Skip to main content

Elvecruise på Seinen fra Paris til Normandie

Viva Gloria, Les Andelys
La Défense, Paris
Château Gaillard, Les Andelys
Katedralen i Rouen
Rouen
Rouen
Rådhuset i Le Havre
Saint-Joseph-kirken, Le Havre
Saint-Joseph-kirken, Le Havre
Alabastkysten
Honfleur
Det gamle møllehuset i Vernon
Monets hage i Giverny
Monets hage i Giverny
Vannlijehagen til Monet
Vannliljehagen til Monet
Paris
Triumfbuen, Paris
Place de la Concorde, Paris
Sacré-Cœur-kirken, Paris


På dette cruiset vil du raskt innse at Seinen har mye mer å by på enn bare «Byen med de tusen lys». Fra Paris bukter Seinen seg gjennom et malerisk landskap i Normandie og helt ut til Den engelske kanal. Opplev historiske Rouen, havnebyen Le Havre og Monets vakre hage i Giverny. Cruiset starter og ender i Paris, og det blir god tid til å utforske kjærlighetens by. I 2024 er det åtti år siden D-dagen og 150 år siden den impresjonistiske kunstretningen ble dannet. To viktige hendelser som garantert vil sette sitt preg på både Paris og Normandie.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Les Andelys og festingen Château Gaillard
 • Den historiske gamlebyen i Rouen
 • Le Havre med sin UNESCO-vernede etterkrigsarkitektur
 • Claude Monets hage i Giverny
 • Paris – lysets og kjærlighetens by
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Paris

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Paris. Videre med buss til sentrum, hvor vårt førsteklasses skip, Viva Gloria, venter. Etter at vi har sjekket inn, finner vi oss til rette i lugaren. Før middag blir vi ønsket velkommen av cruisedirektøren i salongen, som også presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Ved 17-tiden kaster skipet loss og cruiset på Seinen begynner. Ikke så lenge etter avgang passerer vi den nye «triumfbuen» L’Arche de la Défense, i det moderne forretningsstrøket La Défense. Buen er i virkeligheten et 120 meter høyt kontorbygg, formet som en åpen kube.

  Viva Gloria, Paris
 • Dag 2: Les Andelys og Rouen

  Om morgenen ankommer vi Les Andelys, en liten by med rundt åtte tusen innbyggere som ligger strategisk til mellom Paris og Rouen der elven gjør en krapp sving. På en høyde, nitti meter over byen, troner ruinene av festningen Château Gaillard, bygget av Richard Løvehjerte på slutten av 1100-tallet. Festningen skulle beskytte Normandie og Rouen mot fransk invasjon. Richard Løvehjerte arvet hertugdømmet Normandie fra sin far, Henrik II av England, da han overtok den engelske tronen i 1189, og på den tiden var han mektigere enn den franske kongen.

  Etter frokost tilbys det en byrundtur* med lokalguide i Les Andelys, inkludert en tur opp til Château Gaillard.

  Ved lunsjtid fortsetter cruiset og i løpet av kvelden kommer vi til Rouen, hvor vi blir liggende i ro til neste dag.

  Les Andelys
 • Dag 3: Rouen

  Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie, er administrativt hovedsete for både regionen Normandie og departementet Seine-Maritime. Dette er en by rik på historie og kultur. I middelalderen var Rouen en av de største og rikeste i Europa, og den har spilt en viktig rolle i både engelsk og fransk historie. Den eldste delen av bykjernen, med sin godt bevarte trehusbebyggelse, smale brosteinsgater og mange kirker, står på UNESCOs verdensarvliste. I denne delen av byen finner man også klokkeporten, Gros-Horloge, og den gamle markedsplassen hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet i 1431. Ved siden av markedsplassen ligger den moderne Jeanne d’Arc-kirken fra 1979, bygget for å hedre hennes minne. Byen har også en stor gotisk katedral, som var et av Monets favorittmotiver da han i en periode bodde i byen.

  Vi har morgenen og formiddagen til å bli bedre kjent med Rouen. De som ønsker, kan bli med på en byvandring* i Rouen. Ved 14-tiden seiler skipet videre og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord.

  Rouen
 • Dag 4: Le Havre

  I løpet av natten ankommer vi Le Havre. Nøyaktig tidspunkt for ankomst er avhengig av tidevannet, som ved munningen av Seinen kan variere med hele åtte meter. Le Havre ligger ved Den engelske kanal, har mer enn 170 000 innbyggere og er Frankrikes nest største havneby. Den gangen reisen mellom Europa og Amerika gikk sjøveien, var Le Havre hjemhavnen til de elegante, franske, transatlantiske skipene SS Normandie og ikke minst SS France (som senere ble SS Norway). I september 1944 ble Le Havre utsatt for massive bombeangrep fra de allierte, og tilnærmet hele sentrum av byen ble lagt i ruiner. Etter krigen fikk den modernistiske arkitekten Auguste Perret jobben med å gjenoppbygge byen. Han utarbeidet en helhetlig plan som tok hensyn til byens historie, samt brukte nye ideer innen byplanlegging og byggeteknikk. To bygninger verdt å se, er det nye rådhuset med Europas største Rådhusplass og Saint-Joseph-kirken, byens landemerke. Kirken har et hundre meter høyt tårn, som rager over byens øvrige bebyggelse. Den gjenoppbygde delen av sentrum ble i 2005 oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  I dag tilbys det en halvdagsutflukt* som inkluderer en byrundtur i Le Havre og et besøk til den lille feriebyen Étretat ved Côte d’Albâtre (Alabastkysten) like øst for Le Havre. Alabastkysten har tatt navnet fra de høye, hvite kalkklippene langs kysten. Landskapet her var et av favorittmotivene til impresjonistene, og de bratte klippene er foreviget i malerier av både Claude Monet, Camille Pissarro og Pierre-Auguste Renoir.

  Skipet ligger ved kai i Le Havre over natten.

  Le Havre
 • Dag 5: Le Havre

  I dag kan du bli med på en utflukt* til den pittoreske lille byen Honfleur, som ligger på den andre siden av munningen av Seinen. Honfleur sies å være impresjonismens fødested og kalles gjerne «Cité des Peintres» (malerbyen). De godt bevarte bindingsverkshusene og smale gatene nær den gamle havnen, Vieux Bassin, bærer vitnesbyrd om en spennende historie. På slutten av 1800-tallet var byen oppholdssted for noen av verdens mest berømte kunstnere, og både Eugène Boudin og Claude Monet satt i sin tid nede ved den gamle havnen og malte.

  Om kvelden begynner vi på ferden tilbake oppover Seinen. Ved munningen til Seinen seiler vi under den over to kilometer lange Normandiebroen, en av verdens lengste skråstagbroer. De to brotårnene til Normandiebroen er hele 215 meter høye.

  Honfleur
 • Dag 6: Vernon

  Skipet seiler videre og ved lunsjtid kommer vi til Vernon, en liten by som er utgangspunkt for en utflukt* til Claude Monets hus i nærliggende Giverny. Monet bodde i Giverny i 43 år, fra 1883 til hans død i 1826, 86 år gammel. Her delte han sin tid mellom hagearbeid og maling. Den nøye planlagte hagen er fremdeles som et levende maleri med skiftende farger gjennom sesongen. De siste årene han levde var vannlilje-maleriene hans største lidenskap. Det blir en omvisning i både huset, med Monets private samling av japanske trykk, Clos Normand (den frodige hagen foran hovedhuset) og Le jardin d’eau (Vannhagen) med den berømte vannliljedammen. Blomsterprakten i Clos Normand varierer mellom årstidene, men er uansett et imponerende skue. I Le jardin d’Eau reflekteres piletrærne i vannet hvor vannliljene blomstrer.

  I løpet av kvelden legger Viva Gloria ut på siste etappe av cruiset.

  Monets hage i Giverny
 • Dag 7: Paris

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Paris hvor vi blir liggende i ro til i morgen. Paris er kjent over hele verden som kjærlighetens og lysets by, og når du besøker den franske hovedstaden vil du garantert la deg fascinere av den vakre arkitekturen, de fantastiske severdighetene og den sofistikerte atmosfæren. Ta en rusletur langs elven eller på paradegaten Champs Élysées. Bli med på en rundtur med de flate turistbåtene, Bateaux Mouches, som smyger seg under alle broene fra Notre Dame i øst til Eiffeltårnet i vest. Opplev verdensberømte kunstverk og malerier i Louvre eller Musée d’Orsay, impresjonistenes museum. Tar du turen opp til Sacré-Cœur-kirken på Montmartre, belønnes du med panoramautsikt over byen. Og for ikke å glemme – et besøk i Eiffeltårnet er et must når man er i Paris.

  Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Paris og du kan enten utforske byen i ditt eget tempo eller bli med på en byrundtur* med lokalguide.

  I kveld hygger vi oss med avskjedsmiddag om bord. De som ønsker, kan ta en kveldstur i land.

  Alexandre III-broen, Paris
 • Dag 8: Paris - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Paris flyr vi direkte tilbake til Oslo om formiddagen.

 • Viktig informasjon

  Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes om bord.
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Gloria er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 14 m². I tillegg er det to juniorsuiter (17 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Midtdekk/Øvredekk
 • Midtdekk/Øvredekk
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Paris t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mer info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter ( mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet kan bestilles om bord. Mer informasjon om utfluktene som tilbys sendes sammen med reisedokumentene cirka to uker før avreise.

 • Dag 2: Les Andelys - City Tour with Château Gaillard, ca. 3 timer, 34 euro
 • Dag 3: Rouen – back to the Middle Ages with Chocolate and cheese tasting, 2 timer, 29 euro
 • Dag 4: Le Havre & Étretat, 4 timer, 63 euro
 • Dag 5: Honfleur – artistic centre and sea, 4 timer, 63 euro
 • Dag 6: Givery Gardens & Monet House, 4 timer, 78 euro
 • Dag 7: Paris – city of love, art & culture, 4 timer, 56 euro


Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2024

09.05OsloElvecruise på Seinen fra Paris til Normandie med Viva Gloria 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Kari Waag Wold
7Mer enn 422 690,-Bestill

September 2024

12.09OsloElvecruise på Seinen fra Paris til Normandie med Viva Gloria 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Kirsti Asskildt
7Mer enn 422 890,-Bestill

Skip

MS Viva Gloria
Viva Gloria er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2023. Innredningen er elegant med detaljer i mørkt tre og messing. Nyt måltidene i hovedrestauranten på midtdekk, eller bistroen Vino Vin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo