Skip to main content

Vin og historiske byer i Bordeaux

St Emilion
Médoc
Fiskehytter ved La Gironde
Citadellet i Blaye
Libourne
Saint-Émilion
Saint-Émilion
Bordeaux
Bordeaux
Place de la Bourse, Bordeaux
Bordeaux
Bordeaux
Cité du Vin, Bordeaux


Bli med på et elvecruise gjennom et av verdens mest berømte vinområder. Cruiset starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle-Aquitaine og største by i vindistriktet Bordeaux. Herfra seiler vi på elvene Garonne og Dordogne, samt det store estuaret La Gironde. Underveis er det mulighet til å bli med på interessante utflukter, blant annet langs vinruten i Médoc og til middelalderbyen Saint-Émilion. Mens vi seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på det førsteklasses skipet MS Cyrano de Bergerac, hvor alle drikkevarer er inkludert. Vår reiseleder på turen er vinekspert og vil blant annet arrangere vinsmaking i løpet av cruiset.
 

Høydepunkter

 • Gamlebyen i Bordeaux, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Citadellet i Blaye
 • Vindistriktet Médoc, kjent for sine Grand Cru-viner
 • Middelalderbyen Saint Émilion
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Bordeaux

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen og sammen flyr vi til Bordeaux. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med bussen til kaien hvor MS Cyrano de Bergerac venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

  Bordeaux by
 • Dag 2: Cussad-Fort-Médoc

  Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne. Like nord for Bordeaux by møtes elvene Garonne og Dordogne. Sammen danner de estuaret La Gironde, en langstrakt elvemunning som ender opp i Biscayabukten. Ved lunsjtid legger vi til kai nær Cussac-Fort-Médoc, en liten by med rundt to tusen innbyggere som ligger på vestbredden av La Gironde. Vindistriktet Médoc ligger på en halvøy, klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima som er perfekt for dyrking av vindruer. Her produseres flere av verdens mest berømte rødviner. Cussac-Fort-Médoc er utgangspunkt for en utflukt* med buss gjennom vindistriktet. Turen går langs turistveien Route des Châteaux (slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis for vinsmaking. Retur til skipet for middag.

  Chateau Pichon Longueville Baron, Médoc
 • Dag 3: Blaye

  Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. Vi krysser La Gironde for å komme til Blaye, som ligger på østsiden av estuaret. Blaye er kjent for sitt imponerende citadell, anlagt av den franske markien og militæringeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget for å beskytte Bordeaux mot invasjon via sjøveien. Fra Blaye tilbys det en utflukt* med buss langs turistveien La Corniche Fleurie, som strekker seg langs kysten, fra Blaye til Bourg. Fra bussen er det utsikt til kalksteinsklipper og gamle, tradisjonelle fiskerhus på stylter. I Bourg blir det et stopp og tid til å besøke det lokale markedet. Tilbake i Blaye avsluttes utflukten med at vi får smaksprøver på byens søte spesialitet, Pralines de Blaye (brente mandler), og omvisning i det store citadellet, som også omfatter et kloster og flere soldatkaserner.

  Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler nedover La Gironde mot munningen. Fra soldekket har vi utsikt over det store estuaret, som er over sytti kilometer langt og fra tre til ni kilometer bredt. Før vi kommer ut i Biscayabukten snur skipet og seiler tilbake mot Blaye. Vi hygger oss med middag om bord, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Citadellet i Blaye
 • Dag 4: Libourne, utflukt til Saint-Èmilion

  Fra La Gironde fortsetter cruiset på Dordogne til Libourne, en by rik på historie og full av særegenhet der den ligger ved samløpet mellom Dordogne og den lille sideelven Isle. Fra Libourne er det utflukt* til den UNESCO-vernede middelalderbyen Saint-Émilion. Vindruedyrking i Saint-Émilion har røtter tilbake til romertiden, og mye av den lokale vinen lagres fremdeles i kalksteinsgrottene under byen som ble hugd ut av romerne for nesten to tusen år siden. Utflukten starter med en byvandring i Saint-Émilion, inkludert besøk i den monolittiske kirke, hugget ut av kalkstein og den største av sitt slag i Europa. Deretter blir det besøk på en familiedrevet vingård hvor eieren forteller litt om produksjonen, før han inviterer til vinsmaking.

  I kveld er det kapteinens festaften om bord.

  St Emilion
 • Dag 5: Bordeaux

  Cruiset er snart slutt, og vi tar det med ro om bord mens skipet seiler på Dordogne og deretter Garonne. Vi er tilbake i Bordeaux ved lunsjtid.

  Om ettermiddagen tilbys en byvandring* gjennom Chartrons-distriktet i Bordeaux, kjent for den vakre St. Louis-kirken og sine livlige gater med mange restauranter og utendørskafeer. Dette er et populært område for antikvitetsbutikker, men har gjennom tidene også vært stedet hvor vinhandlerne holdt til. Utflukten inkluderer et besøk på Musée du Vin et du Négoce (Vin- og handelsmuseet) hvor vi får lære mer om historien til Bordeaux’ klassiske nektar og får en smaksprøve på den lokale vinen.

  Blir du ikke med på utflukten, anbefales i stedet et besøk til den historiske bykjernen som står på UNESCOs verdensarvliste og imponerer med sine vakre, velholdte bygninger og elegante kvartaler, eller La Cité du Vin – et opplevelsessenter hvor man får en innføring i vinens verden.

  Den siste natten ligger skipet ved kai i Bordeaux, og de som ønsker kan ta seg en kveldstur i land.

  Place de la Bourse, Bordeaux
 • Dag 6: Bordeaux - Oslo

  Vi nyter en god frokost om bord før vi tar farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Cyrano de Bergerac er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. enten en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har stort panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på hoveddekk har to runde vinduer som ikke kan åpnes. Vinduet på øvre dekk er større enn vinduet på midtdekk. Lugarene er mellom 9 og 13 m².

 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Midtdekk
 • Midtdekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk

Priser

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2022. 

* På avgangen 18. september får Aftenposten-abonnenter 500 kroner i rabatt pr. person.


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Bordeaux t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke, kr 2200 pr. person (mer info under) 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utfluktspakke
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Pakken består av fire utflukter. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord (med forbehold om ledig plass), men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende lokalguider.

Dag Utflukt Pris om bord
2 Vinruten i Médoc 79 euro
3 La Corniche Fleurie og citadellet i Blaye 56 euro
4 Utflukt til Sant-Èmilion 79 euro
5 Byrundtur i Bordeaux 56 euro

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2023

18.09OsloVin og historiske byer i Bordeaux - i samarbeid med Aftenposten
Reiseledere: Annika Groven
5Mer enn 418 490,-Bestill

Skip

MS Cyrano de Bergerac
Om bord på MS Cyrano de Bergerac er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med solstoler. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer,...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo