Skip to main content

Elvecruise til Bourgogne og Provence

Lyon
Lyon
Chalon-sur-Saône
Hôtel-Dieu i Beaune
Cluny-klosteret
Tain-L'Hermitage
Arles
Arles
Arles
Pavepalasset i Avignon
Avignon
Avignon
Viviers
Ardèche-kløften


Bli med på et 10-netters cruise til Bourgogne og Provence - områder kjent for sine gode viner, pittoreske landsbyer og monumenter fra romertiden. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der elvene Saône og Rhône møtes. Cruiset går først nordover på Saône til Chalon og Mâcon i vindistriktet Bourgogne. Deretter seiler vi sørover på Rhônen helt ned til Middelhavet med besøk underveis i de tidligere romerske byene Arles og Avignon. På vei fra den ene interessante byen til den andre, nyter vi det gode livet om bord på elegante VIVA Voyage, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Gourmetbyen Lyon
 • Chalon-sur-Saône – fotografiets fødeby
 • Mâcon, kjent for sine gode hvitviner
 • Sjokolade og vin i Tain l’Hermitage
 • Romerske ruiner i Arles
 • Pavepalasset i Avignon
 • Middelalderbyen Viviers
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til sentrum, hvor VIVA Voyage venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Lyon over natten.

  Lyon
 • Dag 2: Lyon

  Lyon ble grunnlagt som en romersk koloni i 43 f.Kr. og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. I dag er Lyon landets tredje største by, men også kjent som Frankrikes gourmetby blant annet takket være Paul Bocuse som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Gamlebyen, Vieux Lyon, ligger vest for Saône. Her finne man den vakre St. Jean-katedralen i gotisk stil og de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som Lyon er kjent for. På en høyde ovenfor gamlebyen troner den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum av Lyon ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for de to elvene. Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Lyon.

  Ved 19-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går nordover på Saône.

  Place des Jacobins i Lyon
 • Dag 3: Chalon-sur-Saône

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi om morgenen til Chalon-sur-Saône i Bourgogne. Sentrum av Chalon består av smale brosteinsgater og mange butikker. Den vakre Saint-Vincent katedralen kan dateres tilbake til 700-tallet, men den nygotiske fasaden ble bygget på 1800-tallet. På den lille plassen foran katedralen er det velholdte bindingsverkshus og flere kafeer med utendørsservering. Oppfinneren Joseph Nicéphore Niépce ble født i Chalon-sur-Saône i 1765, og takket være han kalles Chalon for fotografiets fødeby. Niépce var den første til å lage et vellykket permanent fotografi, og på museet som bærer hans navn kan man få et innblikk i fotografiets historie fra heliografi til spionkameraer.

  Fra Chalon tilbys det en utflukt til Beaune (ikke inkludert), burgundvinens hovedstad. Beaune ligger en halvtimes kjøretur fra Chalon, langs turistruten Route des Grands Crus. Bykjernen fra middelalderen befinner seg innenfor de gamle bymurene, og her ligger Beaunes største severdighet; Musee de l’Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune. Dette var opprinnelig et sykehus for de fattige, grunnlagt i 1443 av hertugen av Bourgognes kansler Nicolas Rolin. Bygningen er kjent for sin gotiske stil og glaserte burgunderfliser i et fargerikt, geometrisk mønster på taket. Hospices de Beaune fungerte som sykehus frem til 1971, men er nå museum samt stedet der den årlige vinauksjonen finner sted i november.

  Etter lunsj begynner vi på ferden tilbake sørover, med ankomst Mâcon utpå kvelden. Her ligger vi i ro til i morgen ettermiddag.

  Chalon-sur-Saône
 • Dag 4: Mâcon

  Mâcon ble grunnlagt under den romerske invasjonen av Gallia og har gjennom tidene vært både romersk garnison og grenseby mellom Frankrike og Det tysk-romerske riket. På vinmarkene som omkranser byen dyrkes det primært Chardonnay-druer, og Mâcon er best kjent for sine gode hvitviner. I våre dager er det kombinasjonen av vin, en fascinerende historie og flott arkitektur som lokker turistene til byen. Gamlebyen i Mâcon har, med sine fargerike fasader, en sør-fransk sjarm. Her ligger det flere interessante historiske bygninger, blant annet restene av Vieux-Saint-Vincent katedralen, som ble påbegynt på 1000-tallet, men ødelagt under revolusjonen. Det er bare to tårn og søylegangen som står igjen. Den nye Saint-Vincent katedralen ligger ved parken Square de la Paix og sto ferdig på begynnelsen av 1800-tallet. En annen severdighet er det spesielle Maison de Bois (Trehuset), bygget mellom 1490 og 1510. Fasaden til Maison de Bois er vakkert dekorert med ornamenter og figurer av tre. Etter en rusletur i gamlebyen, kan du krysse den tusen år gamle Saint-Laurent-broen, som forbinder Mâcon med den lille landsbyen Saint-Laurent på den andre siden av Saône. Avslutt besøket i Mâcon med å ta en pause på en av byens kafeer, og nyt et glass lokalprodusert hvitvin.

  Fra Mâcon kan du bli med på en utflukt til Cluny-klosteret (ikke inkludert), et benediktinerkloster grunnlagt i 909 av Vilhelm 1., greven av Auvergne. Før Peterskirken i Roma ble bygget på 1500-tallet, var klosteret i Cluny verdens største kristne kirke. Under den franske revolusjonen i 1791 ble store deler av bygningsmassen lagt i ruiner, men har siden blitt gjenoppbygget og klosteret er fremdeles svært imponerende. På vei tilbake til skipet i Mâcon, blir det besøk i Château de Pierreclos, med omvisning og vinsmaking i slottets romanske kjeller.

  Ved 16-tiden seiler skipet videre.

  Mâcon
 • Dag 5: Tournon (Tain-l'Hermitage)

  I løpet av natten passerer vi Lyon, og cruiset fortsetter sørover på Rhônen med ankomst Tournon om morgenen. Tournon er en liten by med smale brosteinsgater og et slott fra 1400-tallet, som i dag er museum. På den andre siden av elven ligger vinbyen Tain-L’Hermitage. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L'Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produseres her. Tournon og Tain-L’Hermitage er forbundet med en gangbro over elven.

  Ta en rusletur i begge byene, smak på den lokale vinen eller besøk opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona, som byr på en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden.

  Om ettermiddagen fortsetter cruiset.

  Tain l'Hermitage
 • Dag 6: Arles

  For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i den historiske bykjernen. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av de 14 månedene han var her produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Vi har hele dagen til å oppleve Arles og ta byens severdigheter i nærmere øyesyn. Skipet ligger ved kai i Arles over natten.

  Det romerske amfiteateret i Arles
 • Dag 7: Port Saint Louis

  Skipet seiler videre grytidlig om morgenen, og ved frokosttid ankommer vi Port Saint Louis. Den lille havnebyen ligger der Rhônen munner ut i Middelhavet.

  Port Saint Louis er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhônen. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjem for de hvite Camargue-hestene og hundrevis av ulike fuglearter. Det blir et stopp ved saltvannslagunen Ètang de Vaccarès, hvor man kan se store kolonier av ulike fuglearter, inkludert de rosa flamingoene Camargue er kjent for. Videre går turen til Saintes Maries de la Mer – en liten middelalderby med forsvarsmurer og tårn. Her blir det en rusletur med lokalguide. Retur til skipet for lunsj.

  Mens vi spiser, begynner seilasen tilbake oppover Rhônen. Sent om kvelden kommer vi til Avignon, hvor vi ligger i ro til i morgen kveld.

  Camargue
 • Dag 8: Avignon

  Avignon er en av de mest pittoreske byene langs Rhônen. I 1309 flyttet paven til Avignon på grunn av politisk uro i Roma, og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. I denne perioden satte syv paver sitt preg på byen ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre. Men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store Pavepalasset, som fremdeles dominerer bybildet. Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste. En tur inn i Pavepalasset anbefales. Utendørs ser det gotiske palasset ut som en festning, men innendørs er det store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. En annen berømt severdighet i Avignon er den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Bruk dagen til å utforske den postkortvakre gamlebyen i ditt eget tempo. Kanskje frister det med litt shopping? I de små butikkene i gamlebyen kan du kjøpe lokale spesialiteter å ta med hjem, for eksempel papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel), tørket lavendel og provencalsk keramikk.

  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Pavepalasset i Avignon
 • Dag 9: Viviers

  I løpet av natten har skipet kommet til Viviers, en liten middelalderby som minner mest om et friluftsmuseum med historie i hver stein. Ta en rusletur gjennom de snirklete, smale gatene til den lille Saint-Vincent katedralen, bygget på 1100-tallet.

  Fra Viviers kan du bli med på halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Ardèche-kløften, en av Frankrikes største naturseverdigheter. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Området kalles gjerne Europas Grand Canyon. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. På vei tilbake til skipet blir det et stopp på Maison de la Lavande (lavendelmuseet) i Saint-Remèze.

  Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Viviers
 • Dag 10: Om bord

  I dag får vi en avslappende dag om bord og god tid til å fordøye alle inntrykkene fra cruiset. Finn en god stol i salongen eller ta turen opp på soldekket for best utsikt til de små byene, vinmarkene og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Om kvelden er det festmiddag om bord, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Skipet legger til kai Lyon i løpet av kvelden.

  Nyt livet på soldekket
 • Dag 11: Lyon - Oslo

  Etter en frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Alle lugarene på Viva Voyage er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong (vindu fra gulv til tak og skyvedør), mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det to juniorsuiter (19 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.
 

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

VIVA All-Inclusive

På VIVA Cruises er alt dette inkludert:

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider – spis når du vil innen restaurantens åpningstider
 • Om bord er det to eller tre restauranter du kan velge mellom, alle med egen meny. Det koster ikke noe ekstra å spise på de ulike spisestedene
 • Fri bordsetning – velg selv hvor du vil sitte, og med hvem
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper til bruk på utfluktene

 

 • Lunsj i Le Bistro
 • Ettermiddagste i salongen
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Nespresso kaffemaskin i lugaren
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skipet har sykler til utlån
 • VIVA Cruises - Enjoy the Moment!

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2024

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Alle drikkevarer om bord, både i restauranten og i baren
 • En flaske musserende vin i lugaren ved ombordstigning
 • Ettermiddagste servert i salongen én gang i løpet av cruiset
 • Minibar med daglig påfyll
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Utflukter
Følgende utflukter tilbys i løpet av cruiset:

Dag Sted Utflukt Varighet
2 Lyon Byrundtur i Lyon 3 timer
3 Chalon-sur-Saône Beaune og Hotel-Dieu  4 timer
4 Mâcon Cluny-klosteret og vinsmaking 4 timer
5 Tournon Vandring i vinmarkene og vinsmaking  3,5 time
6 Arles Byvandring i Arles 2,5 time
7 Port Saint Louis Camargue og St. Maries-de-la-Mer 4 timer
9 Viviers Ardeche-kløften og lavendelmuseet 4 timer


Alle utfluktene er med engelsktalende lokalguider.

Priser på utfluktene er ikke klart fra rederiet ennå. Det vil være mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke før avreise. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord, men da risikerer du at noen av utfluktene kan være utsolgt. Det er heller ikke garantert at alle utfluktene vil bli tilbudt for salg om bord.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2025

14.09OsloElvecruise fra Bourgogne til Provence med VIVA Voyage 4*+ / All-Inclusive 10Mer enn 432 290,-Bestill

Skip

MS Viva Voyage
Viva Voyage er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2023. Innredningen er elegant med detaljer i mørkt tre og messing. Nyt måltidene i hovedrestauranten på midtdekk, eller bistroen Vino Vin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo