Skip to main content

Sykkelcruise på Donau med MS Prinzessin Katharina

Den europeiske sykkelruten EuroVelo 6
Rådhuset i Wien
Operahuset i Wien
Wien
Schönbrunn-slottet, Wien
Sachertorte
Budapest
Helteplassen, Wien
Vác
Szentendre
Bratislava
Bratislava
Dürnstein
Sykkelvei langs Donau
Liten bilferge over Donau
Sykkelvei i Wachaudalen
Wachaudalen
Benediktinerklosteret i Melk


Opplev de tre hovedstedene Wien, Budapest og Bratislava, og andre severdigheter langs Donau fra sykkelsetet. Mens vi sykler gjennom naturskjønne områder og forbi små landsbyer, seiler skipet videre og venter på oss i neste havn. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapning.

Vil du heller på sykkelcruise høsten 2024? Da kan du seile med SE-Manon 6. september 2024
 

Høydepunkter

 • Besøk tre hovedsteder i løpet av cruiset
 • Naturskjønne Schlögener Schlinge
 • Keiserbyen Wien
 • Budapest, som ligger vakkert til ved Donau
 • Gamlebyen i Bratislava
 • UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Enkle sykkeletapper langs elven
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, lørdag: Oslo - München - Passau

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Passau ligger ved grensen til Østerrike, der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Etter en stor brann på 1600-tallet, ble byen gjenoppbygd av italienske arkitekter og den historiske bykjernen har fremdeles mange vakre bygninger med gotisk og barokk-arkitektur. Bybildet domineres av St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel.

  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette om bord, holder reiselederen et informasjonsmøte. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort, og etter bare et par timer kommer vi til Engelhartszell i Østerrike. Her blir vi liggende ved kai til neste dag.

  Passau
 • Dag 2, søndag: Engelhartszell - Aschach

  Etter frokost er vi klar for vår første sykkeltur, som går sørover langs elven. Sykkelveien langs Donau er en del av det europeiske sykkelrutenettverket kalt EuroVelo. Vi skal sykle på EuroVelo 6, som følger Donau fra Tyskland og helt til Svartehavet. Strekningen vi skal sykle er en av de mest populære turistsykkelrutene i Europa. Dagens etappe tar oss gjennom det naturskjønne området Schlögener Schlinge, der elven gjør en krapp u-sving. Vi gjør et stopp ved utkikkspunktet Schlögener Blick, for å beundre utsikten over elven. Vi har tatt med matpakke fra skipet, som vi spiser underveis. Dagens mål er Aschach. Her venter Prinzessin Katharina på oss. Resten av dagen slapper vi av om bord mens skipet seiler videre gjennom Østerrike.

  Dagens sykkeletappe: Engelhartszell – Aschach, 40–46 kilometer

  Schlögener Schlinge
 • Dag 3, mandag: Wien

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i Nussdorf eller Korneuburg, en av forstedene til Wien. Det er ikke lagt opp noen sykkeletapper i dag. Benytt i stedet dagen til å oppleve Østerrikes hovedstad på egen hånd eller sammen med reiselederen. Den tidligere keiserbyen er en av de vakreste byene i Europa, og her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Wien er full av storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. I den gamle bydelen, som utforskes best til fots, ligger den store Stefanskatedralen. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens kulinariske spesialitet. Schönbrunn-palasset – den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, er også vel verdt et besøk.

  Ved middagstid seiler skipet videre mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Stefansdomen, Wien
 • Dag 4, tirsdag: Budapest

  Etter frokost tar vi en tur opp på dekk for å få med oss innseilingen til Ungarns hovedstad, Budapest. Fra skipet har vi utsikt til mange av byens severdigheter og de imponerende byggverkene som ligger langs elven. Budapest besto opprinnelig av to byer; Buda og Pest, beliggende på hver sin side av Donau. I Pest, på østsiden av elven, finner man Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av Donau, er mer kupert. Her ligger den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.

  I dag kan du enten bruke hele dagen til å bli bedre kjent med Budapest, eller bli med på en sykkeltur fra Budapest til den populære turistbyen Szentendre, og tilbake til Budapest.

  Skipet ligger ved kai i Budapest til over midnatt.

  Dagens sykkeletappe: Budapest – Szentendre – Budapest, cirka 48 kilometer

  En liten tunnel ved en borg med gamle statuer på hver side. Fiskerbastionen, Budapest
 • Dag 5, onsdag: Donaukneet

  I løpet av natten har skipet begynt på ferden tilbake oppover elven mot området som kalles Donaukneet, som ligger nær grensen mot Slovakia. Dagens sykkeletappe starter i Visegrád. Her ligger det en gammel festning og ruinene av et tidligere kongelig slott. Fra Visegrád sykler vi via Szentendre til barokkbyen Vác. Her kan vi blant annet se Ungarns eneste triumfbue, bygget i 1764 i forbindelse med at keiserinne Maria Teresia av Østerrike besøkte byen. Sykkelturen tilbake til Visegrad går via små ungarske landsbyer.

  Om ettermiddagen fortsetter cruiset, med kurs for Bratislava.

  Dagens sykkeletappe: Visegrad – Vác – Visegrad, cirka 36 kilometer

  Szentendre
 • Dag 6, torsdag: Bratislava

  Om morgenen ankommer vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Bratislava var en del av det habsburgske monarkiet fra 1500-tallet og til slutten av første verdenskrig. Byen var også ungarsk kroningsby i nesten tre hundre år. I dag tar vi en hviledag fra syklingen og drar isteden på oppdagelsesferd i den godt bevarte gamlebyen i Bratislava, med hyggelig brosteinstorg, smale gater og mange statuer. Her finner man også flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen, som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad, som ligger på en høyde med utsikt over byen og elven, anbefales også.

  Om ettermiddagen seiler skipet videre – tilbake mot Østerrike.

  Bratislava
 • Dag 7, fredag: Wachaudalen

  Den siste sykkeldagen er et av turens høydepunkt. Vi har nå kommet til Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som et av de mest idylliske landskapene langs Donau. Her sykler vi forbi små landsbyer, klostre, slott og frodige dalsider hvor det dyrkes aprikoser og vindruer. Sykkelturen starter i Rossatz eller Dürnstein (avhengig av kaiplass) og vi kan velge om vi vil sykle på øst- eller vestsiden av Donau. I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken fra 1400-tallet – et av landemerkene i Wachaudalen. På en høyde overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet hvor kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Fra Dürnstein sykler vi gjennom Wachaudalen, forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner. Langs sykkelstien er det flere hyggelige tavernaer og vi tar en pause på en av dem. Om ettermiddagen kommer vi til Melk, der det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk, troner majestetisk på en høyde over byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men barokkarkitekturen som kjennetegner klosteret i dag er fra 1700-tallet. Sykkelturen ender i den lille byen Pöchlarn, hvor skipet venter.

  I kveld er det festmiddag om bord. Mens vi spiser, legger Prinzessin Katharina ut på siste etappe av cruiset.

  Dagens sykkeletappe: Rossatz/Dürnstein – Pöchlarn, 40–50 kilometer

  Wachaudalen
 • Dag 8, lørdag: Passau - München - Oslo

  Vi spiser frokost og slapper av i salongen før vi ankommer Passau ved 11-tiden. Fra Passau blir vi kjørt med buss til flyplassen i München. Direktefly tilbake til Oslo.

 • Sykkel

  Alle oppgitte sykkeletapper er omtrentlige. De fleste strekningene er på asfaltert vei langs elven, og terrenget er godt egnet for fritidssyklister. Det er daglig informasjon om sykkeletappene og kart for dagens sykkelrute deles ut om bord (én pr. lugar). Det er ingen guiding på sykkelturene, men Elite Travels reiseleder sykler sammen med de som ønsker å sykle samlet.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS Prinzessin Katharina har totalt 71 lugarer fordelt på to dekk. Alle dobbeltlugarene er utvendige og har to separate senger, bad med dusj, hårtørrer, TV, lite kjøleskap og aircondition. På hoveddekk står sengene i vinkel (som en L). Begge gjøres om til sofa på dagtid. Vinduet kan ikke åpnes. På øvre dekk har lugarene fransk balkong (vindu som kan åpnes) og to separate senger. Den ene sengen gjøres om til sofa på dagtid, mens den andre er en pullmann-seng som felles inn mot veggen på dagtid. I tillegg til dobbeltlugarene, har skipet én enkeltlugar på hoveddekk og to enkeltlugarer øvre dekk. Lugarene forut og akter på hoveddekk er mer utsatt for støy fra motoren. Størrelsen på alle lugarene er cirka 11 m². Enkeltlugarene er litt mindre enn dobbeltlugarene.

 • Hoveddekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk
 • Enkeltlugar, øvre dekk

Praktisk info


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–München t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag. (Lunsj består av nistepakke, eller enkel lunsj om bord)
 • Velkomstdrink
 • Kart og informasjon om de individuelle turene (én pr. lugar)
 • Unisex sykkel med 7 gir
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring


Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord.
 

Sykkeletapper  
Dag Fra–til Distanse
2 Engelhartszell–Aschach   40–46 km
4 Budapest – Szentendre – Budapest 48 km
5 Visegrad – Vác – Visegrad 36 km
7 Rossatz/Dürnstein–Pöchlarn 40–50 km


Alle oppgitte distanser er omtrentlige.
 

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av unisex tursykler med 7 gir, hånd- og pedalbrems. Noen sykler har kun håndbremser. Alle syklene har en liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å bestille el-sykkel mot et tillegg. Det er et begrenset antall el-sykler tilgjengelig. Kontakt oss hvis du ønsker å bestille el-sykkel.

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med sykkelhjelm, lett jakke, regntøy, og gode sko (men ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta ferge over Donau. Fergebilletter er ikke inkludert. 

Ikke-syklist
Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord istedenfor å sykle. Det serveres en enkel lunsj om bord for de som ikke er med på sykkeltur.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2024

25.05OsloSykkelcruise på Donau med Prinzessin Katharina 4*-
Reiseledere: Kirsti Asskildt
7Fullt18 890,-Fullt

Skip

MS Prinzessin Katharina
MS Prinzessin Katharina har en klassisk eleganse og er smakfullt innredet med messing, tre og tekstiler i varme fargetoner. Fasilitetene inkluderer en restaurant, salong og bar på øvre dekk, og reseps...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo