Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen med Viva Tiara

Nyttårsfyrverkeri i Speyer
Mannheim slott
Wasserturm (vanntårnet) i Mannheim
Keiserdomen i Speyer
Den gamle byporten i Speyer
Ponts Couverts ved La Petite France i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
St. Martin-katedralen, Mainz
Kirschgarten, Mainz
Gamlebyen, Mainz
Julepyntet skip


Seil inn i det nye året med det elegante førsteklasses skipet Viva Tiara. Cruiset starter og ender i Frankfurt. Derfra seiler vi på Rhinen til Mannheim, Speyer – kjent for den store keiserdomen, Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France, og Gutenbergs by Mainz. Nyttårsaften feirer vi i Speyer med fyrverkeri og bobler i glasset. Om bord på Viva Tiara er både utsøkte måltider, drikkevarer og tips inkludert. Ønsk det nye året velkommen, og si «Frohes neues Jahr» sammen med oss!

ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner  
 • Keiserdomen i Speyer
 • Nyttårsfyrverkeri i Speyer
 • Gamlebyen i Strasbourg
 • Gamlebyen i Mainz
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, lørdag 30. desember: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss til kaien, hvor vårt julepyntede skip venter. Innsjekkingen åpner ikke før kl. 1500, så vi setter fra oss bagasjen om bord og tar en liten rusletur i den koselige gamlebyen. Om ettermiddagen sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler først på Main, før vi fortsetter på Rhinen.

  Frankfurt am Main
 • Dag 2, søndag 31. desember: Mannheim - Speyer

  Vi våkner opp i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble kvartalene i indre by anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Ikke så langt fra elven ligger Mannheim slott, et stort og staselig slott bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet. Mannheim er en populær shoppingby, og i hovedgaten, Planken, finner man både varemagasiner og mange småbutikker. Etter frokost kan du rusle en tur i sentrum på egen hånd eller sammen med reiselederen. Retur til skipet før lunsj.

  Midt på dagen fortsetter cruiset mot Speyer, med ankomst tre timer senere. Speyer spilte en viktig rolle i tysk middelalderhistorie og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet var at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens landemerke er den store domkirken (keiserdomen), som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et av Europas betydeligste romanske byggverk, og flere keisere er gravlagt her.

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Etterpå blir det spilt opp til dans i salongen. Ved midnatt samles vi på dekk for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset. Fra toppdekket har vi orkesterplass til nyttårsfyrverkeriet i Speyer. Skipet seiler videre på Rhinen.

  Speyer
 • Dag 3, mandag 1. januar: Strasbourg (Kehl)

  Etter feiringen i går kan det være deilig å ta en rolig morgen og sove lenge. Ved ni-tiden ankommer vi Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Gå ikke glipp av det imponerende 18 meter høye astronomiske uret inne i kirken, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Skipet ligger ved kai til kl. 21 i kveld, enten på den franske siden av elven eller i den lille tyske byen Kehl, på østbredden av Rhinen. I dette området danner elven grensen mellom Tyskland og Frankrike. Strasbourg og Kehl er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til sentrum av Strasbourg.

  Ta en tur inn til gamlebyen i Strasbourg om ettermiddagen. Grand Île er ikke større enn at den lett kan utforskes til fots, og en spasertur er absolutt den beste måten å oppleve byens severdigheter. Ta en pause på en av kafeene på Place Gutenberg eller foran den mektige katedralen og se på folkelivet.

  Om kvelden begynner vi på ferden tilbake nedover elven.

  Jul i Strasbourg
 • Dag 4, tirsdag 2. januar: Mainz

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi til Mainz ved ti-tiden. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen, bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken, kjent for sine vakre glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Tilbring ettermiddagen i den historiske bykjernen, og se den sjarmerende lille plassen Kirschgarten og den lange gå- og handlegaten Augustinerstrasse, eller spaser på den fine promenaden som er anlagt langs Rhinen.

  Om kvelden hygger vi oss med nok en deilig middag om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Kirschgarten i Mainz
 • Dag 5, onsdag 3. januar: Frankfurt - Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo med Lufthansa om formiddagen. Takk for turen og godt nytt år!

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer og tips (mer info om Viva All-Inclusive under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Frokostbuffé og fire-retters gourmetmeny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Drikkeflaske (én pr. person) for påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan man kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo