Skip to main content

Julecruise på Rhinen med Viva Tiara

Jul i Strasbourg
Friedrichsplatz i Mannheim
Keiserdomen i Speyer
Den gamle byporten i Speyer
Strasbourg - julens hovedstad
Place Kléber i Strasbourg
Vin Chaud (gløgg) på plassen foran katedralen
Søte fristelser på julemarkedet i Strasbourg
Gamlebyen i Mainz
St. Martin-katedralen i Mainz
Julepyntet skip


Bli med og feire julen om bord på det elegante førsteklasses skipet Viva Tiara. Vi seiler på Rhinen, fra den ene vakkert julepyntede byen til den andre. Underveis besøker vi universitetsbyen Mannheim, Speyer med den store keiserdomen, Strasbourg – kalt julens hovedstad og Gutenbergs by – Mainz. Flere av byene og stedene vi kommer til er trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Om bord venter det gode liv med nydelig mat, høy komfort og god tid til å la julefreden senke seg.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

 • Høydepunkter
 • Julemarkedet i Mannheim
 • Keiserdomen og julemarkedet i Speyer
 • Strasbourg – julens hovedstad
 • Gamlebyen i Mainz
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, fredag 22. desember: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt og derfra videre med buss til kaien hvor vårt julepyntede skip, Viva Tiara, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap.
  Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler først på Main, før vi fortsetter på Rhinen.

  Frankfurt am Main
 • Dag 2, lørdag 23. desember: Mannheim og Speyer

  Vi våkner opp i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innenlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble kvartalene i indre by anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Ikke så langt fra elven ligger Mannheim slott, et stort og staselig slott bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet. Mannheim er en populær shoppingby, og i hovedgaten, Planken, finner man både varemagasiner og mange småbutikker. Julemarkedet i Mannheim ligger på Friedrichsplatz, ved Wasserturm – et stort vanntårn bygd i jugendstil på slutten av 1800-tallet. Markedet består av rundt to hundre boder som selger tradisjonelle tyske julevarer. Etter frokost kan du bli med reiselederen på en rusletur gjennom sentrum til julemarkedet. Retur til skipet for lunsj.

  Midt på dagen fortsetter cruiset mot Speyer, med ankomst tre timer senere. Speyer spilte en viktig rolle i tysk middelalderhistorie og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet var at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens landemerke er den store domkirken (keiserdomen), som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et av Europas betydeligste romanske byggverk, og flere keisere er gravlagt her. Julemarkedet i Speyer ligger i den brede Maximilianstrasse med Keiserdomen som bakteppe. I de små markedsbodene selges alt fra håndverksprodukter og julepynt, til nygrillede bratwurst, ristede kastanjer, og tradisjonelle tyske julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). Kjøp en glühwein eller eierpunsch (varm eggepunsj), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen. Skipet seiler videre om kvelden.

  Wasserturm og julemarkedet i Mannheim
 • Dag 3, søndag 24. desember: Strasbourg (Kehl)

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace, men har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Gå ikke glipp av det imponerende 18 meter høye astronomiske uret inne i kirken, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om. På denne tiden av året kalles Strasbourg for «Capitale de Noël» (julens hovedstad). Byens julemarkeder er fordelt på ti ulike steder på Grande Île, og de over tre hundre markedsbodene tilbyr et stort utvalg av mat og drikke, julepynt og ulike håndverksprodukter. Populære ting å kjøpe er julekrybber, håndverksprodukter i tre og julegodter. På Place Kléber står et stort juletre – vakkert dekorert og et naturlig midtpunkt i den julepyntede byen.

  Skipet ligger ved kai hele dagen, enten på den franske siden av elven eller i den lille tyske byen, Kehl, på motsatt side av Rhinen. I dette området danner elven grensen mellom Tyskland og Frankrike. Strasbourg og Kehl er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til sentrum av Strasbourg. Utforsk gamlebyen og julemarkedene i Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Smak på den lokale glühweinen, eller vin chaud som det heter i Frankrike, og se på folkelivet. Kanskje finner du noen franske delikatesser du vil ta med hjem? Duftene, smakene, musikken og atmosfæren på markedet vil garantert gi deg julestemning.

  I kveld er det juleaften og vi samles til en hyggelig middag i den festpyntede restauranten om bord. Mens vi spiser begynner seilasen tilbake nedover elven.

  Julestemning på Place Kléber i Strasbourg
 • Dag 4, mandag 25. desember: Mainz

  Vi nyter en rolig morgen om bord før skipet legger til kai i Mainz ved ti-tiden. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. I dag, på første juledag, er ingen butikker åpne, men det er allikevel hyggelig å ta en spasertur i den historiske bykjernen, eller på den fine promenaden langs Rhinen. Mainz er fødebyen til Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, men også anerkjent som et sentralt knutepunkt for den tyske vinindustrien. Byens severdigheter omfatter middelaldertårnet Eisenturm, domkirken St. Martin og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Skipet ligger ved kai hele dagen i Mainz.

  Om kvelden hygger vi oss med nok en deilig middag om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Domkirken i Mainz
 • Dag 5, tirsdag 26. desember: Frankfurt - Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo med Lufthansa om formiddagen. Takk for turen og fortsatt god jul!

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer og tips (mer info om Viva All-Inclusive under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Frokostbuffé og fire-retters gourmetmeny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Drikkeflaske (én pr. person) for påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan man kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo