Skip to main content

Klassiske Rhinen med VIVA Tiara 4*

Øvre mellomrhindalen
Mannheim
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Rüdesheim
Niederwald-monumentet, Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Deutsches Eck, Koblenz
Cochem
Cochem
Moseldalen
Wiesbaden
St. Martin-katedralen, Mainz
Mainz
Gamlebyen i Mainz


Rhinen lokker med vakker natur, men også mange spennende, historiske og sjarmerende byer. Fra Frankfurt seiler vi først til Mannheim og Strasbourg. Så går ferden nordover på Rhinen til Rüdesheim og Koblenz, før vi gjør en liten avstikker inn på Mosel for å besøke Cochem. De to siste anløpshavnene, Wiesbaden og Mainz, er hovedstad i hver sin delstat. Vårt hjem på turen er elegante VIVA Tiara, som byr på utsøkt mat og høy komfort.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Mannheim – Tysklands største innlandshavn
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Cochem – Moseldalens perle
 • Wiesbaden – delstatshovedstaden i Hessen
 • Gutenbergs by, Mainz
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til kaien hvor VIVA Tiara venter.

  Frankfurt am Main er Tysklands finansielle hovedstad og sete for Den europeiske sentralbank, Deutsche Bundesbank samt flere store, internasjonale banker. Bybildet domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel («bankkvartalet»), som på folkemunne kalles for Mainhatten fordi området minner om skyskraperne i New York. Den gamle markedsplassen (Römerberg) er omkranset av bindingsverkshus og det vakre rådhuset fra 1405. I nærheten ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

  Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Ved 18-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Frankfurt
 • Dag 2: Mannheim

  Tidlig om morgenen kommer vi til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland.

  Om ettermiddagen fortsetter cruiset på Rhinen – med kurs mot Frankrike.

  Mannheim slott
 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

  Ved 23-tiden begynner skipet på seilasen tilbake nordover på Rhinen.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 4: Rüdesheim

  I løpet av morgenen passerer vi utløpet til Main og fortsetter gjennom områdene som er kjent for sin vinproduksjon. På venstre bredde ligger vindistriktet Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt, og på høyre bredde Rheingau, verdensberømt for sine gode rieslinger.

  Etter lunsj kommer vi til Rüdesheim, i hjertet av Rheingau. Den lille vinbyen er omkranset av vinmarker som strekker seg oppover åssiden. Fra sentrum kan man ta en taubane over vinmarkene og opp til det imponerende Niederwald-monumentet. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. Avslutt besøket i Rüdesheim med en rusletur langs den lille, livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en Rheingau-riesling eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, som lages med det lokale druebrennevinet Asbach.

  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 5: Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Om morgenen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket kan vi beundre utsikten til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene seilte på grunn.

  Før lunsj ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen, og både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over byen og elvene.

  Koblenz
 • Dag 6: Cochem

  Ved midnatt forlater skipet Koblenz og seiler inn på Mosel, en av de største sideelvene til Rhinen. Tidlig om morgenen legger vi til kai i Cochem, som kalles Moseldalens perle. Cochem er en sjarmerende liten by med smale gater og mange bindingsverkshus. Ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg Cochem er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel.

  Ved lunsjtid seiler vi tilbake nedover Mosel. Vi må igjennom tre sluser før vi passerer Koblenz og fortsetter på Rhinen.

  Cochem
 • Dag 7: Wiesbaden og Mainz

  I dag skal vi besøke to delstatshovedsteder; Wiesbaden og Mainz. De to byene ligger nesten rett ovenfor hverandre, på hver sin side av Rhinen.

  Første stopp er Wiesbaden, som i tillegg til å være delstatshovedstad i Hessen, også er kjent for produksjonen av tysk musserende vin (sekt). Wiesbaden er også et populært kurbadsted og byen har hele 27 varme kilder. Etter andre verdenskrig var Wiesbaden hovedkvarter for den amerikanske okkupasjonshæren. Selve sentrum av Wiesbaden befinner seg et lite stykke fra elven. I den historiske bykjernen kan man se det nyklassisistiske Bypalasset, rådhuset og den røde, nygotiske markedskirken. Bypalasset var tidligere sete for hertugene av Nassau, men huser i våre dager delstatsparlamentet i Hessen. Den vakre Kurparken er anlagt i engelsk landskapsarkitekturstil.

  Midt på dagen seiler skipet til Mainz, med ankomst bare en halvtime senere. Mainz er hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz, ved samløpet med Main – derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Besøk den historiske plassen Kirschgarten, la deg friste av butikkene i den lange gågaten Augustinerstrasse, eller spaser på den fine elvepromenaden som er anlagt langs Rhinen.

  Sent om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, som går på Main-elven.

  Gamlebyen i Mainz
 • Dag 8: Frankfurt – Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi tilbake til Oslo.

  Frankfurt – Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • VIVA All-Inclusive (mer info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene er ikke klart fra rederiet ennå. Oversikt over hvilke utflukter som tilbys, samt priser, kommer senere.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2025

03.04OsloKlassiske Rhinen med Viva Tiara 4*+7Mer enn 422 490,-Bestill

Oktober 2025

17.10OsloKlassiske Rhinen med Viva Tiara 4*+7Mer enn 421 490,-Bestill

Skip

MS Viva Tiara
Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro, sto...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo