Skip to main content

Magiske Rhinen med Viva Tiara

La Petite France, Strasbourg
Mannheim slott
Notre Dame-katedralen, Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Speyer
Speyer
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Deutsches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Koblenz
Eltville
St. Martin-katedralen , Mainz
Gamlebyen, Mainz
Gamlebyen, Mainz

– en reise i samarbeid med Stavanger Aftenblad

Opplev tyske og franske perler langs Rhinen med elegante VIVA Tiara. Cruiset starter i Tysklands finansielle hovedstad, Frankfurt. Derfra seiler vi til de historiske byene Mannheim, Speyer og Strasbourg. Neste etappe går gjennom det idylliske UNESCO-vernede landskapet i Øvre mellomrhindalen, kjent for middelalderborger, vinmarker og den legendariske Loreleiklippen. Det blir også besøk i Koblenz, Eltville og Gutenbergs by, Mainz.

ALL-INCLUSIVE CRUISE


Høydepunkter

 • Mannheim – Tysklands største innlandshavn
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Keiserdomen i Speyer
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes
 • Gutenbergs by, Mainz
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Stavanger - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Sola om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til sentrum av byen, hvor VIVA Tiara venter. Innsjekkingen starter ikke før kl. 15.00, så vi setter fra oss bagasjen på skipet og tar en spasertur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Frankfurt am Main er Tysklands finansielle hovedstad og sete for Den europeiske sentralbank, Deutsche Bundesbank samt flere store, internasjonale banker. Bybildet domineres av høyhusene og skyskraperne i Bankenviertel («bankkvartalet»), som på folkemunne kalles for Mainhatten fordi området minner om skyskraperne i New York. Den gamle markedsplassen (Römerberg) er omkranset av bindingsverkshus og det vakre rådhuset fra 1405. I nærheten ligger katedralen, som i over to hundre år var kroningskirke i det tysk-romerske riket.

  Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Ved 18-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Frankfurt
 • Dag 2: Mannheim

  Tidlig om morgenen kommer vi til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. På 1600-tallet ble Mannheim lagt i ruiner av franske tropper. Da byen skulle gjenoppbygges, ble bykjernen i Innenstadt anlagt som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og adressene til kvartalene er fremdeles bokstaver og tall, for eksempel Q3 eller P5, i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet, i tillegg til å være et museum. Andre severdigheter omfatter Wasserturm (vanntårnet) – bygd på slutten av 1800-tallet i jugendstil, og Kunsthalle – et av de fremste kunstmuseene i Tyskland.

  Om ettermiddagen fortsetter cruiset på Rhinen – med kurs mot Frankrike.

  Wasserturm, Mannheim
 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Inne i kirken er det et imponerende, 18 meter høyt astronomisk ur, som i tillegg til tiden viser månens faser, kalendertegn og stjernenes konstellasjoner. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene på plassen foran katedralen og se på folkelivet.

  Skipet seiler videre etter midnatt.

  Strasbourg
 • Dag 4: Speyer

  Vi nyter en avslappende morgen om bord før vi kommer til Speyer, en av Tysklands eldste byer, midt på dagen. Speyer spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolske og den lutherske kirken. Byens mest berømte attraksjon er den store Keiserdomen – en av Europas betydeligste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er til sammen tolv konger, dronninger og keisere gravlagt. I enden av gågaten Maximilianstrasse ligger den gamle byporten, som opprinnelig var en del av bymurene fra middelalderen. En tur til toppen av tårnet belønnes med en flott utsikt over byen. Er du teknisk interessert kan du besøke byens imponerende transportmuseet, Technik Museum Speyer. Utstillingen omfatter både tog, biler, en U9 ubåt og fly, inkludert en Lufthansa Boeing 747.

  Sent om kvelden fortsetter seilasen.

  Speyer
 • Dag 5: Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket kan vi beundre utsikten til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene seilte på grunn.

  Før lunsj ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen i Koblenz
 • Dag 6: Koblenz og Eltville

  Om morgenen er det tid til å oppleve mer av Koblenz. På en høyde på den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Det går en taubane tvers over elven opp til festningen, og både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over byen og elven.

  Midt på dagen begynner skipet på seilasen tilbake oppover Rhinen, og vi får igjen oppleve det vakre landskapet i Øvre mellomrhindalen. I tillegg er det et yrende liv på elven med andre cruiseskip, store lektere og små ferger som frakter folk og biler mellom byer på hver sin side av elven.

  Om kvelden kommer vi til Eltville. Den lille byen ligger i vindistriktet Rheingau, kjent for sine gode rieslinger, og er omkranset av store vinmarker. Skipet ligger ved kai i Eltville over natten. Kanskje frister det å ta en tur i land etter middag for å besøke en weinstube og smake på den lokale produksjonen?

  Eltville
 • Dag 7: Elteville og Mainz

  Sentrum av Eltville består av brosteinsgater og en liten markedsplass. Mange av husene er bygget i bindingsverksstil typisk for området. Helt nede ved elven ligger kurfyrsteslottet, som kan dateres tilbake til 1200-tallet, men ble lagt i ruiner i løpet av tredveårskrigen (1618–1648). Kun boligtårnet har blitt gjenoppbygd. I våre dager huser tårnet byens turistkontor og et lite historisk museum. Ved siden av slottstårnet er det en vakker rosehage, Eltvilles mest populære turistattraksjon.

  Ved 12-tiden seiler vi videre og bare noen få timer senere ankommer vi Mainz, hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen ved samløpet med Main – derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Besøk den historiske plassen Kirschgarten, la deg friste av butikkene i den lange gågaten Augustinerstrasse, eller spaser på den fine elvepromenaden som er anlagt langs Rhinen.

  Sent om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, som går på Main-elven.

  Kirschgarten i Mainz
 • Dag 8: Frankfurt - Stavanger

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter en tidlig frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Stavanger.

 • Viktig informasjon

  Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke. Se mer informasjon under 'Prisinfo'.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Viva Tiara har totalt 76 lugarene. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso kaffemaskin og aircondition. Lugarene på Diamond og Ruby dekk har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarer er 15 m², juniorsuitene på Ruby dekk 17 m² og juniorsitene på Diamond dekk 19 m². En heis forbinder resepsjonsområdet med Diamond dekk, Ruby dekk og restauranten.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Prisinfo

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2023.

Alt dette er inkludert

 • Fly Stavanger–Frankfurt t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • VIVA All-Inclusive (mere info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIVA All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé og fire-retters meny, servert ved bordet, til lunsj og middag
 • Fleksible spisetider og fri bordsetning
 • Alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, mocktails, kaffespesialiteter, te og varm kakao)
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste i salongen, én gang i løpet av cruiset, med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person) til påfylling av vann i løpet av cruiset. Flasken kan tas med hjem som suvenir
 • Nespresso-kaffemaskin på lugaren
 • Skjønnhetsprodukter fra Rituals
 • Tips til besetningen
 • Wi-Fi
 • Vox-ørepropper (audio-guiding) til bruk på utfluktene

 

UtflukterDet er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av totalt fem utflukter:

Dag Sted Utflukt Varighet
3 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots 4 timer
3 Strasbourg Panoramautflukt til Alsace 4 timer
4 Speyer Byvandring og smaksprøve på pretzel 2 timer
5 Koblenz Byvandring 1,5 time
7 Mainz Byvandring i Gutenbergs fotspor 2 timer


Utfluktspakken koster kr 1850 pr. person. Siste frist for bestilling er 45 dager før avreise. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Alternativt kan utfluktene kjøpes enkeltvis om bord.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo