Skip to main content

Rundreise Egypt og cruise på Nassersjøen

Kairo
Gullmasken til Tutankhamon
Pyramidene i Giza
Abu Simbel
Abu Simbel
Klippegraven til Penout
Dakka-tempelet i Wadi El Seboua
Solnedgang over Nassersjøen
Kalabsha-tempelet
Kalabsha-tempelet
Kalabsha-tempelet
Philae-tempelet, Aswan
Philae-tempelet, Aswan
Aswan
Kom Ombo
Kongenes dal, Luxor
Luxortempelet
Luxortempelet
Karnak-tempelet, Luxor


I Egypt går man på historisk grunn, omgitt av storslåtte severdigheter og monumenter fra oldtiden. På denne reisen skal vi oppleve høydepunkter som pyramidene i Giza, Sakkara og Dahshur, Det egyptiske museet med skattene fra Tutankhamons grav, unike Abu Simbel helt sør i Egypt, den store demningen og Philae-tempelet i Aswan, samt Kongenes dal og Karnak-tempelet i Luxor. Rundreisen inkluderer et tre-netters cruise på Nassersjøen fra Abu Simbel til Aswan, hvor vi seiler til steder som ikke er så lett å komme til bortsett fra med skip. Fra Aswan kjører vi landeveien til Luxor, gjennom små landsbyer og opplever den genuine Egyptiske folkesjela. Naturligvis besøker vi Kom Ombo og Edfu templene underveis. Egypt vil fascinere og imponere deg – og gi deg minner for livet.
 

Høydepunkter

 • Det egyptiske museet i Kairo
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Lyd- og lysshow ved Abu Simbel
 • Tre netters cruise på Nassersjøen
 • Philae-tempelet i Aswan
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal i Luxor
 • Ettermiddagste på Pavillion Winter Hotel i Luxor
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Kairo

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig formiddag. Sammen flyr vi med Turkish Airlines via Istanbul til Kairo, hvor vi lander sent om kvelden. Ved ankomst blir vi møtt av en representant fra vår lokale agent, som hjelper til med visum, passkontroll og bagasjehåndtering. Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt hotell i sentrum av Kairo. Her skal vi bo tre netter.

  Solnedgang over Kairo og Nilen
 • Dag 2: Utflukt til Sakkara og Dahshur

  Vi tar det med ro om morgenen og spiser en sen frokost, før vi starter vår spennende rundreise i Egypt med å dra på utflukt til Sakkara og Dahshur, som ligger sør for Kairo. Sakkara var nekropol for Memfis, hovedstaden i oldtidens Egypt, og flere konger er begravet her. Gravstedene ligger i ørkenen, rett utenfor det frodige, grønne området langs Nilen. I Sakkara finner vi verdens eldste pyramide – trappetrinnspyramiden, oppført for over 4500 år siden av kong Djoser. Vi besøker gravkammeret til en adelsmann og ser veggmaleriene som beskriver hvordan livet artet seg to tusen år før vår tidsregning. Deretter kjører vi litt lengre sørover til Dahshur, for å se to av de største, eldste, og best bevarte pyramidene i Egypt; Den røde pyramide og Den bøyde pyramide. Alt ble ikke perfekt på første forsøk, selv på faraos tid. Det blir anledning til å ta seg inn til gravkammeret i den ene pyramiden. Vi har med oss lunsjboks fra hotellet, som vi spiser i Dahshur.

  Ettermiddagen kan nytes ved bassenget på hotellet, før vi samles om kvelden for å spise velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsjboks, middag

  Trappetrinnspyramiden i Sakkara
 • Dag 3: Det egyptiske museet og pyramidene i Giza

  Om morgenen skal vi besøke Det egyptiske museet i sentrum av Kairo (alternativt nye Grand Egyptian Museum (GEM) i Giza – hvis det har åpnet). Det egyptiske museet har verdens største samling av antikke funn og på vår vandring gjennom de store salene får vi se mange av skattene faraoene etterlot seg. To av høydepunktene er gullmasken og sarkofagen fra Tutankhamons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922.

  Etter lunsj kjører vi til pyramidene på Gizaplatået. De tre store Giza-pyramidene er den eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer. Når man står ved foten av de mektige pyramidene, er det tid til å reflektere hvor liten man er, både i størrelse og historisk perspektiv. Like nedenfor pyramidene, ligger den mystiske sfinksen.

  Kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen gir tips om hvor man kan spise.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Sfinksen og pyramidene i Giza
 • Dag 4: Kairo – Abu Simbel

  Tidlig om morgenen drar vi til flyplassen for å fly til Aswan, og derfra videre til Abu Simbel helt sør i Egypt. Vel fremme blir vi fraktet til den lille havnen hvor småbåter tar oss videre til vårt skip, Steigenberger Omar El Khayam. Vi sjekker inn, spiser lunsj og finner oss til rette i lugaren og om bord.

  Nassersjøen ble dannet ved oppdemningen av Nilen ved Aswan, og er verdens største kunstige innsjø. Det er to demninger – den eldste ligger fem kilometer sør for Aswan, og sto ferdig i 1902. Den andre, Aswan høydemning, som ligger seks kilometer sør for den eldste, sto ferdig i 1970. Høydemningen er 111 meter høy og damkronen er hele 3830 meter lang. Demningene ble bygd for å kontrollere vannføringen i elven, men resulterte samtidig i at elven ble til en langstrakt innsjø på nedsiden av høydemningen. På 1960-tallet sto flere graver og oldtidsminnesmerker i det gamle Nubia i fare for oversvømmelse i området innsjøen nå dekker, og mange monumenter og templer ble demontert og gjenoppført andre steder. Den mest kjente av disse er Abu Simbel-tempelet, som egentlig består av to templer, bygd av Ramses II på 1200-tallet f.Kr. De to templene ble hugget inn i et fjellside, og bare fasaden var synlig. I forbindelse med byggingen av Aswandemningene på 1960-tallet ble templene demontert og gjenoppbygd 64 meter høyere opp og 180 meter lenger inn fra den opprinnelige beliggenheten for å unngå at de havnet under vann. Da templene var ferdig flyttet, ble de dekket av et kunstig fjell. Både utvendig og innvendig er templene identisk med det opprinnelige. Det store tempelet er plassert på en slik måte at solen, to ganger i året lyser helt inn på gudestatuene i det innerste rommet i tempelet, slik den gjorde på Ramses II sin tid.

  Om ettermiddagen skal vi besøke Abu Simbel-tempelet. Etter mørkets frembrudd får vi oppleve et spektakulært lyd- og lysshow, som formidler tempelets historie tilbake til faraoenes tid.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Abu Simbel
 • Dag 5: Cruise til Kasr Ibrim og Wadi El Seboua

  Tidlig om morgenen hever skipet ankeret og cruiset på Nassersjøen begynner. I det solen står opp, passerer vi Abu Simbel.

  Det å seile på Nassersjøen er vidunderlig vakkert. Ørkenens unike fargeskala reflekterer stillheten i Egypts sydligste ødemarker. Nå er vi på ekspedisjon! Her er det ingen moderne kaianlegg vi kan legge til, og vi må bruke skipets tendere når vi skal i land. Det er heller ingen internettdekning, men rikelig med tid til den gode samtalen på soldekket. På våre strandhugg ser vi, i tillegg til Abu Simbel, flere andre templer som også ble flyttet lengere inn på land under den internasjonale Nubiakampanjen, da den store dammen ble bygget. Utsikten mot soloppgangene, så vel som solnedgangene, bak ørkenfjellene er magisk.

  Vi seiler til Kasr Ibrim, den eneste av severdigheten ved Nassersjøen som fremdeles befinner seg på sin opprinnelige plass. Her har det vært en festning siden faraoenes tid. I faraoenes tid var den en festning her som lå på en bakketopp høyt over Nilen. Nå er det bare en liten øy man ser. Vi beundrer alt dette fra skipet, for her er det ikke tillatt å gå i land.

  Deretter fortsetter seilasen til Amada, som vi skal besøk etter lunsj. Amada-tempelet ble oppført i det 18. dynastiet under Tutmosis III og IV, samt Amunhotep II. Her ser vi også graven til Penout, guvernøren av Nubia. Penouts grav er en klippegrav, som i likhet med templene i nærheten, ble flyttet fra sin opprinnelige plassering for å redde den fra oversvømmelsen.

  Tilbake om bord fortsetter seilasen mot Wadi El Seboua (Løvenes dal). Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord og vi beundrer utsikten til det golde landskapet fra soldekket.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Kasr Ibrim
 • Dag 6: Besøk Wadi El Seboua – seil til Aswan

  Tidlig om morgenen skal vi besøke Wadi El Seboua, hvor vi får se Ramses IIs tempel dedikert gudene Amon Ra og Ra Harmakis, samt Dakka-tempelet som var tilegnet klokheten, litteraturen og vitenskapens gud, Toth. Vi ser også ruinene av det gresk-romerske tempelet Maharakka.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Om kvelden kommer vi så nær Aswan det er mulig å seile på Nassersjøen, og legger til kai nær høydemningen.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

  Wadi El Seboua
 • Dag 7: Ilandstigning i Aswan

  Etter frokost sier vi farvel til skipet, men før vi forlater Nassersjøen skal vi besøke Kalabsha-tempelet som ligger på en øy. Tempelet er fra gresk-romersk tid og tilegnet guden Mandoulis. Vi ser også Kertassi-kiosken, dedikert gudinnen Isis.

  Deretter skal vi bli bedre kjent med de største severdighetene i Aswan. Først tar vi høydemningen i nærmere øyesyn, før vi besøker Philae-tempelet og granittbruddet med den uferdige obelisken.

  De to neste nettene skal vi bo på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i Nilen i sentrum av Aswan. Båtturen fra byen til hotellet tar bare noen minutter. Vi sjekker inn ved 15-tiden og har resten av ettermiddagen til fri disposisjon. Hotellet har et fint bassengområde og stor hage.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Kalabsha-tempelet
 • Dag 8: Aswan

  Nyt en avslappende morgen på hotellet eller bli med reiselederen på oppdagelsesferd i Aswan.

  Etter lunsj skal vi på båttur med en felukka i Aswans vakre skjærgård. En felukka er en tradisjonell, flatbunnet seilbåt som har vært brukt på Nilen i tusener av år. Vi tar en tur i land på Kitchner Island, og spaserer gjennom den botaniske hagen.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Felukkaer nær Aswan
 • Dag 9: Aswan – Kom Ombo – Edfu – Luxor

  Fra Aswan skal vi kjøre landeveien nordover langs Nilen til Luxor – en kjøretur som i utgangspunktet tar under fire timer, men vi skal gjøre flere stopp underveis. Når man kjører bil mellom Aswan og Luxor får man sjansen til å komme tettere på det ekte Egypt og få et inntrykk av hverdagen til de som bor langs elven. En annen fordel med å kjøre buss er at vi får oppleve severdighetene underveis når de ikke er fulle av cruiseturister, og slipper dermed å gå i kø gjennom templene.

  Vi forlater hotellet etter frokost og etter cirka en times kjøring kommer vi til Kom Ombo. Her skal vi besøke Kom Ombo-tempelet som ligger vakkert til ved elvebredden. Dette er et uvanlig tempel fordi det er viet to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus, og vi får se flere krokodillemumier.

  Vi kjører videre og fra bussen har vi utsikt mot det fascinerende landskapet som er frodig og grønt nærmest vannet, men med den golde ørkenen like bak. Livet langs elven har ikke endret seg vesentlig gjennom tidene. Kvinnene vasker klær i elven, mens mennene pløyer jorden med håndkraft.
  Neste stopp er Edfu-tempelet, dedikert til guden Horus. Tempelet ble bygget for rundt 2200 år siden, og regnes som et av de best bevarte i Egypt.

  Vi ankommer Luxor om ettermiddagen og sjekker inn på Pavillion Winter Hotel, hvor vi skal bo i to netter. Etter at vi har fått børstet av oss støvet fra den lange kjøreturen, samles vi på terrassen til hotellet for å nyte en tradisjonell engelsk ettermiddagste med utsikt over Nilen. Resten av kvelden er til egen disposisjon.

  Inkluderte måltider: Frokost, ettermiddagste

  Edfu-tempelet
 • Dag 10: Luxor og Kongenes dal

  I oldtiden het Luxor Teben og var i perioder hovedstad i gamle Egypt. Byen omfatter mange store og viktige antikke funn, og kalles med god grunn verdens største utendørsmuseum.

  Luxor ligger på østsiden av Nilen, men i dag skal vi besøke vestbredden. Dette er den siden av elven hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her ligger Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer i det nye riket ble begravd for 3500 år siden. De arkeologiske utgravingene i Kongenes dal har pågått i over 150 år og det har blitt gjort viktige funn også i nyere tid. Vi besøker to av gravene. Etterpå får vi litt tid på egen hånd og de som ønsker kan kjøpe tilleggsbillett for å besøke gravkammeret til Tutankhamon eller Sety I. På vei tilbake til Luxor ser vi Hatshepsuts gravtempel, de over tre tusen år gamle Memnon-støttene og arbeiderlandsbyen Deir el Medina, hvor arbeiderne som bygget faraoenes graver bodde.

  Resten av ettermiddagen kan du utforske Luxor videre på egen hånd. Reiselederen kan gi tips om hva du kan gjøre og steder man kan spise middag.

  Om kvelden besøker vi det opplyste Luxortempelet, som ligger vakkert til nær elvebredden. Ved inngangsporten til tempelet står det en høy obelisk i rosa granitt. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829, og står i dag på Place de la Concorde i Paris.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

  Gravkammer i Kongenes dal
 • Dag 11: Luxor – Kairo

  Om morgenen er det mulighet for å bli med på en tur med luftballong (ikke inkludert) for å se soloppgangen over Luxor. En opplevelse!

  Vi sjekker ut fra hotellet midt på dagen og drar for å besøke Karnak, oldtidens største tempelkompleks. Det gedigne anlegget var hovedkultsted for riksguden Amon-Ra og ble utvidet med stadig nye bygg av ulike faraoer over en periode på nesten to tusen år.

  Fra Karnak kjører vi til flyplassen for å fly tilbake til Kairo. Den siste natten skal vi bo på et flyplasshotell i Kairo. Om kvelden spiser vi en hyggelig avskjedsmiddag i hotellets restaurant, og får muligheten til å oppsummere alle inntrykkene fra turen.

  Inkluderte måltider: Frokost, middag

  Karnak-tempelet i Luxor
 • Dag 12: Kairo – Oslo

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og spaserer tilbake til flyplassen. Fra Kairo flyr vi med Turkish Airlines via Istanbul, til Oslo.

  En eventyrlig reise er over for denne gang, men med oss hjem har vi minner for livet.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Kairo – Oslo
 • Viktig informasjon

  Vi tar forbehold om endringer, for eksempel at rekkefølgen på programmet kan endres. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene

Priser

Pris 4.–15. mars 2025
Pr. person i delt dobbeltrom/lugar 47 390
Enkeltrom/lugar 63 390


Minimum antall deltagere er 18, maksimum er 28.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Kairo t/r med Turkish Airlines
 • Fly Kairo–Aswan–Abu Simbel/Luxor–Kairo
 • Flyskatter (pr. mai.24)
 • Visum til Egypt
 • Tre netter på Sofitel El Gezira Cairo 5*
 • Tre netters cruise med Steigenberger Omar El Khayam
 • To netter på Mövenpick Resort Aswan 5*
 • To netter på Pavillion Winter Hotel 5* i Luxor
 • En natt på Meridien Airport Hotel i Kairo, 4*+
 • Frokost hver dag
 • Seks lunsjer
 • Fem middager
 • Ettermiddagste på Pavillion Winter Hotel i Luxor
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til sjåfører, lokalguider og besetningen på skipet
 • Erfaren og kunnskapsrik reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Valgfrie tillegg
Luftballongtur i Luxor (bestilles og betales på stedet)

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskinlesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Visum for nordiske borgere og borgere fra EU-landene er inkludert i prisen og deles ut ved ankomst Kairo av vår lokale agent. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

Reiseleder

Torild Karlsen
Vi er så heldige at vi har med Torild Karlsen på alle våre turer til Egypt. Torild har bred erfaring fra reiselivet, både som reiseleder og turprodusent, og hun har blant annet bodd flere år i Egypt. Hun kaller seg selv for historie-nerd, og gleder seg til å dele sin kunnskap og interesse for egyptisk historie og kultur med våre gjester. 

>> Les Torilds reiseblogg fra Egypt her

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mars 2025

04.03OsloRundreise Egypt og cruise på Nassersjøen
Reiseledere: Torild Karlsen
11Mer enn 447 390,-Bestill

Skip

Steigenberger Omar El Khayam
Omar El Khayam er et elegant og moderne skip. Skipets hovedrestaurant Abu Nawas serverer både lokale spesialiteter og internasjonale retter. Alle måltidene er buffet. Passasjerene kan runde av en begi...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo