Skip to main content

Elvecruise fra Amsterdam til Berlin

Bremen
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Volendam
Friluftsmuseet Zaanse Schans
Papenburg
Bremen
Bremen
Bremen
Bremen
Domkirken i Magdeburg
Brandenburger Tor, Potsdam
Sanssouci-palasset, Potsdam
Berlin
Riksdagen, Berlin
Katedralen, Berlin
Varehuset KaDeWe, Berlin

Bli med på et uvanlig og unikt cruise hvor vi seiler fra Amsterdam, gjennom den nordlige delen av Nederland og derfra videre på elver og kanaler i Tyskland helt til Berlin. I tillegg til storbyene Amsterdam og Berlin får du blant annet oppleve den tidligere hansabyen Bremen, Potsdam kjent for sine slott og parker, og den imponerende kanalbroen over Elben. Underveis tilbys det mange interessante utflukter, blant annet til Meyer-verftet ved Papenburg, Magdeburg og Sanssoucis­palasset i Potsdam.

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Bremen, en av Europas største havnebyer
 • Hansabyen Magdeburg
 • Hagen til Sanssoucis-palasset i Potsdam
 • Berlin, Tysklands hovedstad
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 8. august: Oslo – Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor skipet venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi på en drink i salongen hvor cruisedirektøren ønsker oss velkommen om bord og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Amsterdam til neste dag.

  Amsterdam
 • Dag 2, fredag 9. august: Amsterdam – cruiset starter

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er totalt omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel, som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor Grachtengordel står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Etter frokost er det mulighet for å være med på en byrundtur i Amsterdam med buss (ikke inkludert), mens det om ettermiddagen tilbys en utflukt (ikke inkludert) til den lille landsbyen Volendam, som ligger ved Markermeer. På 1930-tallet ble den 32 kilometer lange demningen Afsluitdijk bygget, noe som resulterte i at den store bukten Zuiderzee ble adskilt fra Nordsjøen og to store ferskvannssjøer, Markermeer og Ijsselmeer, ble dannet. Utflukten inkluderer også et besøk i friluftsmuseet Zaanse Schans, kjent for sine vindmøller.

  Skipet kaster loss etter lunsj og begynner seilasen på Markermeer. De som ble med på utflukt til Volendam, kommer om bord igjen i Lelystad. Cruiset fortsetter.

  Zaanse Schans
 • Dag 3, lørdag 10. august: Groningen

  Vi seiler på små elver og kanaler gjennom det flate nederlandske landskapet, med ankomst Groningen etter lunsj. Groningen var tidligere en viktig handelsby i den nordlige delen av Nederland. I gamlebyen, som er omgitt av kanaler, ligger markedsplassen Grote Markt og den gotiske St. Martinikerk fra 1400-tallet med et 127 meter høyt kirketårn.

  Det blir tid til å ta en rusletur i byen på egen hånd, før skipet seiler videre mot Delfzil ved kysten, og derfra mot den tyske grensen. Skipet ligger i ro for natten.

  Groningen
 • Dag 4, søndag 11. august: Papenburg – Oldenburg

  Grytidlig om morgenen seiler vi videre. Etter frokost blir det et kort stopp er Papenburg, som er utgangspunkt for en utflukt til Meyer Werft* (ikke inkludert), et av verdens største og mest moderne skipsverft. Meyerverftet ble grunnlagt av Willm Rolf Meyer i 1795. I starten spesialiserte de seg på små treskip, men mot slutten av 1800-tallet gikk de over til å bygge skip av jern. I våre dager eies Myerverftet av sjette generasjon av familien Meyer og de siste tiårene har over femti cruiseskip fra kjente rederier som Disney, Norwegian Cruise line og Royal Caribbean International blitt bygget ved Meyer Werft.

  Fra Papenburg seiler skipet videre mot Dörpen, hvor de som har vært på utflukt til Meyer Werft kommer om bord igjen tidsnok for lunsj. Cruiset forsetter på Küstenkanal og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. I løpet av kvelden ankommer vi Oldenburg, hvor de som ønsker kan ta en spasertur i land etter middag.

  Papenburg
 • Dag 5, mandag 12. august: Oldenburg – Bremen

  Skipet seiler videre og ved lunsjtid kommer vi til Bremen, som ligger ved elven Weser, 70 kilometer fra utløpet i Nordsjøen. Bremen har røtter tilbake til 700-tallet, og har vokst fra å være en liten fiskelandsby til en av Europas største havnebyer. I 1358 ble Bremen innlemmet i Hansaforbundet. Som de fleste andre tyske byer ble Bremen sterkt skadet av alliert bombing under andre verdenskrig, men bykjernen er møysommelig gjenoppbygd. Den gamle bydelen (Altstadt), ligger på høyre bredd av Weser. Severdigheter her inkluderer Marktplatz med Rolandstatuen, det praktfulle rådhuset i renessansestil og byens domkirke (Dom St. Petri) fra 1000-tallet. På vestsiden av Weser ligger den «nye» bydelen (Neustadt), anlagt på 1600-tallet.

  Etter ankomst kan du bli med på en byrundtur* med lokalguide (ikke inkludert) eller utforske byen på egen hånd. Skipet ligger ved kai i Bremen over natten.

  Bremen
 • Dag 6, tirsdag 13. august: Bremen – Minden

  Tidlig om morgenen fortsetter seilasen sørover på Weser. Etter lunsj blir det et kort stopp med mulighet til å ta en skyttelbuss (ikke inkludert) til Nienburg. Skipet seiler videre på Weser mot Minden, hvor de som har vært i Nienburg kommer tilbake om bord, og skipet ligger i ro for natten.

  Nienburg
 • Dag 7, onsdag 14. august: Minden – Hannover – Rühen

  I Minden møtes to vannveier; elven Weser som renner fra sør mot nord, og Mittellandkanalen, som går fra vest mot øst. Mittellandkanalen er med sine 325 kilometer Tysklands lengste menneskebygde vannvei. Ved Minden, der kanalen krysser Weser, og nær Magdeburg, der kanalen krysser Elben, er det bygget store akvedukter (kanalbroer), som går over elvene.

  Cruiset fortsetter. Vi forlater Weser og seiler over den lange og imponerende akvedukten ved Minden, før ferden fortsetter østover på Mittelandkanalen.

  Om ettermiddagen blir et kort stopp i Anderten, en forstad på østsiden av Hannover, for de som har meldt seg på en utflukt til Hannover (ikke inkludert). Hannover er hovedstad i den tyske delstaten Niedersachsen, og en populær messeby. Byen er også et handelssentrum og ligger i et viktig industriområde. Nær Hannover har både Volkswagen, elektronikkprodusenten Sennheiser og dekkprodusenten Continental fabrikker.

  De som ikke er med på utflukten kan nyte hele dagen om bord, mens skipet seiler videre mot Rühen. I kveld er det kapteinens festaften om bord, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Hannover
 • Dag 8, torsdag 15. august: Rühen – Magdeburg – Wusterwitz

  Cruiset fortsetter på Mittellandkanalen, før vi svinger av og seiler et kort stykke sørover på Elben mot Rotehensee, like nord for Magdeburg. De som ønsker å delta på en utflukt* til Magdeburg (ikke inkludert), går i land her. Skipet seiler deretter tilbake til Mittelandkanalen, og krysser Elben på den imponerende broen, Kanalbrücke Magdeburg, før vi fortsetter østover på Elben-Havel-kanalen. De som har vært i Magdeburg kommer om bord igjen før middag. Skipet ligger i ro for natten.

  Kanalbroen ved Magdeburg
 • Dag 9, fredag 16. august: Potsdam

  Vi nærmer oss slutten av vår lange reise. Etter lunsj ankommer vi til Potsdam. Her kan du bli med på en utflukt* for å besøke den praktfulle hagen til Sanssouci-palasset (ikke inkludert). Palasset er bygget i sen barokkstil og var lystslottet til Fredrik den store. Både palasset og den store parken som omgir det står på UNESCOs verdensarvliste.

  Skipet ligger ved kai over natten i Potsdam.

  Sansouci-slottet, Potsdam
 • Dag 10, lørdag 17. august: Potsdam – Berlin

  Om morgenen legger vi ut på siste etappe av cruiset, som går på elven Havel med ankomst Berlin i løpet av formiddagen. Skipet ligger ved kai i bydelen Spandau i Vest-Berlin de to siste nettene av cruiset. Ønsker du å være med på en byrundturen* i Berlin (ikke inkludert), starter den med buss fra Potsdam etter frokost.

  Etter gjenforeningen av Øst- og Vest-Tyskland i 1990 har Berlin blitt et meget populært reisemål. Byen har gjennomgått store forandringer de siste tiårene, og man bruker ofte utrykket «byen med de store kontrastene». Her er det både gamle, koselige bydeler og minner om kommunistisk arkitektur, men også topp moderne bygninger der arkitektene har fått fritt spillerom til å vise sitt talent og sin fantasi. Severdighetene er mange, og inkluderer den historiske Riksdags-bygningen, Brandenburger Tor, Holocaust monumentet, Potsdamer Platz, Alexanderplatz, East Side Gallery med rester av Berlinmuren, og Checkpoint Charlie – for alltid et minne om tiden da byen var delt i to.

  Om kvelden tilbys det en «Berlin by Night»-utflukt – en busstur gjennom den vakkert opplyste byen (ikke inkludert).

  Alexanderplatz, Berlin
 • Dag 11, søndag 18. august: Berlin

  I dag kan du utforske Tysklands fascinerende hovedstad i ditt eget tempo. Kanskje en shoppingtur til det den populære handlegaten Kurfürstendamm frister?

  Alternativt tilbys det om morgenen en utflukt (ikke inkludert) til det det vakre Charlottenburg-slottet. Utflukten starter med en spasertur i den store parken, før omvisningen fortsetter inne i slottet hvor interiøret er bevart slik det var på de prøyssiske kongenes tid. Dere får blant annet se det storslåtte Gylne galleriet i rokokkostil, kongens spisesal og soverommet til dronning Louise.

  Brandenburger Tor, Berlin
 • Dag 12, mandag 19. august: Berlin – Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr fra Berlin direkte tilbake til Oslo.

  Berlin
 • Viktig informasjon

  De fem utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke.

  Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i sentrum av byen. I tilfelle endringer, vil skipet få tildelt en alternativ kaiplass så nær Amsterdam som mulig.

Lugarer

Lugarer

MS Victor Hugo har totalt 45 lugarer fordelt på to dekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. De fleste lugarene har to enkeltsenger som er satt sammen til en dobbeltseng. Noen få lugarer har en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har et stort vindu, mens lugarene på hoveddekk har et litt mindre vindu. Størrelsen på lugarene er 10,5 m².

 • Hoveddekk
 • Øvre dekk

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. september 2023. 
 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo-Amsterdam/Berlin–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • 11 netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Tips til besetningen om bord, lokale guider og sjåfører 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer de fem utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

Dag Utflukt Pris om bord
2 Byrundtur i Amsterdam med buss 51 euro
2 Volendam og Zaanse Schans 60 euro
4 Meyer Werft i Papenburg 80 euro
5 Byrundtur i Bremen 62 euro
6 Skyttelbuss fra skipet til Nienburg t/r (kun transport) 40 euro
7 Byrundtur i Hannover 56 euro
8 Byrundtur i Magdeburg 79 euro
9 Potsdam og Sanssouci-palasset (kun hagen) 73 euro
10 Byrundtur i Berlin med buss 71 euro
10 Berlin by Night 68 euro
11 Charlottenburg-slottet i Berlin 96 euro

 

Tips
Tips er frivillig, men er også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 88 euro), og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

August 2024

08.08OsloElvecruise fra Amsterdam til Berlin med Victor Hugo 4*
Reiseledere: Ragnhild Sigurdsøn
11228 290,-Bestill

Skip

MS Victor Hugo
MS Victor Hugo er oppkalt etter en av Frankrikes mest kjente forfattere. Skipet ble totalrenovert i 2019 og er et lite, koselig skip med plass til maks 90 passasjerer. Interiøret er i er i grå-blå ton...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo