Skip to main content

Fortryllende Dourodalen

Dourodalen
Porto
Pinhão
Pinhão
Jernbanestasjonen i Pinhão
Castelo Rodrigo
Castelo Rodrigo
Salamanca
Plaza Mayor, Salamanca
Dourodalen
Dourodalen
Porto
Porto
Porto
Katedralen i Porto
Porto
Porto


Douro-cruiset starter og ender i den UNESCO-vernede byen Porto. Fra Porto seiler vi gjennom den frodige Dourodalen og passerer Europas største sluse på vei mot grensen til Spania. Fra skipet har vi utsikt til et malerisk landskap med terrasserte vinmarker og små byer. Det blir mulighet for vinsmaking på en vingård og utflukt til den spanske middelalderbyen Salamanca, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et cruise hvor du kan oppleve mye, men hvor det også blir god tid til å ta det med ro ombord mens skipet seiler sakte gjennom den fortryllende Dourodalen.  
 

Dette kan du oppleve

 • Vinsmaking på en quinta (vingård)
 • Utflukt til festningsbyen Castelo Rodrigo
 • Middelalderbyen Salamanca i Spania
 • Portvinsbyen Porto
 • Den UNESCO-vernede Dourodalen 
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Videre med buss til skipet, som ligger ved kai på sørsiden av elven for sentrum. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Porto
 • Dag 2: Porto – Pinhão

  Grytidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset på Douro begynner. Fra sitt utspring i Nord-Spania renner Douro vestover. I Portugal bukter elven seg mellom vinmarker og bølgende åsrygger i den frodige Dourodalen før den munner ut i Atlanterhavet ved havnebyen Porto.

  Finn deg en plass på soldekket eller i panoramasalongen for å beundre utsikten til det maleriske landskapet. I løpet av formiddagen kommer vil til slusen ved Carrapatelo-demningen. Dette er den høyeste slusen i Vest-Europa, og skipet blir hevet hele 35 meter før vi seiler videre.

  Utpå ettermiddagen ankommer vi Pinhão, en pittoresk liten by som ligger der elvene Pinhão og Douro møtes. Etter ankomst tilbys en smakfull utflukt* til Quinta da Avessada, en vingård som ligger en halvtimes kjøretur fra Pinhão, på en høyde omkranset av vinmarker med utsikt over dalen. Vi blir ønsket velkommen med et glass vin og en liten forrett i den hyggelige hagen. Deretter får vi en omvisning i Enoteca-museet, hvor vi får lære litt om hvordan de lager moscatel- og portvin. Besøket avsluttes med middag, tilberedt på tradisjonelt vis i jerngryter og med lokale ingredienser. Mens vi spiser, blir det musikalsk underholdning.

  Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten. Ta en kveldstur i land for å besøke byens jernbanestasjon, kjent for sin vakre utsmykking med azulejos – de blå-hvite keramikkflisene som er typisk for Portugal.

  Togstasjonen i Pinhão
 • Dag 3: Pinaho – Pocinho – Vega Terron

  Cruiset fortsetter og vi seiler gjennom et vakkert landskap med terrasserte vinmarker som strekker seg oppover fjellsidene. Etter lunsj blir det et kort stopp i Pocinho, hvor de som skal på utflukt* til Castelo Rodrigo, går i land.

  Castelo Rodrigo er en av tolv historiske landsbyer i Portugal. Den gamle festningsbyen ligger strategisk til på en bakketopp, omkranset av en massiv bymur, med utsikt østover mot Spania og nordover mot Dourodalen. Lokalguiden tar oss med på en rusletur gjennom den lille middelalderbyen og til ruinene av det gamle slottet.

  I mellomtiden har skipet kommet til Vega de Terron, hvor det blir liggende i ro for natten. De som har vært med på utflukten kommer om bord igjen her.

  Castelo Rodrigo
 • Dag 4: Utflukt til Salamanca

  I dag tilbys det en heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Kjøreturen er cirka to timer hver vei. Salamanca ble grunnlagt for over to tusen år siden og er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger. Den historiske bykjernen står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Universitetet i Salamanca ble grunnlagt i 1218, og er Spanias eldste universitet og det tredje eldste i Europa. Salamanca er en vakker og fascinerende by som oppleves som både pulserende og autentisk. På byrundturen ser vi blant annet den gamle og nye katedralen, den romerske broen – Puente Romano, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg som er omkranset av kafeer og vakre arkader. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til skipet som venter på oss i den lille portugisiske grensebyen Barca d’Alva.

  Salamanca og Puente Romano
 • Dag 5: Barca d’Alva – Pinhão – Régua

  Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover Douro. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking.

  Etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Pinhão og de som skal på utflukt* til Quinta do Tedo gjør seg klare til å gå i land. Quinta do Tedo er en familiedrevet vingård som ligger mellom Pinhão og Régua, der sideelven Tedo munner ut i Douro. Det blir en liten omvisning på vingården før vi får smake på noen av de gode rød- og portvinene som blir produsert her. Etter vinsmakingen setter vi kursen mot skipet som venter i Régua. Før vi går om bord avsluttes utflukten med et besøk i Douro-museet hvor vi får et innblikk i kulturen og identiteten til vinregionen og kulturlandskapet langs Douro.

  Skipet ligger ved kai i Régua over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag.

  Dourodalen
 • Dag 6: Régua – Porto

  Om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og vi nyter nok en rolig og avslappende formiddag om bord mens vi seiler gjennom det vakre kulturlandskapet hvor vinranker og grågrønne olivenlunder klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av formiddagen skal vi gjennom de to store slusene ved Bagaúste og Carrapatelo, før vi er tilbake i Porto ved 15-tiden. Skipet ligger ved kai i Porto de to siste nettene.

  Portvinsbåter i Porto
 • Dag 7: Porto

  Porto er en av de eldste byene i Europa og har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. I bydelen Vila Nova de Gaia på sørsiden av elven, ligger portvinshusene på rekke og rad.
  Etter frokost kan vi bli med på en byrundtur* med buss og til fots. Fra skipet kjører bussen mot katedralen og vi ser blant annet Dom Luis I-broen, bygget i perioden 1881–1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. Rundturen fortsetter til fots gjennom den gamle bydelen. Underveis ser vi jernbanestasjonen Sao Bento – kjent for de flotte veggdekorasjonene laget med azulejos. Palácio da Bolsa (børsen), São Francisco-kirken og Ribeira-kvartalet.

  Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag om bord.

  Gamlebyen i Porto
 • Dag 8: Porto – Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

  Porto – Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og flytider i bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Korrekt informasjon vil stå i reisedokumentene som sendes ut cirka to uker før avreise.

Prisinfo

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Drikkevarer
 • Utflukter  
 • Tips til besetningen om bord 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de fem utfluktene som er merket med en stjerne (*) i programmet. Endelig informasjon om utfluktene er ikke klart fra rederiet ennå. Priser kommer senere.

Dag   Utflukt                                                           
2       Middag på Quinta da Avessada
3       Utflukt til Castelo Rodrigo
4       Heldagsutflukt til Salamanca, inkl. lunsj
5       Utflukt til Quinta do Tedo med vinsmaking
7       Byrundtur Porto

Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men prisene om bord er høyere. Det må være minimum 25 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Siste frist for å bestille utfluktspakken er 45 dager før avreise.

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er 13 euro pr. person pr. dag; 10 euro til besetningen og 3 euro til cruisedirektøren.

Lugarer

Lugarer

Lugarene på Douro Cruiser er fordelt på hoveddekk og øvre dekk. Alle er utvendige og har bad med dusj, to enkeltsenger satt sammen til en dobbeltseng, telefon, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på hoveddekk har et stort vindu som ikke kan åpnes mens lugarene på øvre dekk har balkong med plass til to stoler og et lite bord. Størrelsen er 14–15 m². Lugarene akterut på hoveddekk har noe mer motorstøy. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2025

07.04OsloFortryllende Dourodalen med Douro Cruiser 4*7Mer enn 422 590,-Bestill

Juli 2025

28.07OsloFortryllende Dourodalen med Douro Cruiser 4*7Mer enn 421 990,-Bestill

August 2025

25.08OsloFortryllende Dourodalen med Douro Cruiser 4*7Mer enn 423 190,-Bestill

Skip

MS Douro Cruiser
Douro Cruiser er et flott skip, nylig renovert. Restauranten ligger på nedre dekk og byr på lekre måltider inspirert av det lokale kjøkkenet. I panoramasalongen på hoveddekk er det også bar og dansegu...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo