Skip to main content

Oppdag Athen med Fedon: Matglede og antikkens skatter

AkropolisAkropolis
Zevs' tempel med Akropolis i bakgrunnenZevs' tempel
Hvitkalkede hus i Plaka-distriktetPlaka-distriktet
Utsikt over AthenAthen
Dr. Fedon LindbergDr. Fedon Lindberg
Kelner serverer gresk salatGresk mat
Lunsj i middelhavsstilLunsj i middelhavsstil
Gate i Monastiraki-distriktetMonastiraki-distriktet
Den romerske Agora Den romerske Agora
KatedralkirkeKatedralkirken Metropolis
Akademiet i AthenAkademiet i Athen
Det Panathenske stadionDen Panathenske stadion fra 1896
Hyggelig gate i Plaka-distriktetPlaka-distriktet
AkropolisAkropolis
AkropolisAkropolis
AkropolisAkropolis
Herod Atticus friluftsteaterHerod Atticus ved Akropolis
Hyggelig gate i Plaka-distriktetPlaka-distriktet
Gresk salatGresk salat
Utsikt over Athen ved solnedgangAthen
Utsikt over Athen ved solnedgangAthen

Hellas’ hovedstad, Athen, er en av verdens mest fascinerende byer, hvor antikken møter moderne tid i en harmonisk blanding. Med over 3000 år med historie, er Athen vuggen til vestlig sivilisasjon og demokrati, hjem til ikoniske landemerker som Akropolis og Parthenon. Byen er et levende museum fylt med utallige arkeologiske steder, museer og historiske monumenter. Samtidig er Athen en pulserende storby med en rik matkultur, spennende shoppingmuligheter og et livlig natteliv. Kontrastene er store, og det beste av alt – du kan oppleve det meste av bykjernen fots.

Vår Cicerone til Athen og gresk matkultur er den kunnskapsrike og erfarne Dr. Fedon Lindberg. Han vil gi oss en innføring i og en dypere forståelse av sin hjemby Athen og den greske matkulturen. Bli med på denne unike reisen og opplev en perfekt blanding av helse, kultur og matglede i hjertet av Athen!

Høydepunkter

  • Besøk Akropolis
  • Foredrag av Dr. Fedon Lindberg
  • Solnedgang på Lycabettus-høyden
  • Olivenoljeseminar og smaking
  • Middag hjemme hos Fedon
  • Byrundtur
  • Varvakios Agora, Athens sentrale marked
     

Dr. Fedon Lindberg

Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har Dr. Fedon Lindberg sett hvordan kosthold og livsstil kan påvirke helsen vår. Hans filosofi er enkel: Du kan oppnå bedre helse ved å ta bevisste valg i hverdagen. Ved å sette sammen et balansert kosthold som passer din helse, livsstil og lommebok, kan du nyte smakfull mat og oppnå positive helseeffekter.

Fedon ble født i Hellas i 1962 og har bodd i Norge siden 1986. Han er spesialist i indremedisin med særlig kompetanse blant annet innen ernæring og livsstilsmedisin. Han har jobbet ved Aker Universitetssykehus og Lovisenberg sykehus. Med snart 40 år klinisk erfaring, har han ledet Fedon Helse siden 1999, hvor han fokuserer på forebygging og behandling av kroniske livsstilssykdommer.

Fedon har spisskompetanse innen utredning og behandling av blant annet overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdommer og mage- og tarmproblemer. Han bruker en helhetlig tilnærming som inkluderer kosthold, søvn, stressmestring, fysisk aktivitet, medisiner, naturmedisiner og kosttilskudd, basert på vitenskapelig dokumentasjon.

I 2001 debuterte Fedon som forfatter med boken “Naturlig slank med kost i balanse”. Siden har han skrevet over 20 bøker som dekker et bredt spekter av helseproblemer, inkludert flere kokebøker. Han er en lidenskapelig matentusiast og mener at sunn mat må smake fantastisk for å bli en varig del av livsstilen. Flere av hans bøker er oversatt til 15 språk og utgitt i over 20 land, med over 500 000 solgte eksemplarer.

Fritekstsøk

Dagsprogram

  • Dag 1, lørdag 26. april: Oslo – Athen

    Vi møtes på Gardermoen om ettermiddagen, hvor du treffer Elite Travels reiseleder Ann Kristin. Vi flyr med Norwegian direkte til Athen, hvor vi ankommer kl. 19.50. En buss tar oss deretter til vårt sentralt beliggende hotell, nær Syntagma-plassen, de historiske bygningene og den sjarmerende gamle bydelen Plaka. Underveis får vi en orientering av reiselederen.

    Monastiraki-plassen ved skumringMonastiraki-plassen
  • Dag 2, søndag 27. april: Athen

    Etter en god frokost tar vi en spasertur sammen med reiselederen for å utforske områdene rundt hotellet. Å besøke Athen er som å trå tilbake i historien, hvor fortiden møter nåtiden på en unik måte. Byen tilbyr en blanding av gamle ruiner og moderne liv. Akropolis, med sin majestetiske Parthenon, troner over byen som et symbol på den antikke greske sivilisasjonen. Samtidig er Athen en pulserende metropol, fylt med livlige torg, sjarmerende kaféer og en rik kulturscene. Vi ser blant annet det greske parlamentet på Syntagmaplassen (grunnlovsplassen), som er Athens viktigste plass, kjent for politiske demonstrasjoner og historiske begivenheter.

    Klokken 12 samles vi på hotellet for å møte Dr. Fedon Lindberg. Her får vi en presentasjon og har et bli kjent-møte, før vi spaserer 10-15 minutter fra hotellet for å spise en gresk mezélunsj med forskjellige gode retter. Etterpå besøker vi Ergon Agora, et matmekka i flere etasjer, hvor Fedon vil introdusere oss for greske delikatesser og spesialiteter.

    Kvelden er til fri disposisjon. Utforsk Plaka videre på egen hånd, eller ta turen til Monastiraki, kjent for sitt livlige marked og pittoreske gater. Hvis du ønsker, kan du også bli med reiselederen på en hyggelig restaurant.

    Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

    Parlamentet på Syntagma-plassenParlamentet på Syntagma-plassen
  • Dag 3, mandag 28. april: Athen

    I dag drar vi på en byrundtur i Athen med buss og til fots i rundt fire timer, hvor vi får se de store kontrastene som finnes i byen. Vår reiseleder Ann Kristin Andersen Mougios, som er gift med en greker og selv snakker gresk, vil sammen med en lokal guide gi oss en dypere forståelse av byens historie og kultur. Vi ser blant annet kjente steder som den første moderne Olympiske stadion fra 1896, Parlamentet, Akademiet, Universitetet, Zevs’ Tempel, Hadrians bue.

    Deretter går turen til Athens største attraksjon, Akropolis. Akropolis troner over byen som et symbol på den antikke greske sivilisasjonen. Vi vandrer opp til majestetiske Parthenon, som er selve tempelet, og et av verdens mest kjente byggverk. Her kan man gå blant søyleganger som har stått i tusenvis av år, og føle historien komme til live. Etter besøket er det tid til å spise lunsj på egen hånd, eller returnere til hotellet for å slappe av.

    På kvelden tar vi taubane opp til den fantastiske Lycabettus-høyden. Lycabettus, eller Lykavittós på gresk, er Athens høyeste punkt, og rager 277 meter over havet. Fra toppen av dette kalksteinsfjellet får man en nydelig 360-graders panoramautsikt over hele Athen, inkludert Akropolis, havet i sør, og fjellene som omkranser byen. På toppen av Lycabettus finner man også det lille, hvitkalkede kapellet St. George, som stammer fra 1800-tallet, samt et teater og restaurant hvor man kan få seg noe å drikke. Herfra opplever vi den flotte solnedgangen over byen før vi tar taubanen ned igjen.

    Deretter tar vi buss til restauranten Athinaikon på Syntagma for en felles middag. Restauranten ønsker oss velkommen til en moderne versjon av tradisjonell gresk mat.

    Inkluderte måltider: Frokost og middag

    Lycabettus-høydenLycabettus-høyden
  • Dag 4, tirsdag 29. april: Athen

    Etter en god frokost spaserer vi sammen i rundt 10 minutter til Varvakios Agora, Athens sentrale marked. Her kan du utforske fiskemarkedet, kjøttmarkedet, og kryddermarkedet – et fargerikt skue.

    Etterpå drar vi sammen med Fedon til Hotel og Restaurant Milos, hvor vi deltar i et olivenoljeseminar med smaking. Vi dykker ned i olivenoljens fascinerende verden, med helse i hver dråpe. På Kreta har olivenolje vært en del av livet i mer enn 5000 år, og dette sunne elementet i middelhavskosten er essensielt for deres imponerende helse. Hver Kreta-boer bruker i gjennomsnitt 22 kilo olivenolje i året, det høyeste forbruket i verden. Lær om olivenoljens utrolige helsefordeler, hvordan du identifiserer høy kvalitet, beste lagringsmetoder, og de mange bruksområdene i kjøkkenet. Avslutt med en olivenoljesmaking og en lett lunsj som fremhever olivenoljens unike smak og egenskaper.

    Før seminaret får du også to inspirerende foredrag av Fedon: "Kronisk Frisk: Hva skaper og vedlikeholder god helse?" og "Middelhavskost: Mat for hjertet, hjernen og hele kroppen".

    • Kronisk Frisk: Hva skaper og vedlikeholder god helse? Fedon deler sine beste råd for å opprettholde god helse, selv med kronisk sykdom. Lær om hvordan kosthold, fysisk aktivitet, stressmestring, søvn og gode relasjoner, både privat og på jobb, spiller en avgjørende rolle i helsen din.

    • Middelhavskost: Mat for hjertet, hjernen og hele kroppen Oppdag hemmelighetene bak den tradisjonelle middelhavskosten, kåret til verdens sunneste kosthold seks år på rad. Fedon vil forklare hvorfor og hvordan denne maten forebygger hjertesykdom, demens, kreft og kronisk betennelse ved å blant annet stabilisere blodsukker, kolesterol og blodtrykk. Lær om smartkarbo og smartfett, og hvordan slik hjertevennlig mat kan redusere risikoen for hjertesykdom med nesten 70%.

    Om ettermiddagen og kvelden kan du utforske Athen videre på egen hånd, eller sammen med reiseleder og andre fra gruppen. Besøk for eksempel det trendy Psiri-området, kjent for sine kunstgallerier og kaféer, eller opplev nattelivet i Gazi-distriktet.

    Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

    Olivenolje og olivenerOlivenolje-seminar
  • Dag 5, onsdag 30. april: Athen

    I dag kan du bli med reiselederen til fantastiske Akropolis Museum, som huser gjenstander fra arkeologiske utgravninger på Akropolis. Museet har vunnet mange internasjonale priser, og regnes for å være blant de viktigste museum i verden. Inngangsbillett er ikke inkludert. For de som er mer interessert i shopping, anbefaler vi en tur til Ermou-gaten, Athens største handlegate, eller det eksklusive Kolonaki-distriktet, hvor du finner alt fra kjente merkevarer til lokale designere.

    Om ettermiddagen tar vi turen til den elegante bydelen Kifissia, kjent for sine grønne parker, historiske villaer og sjarmerende avenyer. Nyt en hyggelig rusletur, besøk koselige kaféer eller la deg friste av butikkvinduene.

    På kvelden har Fedon invitert oss hjem til seg og et gresk festbord akkompagnert av gode greske viner. Forvent en kveld fylt med god mat og herlig stemning! Vi har en privat buss, og er tilbake på hoteller etter klokken 22.

    Inkluderte måltider: Frokost og middag

    Hyggelig gate i Plaka-distriktetPlaka-distriktet
  • Dag 6, torsdag 1. mai: Athen – Oslo

    Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører til flyplassen. Vårt SAS-fly går kl. 12.30, og vi lander i Oslo kl. 15.20. Vi har hatt fem kulturrike dager hvor vi har lært mye om matglede, sunn mat og en frisk livstil. Forhåpentligvis har turen gitt deg minner for livet og inspirasjon til å fortsette reisen mot god helse og velvære.

    Inkludert måltid: Frokost

Hotell

HotellromHotel Achilleas

Hotel Achilleas 3*, Athen 
Opplev varm gjestfrihet i hjertet av Athen, noen få skritt fra Syntagma-plassen. Toppattraksjoner i Athen, inkludert Akropolis, Plaka, Monastiraki og en rekke museer, ligger innen gangavstand fra hotellet. Achilleas Hotel har moderne og komfortable rom med air condition, TV, safe og gratis WiFi. Hotellet har over 40 års erfaring med å ønske gjester velkommen, og ble totalrenovert i 2019.

En god amerikansk frokostbuffé serveres hver morgen på mesaninen. Buffeten inkluderer produkter fra middelhavsdietten med greske smaker, sesongens friske frukter, frokostblandinger, eggerøre, honning, kaker, rundstykker med oliven, rosiner og croissanter.

Priser

Pr. person i delt dobbeltrom kr 16 490
Enkeltrom kr 19 690 pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. august 2024.
 

Alt dette er inkludert

  • Fly Oslo – Athen t/r med SAS og Norwegian
  • Flyskatter
  • Et kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
  • Fem netter på Hotel Achilleas 3*
  • Frokost hver dag
  • Lunsj dag 2
  • Olivenoljeseminar med lett lunsj
  • Middag dag 3
  • Middag hos Fedon Lindberg
  • Byrundtur
  • Inngang til Akropolis
  • Taubane til/fra Lycabettus-høyden
  • Foredrag av Fedon Lindberg
  • Busstransport iht. program
  • Tips til lokalguide og sjåfører 
  • Dyktig reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

  • Måltider utover de som er nevnt over
  • Drikkevarer utover de som er nevnt over
  • Klimaskatt på hotellet €3 per dag per rom
  • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Ann Kristin Andersen Mougios startet sitt reise-eventyr som reiseleder for Saga Solreiser i Athen i 1984. Deretter jobbet hun også noen år for Tjærborg på Rhodos, samt Tenerife og Madeira på vinterstid. Ann Kristin skulle egentlig bare ta en sesong i utlandet, og fortsette med idrettstudier hjemme, men ble bitt av den store lidenskapen for reiser. Vel hjemme i Oslo jobbet hun noen år i Bennett, hvor bedriftsreiser var hovedfokus, før hun deretter startet et eget reisebyrå. Gjennom årene har hun opparbeidet seg mye verdifull kompetanse om turer til fjernt og nær, men aller nærmest hjertet ligger lidenskapen til hennes andre hjemland, Hellas. Ann Kristin er kunnskapsrik og omsorgsfull, tar godt vare på alle, og ønsker å gi hver gjest den beste turopplevelsen. Og hun behersker også det greske språket – «helt gresk» for oss!

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2025

26.04OsloOppdag Athen med Fedon: Matglede og antikkens skatter
Reiseledere: Ann Kristin Andersen
5Mer enn 416 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Grensen 15
0159 Oslo