Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen med Viva Tiara

Wasserturm (vanntårnet) i Mannheim
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
Ponts Couverts ved La Petite France i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Keiserdomen, Speyer
Den gamle byporten i Speyer
Koblenz
Øvre mellomrhindalen
St. Martin-katedralen, Mainz
Gamlebyen, Mainz
Julepyntet skip


Avslutt 2024 med et behagelig cruise på romantiske Rhinen med det førsteklasses skipet VIVA Tiara. Cruiset starter og ender i Frankfurt. Derfra seiler vi oppover elven til Mannheim, Strasbourg og Speyer. Deretter går ferden nordover til den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen. Nyttårsaften feirer vi i Koblenz, før vi avslutter cruiset med besøk i Eltville og Mainz. Om bord på VIVA Tiara er både utsøkte måltider, alle drikkevarer og tips inkludert. Ønsk det nye året velkommen, og si «Frohes neues Jahr» sammen med oss!

ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner  
 • Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France
 • Keiserdomen i Speyer
 • Øvre mellomrhindalen som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Nyttårsaften i Koblenz
 • Mainz – Gutenbergs by
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, fredag 27. desember: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum hvor VIVA Tiara venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønsker cruisedirektøren oss velkommen om bord, samt presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går på Main før vi kommer inn på Rhinen.

  Frankfurt am Main
 • Dag 2, lørdag 28. desember: Mannheim

  Mannheim ligger der Neckar munner ut i Rhinen, og er en av Tysklands største innenlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper, og da byen skulle gjenoppbygges ble kvartalene i indre by anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær elven ligger Mannheim slott, et stort og staselige slott bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet.

  Ta en rusletur i Mannheim før lunsj. Om ettermiddagen fortsetter cruiset.

  Mannheim slott
 • Dag 3, søndag 29. desember: Strasbourg

  Etter å ha seilt hele natten, og passert flere sluser, legger vi til kai nær Strasbourg tidlig om morgenen. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Elven Ill renner gjennom sentrum av Strasbourg og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Tar du en tur inn i kirken kan du la deg imponerende over et 18 meter høyt astronomiske ur, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Skipet ligger ved kai et lite stykke utenfor sentrum, men når man først har kommet inn til Grand île kan man lett utforske bykjernen til fots. Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg. La deg friste av franske delikatesser og ta en pause på en av kafeene på Place Gutenberg eller foran katedralen for å se på folkelivet.

  Skipet seiler videre etter midnatt.

  Jul i Strasbourg
 • Dag 4, mandag 30. desember: Speyer

  Vi nyter en avslappende morgen om bord før vi ankommer Speyer midt på dagen. Speyer spilte en viktig rolle i tysk middelalderhistorie og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet var at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens landemerke er den store domkirken (keiserdomen), som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et av Europas betydeligste romanske byggverk, og flere keisere er gravlagt her.

  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Keiserdomen i Speyer
 • Dag 5, tirsdag 31. desember: Koblenz

  Vi seiler nå gjennom Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen. Ved lunsjtid ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Ved midnatt samles vi på toppdekket eller i salongen for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset og utsikt til nyttårsfyrverkeriet. Etterpå fortsetter festen i salongen. Skipet ligger ved kai over natten.

  Fyrverkeri i Koblenz
 • Dag 6, onsdag 1. januar: Koblenz og Eltville

  Etter feiringen i går kan det være deilig å ta en rolig morgen og sove lenge. Eller kanskje det frister med en spasertur på gangveien langs Rhinen eller Mosel? Ved lunsjtid begynner ferden tilbake oppover elven gjennom Øvre mellomrhindalen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var der her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste. Kle godt på deg og ta en tur på soldekket for å få best utsikt til de små landsbyene og det betagende landskapet vi passerer.

  Om kvelden kommer vi til Eltville. Den lille byen ligger i vindistriktet Rheingau, kjent for sine gode rieslinger, og er omkranset av store vinmarker. Skipet ligger ved kai i Eltville over natten. Kanskje frister det å ta en tur i land etter middag for å besøke en weinstube og smake på den lokale produksjonen?

  Øvre mellomrhindalen
 • Dag 7, torsdag 2. januar: Eltville og Mainz

  Sentrum av Eltville består av brosteinsgater, en liten markedsplass og mange hus i bindingsverksstil typisk for området. Helt nede ved elven ligger kurfyrsteslottet, bygget på 1200-tallet, men som ble lagt i ruiner i løpet av tredveårskrigen (1618–1648).

  Ved 12-tiden seiler vi videre og bare noen få timer senere ankommer vi Mainz, hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen ved samløpet med Main – derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Besøk den historiske bykjernen med den sjarmerende lille plassen Kirschgarten og den lange gå- og handlegaten Augustinerstrasse. Eller ta en spasertur på den fine promenaden som er anlagt langs Rhinen.

  Om kvelden hygger vi oss med nok en nydelig middag om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Kirschgarten i Mainz
 • Dag 8, fredag 3. januar: Frankfurt - Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og blir kjørt til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo med Lufthansa. Takk for turen og godt nytt år!

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Dekk Pris
Hoveddekk (Emerald) 20 490
Midtdekk (Ruby) 22 990
Øvre Dekk (Diamond) 24 690
Juniorsuite, Midtdekk 25 690
Juniorsuite, Øvre dekk 26 690
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar, midtdekk 27 790


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer og tips (mer info om VIVA All-Inclusive under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2024

27.12OsloNyttårscruise på Rhinen med Viva Tiara 4*+7Mer enn 420 490,-Bestill

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo