Skip to main content

Det gode liv med Fedon Lindberg i Sør-Afrika

Vakre Cape Town med Table Mountain i bakgrunnenCape Town
V&A Waterfront med Table Mountain i bakgrunnenV&A Waterfront
Taubane til Table Maountain med Cape Town i bakgrunnenTaubanen opp til Table Mountain
Fargerike husBo Kaap i Cape Town
Camps Bay strand og fjellCamps Bay utenfor Cape Town
HotellrestaurantThe PortsWood Hotel
ConstantiaConstantia
Vei langs bratt fjellvegg og havetChapman's Peak
Cape Point informasjonsskiltCape Point
Cape PointCape Point
Pingviner på en strandPingviner i Simon's Town
PingvinerPingviner i Simon's Town
Klipper og havet i HermanusHermanus
Creation Wine EstateCreation Wine Estate
Creation Wine EstateCreation Wine Estate
Creation Wine EstateCreation Wine Estate
Fristende middag på Café du VinCafé du Vin
Basseng på Le Franschhoek Hotel & SpaLe Franschhoek Hotel & Spa
MonumentHuguenot Monument i Franschhoek
VinmarkVinland
Stellebosch-skiltStellenbosch
Pinotage-druerPinotage-druer
VinmarkerVinmarker
VinsmakingVinsmaking
Le Bon Vivant restaurantLe Bon Vivant restaurant
Fristende middag på Le Bon VivantLe Bon Vivant restaurant
Tegne/- malerkurs med Kenneth

Sør-Afrika er kontrastenes land. Her finner du alt fra vakker natur, pulserende storbyer, kulinariske opplevelser og kjente vinområder. Landet har i tillegg en fascinerende kultur og dramatisk historie. Vår innholdsrike rundreise med Dr. Fedon Lindberg kombinerer fantastiske Cape Town med det sjarmerende vindistriktet, samt flotte opplevelser i hvalbyen Hermanus.

Cape Town er en av verdens vakreste feriebyer. Med ikoniske Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Øst for Cape Town ligger vindistriktene, populært kalt Winelands. I nesten 400 år har vin blitt produsert her. Sør-Afrika har til og med sin egen drue, pinotage! Vi skal spise på noen av de mest spennende restaurantene på østkysten av Sør-Afrika. Vi får smake på noen av regionens beste viner under besøk til flere eksklusive vingårder. Og reiseledere Dr. Fedon Lindberg og Ken Alexander Lindberg vil fremføre flere spennende foredrag og kurs under reisen. Dette blir rett og slett det Gode Liv!

Høydepunkter

 • Utforsk vakre Cape Town, inkludert taubane opp til Table Mountain
 • Vinsmaking i Constantia - den eldste regionen for vinproduksjon på den sørlige halvkule
 • Møtepunktet mellom Atlanterhavet og det Indiske Hav ved Cape Point
 • Se de berømte Kapp-pingvinene i Simon’s Town
 • Naturskjønne Hermanus
 • Mange gode vinsmakinger i Winelands
 • Flere gode restauranter inkludert
 • Reiseleder og foredragsholder Fedon Lindberg
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, tirsdag 18. februar: Oslo - Cape Town

  Møt Elite Travels reiseledere på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Sør-Afrika med ankomst neste dag. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Dag 2, onsdag 19. februar: Ankomst Cape Town

  Vi lander på Cape Town Internasjonale flyplass og blir kjørt cirka en halvtime til The PortsWood Hotel, hvor vi skal tilbringe de neste tre nettene. The PortsWood er et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner vi et stort utvalg av restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner.

  Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag på restauranten GOLD.

  Inkluderte måltider: Middag

  V&A Waterfront i Cape TownV&A Waterfront
 • Dag 3, torsdag 20. februar: Table Mountain og vinsmaking i Constantia

  Etter en god natts søvn og frokost på hotellet starter vi dagen med en tur opp taubanen til ikoniske Table Mountain, Cape Towns landemerke og et must-see for alle som besøker byen. Table Mountain er et tre kilometer langt fjellplatå, hvor høyeste punkt er Maclear’s Beacon på 1086 meter. Fra toppen lar vi oss imponere over panoramautsikten over byen, Atlanterhavet og Robben Island. Få byer ligger så vakkert til som Cape Town. Med majestetiske Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde er det ikke rart at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby.

  Vel nede igjen fortsetter vi til Constantia hvor vi legger turen til to forskjellige vingårder. Constantia er en velstående forstad til Cape Town og er kjent som den eldste regionen for vinproduksjon på den sørlige halvkule. Det blir vinsmaking på Buitenverwatching og lunsj med vin til maten på Constantia Glen, før turen går tilbake til Cape Town.

  Buitenverwatching sin historie startet så tidlig som i 1796, men vingården fikk sin renessanse i 1825 når Ryk Arnoldus De Cloete plantet 90 000 vinstokker på eiendommen. De klimatiske forholdene med kalde netter og beskjedne dagstemperaturer skaper friske, sprø og fyldige viner. Constantina Glen beskriver seg selv som en boutique vingård, og vinhistorien går så langt tilbake som 1813. Siden 1960 har gården blitt drevet at Waibel familien, og det var først rundt årtusenskiftet at familien bestemte seg for å satse hardt på vinproduksjon igjen, etter mange år med tradisjonell jordbruk. Gode klimatiske forhold og perfekt jordsmonn gjør at vingården i dag produserer noen av de beste vinene i regionen.

  Ettermiddagen er til egen disposisjon. Reiseleder kan hjelpe med å anbefale steder å spise, for eksempel på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger i havneområdet ved hotellet.

  Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

  Vingård i Constantia
 • Dag 4, fredag 21. februar: Cape Point

  Om morgenen blir vi hentet på hotellet og begir oss ut på en dag med nydelige naturopplevelser.

  Først tar vi turen via Chapman's Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste.

  Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982, og på grunn av den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Vi har lunsj på Black Marlin Seafood Restaurant før vi kjører tilbake mot Cape Town. Restauranten har vært i drift siden midten av 1960-tallet og har opparbeidet seg et fabelaktig rykte for sin fantastiske sjømat, prisvinnende vinliste og utrolige utsikt.

  Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

  Cape PointCape Point
 • Dag 5, lørdag 22. februar: Cape Town – Hermanus

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet drar vi mot Hermanus. På veien blir det vinsmaking og lunsj på Ecology Lifestyle Farm. I 2001 overtok dagens eiere denne vakre gården langs vinruten Bot River. De så det utrolige potensialet i det fruktbare jordsmonnet, og i dag er gården blitt en del av det eksklusive PaardenKloof Wine Estate. Her lages noen av de beste vinene i Sør-Afrika, og vi skal smake på noen av disse.

  Hermanus ligger kun 140 kilometer fra Cape Town, mellom vakre strender i Walker Bay. Hermanus har vokst fra å være en liten badeby til å muligens bli det mest kjente stedet for hvalsafari i verden. Byen er også berømt for sin naturskjønnhet, lange strekninger av uberørte strender og et utmerket utvalg av restauranter, kafeer og barer. Besøkende kan også utforske Old Harbour Museum, som består av den sjarmerende fiskerlandsbyen, den gamle havnen og Whale House Museum; vandre gjennom nærliggende Fernkloof naturreservat, og prøve en rekke toppkvalitetsviner langs den berømte Hermanus-vinruten.

  På ettermiddagen vil Dr. Fedon Lindberg holde et foredrag som heter «Kronisk frisk – alt henger sammen med alt». I foredraget presenterer Fedon Lindberg, spesialist i indremedisin, hvordan man kan skape og vedlikeholde god helse, selv om man har en kronisk sykdom og hvordan viktige faktorer som kosthold, fysisk aktivitet, stressmestring, søvn og gode relasjoner privat og på jobb kan bidra. God helse er balansen mellom belastninger fra gener og miljø og kroppens evne til å bære disse til enhver tid. Kroppens bæreevne defineres av gener, miljø og livsstil.

  Inkludert måltid: Frokost og lunsj

  Klippene i HermanusWindsor hotell i Hermanus
 • Dag 6, søndag 23. februar: Hermanus

  I dag drar vi til Creation Wine Estate nær Hermanus for en opplevelsesrik lunsj med vinsmaking.

  Vinrankene på Creation vingård klatrer opp de bratte åsene til Babylon Toren-fjellet til en høyde på 300 meter over havet. Her får de masse sollys, leirrike jordarter og kjølig bris fra Atlanterhavet. Creations historie begynte i 2002, da sveitsiskfødte JC og sørafrikanskfødte Carolyn Martin tok opp utfordringen med å etablere en vingård i et avsidesliggende hjørne av Walker Bay. De 40 hektarene hadde aldri vært plantet med vinranker før, men ved å erkjenne potensialet, gikk de målbevisst til verks for å gjøre det om til en suksessfull vingård.

  Vi ankommer Hermanus igjen tidlig på ettermiddagen, og det vil da være tid til egen disposisjon. Reiseledere vil være behjelpelige med å finne restauranter for å spise middag i Hermanus begge kveldene.

  Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

  Creation Wine EstateCreation Wine Estate
 • Dag 7, mandag 24. februar: Hermanus - Franschhoek

  Om morgenen blir vi hentet på hotellet og kjørt til Le Franschhoek Hotel & Spa, et flott firestjerners hotell som ligger i nydelige omgivelser rett utenfor sentrum av Franschhoek. Her skal vi bo i fire netter.

  Franschhoek er en landsby i vindistriktet sør for Cape Town. Mektige fjell, grønne enger og vinmarker omkranser byen. Mellom 1688 og 1690 ble landområdet her gitt til to hundre franske Hugenotter, som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Det var de som startet med å dyrke vindruer her. Vinene som produseres eksporters i våre dager til hele verden. I og rundt byen finnes vinkjellere både over og under jorden. I sentrum av Franschhoek finner man også mange utmerkede restauranter, små butikker, kunstgallerier og antikvitetshandlere, og det er her man virkelig kan boltre seg med gourmet måltider

  Om ettermiddagen drar vi inn til Franschhoek for middag på Café du Vin, en ypperlig fransk bistro. Restauranten er eid av norske Robert Jørgensen, som også driver boutique hotellet Hotel du Vin i Franschoeck. Café du Vin har høstet mye annerkjennelse for vinlisten sin og byr på en flott matopplevelse.

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  Le Franschhoek Hotel & SpaLe Franschhoek Hotel & Spa
 • Dag 8, tirsdag 25. februar: Franschhoek

  I dag skal vi tilbringe dagen på noen av de fantastiske vingårdene i området, og smake på flere av de kjente eksportproduktene.

  Første stopp i dag er idylliske Lanzerac Manor i Stellenbosch, hvor det blir vinsmaking og en Cellar Tour. Vingården har røtter helt tilbake til 1692. Den første eieren het Isaac Schrijver. Ikke overraskende kalte han gården Schoongezicht, som betyr fantastisk utsikt. Lanzerac er en populær vin på Vinmonpolet og har høstet mye annerkjennelse, blant annet for sine Pinotage viner.

  Etterpå går turen videre til Brookdale Estate i Paarl, hvor det blir vinsmaking og lunsj. Brookdale Estate er en liten Askepott historie. Eiendommen var engang overgrodd og lite brukt. Familien Rudd så det enorme potensialet og ervervet eiendommen med en klar visjon – å skape et vinområde i verdensklasse som produserer interessante vinblandinger (blends) i ulike varianter. Alltid med Sør-Afrika som inspirasjonen.

  Vi returnerer til hotellet tidlig ettermiddag og har resten av dagen til egen disposisjon.

  Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

  Fjell og vingårderStellenbosch
 • Dag 9, onsdag 26. februar: Franschhoek

  Denne dagen er til fri disposisjon. Det er mye å ta seg til i og rundt Franschhoek. Ta det med ro på hotellet, ta en spasertur til sentrum av Franschhoek eller opplev mer av området på en valgfri utflukt.

  Vi kan anbefale en tur på Wine Tram, som har en rekke forskjellige turer/linjer man kan velge mellom, eller en sykkeltur blant vinrankene. Det arrangeres både halvdags- og heldagsturer.

  Inkluderte måltider: Frokost

  Hvit bygning i FranschhoekFranschhoek
 • Dag 10, torsdag 27. februar: Franschhoek

  Litt etter frokost møtes vi til et nytt foredrag fra Dr. Fedon Lindberg: «Olivenolje – helse i hver dråpe». Sør-Afrika har en voksende olivenoljeindustri, men rangerer ikke blant de største produsentene i verden. De produserer rundt 1,2 millioner liter ekstra virgin olivenolje per år, noe som plasserer dem langt bak de største produsentene som Spania, Italia og Hellas som produserer 275 milllioner liter, men landet har vist en økende trend i produksjon og kvalitet på olivenoljen. I Sør-Afrika er olivenoljeproduksjonen hovedsakelig konsentrert i Western Cape-regionen, hvor det middelhavslignende klimaet er mest gunstig.

  På kvelden samles vi til felles avskjedsmiddag med vinparing på Le Bon Vivant. Le Bon Vivant ligger i et ombygd hus i Franschhoek sentrum, og er hjemmekoselig og avslappet, samtidig som det minner om moderne franske restauranter. Glassveggen lar deg se Pierre Hendriks og hans team på jobb.

  Maten på Le Bon Vivant er en opplevelse. Pierre Hendriks og hans team er lidenskapelig opptatt av smak og presentasjon, og inviterer på en reise med dristige smaker og kombinasjoner. Pierres dype forståelse av fransk mat danner grunnlaget for Le Bon Vivants moderne tolkninger av klassiske retter. Pierre jobbet på restauranter i Nederland i 10 år, før han bestemte seg for å bosette seg i Franschhoek da han var på besøk i Sør-Afrika i 2001.

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  OlivenoljeForedrag fra Dr. Fedon Lindberg: «Olivenolje – helse i hver dråpe»
 • Dag 11, fredag 28. februar: Franschhoek – hjemreise

  Vi blir hentet med buss på hotellet og kjørt i cirka en time til flyplassen i Cape Town. Fra Cape Town flyr vi tilbake til Norge. Det blir mellomlanding og flybytte underveis.

  Inkludert måltid: Frokost

  Franschhoek – hjemreise
 • Dag 12, lørdag 1. mars: Ankomst Oslo

  Vi lander i Oslo på formiddagen. Med oss hjem har vi mange gode minner om en opplevelsesrik reise i Sør-Afrika.

Prisinfo

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 37 990
Enkeltrom kr 45 490

Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2024.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Cape Town t/r
 • Flyskatter
 • Tre netter på The PortsWood Hotel 4* i Cape Town
 • To netter på Windsor Hotel Hermanus 3*
 • Fire netter på Le Franschhoek Hotel & Spa 4*
 • Bagasjehåndtering flyplass og hoteller
 • Taubane opp til Table Mountain
 • Guidet tur til Kapp-halvøya
 • Måltider iht. program
 • 2 vinsmakinger
 • 4 vinsmakinger med lunsj
 • To foredrag fra Dr. Fedon Lindberg 
 • Malerkurs med Kenneth Lindberg
 • Transport iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • To kunnskapsrike reiseledere fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

Pass og visum
Passet må være maskinlesbart og gyldig minimum seks måneder fra hjemreisedato. Passet må også ha minst 3 påfølgende blanke sider ved innreise.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika for opphold inntil 90 dager.

Særskilte depositums- og avbestillingsregler
På grunn av vilkårene vi får fra våre leverandører, er betalingsbetingelser og avbestillingsregler det på denne turen litt strengere enn våre standardbetingelser. Følgende gjelder:

 • Depositum: kr 3500 pr. person
 • Ved avbestilling inntil 120 dager før avreise er gebyret kr 1500 pr. person.

Utover dette følger vi våre vanlige betingelser.

Reiseledere

Dr. Fedon Lindberg
Dr. Fedon Lindberg er en av Norges mest anerkjente ernæringseksperter og har vært et kjent navn i mange år. Han har revolusjonert nordmenns kosthold og livsstil gjennom sin klinikk, bøker og foredrag, og hans fokus på helse og velvære har gjort ham til en autoritet på området. Med snart 40 års klinisk erfaring og en brennende lidenskap for reiser og eventyr, er Fedon en uovertruffen reiseleder.

Fedon har besøkt over 120 land, både i forbindelse med tidligere arbeid som skipslege og foredragsholder på luksuriøse cruiseskip, og på private eventyr. Han elsker å reise, møte nye mennesker, oppdage nye kulturer og la seg inspirere av mat fra ulike deler av verden når han skriver sine bøker. Sør-Afrika har en spesiell plass i hans hjerte, og han har besøkt landet 12 ganger fra 1999 til 2024. 

Som reiseleder er Fedon engasjert, kunnskapsrik og lidenskapelig. Hans erfaring og ekspertise innen helse, ernæring og matlaging,  kombinert med hans kjærlighet for mat og reiser, gjør ham til en unik og verdifull guide. Med Fedon som reiseleder, kan du forvente en reise full av spennende opplevelser, innsiktsfulle samtaler, og fantastisk mat.


Kenneth Lindberg
Ken Alexander har bakgrunn og utdannelse innen grafisk design og jobbet som art director for anerkjente organisasjoner som NHO og Fedon Helse, hvor han har brakt sin kunstneriske visjon til livs gjennom visuelle medier. Hans erfaring inkluderer også arbeid på luksuriøse cruiseskip, der han delte sin lidenskap gjennom inspirerende tegne- og malekurs.

Som reiseleder er Ken Alexander ikke bare en guide til steder, men også til kreativitetens rike. Han tilbyr inspirerende og kreative tegne/-malekurs, som gir deltakerne en sjanse til å uttrykke seg kunstnerisk og lære nye ferdigheter. Han elsker å reise og treffe nye mennesker og bli kjent med nye kulturer. Med mer enn hundre land krysset av på sitt kart, har Ken utforsket verden på jakt etter inspirasjon og eventyr. Fra de frodige landskapene i Sør-Afrika til de pulserende gatene i Tokyo og de gamle kjente monumentene i Hellas.

Bli med på en reise med Ken Alexander, og opplev kunst, eventyr og inspirasjon på en helt ny måte. Enten du er interessert i å utforske nye steder, lære mer om kunst, eller bare ønsker å nyte godt selskap, vil en reise med Ken være en uforglemmelig opplevelse.

Hoteller

19. – 22. februar
The PortsWood Hotel 4*, Cape Town:

The Portswood Hotel ligger ved populære Waterfront. Her kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. De gode sjømatrestaurantene ligger som perler på en snor langs havneområdet. Hotellet har 103 rom, alle med bad, air-condition, TV, telefon, internett, vannkoker, safe og minibar. Hotellet har også svømmebasseng, gym, spa, restaurant og bar.

22. – 24. Februar
Windsor Hotel Hermanus 3*, Hermanus

The Windsor Hotel ligger på klippene i Hermanus og har panoramautsikt utover havet. Dette er det eldste hotellet i området, men med moderne fasiliteter. Hotellet har 70 rom, alle med en-suite, TV, gratis internett, kaffe/te fasiliteter.

24. – 28. februar
Le Franschhoek Hotel & Spa 4*, Franschhoek

Le Franschhoek Hotel & Spa ligger omringet av vinranker og små koselige gater med kunstbutikker, flotte restauranter og flere kjente vingårder. Dette vakre boutique hotellet har 79 rom, alle med bad, air-condition, vannkoker, TV, telefon, internett og safe. I tillegg har hotellet et svømmebasseng, spa, tennisbane, tre restauranter, bar og delikatessebutikk tilgjengelig.

Foredrag

Under turen vil Dr. Fedon Lindberg holde to interessante foredrag:

Kronisk frisk – alt henger sammen med alt

I foredraget presenterer Fedon Lindberg, spesialist i indremedisin, hvordan man kan skape og vedlikeholde god helse, selv om man har en kronisk sykdom og hvordan viktige faktorer som kosthold, fysisk aktivitet, stressmestring, søvn og gode relasjoner privat og på jobb kan bidra. God helse er balansen mellom belastninger fra gener og miljø og kroppens evne til å bære disse til enhver tid. Kroppens bæreevne defineres av gener, miljø og livsstil.

Olivenolje – helse i hver dråpe

Sør-Afrika har en voksende olivenoljeindustri, men rangerer ikke blant de største produsentene i verden. De produserer rundt 1,2 millioner liter ekstra virgin olivenolje per år, noe som plasserer dem langt bak de største produsentene som Spania, Italia og Hellas som produserer 275 milllioner liter, men landet har vist en økende trend i produksjon og kvalitet på olivenoljen. I Sør-Afrika er olivenoljeproduksjonen hovedsakelig konsentrert i Western Cape-regionen, hvor det middelhavslignende klimaet er mest gunstig.

Kenneth Lindberg tilbyr et tegne/-malekurs i både Hermanus og en av dagene i Franschoeck.

Tegne/-malerkurs med Kenneth Lindberg

Dette blir et inspirerende og kreativt tegne/-malekurs, som gir deltakerne en sjanse til å uttrykke seg kunstnerisk og lære nye ferdigheter. Kens favorittmedier er pastell, akryl og olje på lerret. Stilen hans beveger seg langs en klassisk linje, fra den antikke verdenen og preimpresjonismen til malere som Monet og Matisse. Hans kunstverk, kjent for sin livlige og lyse palett, har funnet plass i ulike utstillinger samt private hjem over hele verden.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Februar 2025

18.02OsloDet gode liv med Fedon Lindberg i Sør-Afrika
Reiseledere: Dr. Fedon Lindberg
11Mer enn 437 990,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo