Skip to main content

Elvecruise på Seinen fra Paris til Normandie

Viva Gloria, Les Andelys
La Défense, Paris
Château Gaillard, Les Andelys
Katedralen i Rouen
Rouen
Rouen
Rådhuset i Le Havre
Saint-Joseph-kirken, Le Havre
Saint-Joseph-kirken, Le Havre
Alabastkysten
Honfleur
Det gamle møllehuset i Vernon
Monets hage i Giverny
Monets hage i Giverny
Vannlijehagen til Monet
Vannliljehagen til Monet
Paris
Triumfbuen, Paris
Place de la Concorde, Paris
Sacré-Cœur-kirken, Paris


På dette cruiset vil du raskt innse at Seinen har mye mer å by på enn bare Paris. Fra sitt utspring renner Seinen gjennom den franske hovedstaden, før den bukter seg gjennom et malerisk landskap i Normandie og helt ut til Den engelske kanal. Cruiset starter og ender i Paris, og det blir god tid til å utforske kjærlighetens by. I tillegg kan du oppleve historiske Rouen, havnebyen Le Havre og Monets vakre hage i Giverny. I 2024 er det åtti år siden D-dagen og 150 år siden den impresjonistiske kunstretningen ble dannet. To viktige hendelser som vil sette sitt preg på både Paris og Normandie.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Les Andelys og Château Gaillard
 • Den historiske gamlebyen i Rouen
 • Le Havre med sin UNESCO-vernede etterkrigsarkitektur
 • Claude Monets hage i Giverny
 • Paris – lysets og kjærlighetens by
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Paris

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Paris. Videre med buss til sentrum, der vårt førsteklasses skip, Viva Gloria, venter. Vi sjekker inn og finner vi oss til rette i lugaren. Før middag samles vi i salongen hvor cruisedirektøren ønsker oss velkommen om bord og presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Ved 17-tiden kaster skipet loss og cruiset på Seinen begynner. På vei ut av Paris passerer vi det moderne forretningsstrøket La Défense med den nye triumfbuen, L’Arche de la Défense. Buen er et 120 meter høyt kontorbygg, formet som en åpen kube.

  Viva Gloria, Paris
 • Dag 2: Les Andelys og Rouen

  Om morgenen ankommer vi Les Andelys, en liten by med bare rundt åtte tusen innbyggere. På en liten høyde ved elven troner ruinene av festningen Château Gaillard. Les Andelys ligger strategisk til mellom Paris og Rouen, og festningen ble bygget på slutten av 1100-tallet av Richard 1. Løvehjerte, for å beskytte Rouen mot fransk invasjon. Richard Løvehjerte arvet hertugdømmet Normandie fra sin far, Henrik II, da han overtok den engelske tronen i 1189.

  Ved lunsjtid fortsetter cruiset og utpå kvelden kommer vi til Rouen, hvor skipet ligger i ro til neste dag.

  Les Andelys
 • Dag 3: Rouen

  Rouen er den historiske hovedstaden i Normandie, men i våre dager administrativt hovedsete for både regionen Normandie og departementet Seine-Maritime. Dette er en by rik på historie og kultur. I middelalderen var Rouen en av de største byene i Europa, og har spilt en viktig rolle i både engelsk og fransk historie. Den eldste delen av bykjernen, med sin godt bevarte trehusbebyggelse, smale brosteinsgater og mange kirker, står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man se klokkeporten, Gros-Horloge, og torget hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet i 1431. Ved torget ble det i 1979 oppført en moderne kirke for å hedre hennes minne. Rouen har også en imponerende gotisk katedral. Fasaden til katedralen var et av favorittmotivene til Claude Monet da han i en periode bodde i byen.

  Vi har formiddagen til å utforske sjarmerende Rouen. Ved 14-tiden seiler skipet videre og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord.

  Rouen
 • Dag 4: Le Havre

  I løpet av natten ankommer vi Le Havre. Nøyaktig tidspunkt for ankomst er avhengig av tidevannet, som ved munningen av Seinen kan variere med hele åtte meter. Le Havre ligger ved Den engelske kanal, og er Frankrikes nest største havneby med mer enn 170 000 innbyggere. I forrige århundre, da reisen mellom Europa og Amerika gikk sjøveien, var Le Havre hjemhavnen til de elegante franske, transatlantiske skipene, blant annet SS Normandie og ikke minst SS France (som senere ble døpt om til SS Norway). I september 1944, mot slutten av andre verdenskrig, ble Le Havre utsatt for massive bombeangrep fra de allierte, med det resultat at nesten hele sentrum ble lagt i ruiner. Etter krigen fikk den modernistiske arkitekten Auguste Perret jobben med å gjenoppbygge byen. Han utarbeidet en helhetlig plan som tok hensyn til byens historie, samt brukte nye ideer innen byplanlegging og byggeteknikk. Perrets gjenoppbygde sentrum ble i 2005 oppført på UNESCOs verdensarvliste. To særegne bygninger det er verdt å se er det nye rådhuset, med Europas største rådhusplass, og Saint-Joseph-kirken, med sitt hundre meter høyt kirketårn som rager over byens øvrige bebyggelse.

  Vi får god tid til å bli bedre kjent med Le Havre og nærliggende severdigheter. Skipet ligger ved kai i Le Havre over natten.

  Le Havre
 • Dag 5: Le Havre

  Øst for Le Havre strekker Côte d’Albâtre (Alabastkysten) seg. Kyststrekningen har tatt navnet fra de høye, hvite kalkklippene man finner her. Dette landskapet var et av favorittmotivene til impresjonistene, og de bratte klippene er foreviget i malerier av både Claude Monet, Camille Pissarro og Pierre-Auguste Renoir. Vest for Le Havre, på den andre siden av Seinen, ligger Honfleur, en pittoreske liten by med en godt bevart historiske bykjerne. Honfleur sies å være impresjonismens fødested og kalles gjerne «Cité des Peintres» (malerbyen). Bindingsverkshusene og de smale gatene nær den gamle havnen, Vieux Bassin, bærer vitnesbyrd om en spennende historie. På slutten av 1800-tallet var Honfleur oppholdssted for noen av verdens mest berømte kunstnere, og både Eugène Boudin og Claude Monet satt i sin tid nede ved den gamle havnen og malte. Både Alabastkysten og Honfleur er steder man kan besøke mens skipet ligger i Le Havre.

  Om kvelden begynner vi på ferden tilbake oppover Seinen. Ved munningen til elven seiler vi under den over to kilometer lange Normandiebroen, en av verdens lengste skråstagbroer. De to brotårnene er hele 215 meter høye.

  Honfleur
 • Dag 6: Vernon

  Etter å ha seilt hele natten og morgenen kommer vi ved lunsjtid til Vernon, en liten by som er utgangspunkt for de som ønsker å besøke Claude Monets hus i Giverny. Monet bodde i Giverny i 43 år, fra 1883 til han døde i 1826, 86 år gammel. Her delte han sin tid mellom hagearbeid og maling. Den nøye planlagte hagen foran hovedhuset, er med sin imponerende blomsterprakt fremdeles som et levende maleri med skiftende farger gjennom sesongen. De siste årene Monet levde var maleriene fra vannliljedammen hans største lidenskap.

  I løpet av kvelden legger Viva Gloria ut på siste etappe av cruiset.

  Monets hage i Giverny
 • Dag 7: Paris

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Paris – kjent over hele verden som kjærlighetens og lysets by. Uansett om du har besøkt den franske hovedstaden før eller ikke, vil du bli fascinert over den vakre arkitekturen, alle severdighetene og den sofistikerte atmosfæren. Ta en rusletur langs elven eller paradegaten Champs Élysées. Opplev verdensberømte kunstverk og malerier i Louvre eller Musée d’Orsay – impresjonistenes museum. Tar du turen opp til Sacré-Cœur-kirken på Montmartre, belønnes du med panoramautsikt over byen. Og, ikke for å glemme, et besøk til toppen av Eiffeltårnet er noe alle burde gjøre minst én gang i livet.

  Vi har hele dagen til å oppleve Paris. I kveld hygger vi oss med avskjedsmiddag om bord. De som ønsker, kan ta en kveldstur i land.

  Alexandre III-broen, Paris
 • Dag 8: Paris - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Paris flyr vi direkte tilbake til Oslo.

  Paris - Oslo
 • Utflukter

  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av fire utflukter. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Du finner mer informasjon om utfluktene under ‘Prisinfo’.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Gloria er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 14 m². I tillegg er det to juniorsuiter (17 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Midtdekk/Øvredekk
 • Midtdekk/Øvredekk
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Paris t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (mere info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av totalt fire utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
3 Rouen Byvandring 2 timer
4 Le Havre Le Havre & Étretat 4 timer
5 Le Havre Utflukt til Honfleur 4 timer
6 Vernon Utflukt til Monets hus og hage 4 timer


Utfluktspakken koster kr 2750 pr. person. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2024

09.05OsloElvecruise på Seinen fra Paris til Normandie med Viva Gloria 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Snorre Sandemose
7Fullt22 690,-Fullt

September 2024

12.09OsloElvecruise på Seinen fra Paris til Normandie med Viva Gloria 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
7Fullt21 990,-Fullt

Skip

MS Viva Gloria
Viva Gloria er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2023. Innredningen er elegant med detaljer i mørkt tre og messing. Nyt måltidene i hovedrestauranten på midtdekk, eller bistroen Vino Vin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo