarked
Jul i Krakow
Saltminen Wieliczka
Saltminen Wieliczka
Torget i Gamlebyen

Krakow er berømt for sine uvurderlige historiske monumenter innen kultur og kunst. Byen slapp nesten uskadd gjennom verdenskrigene og kan vise fram et utall av historiske severdigheter og kunstverk. Fra vårt sentrale hotell skal vi utforske Polens tidligere hovedstad og det den har å by på, både i og utenfor bykjernen. I den UNESCO-vernede gamlebyen finner du byens største julemarked, foran den storslagne Mariakirken. Julesangene, de glitrende lysene, duften av ristede mandler og julepynten vil garantert sette deg i julestemning. Vi skal også bli bedre kjent med det polske kjøkken, besøke den berømte saltgruven og høre om den fascinerende arbeiderbydelen Nowa Huta. Har du vært i Krakow tidligere, er dette en fin anledning til å oppleve byen i førjulstiden, og hvis du aldri har vært her, er det på tide med en tur. Krakow er vakker året rundt!

Høydepunkter

 • Julemarkedet i Krakow
 • Den UNESCO-vernede Gamlebyen
 • Vakre Mariakirken
 • Arbeiderbydelen Nowa Huta
 • Saltgruven i Wieliczka
 • Det tidligere jødekvarteret Kazimierz
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, søndag 26. november: Oslo - Krakow

  Du møter Elite Travels reiseleder og resten av gruppen på Oslo Lufthavn om morgenen. Flyavgang klokken 08.10 med Norwegians direktefly. Ved ankomst Krakow møter vi bussen som tar oss med til hotellet vårt i gamlebyen, hvor vi spiser en lett lunsj og setter fra oss bagasjen.

  Klokken 13 møter vi vår lokalguide som tar oss med på en byvandring i den vakre gamlebyen, Stare Miasto. Krakows historiske bysenter ble oppført på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1978. Midt i Gamlebyen ligger det største middelalderske torget i Europa, Rynek Główny, som er fylt med vakre bygninger, kirker og monumenter, samt en rekke museer. En av de mest imponerende bygningene på torget er Sukiennice, eller ‘Kleshallen’. Denne gamle markedshallen ble bygget i renessansen og var en gang et viktig senter for internasjonal handel. I dag er Sukiennice fortsatt et handelssenter, hvor du kan finne suvenirer, restauranter og boder. I øverste etasje ligger det et museum som viser polske malerier og skulpturer fra 1800-tallet.

  På torget ligger også Mariakirken, en vakker barokk kirke som ble bygget på 1300-tallet. Et av kirkens kjennetegn er kirketårnene, med sin usymmetriske høyde og utsmykninger. Vi besøker kirken og ser det imponerende interiøret, med malerier, skulpturer, forgylte dekorasjoner og det særlig kjente alteret i tre. Videre på vår vandring gjennom Gamlebyen besøker vi det imponerende Kongelige Slott, Wawel. Dette historiske slottskomplekset ligger på en høyde ved elven Wisła, med vakker utsikt over byen og elven. Slottet var sete for polske konger og presidenter, og har en rik samling av kunst, våpen og skatter. Det er et nasjonalt symbol for Polen og et UNESCO-verdensarvsted. Som en del av slottskomplekset finner vi også Wawel-katedralen, en katolsk katedral som fungerte som kroningssted for polske monarker.

  Tilbake på hotellet om ettermiddagen får vi våre rom og kan slappe av. Kvelden og middag i dag er på egen hånd, det er mange muligheter i området.

  Inkluderte måltider: Lunsj

  Det Kongelige Slott, Wawel
 • Dag 2, mandag 27. November: Krakow

  Etter en god frokost møter vi lokalguiden på hotellet og drar med buss til Nowa Huta Communist District. Nowa Huta er en bydel i Krakow som ble bygget som en sosialistisk modellby i årene etter andre verdenskrig. Den har en spesiell arkitektur som er inspirert av sosialistisk realisme. Byen var ment å være et forbilde for en planlagt by som skulle fremme makten til proletariatets diktatur og fungere som sosialistisk propaganda. I hjertet av Nowa Huta, som betyr «nytt stålverk» på polsk, var det en stor stålfabrikk oppkalt etter Lenin. Stålfabrikken ble senere et senter for motstand mot det kommunistiske regimet i Polen. Mange av bydelens innbyggere deltok i protester og streiker, og støttet Solidaritetsbevegelsen, ledet av Lech Walesa. Vi får høre historien om alt som skjedde.

  Etter besøket drar vi tilbake til hotellet, etterfulgt av et besøk på det store julemarkedet. Julemarked er en fantastisk juletradisjon, og polske julemarked er blant de beste i Europa. Her kan du handle julegaver, smake på tradisjonell polsk mat og drikke, eller bare nyte den vakre belysningen og musikken. I bodene finner du et stort utvalg av juledekorasjoner, gammeldagse håndlagde suvenirer som håndmalte fargerike glasskuler, lokal keramikk, broderte duker, treskulpturer, glassmalerier, lys og leketøy. Gå heller ikke glipp av muligheten til å smake på tradisjonsrik polsk mat: Fylte melboller (dumplings), stekt oscypek-ost, kål med kjøtt og sopp (bigos) og pølser! Vi kan finne sesongbetonte søtsaker, fra flerfargede sukkertøy til krydrede nøtter. Du vil også finne den fristende, spiselige suveniren pepperkake, ofte hjerteformet og tradisjonelt dekorert med farget melisglasur.

  Om kvelden blir det felles middag på en hyggelig restaurant i Gamlebyen.

  Inkluderte måltider: Frokost, middag

  Julemarked i Gamlebyen
 • Dag 3, tirsdag 28.November: Krakow

  I dag skal vi besøke den berømte saltminen Wieliczka, som er en av verdens eldste og mest kjente saltgruver. Saltgruven ble oppført som en av de aller første stedene på UNESCOs verdensarvliste i 1978. Den nevnes ofte som et av verdens uskrevne underverker. Turen gjennom minen tar cirka 2 timer og er 3.5 kilometer lang. Underveis ser vi fantastiske saler, kapeller, altere og skulpturer – alt uthogd i salt. Hovedattraksjonen er muligens den utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell», verdens største underjordiske helligdom, med plass til 500 personer. I gruven finnes også en rekke innsjøer, og verdens dypest plasserte kurbad.

  Etter besøket i gruven kjører vi til bydelen Kazimierz, som i sin tid var den største jødiske bosettelsen i Europa. I dag er det et sted hvor man holder mange kulturarrangementer – konserter, utstillinger og festivaler for den jødiske kultur. Bydelen er kjent for sine mange spesielle kafeer og restauranter som serverer jødisk mat. Vi spiser lunsj på en hyggelig kafé her som serverer jødiske retter.

  Etter lunsj besøker vi Oskar Schindlers Fabrikk. Oskar Schindlers fabrikk er et museum som forteller historien om den tyske forretningsmannen som reddet over 1100 jøder fra nazistenes utryddelse under andre verdenskrig. Oscar Schindler ble kjent for sin innsats gjennom den prisvinnende filmen Schindlers Liste fra 1993. Vi vandrer videre gjennom bydelen og besøker en synagoge.

  Middag i kveld på egen hånd.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Saltminen Wieliczka
 • Dag 4, onsdag 29. november: Krakow

  Dagen i dag er din til å gjøre det du ønsker. Det blir mulighet for å bli med på en utflukt (ikke inkludert) til Auschwitz-Birkenau, som var en av de mest beryktede konsentrasjonsleirene fra andre verdenskrig. Stedet er i dag bevart som et minnesmerke og museum. På omvisningen får man høre om grusomhetene som fant sted, men også om livet i Polen under krigen.

  Alternativt kan du besøke en av de mange museene som finnes i byen. Polsk Flymuseum er et av de beste i verden med over 200 fly, mens Czartoryski Museum huser noen av de fineste europeiske kunstsamlingene i Polen. Her finnes bilder av Leonardo da Vinci, Rembrandt og andre berømte kunstnere. I tillegg er det blant annet skulpturer, porselen, billedvev og militærgjenstander fordelt i 26 utstillingshaller. Kanskje vil du utforske julemarkedet og de hyggelige gatene videre, eller prøve lokal mat i markedshallen på torget, som obwarzanek – polens versjon av en gigantisk myk pretzel eller bagel.

  Om kvelden møtes vi til hyggelig avskjedsmiddag på en lokal restaurant. Da kan vi utveksle erfaringer om hva vi har gjort.

  Inkluderte måltider: Frokost, middag

  Torget i Gamlebyen
 • Dag 5, torsdag 30. november: Krakow - Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører til flyplassen for vårt direktefly tilbake til Oslo. Vi lander på Oslo Lufthavn i tre-tiden - antageligvis med god julestemning og noen julegaver i kofferten.

  Inkluderte måltider: Frokost

Priser

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 9 490 pr. pers.
Enkeltrom kr 11 290 pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. august 2023.


Alt dette er inkludert

 • Direktefly Oslo – Krakow t/r med Norwegian
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fire netter på 4* Hotel Puro Krakow med frokost
 • To middager på lokale restauranter
 • To lunsjer
 • Besøk i Wawel slott inkl. entré til Royal Apartments
 • Entré til Mariakirken
 • Entré og omvisning i saltgruven i Wieliczka
 • Besøk i synagoge
 • Entré og omvisning i Schindlers Fabrikk
 • Busstransport ifølge program
 • Lokale guider, både norsk- og engelsktalende
 • Dyktig norsk reiseleder fra Elite Travel

       

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til sjåfør og lokalguide
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hotell

Hotell

PURO Hotel Krakow Stare Miasto 4*

Puro hotell Krakow er et moderne førsteklasseshotell med fint interiør, og med perfekt beliggenhet kun en kilometer fra det vakre markedstorget. Rommene er designet i en moderne, minimalistisk stil, med lyse farger, trepaneler og store vinduer. Det er smart-TV, gratis wifi og safe i rommene. Badegulv med varme. Hyggelige salonger, bistro og bar. Rett i nærheter ligger også det populære shoppingsenteret Galeria Krakowska.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

November 2023

26.11OsloFørjulstur til Krakow
Reiseledere: Sigmund Jaang
4Mer enn 49 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo