Skip to main content

Porto, Salamanca og Dourodalen

Portvinsbåter i Porto


Fra sitt utspring i Nord-Spania renner Douro vestover og inn i Portugal. Her smyger elven seg mellom vinmarker og bølgende åsrygger i den frodige Dourodalen, før den munner ut i Atlanterhavet ved havnebyen Porto. Vårt cruise starter og ender i Porto, og fra skipet nyter vi utsikten til det velpleide kulturlandskapet som står på UNESCOs verdensarvliste. Underveis kan du bli med på utflukt til blant annet 1700-talls palasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca og byrundtur med vinsmaking i Porto. Både drikkevarer og utflukter er inkludert.
 

Høydepunkter

 • Portvinsbyen Porto
 • Den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Solar de Mateus-palasset
 • Salamanca i Spania
 • Pilegrimskirken i Lamego
 • Aveiro – Portugals Venezia
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, onsdag 14. august: Oslo – Porto

  Fly direkte til Porto med Norwegian sent om ettermiddagen. Du møter Elite Travels reiseleder ved ankomst Porto. Videre med buss til skipet ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av elven. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi til et kveldsmåltid og kort infomøte.
  Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

  Porto
 • Dag 2, torsdag 15. august: Porto –Régua

  Porto er en av de eldste byene i Europa og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. Etter frokost skal vi på byrundtur i Porto. Vi starter med å kjøre over Dom Luis I-broen, bygget i perioden 1881–1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. I den gamle bydelen ser vi Palácio da Bolsa (børsen) – bygget i 1834, og besøker São Francisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre landskapet langs elven hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa. Her blir skipet hevet hele 35 meter.

  Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi ligger i ro til neste dag. De som ønsker, kan ta en kveldstur i land etter middag.

  Porto
 • Dag 3, fredag 16. august: Régua – Vega de Terron

  Etter frokost er det utflukt til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Arkitekturen her er svært variert. Vi starter med en panoramatur gjennom byen med buss. Deretter besøker vi Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statuer, en liten innsjø og en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær.

  Cruiset fortsetter gjennom vindistriktet og vi ser druerankene som vokser i terrasser oppover dalsidene. Vi skal igjennom to sluser før vi kommer til den lille spanske grensebyen, Vega de Terron. I kveld er det flamenco-show om bord.

  Solar de Mateus-palasset i Vila Real
 • Dag 4, lørdag 17. august: Utflukt til Salamanca

  I dag er det heldagsutflukt til den spanske middelalderbyen Salamanca, som ble grunnlagt for over to tusen år siden. Salamanca kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) på grunn av den gylne, gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. På byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg som er omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant, blir det tid til å utforske byen videre på egen hånd. Retur til skipet, som har forflyttet seg til Barca d’Alva.

  Salamanca
 • Dag 5, søndag 18. august: Pinhão

  Dagens utflukt er til den lille byen Pinhão. Den største severdigheten her er byens togstasjon, som er vakkert dekorert med azulejos – de blå-hvite keramikkflisene som er typisk for Portugal. Togstasjonen står på UNESCOs verdensarvliste og flisene på fasaden danner store bilder av landskapet og vinmarkene i området. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Utflukten avsluttes derfor med besøker på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.

  I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Togstasjonen i Pinhão
 • Dag 6, mandag 19. august: Pinhão – Porto

  Om morgenen skal vi på utflukt til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remedios. Den vakre kirken, bygget på slutten av 1700-tallet, ligger på en liten bakketopp med utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Foran helligdommen er det en lang trapp, bestående av 668 trinn, som pilegrimene må klatre opp før de kommer til kirken og målet for pilegrimsferden.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi må gjennom de store slusene ved Bagaúste og Carrapatelo før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Etter middag er det fadokonsert i salongen.

  Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
 • Dag 7, tirsdag 20. august: Porto

  Morgenen er til fri disposisjon, og du kan utforske Porto i ditt eget tempo. Etter lunsj er det utflukt til Aveiro, en sjarmerende liten middelalderby nær kysten, omgitt av saltvannsmyrer, strender og laguner.
  Kveldens underholdning om bord er tradisjonell portugisisk folkloremusikk.

  Aveiro - Portugals Venezia
 • Dag 8, onsdag 21. august: Porto – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og setter bagasjen i bussen. Flyet tilbake til Norge har ikke avgang før om kvelden, så vi får noen timer på egen hånd i sentrum av Porto før bussen kjører oss videre til flyplassen. Her tar vi farvel med reiselederen og flyr med Norwegian direkte tilbake til Oslo.

  Porto – Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r med Norwegian
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Seks utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Følgende utflukter er inkludert i turen. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider. 

Dag   Utflukt

2       Byrundtur Porto, inkludert portvinsmaking

3       Vila Real og Mateus-palasset

4       Heldagsutflukt til Salamanca, inkludert lunsj

6       Utflukt til Pinhão, inkludert vinsmaking på en quinta

7       Utflukt til Lamego

3       Utflukt til Aveiro

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 56 euro), og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

August 2024

14.08OsloPorto, Salamanca og Dourodalen - elvecruise med Gil Eanes 4*+
Reiseledere: Ellen Høyning
7223 490,-Bestill

Skip

MS Gil Eanes
Fasilitetene om bord på MS Gil Eanes inkluderer restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo