Skip to main content

Historiske byer langs Rhinen

Aschaffenburg
Johannisburg-slottet, Aschaffenburg
Utsikt fra Pompejanum, Aschaffenburg
Aschaffenburg
Wasserturm, Mannheim
La Petite France, Strasbourg
Place Kléber, Strasbourg
Notre dame-katedralen, Strasbourg
Strasbourg
Rüdesheim
Niederwald-monumentet, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Bonn
Mosel og Rhinen møtes i Koblenz
Deutsches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Viva Tiara

Stig om bord på det førsteklasses skipet VIVA Tiara og bli med på et cruise til historiske byer langs Main og Rhinen. Vi besøker Aschaffenburg, Rüdesheim og Strasbourg – byer kjent for sin rike historie og kulturelle arv. Fra soldekket kan du blant annet nyte utsikten til det idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. Utforsk Bonn – Beethovens fødeby, og Koblenz, som ligger der elvene Mosel og Rhinen møtes. Et opplevelsesrikt cruise venter på deg, fylt med kultur, vakker natur og minnerike øyeblikk.
ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Johannisburg-slottet i Aschaffenburg
 • Mannheim, Tysklands største innlandshavn
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Bonn, Beethovens fødeby
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum av byen, hvor vårt førsteklasses skip, VIVA Tiara, venter.

  Frankfurt am Main er Tysklands finansielle hovedstad og sete for Den europeiske sentralbank, Deutsche Bundesbank samt flere store, internasjonale banker. Bybildet domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel («bankkvartalet»), som på folkemunne kalles for Mainhatten fordi området minner om skyskraperne i New York. Den gamle markedsplassen (Römerberg) er omkranset av bindingsverkshus og det vakre rådhuset (der Römer) fra 1405. Et par kvartaler unna ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

  Innsjekkingen starter kl. 15.00, så vi setter fra oss bagasjen på skipet og tar en spasertur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Tilbake på skipet, sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen av cruisedirektøren, som også presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går østover på Main-elven.

  Frankfurt
 • Dag 2: Aschaffenburg

  I løpet av natten har VIVA Tiara lagt til kai i den idylliske byen Aschaffenburg, og etter frokost tar vi en tur i land. Aschaffenburg er en liten by med knappe 70 000 innbyggere som ligger i et frodig område langs Main, nordvest i delstaten Bayern. Byens største severdighet er det imponerende Johannisburg-slottet – en av Tysklands mest storslåtte renessansebygninger. Slottet ble bygget på begynnelsen av 1600-tallet og dominerer bybildet. Like bortenfor, på en liten høyde, finner du Pompejanum, en unik kopi av en romersk villa, bygget på midten av 1800-tallet for kong Ludvig I av Bayern. Pompejanum er i våre dager et museum, og herfra er det flott utsikt over elven og Johannisburg-slottet. Den historiske bykjernen er i tradisjonell bayersk stil, med bindingsverkshus og hyggelige kneiper.

  Midt på dagen må alle være tilbake om bord. Vi seiler tilbake nedover Main og nyter en avslappende ettermiddag om bord. Finn deg en plass på soldekket hvor du kan beundre utsikten til landskapet som sakte glir forbi. Skipet skal gjennom flere sluser på vei mot Rhinen.

  Aschaffenburg
 • Dag 3: Mannheim

  Om morgenen ankommer vi Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland. Mannheim er også en populær by for shopping og i Planken, byens hovedgate, er det mange butikker.

  Ved middagstid fortsetter cruiset på Rhinen, med kurs mot Frankrike.

  Mannheim slott
 • Dag 4: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg, som garantert vil sjarmere deg. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

  Like etter midnatt begynner skipet på seilasen tilbake nordover på Rhinen.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 5: Rüdesheim

  I løpet av formiddagen passerer vi Mainz, der Main munner ut i Rhinen. Vi seiler nå gjennom et område kjent for sin vinproduksjon. På venstre bredde ligger vindistriktet Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt, og på høyre bredde Rheingau, verdensberømt for sine gode rieslinger.

  Etter lunsj kommer vi til den lille vinbyen Rüdesheim, i hjertet av Rheingau og omkranset av vinmarker som strekker seg fra byen og oppover åssiden. Sentrum av Rüdesheim er lite og kompakt, men sjarmerende. Fra byen kan man ta en taubane over vinmarkene opp til det storslåtte Niederwald-monumentet. En annen interessant severdighet i Rüdesheim er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. Men et besøk i Rüdesheim er ikke komplett uten en rusletur langs den lille, livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på en riesling fra området eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, laget med det lokale druebrennevinet Asbach.

  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten, så de som ønsker kan også ta en tur i land etter middag.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 6: Øvre mellomrhindalen og Bonn

  Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene seilte på grunn.

  Utpå ettermiddagen kommer vi til Bonn, hvor vi blir liggende i ro til neste dag. Bonn var tidligere hovedstaden i Vest-Tyskland fra 1949 til 1990 da Tyskland ble gjenforent, men byen er også kjent som Beethovens fødeby. Man kan besøke Beethovens barndomshjem, som nå er et museum dedikert til livet og arbeidet til den verdensberømte, klassiske komponisten. I gamlebyen, som er gjenoppbygd etter ødeleggelsene under andre verdenskrig, kan man se den store romersk-katolske domkirken Bonner Münster ved Münsterplatz, og det vakre rådhuset fra 1700-tallet på Marktplatz. Mellom gamlebyen og elven ligger det tidligere slottet til kurfyrsten, som i våre dager huser byens universitet.

  Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
 • Dag 7: Koblenz

  Etter en rolig morgen om bord ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen, og både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over byen og elvene.

  Ved 18-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi hygger oss med nok et utsøkt måltid om bord og kanskje avslutter kvelden med dans i salongen.

  Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen i Koblenz
 • Dag 8: Frankfurt - Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo om formiddagen.

 • Viktig informasjon

  Det er mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke som inkluderer tre utflukter. Mer informasjon under ‘Prisinfo’.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Viva Tiara har totalt 76 lugarene. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond og Ruby dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarer er 15 m², juniorsuitene på Ruby dekk 17 m² og juniorsitene på Diamond dekk 19 m². En heis forbinder resepsjonsområdet med Diamond dekk, Ruby dekk og restauranten.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • VIVA All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer følgende utflukter:

 • Dag 2   Aschaffenburg: Byrundtur (varighet 3 timer)
 • Dag 4   Strasbourg: Panorama bussrundtur til Alsace (varighet 4 timer)
 • Dag 6   Bonn: Byvandring i Beethovens fotspor (varighet 2 timer)


Utfluktspakken koster kr 990 pr. person. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Utfluktene er med engelsktalende lokalguide. Eventuelle utflukter i de andre havnene kan kun kjøpes om bord.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo