Skip to main content

Elvecruise til Provence og Bourgogne

Pavepalasset i Avignon
Pont du Gard
Avignon
Pavepalasset i Avignon
Arles
Arles
Viviers
Saint-Vincent katedralen, Viviers
Gorges de l’Ardèche
Lyon
Lyon
Chalon-sur-Saône
Turistruten gjennom Bourgogne
Vinmarker nær Beaune
Hôtel-Dieu, Beaune
Beaune
Cluny-klosteret
Tournus


Opplev det vakre sørøstlige hjørnet av Frankrike, kjent for sine gode viner, pittoreske landsbyer og monumenter fra romertiden. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra seiler vi sørover på Rhône til de tidligere romerske byene Avignon og Arles. Deretter går ferden nordover på Saône til Chalon og Mâcon i vindistriktet Bourgogne. Mens skipet seiler fra havn til havn nyter vi det gode livet om bord på nyoppussede Viva Voyage, hvor både drikkevarer og tips er inkludert.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Pavepalasset i Avignon
 • Romerske ruiner i Arles
 • Middelalderbyen Viviers
 • Gourmetbyen Lyon
 • Chalon-sur-Saône – fotografiet fødeby
 • Mâcon – kjent for sine gode hvitviner
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien, hvor Viva Voyage venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Ved 18-tiden kaster skipet loss og vi tar en tur opp på soldekket for å få med oss utseilingen fra Lyon. Første etappe går sørover på Rhône.

  Lyon
 • Dag 2: Avignon

  Vi nyter en avslappende morgen og formiddag om bord. Fra soldekket har vi utsikt til små byer, vinmarker og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Etter lunsj blir det et kort stopp i Châteauneuf-du-Pape, for de som ønsker å være med på en utflukt* til Pont du Gard (Gard-broen). Den over to tusen år gamle broen regnes som en av verdens best bevarte eksempler på en romersk akvedukt. Broen er 49 meter høy og 275 meter lang, og består av tre plan. Den var opprinnelig en del av en femti kilometer lang akvedukt som gikk fra Uzes til den romerske kolonien Nemausus (dagens Nîmes).

  Utpå ettermiddagen kommer skipet til Avignon, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Avignon er en av de mest pittoreske byene langs Rhône. I 1309 flyttet paven til Avignon på grunn av politisk uro i Roma, og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet i denne perioden var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste. Før middag kan du utforske den postkortvakre gamlebyen i ditt eget tempo. Kanskje frister det med litt shopping? I de små butikkene i gamlebyen kan du kjøpe lokale spesialiteter, som papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel), provencalsk keramikk med sine karakteristiske farger og mønstre, og ulike produkter laget av lavendel. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

  Avignon
 • Dag 3: Avignon og Arles

  Etter frokost er det byvandring* i Avignon. Sammen med lokalguiden rusler dere gjennom gamlebyen til det gotiske pavepalasset som utendørs ser ut som en festning. Innendørs får dere se store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra palasset er det utsikt over Avignon og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Midt på dagen fortsetter cruiset og noen timer senere ankommer vi Arles. For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i den historiske bykjernen. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.
  Om ettermiddagen kan du bli med på en byvandring* i Arles, og lære mer om byens historie og kunstnerne som har bodd her. Det blir også tid til å utforske byen på egen hånd. Skipet seiler videre om kvelden.

  Det romerske amfiteateret i Arles
 • Dag 4: Viviers

  Den lille middelalderbyen Viviers er som et friluftsmuseum, med historie i hver stein. Vi kommer til Viviers om morgenen og etter frokost kan du bli med reiselederen på en rusletur gjennom de snirklete, smale gatene til den lille Saint-Vincent katedralen, bygget på 1100-tallet.

  Fra Viviers kan du bli med på halvdagsutflukt* til Gorges de l’Ardèche, en av Frankrikes største naturseverdigheter som gjerne kalles Europas Grand Canyon. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. På vei tilbake til skipet blir det et stopp på Maison de la Lavande (lavendel-museet) i Saint-Remèze.

  Cruiset fortsetter ved lunsjtid og vi tilbringer ettermiddagen på soldekket eller i salongen, mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet vi seiler gjennom.

  Viviers
 • Dag 5: Lyon

  Vi er tilbake i Lyon og har hele dagen til å bli bedre kjent med Frankrikes tredje største by. Lyon ble grunnlagt som en romersk koloni i 43 f.Kr. Den gang het byen Lugdunum, og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden den gang, og i dag er Lyon kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være Paul Bocuse som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône.

  Etter frokost er det byvandring* i Lyon. Vi spaserer fra skipet til den gamle bydelen, Vieux Lyon, hvor vi får se vakre renessansebygninger, og de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Underveis får vi smake på kaken brioche aux praline, en spesialitet fra Lyon. Om ettermiddagen kan du utforske Lyon videre på egen hånd.

  Ved middagstid fortsetter cruiset, denne gangen nordover på Saône.

  Saint-Jean-Baptiste katedralen i Lyon
 • Dag 6: Chalon-sur-Saône og Tournus

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi om morgenen til Chalon-sur-Saône, som med sine 45 000 innbyggere er den nest største byen i det historiske distriktet Bourgogne. Gamlebyen er velholdt og består av gågater med små butikker og kafeer. Et par kvartaler fra elven ligger Saint-Vincent katedralen. Deler av kirken kan dateres tilbake til 700-tallet, men den nygotiske fasaden ble bygget på 1800-tallet. Oppfinneren Joseph Nicéphore Niépce ble født i Chalon-sur-Saône i 1765, og takket være han kalles Chalon for fotografiets fødeby. Niépce var den første til å lage et vellykket permanent fotografi, og på museet som bærer hans navn kan du få et innblikk i fotografiets historie fra heliografi til spionkameraer.

  Fra Chalon tilbys det en utflukt* til Beaune, burgunder­vinens hovedstad. Beaune ligger en halvtimes kjøretur fra Chalon, langs turistruten Route des Grands Crus. Den historiske bykjernen fra middelalderen ligger innenfor de gamle bymurene. Beaunes største severdighet er Musee de l’Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune. Dette var opprinnelig et sykehus for de fattige, grunnlagt i 1443 av hertugen av Bourgognes kansler Nicolas Rolin. Bygningen er kjent for sin gotiske stil og glaserte burgunderfliser i et fargerikt, geometrisk mønster på taket. Hospices de Beaune fungerte som sykehus frem til 1971, men er nå museum samt åstedet for den berømte vinauksjonen som arrangeres i november hvert år.

  Midt på dagen fortsetter cruiset og ved 16-tiden ankommer vi Tournus. Den lille byen har kun 5500 innbyggere, men hele fire Michelinstjerne-restauranter, og er dermed den byen i verden med den høyeste tettheten av Michelinrestauranter per antall innbyggere. Men lille Tournus har også andre attraksjoner. Den tusen år gamle Saint Philibert-kirken, er den eldste bevarte romanske bygningen i Frankrike. Byens Hôtel-Dieu hospital er nå et museum. Her kan du se en gammel sengepost med originale møbler, samt et komplett restaurert apotek fra 1600-tallet.

  Mens vi spiser middag seiler skipet videre mot Mâcon, hvor vi ligger i ro over natten.

  Hotel-Dieu, Beaune
 • Dag 7: Mâcon

  Mâcon ble grunnlagt under den romerske invasjonen av Gallia og har gjennom tidene vært både romersk garnison og grenseby mellom Frankrike og Det tysk-romerske riket. På vinmarkene som omkranser byen dyrkes det primært Chardonnay-druer, og vinproduksjonen består i hovedsak av hvitviner. I våre dager er det kombinasjonen av en fascinerende historie, flott arkitektur og nydelige viner som lokker turistene til byen. Gamlebyen i Mâcon har, med sine fargerike fasader, en sør-fransk sjarm. Her ligger det flere interessante historiske bygninger, blant annet restene av Vieux-Saint-Vincent katedralen, som ble påbegynt på 1000-tallet, men ødelagt under revolusjonen. Det er bare to tårn og søylegangen som står igjen. Den nye Saint-Vincent katedralen ligger ved parken Square de la Paix og sto ferdig på begynnelsen av 1800-tallet. En annen severdighet er det spesielle Maison de Bois (trehuset), bygget mellom 1490 og 1510. Dette er det eldste huset i Mâcon med en fasade av tre, vakkert dekorert med ornamenter og trefigurer. Etter å ha vært på oppdagelsesferd i gamlebyen, kan du krysse den tusen år gamle Saint-Laurent-broen, som forbinder Mâcon med den lille landsbyen Saint-Laurent-sur-Saône på den andre siden av elven. Avslutt besøket i Mâcon med å ta en pause på en av kafeene langs elvebredden, og nyt et glass lokalprodusert hvitvin.

  Mâcon er utgangspunkt for en utflukt* til Cluny-klosteret, et benediktinerkloster grunnlagt i 909 av Vilhelm 1., greven av Auvergne. Inntil Peterskirken i Roma ble bygget på 1500-tallet, var klosteret i Cluny verdens største kristne kirke. Under den franske revolusjonen i 1791 ble store deler av bygningsmassen lagt i ruiner, men har siden blitt gjenoppbygget og klosteret er fremdeles svært imponerende. Med litt fantasi kan man få en følelse av den opprinnelige størrelsen på dette flotte bygget og hvordan det så ut i sin storhetstid. På vei tilbake til Mâcon, blir det besøk i Château de Pierreclos, med omvisning og vinsmaking i slottets romanske kjeller.

  Ved middagstid legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og vi er tilbake i Lyon sent om kvelden.

  Mâcon
 • Dag 8: Lyon - Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r  
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (mer info under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet kan bestilles og betales om bord. Det sendes mer informasjon om utfluktene sammen med reisedokumentene to til tre uker før avreise.

Dag Utflukt Pris om bord**
2 Pont du Gard, cirka 4 timer med buss og til fots 66 euro
3 Avignon inkludert pavepalasset, cirka 3 timer til fots 28 euro
3 Arles, byvandring cirka 2,5 time til fots 28 euro
4 Ardeche-kløften og lavendelmuseet 69 euro
5 Lyon, byrundtur, cirka 3 timer til fots 34 euro
6 Beaune og Hotel-Dieu 64 euro
7 Cluny-klosteret og vinsmaking 69 euro

** 2023-priser

Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. På alle utfluktene brukes det audio hodetelefon.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Voyage er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong (vindu fra gulv til tak og skyvedør), mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det to juniorsuiter (19 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2024

26.09OsloProvence og Bourgogne med Viva Voyage 4*+ / All-Inclusive7423 790,-Bestill

Oktober 2024

03.10OsloProvence og Bourgogne med Viva Voyage 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Kirsti Asskildt
7Mer enn 422 990,-Bestill

Skip

MS Viva Voyage
Viva Voyage er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2023. Innredningen er elegant med detaljer i mørkt tre og messing. Nyt måltidene i hovedrestauranten på midtdekk, eller bistroen Vino Vin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo